مشمولان برای استفاده از معافیت کفالت، بعد از تشکیل پرونده و ثبت درخواست خود در جلسه ای تحت عنوان کمیسیون معافیت کفالت حضور پیدا می کنند.
همانطور که شما هم اطلاع دارید، معافیت کفالت بسته به شرایط افراد از طریق کفالت مادر (طلاق والدین) و کفالت پدر امکان پذیر است.
روند کار به این صورت است که اگر فردی برای دریافت سرپرستی مادر اقدام کند، برای اثبات طلاق والدین آنها، استعلام اولیه گرفته شده و سپس با تشکیل جلسه کمیسیون، یک معافیت موقت سه ساله به آنها اعطا می شود.
مشمولان در زمان حضور در جلسه کمیسیون معافیت (مادر)، باید دقت داشته باشند که به سوالات پرسیده شده به دقت پاسخ داده و از ارائه هر گونه مسائل غیر واقع خودداری کنند؛ چرا که ممکن است منجر به عدم تایید معافیت آنها شود.
برای دریافت مشاوره های حرفه ای نظام وظیفه عمومی میتوانید با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مراحل اخذ معافیت کفالت مادر
همانطور اشاره کردیم، مشمولین برای دریافت معافیت کفالت مادر، ابتدا باید با ارائه درخواست خود در یکی از دفاتر پلیس +۱۰، مدارکی را جهت بررسی پیوست نمایند.
از جمله مراحل نامبرده، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دریافت دفترچه اعزام به خدمت (بدون غیبت)
مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ و پیوست مدارک شخصی به درخواست معافیت
ثبت درخواست معافیت کفالت در سامانه نظام وظیفه
مراجعه به سازمان وظیفه عمومی برای دریافت نامه استعلام از ثبت احوال محل تولد پدر و مادر مشمول
دریافت دعوتنامه پیامکی به منظور حضور در کمیسیون معافیت نظام وظیفه
اخذ کارت پایان خدمت موقت سربازی در صورت تایید کمیسیون
دعوت به جلسه کمیسیون کفالت مادر
مشمولان با ثبت درخواست معافیت خود در سامانه نظام وظیفه، باید منتظر دریافت نتیجه استعلام و دعوت به جلسه کمیسیون بمانند. همانطورکه اشاره کردیم، شرط برخورداری از این معافیت، فوت سرپرست خانوار و یا جدایی والدین است.
یکی از مهمترین دغدغه های مشمولین در این مرحله، اطلاع از نتیجه استعلام سازمان نظام وظیفه (مبنی بر تایید جدایی والدین) و نحوه دعوت به جلسه کمیسیون معافیت است؛ چرا که در این مرحله سازمان نظام وظیفه قصد اطلاع از شرایط جدایی والدین ارائه معافیت موقت به آن ها را خواهد داشت.
متقاضی می بایست از سوالات کمیسیون معافیت کفالت و مدارک مورد نیاز اطلاع کامل کسب نماید. اطلاع از جزئیات جلسه توسط سازمان نظام وظیفه، با استفاده از ارسال پیامک و ابلاغیه الکترونیکی انجام می شود؛ که باید برای این منظور شما باید از کد ثنا و اطلاعات مورد نیاز برای استعلام اینترنتی ابلاغیه های مختلف اطلاع کسب نمایید.
باید توجه داشته باشید که طبق قوانین نظام وظیفه، چنانچه شما پس از گذشت یک ماه از انجام پیگیری لازم برای شرکت در جلسه کمیسیون امتناع کرده باشید، درخواست معافیت شما بی اثر شده و ملزم به پرکردن دفترچه خود خواهید بود.
سوالات کمیسیون معافیت کفالت
جلسه کمیسیون معافیت به منظور بررسی صحت ادعای مشمول، مبنی بر دریافت کفالت مادر برگزار شده و طی آن با صحبت و پرسش از والدین مشمول، شرایط پرونده او ارزیابی می شود.
