اگر قصد دارید در آزمون نظام مهندسی شرکت کنید و سوالاتی در خصوص پروانه اشتغال به کار در رشته های شهر سازی ، ترافیک ، تاسیسات مکانیک ، تاسیسات برق ، معماری و عمران دریافت نمایید ، در ادامه سوالات متداول این آزمون را بخوانید .
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
سوالات آزمون نظام مهندسی
۱) قوانین شرکت در آزمون نظام مهندسی شامل چه مواردی میباشد؟
آزمون نظام مهندسی قوانینی دارد از جمله اینکه پس از قبولی و زمان اقدام برای اخذپروانه (که معمولاحداقل ۶ ماه با زمان ثبت نام آزمون فاصله دارد) حتما باید۳ سال از اخذ مدرک کارشناسی گذشته باشد تا بتوان این آزمون را انجام داد .آزمون معمولا شهریور و اسفند هر سال برگزار میشود اما گاهی اوقات هم فقط یکبار برگزار میشود.
۲) نحوه برگزاری آزمون از نظر تستی یا تشریحی بودن به چه شکل است؟
آزمون تستی و به صورت OPENBOOK است
۳) اگرکسی کارشناسی برق مخابرات وارشد قدرت باشد واز اخذ مدرک کارشناسی بیش از سه سال وارشد شش ماه گذشته باشد میتواند با ارشد خود در آزمون شرکت کند؟
قانونا به خاطر قانون ۳ سال گذشته از اخذ مدرک باید با کارشناسی شرکت کند . لازم است به بخش شهرسازی سازمان استان مراجعه و در خواست اخذ ریز نمرات توسط آن واحد از دانشگاه برای دو مقطع تحصیلی نماید وبا در نظر گرفتن دروس جداول هم ارزی درخواست کمسیون مربوطه نماید.
۴) ثبت نام آزمون نظام مهندسی به چه صورتی است ؟
جهت ثبت نام ابتدا باید افراد با مراجعه به سازمان نظام مهندسی عضو شده و بعد از واریز مبالغ در آزمون ثبت نام نمایند.تمام گرایش های برق برای نظارت و محاسبات میتوانند درآزمون ثبت نام نمایند. کارشناسی مهندسی پزشکی نظام مهندسی ندارد.
۵) سازمان نظام مهندسی را معرفی کنید ؟
سازمان نظام مهندسی یک سازمان غیرانتفاعی است که برکیفیت ساخت و ساز هر استان نظارت میکند تا براسا س مقررات ملی ساختمان طراحی و اجرا شود .
یعنی اگه کسی بخواهد ساختمانی رو بسازد باید کلیه مراحل طراحی و اجرای ساختمان با تائید کارشناس نظام مهندسی انجام شود . کارشناسان رشته های عمران در دو گرایش محاسبه و نظارت و نیز معماری در دو گرایش طراحی و نظارت و همچنین رشته ای نقشه برداری ، شهرسازی ، ترافیک ، تاسیسات برقی و تاسیسات مکانیکی بازوهای اجرایی و سرمایه های انسانی این سازمان هستند . این افراد با برگزاری آزمون از بین کارشناسان رشته های مورد نیاز انتخاب میشوند وپس از دریافت پروانه اشتغال بکار می توانند با این سازمان همکاری نمایند .
۶) اولین مرحله برای شرکت در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانه چیست ؟
اول باید به سازمان نظام مهندسی استان خود مراجعه کنید وعضو سازمان نظام مهندسی شوید . برای عضویت باید یه سری مدارک را به سازمان ارائه نمایید . پس از بررسی در واحد عضویت سازمان نظام مهندسی استان مشخص می شود که آیا شما می توانید به عضویت سازمان درآیید یا نه ؟ برخی از مدارک عبارتند از :
۱) مدرک تحصیلی همراه با یک کپی برابر اصل ( کاردانی – کارشناسی – کارشناسی ارشد – دکترا )
۲) مدرکی برای احراز محل سکونت مثل سند منزل یا اجاره نامه همراه با کپی
۳) کلیه مدارک شخصی شامل شناسنامه و کارت ملی و پایان خدمت همراه با کپی و یک قطعه عکس زمینه سفید
۴) بعد از عضویت و حصول اطمینان ازاحراز شرایط شرکت دردورآتی آزمون نظام مهندسی باید برای آزمون آماده شوید .
