کاهش طول دوره آموزشی اردیبهشت ماه سال 99
کاهش طول دوره آموزشی اردیبهشت ماه به علت شیوع ویروس کرونا تصمیمی است که توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا کل نیروهای مسلح گرفته شده است .
به گزارش مرکز مشاوره آویژه و به نقل از سردار تقی مهری ، رئیس سازمان وظیفه ناجا ، به علت اپیدمی کرونا و به منظور جلوگیری از انتشار آن و در جهت کنترل این بیماری قرار است تا مشمولان سربازی ای که هفته اول اردیبهشت ماه به خدمت سربازی اعزام می شوند به مدت یک ماه دوره ی آموزشی نظامی را پشت سر بگذرانند . به گفته سردار تقی مهری اعزامیان هفته اول اردیبهشت ماه اولین گروه اعزامی به خدمت در سال 99 هستند .
مدتی پیش تصمیمی مبنی بر تعویق 2 ماهه اعزام مشمولین به سربازی گرفته شده بود که در آن موقع شرح دادیم اعزام به دوره ی آموزشی از اول اردیبهشت ماه از سر گرفته خواهد شد . البته فقط گروهی از مشمولین که در رشته های پزشکی و پیراپزشکی تحصیل کرده اند در ششم فروردین ماه برای اعزام به خدمت فراخوان شدند که این موضوع به علت کنترل شرایط ناشی از کرونا بوده و به منظور جلوگیری از کمبود نیرو در درمانگاه ها و بیمارستان ها و به طور کل کادر درمان کشور بوده است .
در فراخوان ششم فروردین ماه حتی افراد فارغ التحصیل زشته های پزشکی و پیراپزشکی که در فرصت یک ساله خود قرار داشتند نیز برای اعزام به خدمت سربازی فراخوان شدند و این افراد نیز چنانچه تا آخر فروردین ماه خود را معرفی نکنند غائب محسوب خواهند شد . البته امتیازاتی نیز برای این دسته از افراد در نظر گرفته شده است .
اعزام در اردیبهشت ماه به چه صورت خواهد بود ؟
سردار تقی مهری ادامه داد : اعزامیان به خدمت سربازی در اردیبهشت ماه به دو دسته تقسیم می شوند :
- دسته اول آن دسته از مشمولانی هستند که تحصیلات خود را در رشته های علوم پزشکی و پیراپزشکی :
- پرستاری
- هوشبری
- تکنسین اتاق عمل
- علوم تغذیه
- و … به پایان رسانده اند ،
این افراد با بقیه مشمولان شرایط متفاوتی خواهند داشت . در پی شیوع کرونا و نیاز کشور به استفاده صددرصدی از کادر درمان ، برای این افراد آموزش های نظامی ارائه نخواهد شد و بلافاصله برای کمک به شرایط فعلی کشور وارد درمانگاه ها و مراکز بهداشتی درمانی نیروهای مسلح شده و هرکدام با توجه به تخصص و رشته تحصیلی اشان در بخش های مختلف بکارگیری می شوند .
ایشان افزودند : البته حذف کردن دوره ی آموزشی نظامی برای این دست از مشمولین امری موقتی بوده و به محض عادی شدن شرایط این دوره ها برای آنها نیز ازائه خواهد شد .
- دسته دوم سربازان اعزامی نیز شامل تمام مشمولین غیر از گروه های پزشکی و پیراپزشکی هستند . این دسته از مشمولین به مدت یک ماه دوره های آموزشی نظامی خدمت سربازی را خواهند گذراند . به همین منظور برخی از آموزش های معمول به این افراد ارائه نخواهد شد و برخی دیگر از آموزش ها نیز در حین دوره ی خدمت آن ها به آنان آموزش داده خواهد شد . همچنین آموزش ها و کلاس های تئوری نیز در طول خدمت سربازی برای این افراد ارائه خواهد شد تا بدین ترتیب در دوره ی آموزشی فقط نکات اساسی تر بیان شود .
تمهیدات در نظر گرفته شده برای اعزامیان
هنگامی که از تمهیدات در نظر گرفته شده برای اعزامی های اردیبهشت ماه سوال شد ، سردار تقی مهری بیان کرد : افرادی که در این ماه به خدمت اعزام می شوند خیالشان راحت باشد زیرا تمامی تمهیدات لازم برای رعایت نکات بهداشتی لازم در شرایط کرونا فراهم شده است ، علاوه بر این طرح فاصله گذاری اجتماعی نیز به منظور عدم انتقال بیماری به کسی به طور کامل اجرا خواهد شد بنابراین جای نگرانی برای سلامت این افراد نیست .
رئیس سازمان وظیفه عمومی در ادامه این موضو را نیز بیان کرد که اجرای طرح کاهش یک ماهه دوره ی آموزشی فعلا فقط برای اعزامی های ماه اردیبهشت اجرا خواهد شد و برای بقیه اعزامیان سال 99 تصمیمی اتخاذ نشده است اما به طور حتم وضعیت اعزامیان به شرایط بیماری کرونا بستگی دارد و تا عادی شدن شرایط نکات گفته شده از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا ستاد کل نیرو های مسلح رعایت خواهد شد .