سوالات مطرح شده در این جلسه، بر مبنای ادعاهای مطرح شده توسط مشمول پرسیده می شود و عموما شامل برخی مباحث کلی نظیر دلایل جدایی زوجین و شرایط فعلی سکونت آنها می شود.
لازم به ذکر است، مدت زمان انجام این جلسه عموما چیزی نزدیک به بیست دقیقه به طول می انجامد، که بیشتر سوالات از مادر مشمول پرسیده می شود.
برخی از این سوالات عبارتند از:
- سابقه اختلاف زوجین
- علت اصلی طلاق زوجین
- شرایط ارتباط پدر مشمول با او
- شرایط روانی مشمول در حال حاضر
- محل زندگی پدر مشمول بعد از جدایی
شرایط لازم برای معافیت کفالت مادر
شرط اول مربوط به تک فرزند بودن مشمول می شود.
طبق قانون، فرد درخواست دهنده می بایست تنها فرزند پسر مادری باشد که می خواهد از آن نگهداری و مراقبت بکند. همچنین اگر مشمول دارای خواهر مجرد بوده و پدر فوت کرده باشد، می تواند معافیت کفالت خواهر دریافت کند.
شرط دوم مربوط به محدودیت سنی مشمول می شود.
او پیش از رسیدن به سن مشمولیت، امکان ثبت درخواست معافیت را نخواهد داشت.
شرط سوم این است که مادر مشمول باید بدون همسر باشد یا همسرش در قید حیات نباشد یا اینکه از همسر خود جدا شده باشد.
توجه داشته باشید، در صورتی که مادر شما وارد زندگی مشترک دیگری شده باشد، شما امکان ارائه درخواست سرپرستی از وی را نخواهید داشت.
شرط چهارم این است که مشمول برای گرفتن معافیت کفالت، نباید وارد غیبت غیر مجاز شده باشد.
طبق دستورالعمل سازمان نظام وظیفه، افرادی که وارد دوران غیبت سربازی شده باشند، امکان استفاده از تسهیلاتی نظیر کسری خدمت و معافیت سربازی را نخواهند داشت؛ مگر اینکه بتوانند دوره غیبت خود را دلایل مشخصی از قبیل بیماری، سوانح طبیعی و… توجیه نمایند.
انواع معافیت کفالت
معافیت کفالت انواع مختلفی دارد که در لیست زیر برای آگاهی شما ارائه شده است:
- معافیت کفالت مادر شامل کفالت مادر طلاق گرفته، کفالت مادر بدون شوهر و…
- معافیت کفالت پدر شامل کفالت پدر بیمار، پدر با سن بالای ۷۵ سال و…
- کفالت پدر یا مادر معلول
- کفالت خواهر یا برادر معلول
- کفالت فرزند
- کفالت پدربزرگ یا مادربزرگ
- کفالت برادر بیمار
- کفالت خواهر
- کفالت خواهر یا برادر کوچکتر زیر ۱۸ سال
توجه داشته باشید که هر کدام از انواع کفالت های بیان شده، شرایط خاص خود را داشته و باید بر اساس کفالت، مدارک لازم جهت اخذ معافیت کفالت ارائه شود. که برای اطلاع دقیق تر درباره شرایط هر کدام از کفالت های بیان شده میتوانید با مشاوران با تجربه مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید.
سخن نهایی
یکی از متداول ترین روش های اخذ معافیت سربازی، استفاده از معافیت کفالت مادر است؛ چنانچه پدر و مادر مشمول به هر دلیلی از یکدیگر جدا باشند، مشمول می تواند از این معافیت استفاده نماید.
باید توجه داشته باشید که سوالات جلسه کمیسیون معافیت، شامل موارد کلی شده و شما باید با این موارد آشنایی داشته باشید.
لازم به ذکر است، در صورتی که مشمول در زمان تعیین شده، وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص نکند، غیبت خورده و دیگر امکان استفاده از معافیت کفالت را نخواهد داشت.
