شرایط اعزام به خدمت پزشکان و پیراپزشکان در دوره شیوع بیماری کرونا، با سایر مشمولان متفاوت بوده و در مدت زمان دوره آموزشی این افراد و همچنین نحوه انجام خدمت آنها شاهد تغییراتی هستیم.
به عنوان مثال مشمولان این رشته ها زودتر از موعد تاریخ اعزام به خدمت و بدون گذراندن دوره آموزشی خدمت سربازی، مستقیما به مراکز خدمت اعزام می شوند.
این اقدامات در جهت استفاده بهتر از ظرفیت سربازان متخصص رشته های پزشکی، پرستاری و… در تامین کادر مراکز درمانی انجام گرفته و تا انتهای دوره همه گیری کرونا هم به احتمالا زیاد ادامه خواهد داشت.
از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا به بررسی شرایط سربازی مشمولان فارغ التحصیل رشته های پزشکی و پیراپزشکی بعلت شیوع بیماری کرونا بپردازیم.
دلیل فراخوان مشمولان گروه پزشکی و پیراپزشکی به خدمت سربازی چیست؟
فراخوان مشمولان گروه پزشکی و پیراپزشکی به خدمت سربازی به دلیل اپیدمی کرونا صورت گرفته است.
به گزارش مرکز مشاوره آویژه و به نقل از سرهنگ اشرف نجفی، با توجه به ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح به علت گسترش ویروس کرونا و جهت جلوگیری از کمبود در کادر درمانی، به منظور ارائه خدمات بهتر به افرادی که دچار این بیماری شده اند، از مشمولان فارغ التحصیل رشته های پزشکی و پیراپزشکی استفاده خواهد شد.
تمامی مشمولین خدمت سربازی که در رشته های پزشکی، پرستاری، اتاق عمل، هوشبری، بهداشت عمومی و سایر رشته های علوم پزشکی تحصیل کرده اند و در مهلت معرفی یک ساله خود قرار دارند، باید تا تاریخ ۱۳۹۹/۱/۳۱، به دفاتر خدمات الکترونیک (پلیس +۱۰) مراجعه کنند و نسبت به پر کردن درخواست اعزام به خدمت سربازی اقدام کنند.
سرهنگ اشرف نجفی در ادامه خاطر نشان کرد این افراد اگر تا تاریخ مقرر شده درخواست اعزام به خدمت خود را ارسال نکنند، سرباز غایب محسوب شده و مشمول غیبت سربازی خواهند شد.
هم چنین ایشان این نکته را هم تصریح کرد که افرادی که در این مدت موفق به ثبت نام شوند و به یگان خدمتی خود اعزام شوند، در آینده از تسهیلات ویژه ای در استخدام و موارد این چنینی برخوردار خواهند شد.
حذف دوره آموزشی سربازی برای گروههای پزشکی و پیراپزشکی
بنا بر دستورالعمل اعلامی ستاد نیروهای مسلح، دانشجویان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی پس از اعلام حضور بدون طی کردن دوره آموزشی، در اختیار معاونت نیروی انسانی برای اعزام به محل خدمت مورد نظر قرار می گیرند.
این قانون شامل رشته های زیر می شود:
- دندانپزشکی
- داروسازی
- پرستاری
- بهداشت عمومی
- بهداشت حرفه ای
- بهداشت محیط
- تکنیسین اتاق عمل
- رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی
- فوریتهای پزشکی
- فیزیوتراپی
- هوشبری
- مدیریت خدمات بهداشتی
- پزشکی عمومی
- هماتولوژی
- پزشک متخصص
- بهداشت عمومی مبارزه با بیماری ها
اگر مشمولی در موعد مقرر خود را معرفی نکند چه می شود؟
سردار نقی مهری در این باره توضیح داد که اگر مشمولی در موعد مقرر خود را معرفی نکند، بر اساس قانون، غائب محسوب شده و طبق ماده ۱۰ و ۵۸ قانون خدمت وظیفه عمومی با وی برخورد خواهد شد.
سردار نقی مهری همچنین اظهار داشت که کشور فعلا در شرایطی قرار دارد که نیازمند همراهی و کمک تمامی گروه های مختلف است؛ بنابراین سازمان کل نیروهای مسلح نیز بر همین مبنا سعی دارد تا از کل ظرفیت سربازان متخصص خود در زمینه های پزشکی و پیراپزشکی استفاده نماید.
به هر حال این افراد طبق قوانین نظام وظیفه پس از فارغ التحصیلی در مقطع خود یک سال وقت دارند تا وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص بکنند، اما هم اکنون کشور در شرایط عادی قرار ندارد و ما مجبور هستیم برای تامین کادر درمان مورد نیاز در مراکز درمانی، از تمام پتانسیل درمانی کشور که مشمولان فارغ التحصیل هم جزئی از آن ها محسوب می شوند استفاده بکنیم.