۷) اولین مرحله برای شرکت در آزمون چیست ؟
برای شرکت در آزمون شما باید در موعد مقرر به سایت سازمان مقررات ملی ساختمان مراجعه و ثبت نام کنید . در زمانی که اعلام میشود به سایت مراجعه و تائیدیه ثبت نام خودرا از سازمان نظام مهندسی استان خود دریافت کنید . در زمان مقرر پرینت کارت ورود بجلسه را بگیرید و روز آزمون سر جلسه حاضر شده و آزمون دهید .
۸) آیا فقط با قبولی در این سازمان می توانیم پروانه اشتغال بگیریم ؟
خیر ولی می توان گفت قبولی در آزمون یکی از مهمترین مراحل کار است .
۹) شرط قبولی در آزمون چیست ؟
برای قبولی میبایست به تعداد ۶۰ سوال پاسخ بدهید و حداقل به ۵۰ درصد سوالات درست جواب دهید . یعنی ( حداقل ۳۰ سوال)
۱۰) تست نمره منفی هم دارد ؟
بله . برای جلوگیری از پاسخهای شانسی و تصادفی هر پاسخ اشتباه یک سوم نمره منفی دارد
۱۱) آزمون رو چه سازمانی برگزار می کند ؟
سازمان سنجش آموزش کشور
۱۲) آیا اجاره دادن پروانه قانونی است ؟
بله . ولی اگرخود شخص از پروانه استفاده کند مطلوب تر است .
۱۳) مزایای قبولی در این آزمون چیست ؟
مهمترین مزیتش این است که شما عضو دارای پروانه اشتغال بکار سازمان نظام مهندسی کشور میشوید ، دارای مهر نظام مهندسی شده و تجربه جدیدی را می آموزید ، با افراد جدیدی آشنا می شوید و وارد فاز نوینی از زندگی کاری خود می شوید که البته برایتان درآمد زاست و سازمان نظام مهندسی در قبال خدماتی که به جامعه ارائه می کنید از شما حمایت می کند . سازمان هر استان دارای امکانات رفاهی ، خدماتی ، علمی ، بازدیدها و دوره های آموزشی است که با مراجعه به سایت نظام مهندسی استان خودتان می توانید از آن آگاهی یابید .
۱۴) سوالات بیشتری در خصوص آزمون نظام مهندسی دارید ؟
اگر هنوز سوالی در خصوص آزمون نظام مهندسی دارید که به آن پاسخ داده نشده است ، از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب می توانید با مرکز مشاوره آویژه دانش از طریق شماره تهران ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ و سایراستانها ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید ، مشاوران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند .
اگر در خصوص صدور گواهی قبولی آزمون حرفهای مهندسان و کاردان فنی ساختمان سوالاتی دارید ، این مطلب را دنبال فرمایید .
سوالات متداول آزمون نظام مهندسی و اخذ پروانه اشتغال به کار
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
با سلام
ممنون میشم در مورد مدارک و سنوات سوابق اشتغال بکار بیشتر توضیح بدهید.
آیا سه سال سابقه بیمه کافی است یا حتما باید سابقه کار در دفتر مهندسی و مرتبط باشد؟
من درخواست صدور پروانه اشتغال مربوط به تاسیسات مکانیک را دارم.
با سلام خدمت شما دوست عزیز سوالتون واضح نیست
ایا از پیوست ها هم توی ازمون میاد؟
عزیزان من کارت خریدم ولی نمیتونم شرکت کنم چجوری پسش یدم کسی شرکت نمیکنه بدمش بهش/۰۹۳۹۷۰۸۴۴۱۱
آیا به غیر از حق الزحمه طراحی و نظارت
مبلغی از نظام مهندسی به خاطر فعال بودن در حوضه فوق دریافت میکنیم