خدمات مشاوره نظام وظیفهآویژه:
کسری خدمت:در صورت داشتن یکسری شرایط می توانید ازکسری خدمتاستفاده نمایید. کسری خدمت سربازی شامل:
- کسری فرزندان ایثارگران و رزمندگان
- کسری خدمت جبهه پدر
- کسری خدمت در مناطق بد آب و هوا
- کسری بسیج
- کسری خدمت نخبگان
- کسری خدمت متاهلین
- پروژه های کسری خدمت می باشد.
مشمولان خدمت سربازیمی توانند با داشتن شرایط ازانواع کسری خدمتاستفاده کنند.
انواع معافیت های سربازی:معافیت های نظام وظیفه شامل:
- معافیت تحصیلی
- معافیت پزشکی
- معافیت کفالت
- معافیت ایثارگری
- معافیت موقت
- معافیت دائم
- معاف از رزم
- و غیره می باشد.
افراد طبق شرایطی که دارند می توانند از هر یک از انواع معافیت های سربازی استفاده نمایند.
نحوه دریافت امریه:
افراد مشمولی که می خواهند برای دریافتامریه خدمت سربازیاقدام نمایند؛ باید از مراحل و شرایط آن کاملا اطلاع داشته باشند تا بتوانند از این فرصت استفاده نمایند. برای دریافت امریه سربازی بایدرشته تحصیلیتان با سازمانی که می خواهید امریه بگیرید، متناسب باشد.مقطع تحصیلیفرد بسته به سازمان مورد نظر از دیپلم تا دکتری را شامل می شود. از جمله مواردی که در گرفتن امریه بسیار مهم است، نداشتن غیبت می باشد.
اعزام به خدمت:
هر فرد ذکور ایرانی وقتی به سن ۱۸ سالگی تمام می رسد، مشمولقانون خدمت وظیفهقرار می گیرد. فرد در این موقعیت باید برای اعزام به خدمت سربازی آماده شود. فرد مشمول باید اقدام به دریافت دفترچه خدمت وظیفه از دفاتر خدماتی نماید. همچنین درخواست خود را در سامانه انجام دهد. بعضی از مشولین نیز به جای اعزام به خدمت ازانواع معافیت هاوکسری های خدمت سربازیاستفاده می نمایند.
قوانین نظام وظیفه خدمت سربازی:
طبق قانون سن مشمولیت بین ۱۸ تا ۵۰ سالگی است ولی باز هم در برخی شرایط ممکن است بر حسب ضرورت به ۶۰ سالگی هم برسد. مطابق قوانین نظام وظیفه، مدت خدمت مشمولین در مناطق عادی و نظامی ۲۱ ماه است و برای مشمولینی که در سازمان ها و ارگان های غیرنظامی خدمت می کنند، ۲۴ است. از آنجا کهقوانین وظیفه عمومیدائماً در حال تغییر و تحول است، افراد باید از قوانین بروز و تغییر یافته اطلاع داشته باشند. تا شاید بتوانند از امتیازات مربوط به گرفتن انواع معافیت های سربازی، کسری خدمت، امریه و غیره استفاده کنند.
خروج از کشور:
افرادی که به سن مشمولیت نرسیده اند برای خروج از کشور مشکلی ندارند و نیاز به گرفتن مجوزی نمی باشد؛ اما فردی که به سن مشمولیت رسیده است حداکثر ۱ سال بعد از ترک تحصیل، اخراج یا فراغت از تحصیل باید خود را به وظیفه عمومی معرفی نماید. دانش آموزان یا دانشجویانی که معافیت سربازی دارند در خروج از کشور از سوی وظیفه عمومی هیچگونه ممنوعیتی ندارند. مشمولان جهت سفرهای زیارتی، علمی، غیرزیارتی، کاری، مطالعاتی، ورزشی، ماموریتی و … باید جهت خروج از کشور از وثیقه استفاده نمایند.
مشمولین خدمت:
افرادی مشمولی که به سن اعزام به خدمت رسیده اند یا برای خدمت سربازی اعزام می شوند یا اینکه مشمول غیبت می شوند. گاهی مشمولین بر اثر ناآگاهی وارد دوره غیبت می شوند؛ بنابراین اطلاع از قوانین اعزام به خدمت خیلی ضروری می باشد. گاهی اوقات با وجود اینکه فرد وارد دوره غیبت می شود اما می تواند با استفاده از شرایطی ازغیبت موجهاستفاده نماید.
توجیه غیبت:
در شرایطی مثل: داشتن بیماری، حوادثی که باعث صدمات جسمی و روانی فرد مشمول شده و مانع اعزام به خدمت او شده است، بستری شدن در بیمارستان بر اثر بیماری، فوت کردن یکی از اعضای درجه یک خانواده مشمول، مشکلات اداری ایجاد شده در دفترچه اعزام به خدمت فرد. اینها میتواند موجب توجیه غیبت مشمول شود. برخی مشمولین هم درخواستتمدید و یا تعجیل خدمترا دارند که بر اساس ارائه مدارک این اقدام یکبار برای فرد انجام می شود. اگر غیبت موجه نباشد،فرار از خدمتمحسوب می شود.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
کاهش طول دوره آموزشی اردیبهشت ماه سال جاری
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.