مجازات افراد غایب چیست؟
به گزارش مرکز مشاوره آویژه و به استناد از مواد ۱۰ و ۵۸ از قوانین خدمت وظیفه عمومی، هرگاه کارکنان وظیفه نیروهای مسلح (سربازان)، بیش از ۱۵ روز متوالی یگان خدمتی خود را ترک کرده باشند یا در ابتدای خدمت، خود را ظرف موعد مقرر معرفی نکنند، مرتکب غیبت خواهند شد.
همچنین این افراد اگر عذر موجهی نداشته باشند و دستگیر شوند، مطابق قانون به سه ماه تا یک سال حبس و یا سه ماه تا یک سال اضافه خدمت محکوم می گردند؛ اما در صورت معرفی خود قبل از دستگیری، در اعمال مجازات آن ها تخفیفانی داده خواهد شد.
قابل ذکر است که با توجه به نظر قاضی پرونده، این احکام متغیر خواهند بوده و می توانند تبدیل به اضافه خدمت یا جریمه نقدی از یک میلیون تا ده میلیون ریال شوند.
علاوه بر این که غیبت از سربازی جرم محسوب می شود و موجب پیگرد قانونی است، باید به این نکته توجه داشته باشیم که با در نظر گرفتن شرایط کنونی کشور که نیاز به همدلی و همبستگی مردم وجود دارد، هرکس که توانایی ای دارد و می تواند در جهت کنترل این وضعیت از آن استفاده بکند، مسئول است؛ علی الخصوص کسانی که توانایی فعالیت در کادر درمانی را دارند.
در این راستا، مشمولان سربازی این سری از دانشجویان علوم پزشکی، باید بدون معطلی نسبت به انجام وظیفه خود در قبال مردم اقدام کنند.
فرآیند اعزام به خدمت چگونه است؟
برای این که بتوانید بدون دردسر و مشکل کارهای اعزامتان را انجام بدهید، باید با فرآیند اعزام به خدمت آشنا باشید.
این فرآیند به شکل زیر است:
اولین کاری که باید انجام بدهید، این است که دفترچه ی راهنمای خدمت وظیفه عمومی را از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی دریافت کنید.
پس از مطالعه کامل دفترچه راهنمای خدمت و تهیه مدارک مورد نیاز به پلیس +۱۰ مراجعه کنید.
در مرحله بعد، کاربر مشغول در پلیس +۱۰ درخواست شما را در سامانه ثبت می کند.
بعد از ثبت شدن اطلاعات شما در سامانه، بلافاصله برگه ی آماده به خدمت وظیفه عمومی (برگه ای سفید که هولوگرام دارد) با شماره سریال مخصوص شما، که تاریخ دقیق اعزامتان بر روی آن نوشته شده است به شما تحویل داده می شود.
هم چنین یک برگه ی دیگر نیز تحت عنوان معرفی نامه مشمولان به مراکز آموزشی نیروهای مسلح نیز به شما تحویل داده می شود که روی آن نام شما، نام مرکز آموزشی ای که باید به آن مراجعه کنید و آدرس محل اعزام نوشته شده است. البته این برگه حدودا ده روز قبل از تاریخ اعزام شما آماده تحویل می باشد.
چه مدارکی نیاز داریم؟
مدارک مورد نیاز برای اعزام به خدمت نیز به شرح زیر است:
برگه ی وضعیت مشمولین که همان برگه شماره ۱ است و باید تکمیل کنید.
برگه معاینه اولیه و واکسیناسیون مشمولین که همان برگه شماره ۲ است.
اصل و کپی کارت ملی مشمول
اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه عکس دار مشمول
اصل و کپی آخرین مدرک تحصیلی که توسط مرجع صادر کننده (آموزش و پرورش یا آموزش عالی کشور) یا دفاتر ثبت اسناد رسمی، کپی برابر اصل شده باشد.
تعدادی عکس سیاه و سفید تمام رخ ۴*۳
اگر مشمولانی که دارای مدارکی مبنی بر کسری خدمت جبهه، جانبازی والدین و یا عضویت بسیج هستند، باید مدارک و گواهی های خود را در هنگام مراجعه به پلیس +۱۰ به همراه داشته باشند.
در موقع ارائه مدارک، باید به این نکته توجه داشته باشید که هر مدرک و سندی بدون امضا و مهر، فاقد اعتبار است. هم چنین در خصوص تکمیل برگه معاینه اولیه باید به پزشکان معتمد سازمان نظام وظیفه عمومی که اسامی آن ها در دفاتر پلیس +۱۰ موجود است، مراجعه کنید.
در خصوص ارائه مدارک مبتنی بر داشتن کسری خدمت یا عضویت بسیج، اگر مشمولی مدارکشان را هنگام اعزام به خدمت آماده نکرده بودند، می توانند در حین خدمت نیز نسبت به تکمیل پرونده برای آن اقدام کنند.