در این مقاله تلاش ما بر این بود که با شرایط دریافت معافیت کفالت و سوالات کمیسیون آن، اطلاعاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم؛ چنانچه موضوعی برای شما مبهم است یا نیاز به دریافت مشاوره دقیق تر دارید، با کارشناسان ما در مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید تا در کمترین زمان ممکن شما را راهنمایی نمایند؛ از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
مشمولان در صورت ارائه درخواست برای کفالت مادر، چه زمانی به جلسه کمیسیون دعوت می شوند؟
این افراد بعد از ارائه مدارک مبنی بر جدایی والدین، به پلیس +۱۰ و ثبت درخواست معافیت کفالت با ارسال پیامک و یا ابلاغیه در جریان زمان کمیسیون قرار می گیرند.
سوالات کمیسیون معافیت مادر، از چه کسانی پرسیده شده و شامل چه مواردی می شود؟
سوالات به طور عمده از مادر مشمول پرسیده شده و چیزی در حدود ۲۰ دقیقه طول می کشد.
به چند مورد از سوالات جلسه کمیسیون معافیت مادر اشاره کنید؟
اطلاعات مربوط به این سوالات در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
آشنایی با سوالات کمیسیون معافیت کفالت مادر
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام من متولد ۸۳ هستم . پدرم فوت کرده و مادرم ازدواج مجدد کرده است و ناپدری م بالای ۷۵ سال است ایا میتوانم معاف بشوم؟؟؟
سلام وقتتون بخیر برای معافیت کفالت باید حتما تنی باشید
اقا توروخدا یکی جواب منو بده خواهشا
من الان برای معافیت کفالت پدر اقدام کردم . همه کارهاش رو هم انجام دادم بهم گفتن بهت خبر میدیم الان ۳ ماهه گذشته هیچ خبری نیست .
عادیه ؟ الان از زمان کمیسیون تا الان ۳ ماهه گذشته
سلام وقتتون بخیر حتما برای پیگیری کفالت با نظام وظیفه یا پلیس +۱۰ محل سکونتتون صحبت کنید
آیا روز کمیسیون باید مبلغی پرداخت کنیم
پسرم متولد٢٧ .١٢. ١٣٨١.
است .کلاس ١٢ است.
من دارای ٢دختر ازهمسرم که فوت کرده دارم مجدد.یک عقد انتقعادی مدت شش ماه شدم و از این دارای ١پسرهستم.برای کفالت
چکارانجام دهم؟
سلام وقتتون بخیر باشه اگر شرایط را کامل دارا باشد امکانش میتواند وجود داشته باشد.
سلام خسته نباشید
یه سوال خدمت شما داشتم من مادرم دچار مریضی(اعتیاد) رنج میبره و راضی نمیشه که با من به ثبت احوال بیاید که شناسنامه گم شده شو در بیارم هر چه اسرار میکنم راضی نمیشه میگه میترسه بیاد باید چه کنم چه قانونی چیزی هست که بع من شناسنامه شو بدن راهنمایی میکنید؟ ۲۳سال سن دارم نه کارت ملی دارم نه شناسنامه ام عکس داره میگن باید بری سربازی من معاف هستم چون پدرم ۲۳فوت کرده میگن بدون اصل شناسنامه کار پایان خدمت انجام نمیشه کمکی نمیتونید کنید؟ چه باید بکنم ایا شناسنامه شو ثبت احوال به من میده؟
سلام وقتتون بخیر حتما با کارشناسان ما در این باره تماس بگیرید
سلام خسته نباشید
من پدرم فوت کرده برادر بزرگترم خدمت نرفته
من میتونم کفالت از مادر یا خواهرم بگیرم برا معاف شدن از خدمت؟؟
سلام وقت بخیر
بر ای اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما تماس بگیرید
عابدبقائ متولد۱۳۶۲متاهل دارای سه فرزندسرپرست خانوارکفالت مادربیماری خاص وپرستارمادرقانونی سن مادر۸۶سال ونیازبه مراقبت دارد