خدمات مشاوره نظام وظیفه آویژه
در ادامه مقاله به بررسی و ارائه لیستی از خدماتی که توسط مرکز مشاوره آویژه به شما همراهان عزیز ارائه می شود، اشاره کرده ایم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مشاوره کسری خدمت
در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید از کسری خدمت استفاده نمایید.
انواع کسری خدمت سربازی عبارتند از:
- کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
- کسری خدمت جبهه پدر
- کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
- کسری بسیج
- کسری خدمت نخبگان
- کسری خدمت متاهلین
- پروژه های کسری خدمت
مشمولان خدمت سربازی می توانند با داشتن شرایط از انواع کسری خدمت استفاده کنند.
مشاوره معافیت سربازی
انواع معافیت های نظام وظیفه عبارتند از:
- معافیت تحصیلی
- معافیت پزشکی
- معافیت کفالت
- معافیت ایثارگری
- معافیت موقت
- معافیت دائم
- معاف از رزم
افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.
نحوه دریافت امریه
افراد مشمولی که می خواهند برای دریافت امریه خدمت سربازی اقدام نمایند؛ باید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته باشند تا بتوانند از این فرصت استفاده نمایند.
برای دریافت امریه سربازی، باید رشته تحصیلی شما با سازمانی که می خواهید از آن امریه بگیرید، متناسب باشد؛ مقطع تحصیلی فرد بسته به سازمان مورد نظر، از دیپلم تا دکتری را شامل می شود.
از جمله مواردی که در گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت سربازی می باشد.
اعزام به خدمت
هر فرد ذکور ایرانی، وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمول قانون خدمت وظیفه قرار می گیرد.
فرد مشمول در این موقعیت باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شود، این فرد باید اقدام به دریافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید؛ همچنین درخواست خود را در سامانه انجام دهد.
بعضی از مشمولین نیز به جای اعزام به خدمت، از انواع معافیت ها و کسری های خدمت سربازی استفاده می نمایند.
قوانین نظام وظیفه خدمت سربازی
طبق قانون، سن مشمولیت بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است؛ ولی باز هم در برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد.
مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین در مناطق عادی و نظامی، ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که در سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است.
از آنجا که قوانین وظیفه عمومی دائماً در حال تغییر و تحول است، افراد باید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته باشند، تا شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سربازی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.
خروج از کشور
افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند، برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی باشد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است، حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل باید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید.
دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سربازی دارند، در خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیر زیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و…، باید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.
مشمولین خدمت
افراد مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سربازی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر نا آگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می باشد.
با وجود اینکه برخی از مواقع فرد مشمول وارد دوره غیبت می شود، اما می تواند با استفاده از شرایطی، از گزینه غیبت موجه استفاده نماید.
توجیه غیبت
در شرایطی مثل داشتن بیماری، حوادثی که باعث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن در بیمارستان بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای درجه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده در دفترچه اعزام به خدمت فرد و…، اینگونه موارد می تواند موجب توجیه غیبت مشمول خدمت شود.
برخی مشمولین هم درخواست تمدید و یا تعجیل خدمت را دارند، که بر اساس ارائه مدارک، این اقدام یکبار برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نباشد، فرار از خدمت محسوب می شود.
سخن آخر
رشته های پزشکی و پیراپزشکی، در ایام همه گیری کرونا شاهد تغییراتی در نحوه اعزام به خدمت و تقسیم نیروهای سربازی می باشند، که این موارد با هدف استفاده مفید از ظرفیت آنها در مراکز بهداشتی صورت گرفته است.
به عنوان مثال مشمولان این رشته ها زودتر از موعد تاریخ مقرر، به خدمت اعزام شده و بدون گذراندن دوره آموزشی خدمت سربازی، مستقیما به مراکز خدمت اعزام می شوند.
در این مقاله بر آن بودیم که اطلاعاتی را در خصوص شرایط سربازی دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی به خدمت در ایام کرونا به آگاهی شما برسانیم؛ چنانچه نیاز به دریافت راهنمایی یا مشاوره دارید، با کارشناسان ما در مجموعه آویژه تماس حاصل فرمایید تا در سریعترین زمان ممکن، پاسخگوی و راهنمای شما باشند. از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
دوره آموزشی سربازی دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی در ایام کرونا دستخوش چه تغییراتی قرار گرفته است؟
بنا بر دستورالعمل اعلامی ستاد نیروهای مسلح، دانشجویان رشتههای پزشکی و پیراپزشکی پس از اعلام حضور بدون طی کردن دوره آموزشی، در اختیار معاونت نیروی انسانی قرار گرفته و دوره آموزشی آنان برای مدتی محدود حذف می شود.
مجازات مشمولان غایب در این ایام به چه صورتی خواهد بود؟
اطلاعات مربوط به این موارد در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
شرایط سربازی دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی در ایام کرونا
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.