رقابت بر سر مسائلی مانند رتبه و تراز کنکور در سال های اخیر به سوژه داغ داوطلبان کنکور تبدیل شده است. در این دوره گاها نوعی استرس و حس تشویش به سراغ افراد آمده و آنها نسبت به شرایط خود دچار تردید می شوند.
یکی از نکات تاثیرگذار در روند آماده سازی هر داوطلب، توجه به فاکتورهای افزایش اعتماد به نفس است. این امر نه تنها در نحوه مطالعه دروس کمک زیادی به افراد می کند، بلکه می تواند در زمان شرکت در جلسه آزمون نیز نقش بسزایی در موفقیت فرد داشته باشد.
در این مقاله قصد داریم در مورد راهکارهای افزایش اعتماد به نفس و نقش آن در فرآیند آماده سازی کنکور صحبت کنیم، لطفا در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
نقش اعتماد به نفس در آماده سازی داوطلبان
پیش از اشاره به نقش اعتماد به نفس در موفقیت داوطلبان کنکور و بررسی آن، بایستی درک کاملی نسبت به این موضوع پیدا کنیم.
در تعریف ساده، اعتماد به نفس عبارت است از احساس اطمینان از توانمندی های شخصی نسبت به وقایع پیشرو. اعتماد به نفس در واقع برای داوطلبان کنکور همانند یک مولد عمل کرده و آنها را در مسیر کنکور به حرکت و فعالیت بیشتر تشویق می کند.
چه نکاتی در افزایش اعتماد به نفس کنکوری نقش دارد ؟
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
هدف خود را ترسیم کنید
شاید اصلی ترین رمز داشتن اعتماد به نفس را بتوان داشتن اعتقاد و باور به هدف دانست.
چنانچه فرد با بهره گیری از نکات مهم و ناثیرگذاری مانند علایق، اولویت های زندگی و … موفق به ترسیم یک هدف منطقی و قابل توجه برای زندگی خود شده و ذهن و فکر خود را در مواقع حساس متوجه این موضوع کند، گام بزرگی برای برای حفظ روحیه و افزایش اعتماد به نفس خود برداشته است.
این اتفاق برای داوطبان کنکور در اکثر مواقع با تحصیل در دانشگاه مورد نظر و رسیدن به سطح ایده آلی از درآمد تصور می شود.
اصلی ترین فایده تعیین هدف باور قوی به رخ دادن اتفاقات مثبت در آینده و دوری از روزمرگی در انجام فعالیت هاست |
زمانی که شما به هدف اصلی خود باور داشته باشید، اعتماد به نفس کافی برای تلاش و فعالیت را بدست خواهید آورد و از ساعات طولانی مطالعه خسته نخواهید شد.
هر روز وضعیت درسی خود را بررسی کنید
هر روز قبل از انجام هر کار، ساعات مطالعه و میزان پیشرفت خود در چند روز گذشته را مرور کنید. پیگیری مرتب این کار به ایجاد حس خودباوری در ذهن شما کمک زیادی می کند.
داوطبان زمانی که شاهد تداوم پیشرفت و استمرار خود در این مسیر باشند، روحیه لازم رسیدن به موفقیت های بیشتر را نیز کسب خواهند کرد.
برای نتیجه گیری بهتر میتوان این کار را با نوشتن آغاز کرد. با یادداشت کتبی مواردی مانند: دروس مطالعه شده، سوالات پاسخ داده شده، جزوات مرور شده و … میتوان این کار را انجام داد.
مراقب تاثیرات اطراف خود باشید
شاید بتوان مهمترین آفت اعتماد به نفس داوطلبان را در تاثیرات مخرب محیط اطراف آن ها خلاصه کرد. هر داوطلب در دوره حدودا چند ماهه تا جلسه کنکور دائما بر روی مسائلی مانند زمان سنجی، استمرار، توانستن، سرعت عمل و مسائلی این چنین تمرکز کرده و خود را برای موفقیت در جلسه آزمون آماده می کند.
اما در برخی موارد ممکن است علی رغم داشتن پشتکار و تلاشی که از خود نشان میدهد به دلیل گرایش به سمت اتفاقات حاشیه ای و بیهوده از رسیدن به هدف اصلی باز بماند. به همین جهت توصیه می شود در بازه چندماهه (6 تا 8ماهه) تا برگزاری کنکور، از پرداختن به اموری که انرژی زیادی از شما گرفته و شما را بیش از حد مشغول می کند اجتناب کنید.
معاشرت های طولانی با دوستان و پیگیری تفریحات روزمره ای مانند تماشای سریال و برنامه های مختلف در ساعات میانی روز از انواع این دغدغه ها به شمار می رود که تاثیر زیادی در کاهش تمرکز ذهنی و در نتیجه کاهش اعتماد به نفس داوطلبان میتواند داشته باشد.
با داوطلبان موفق و برتر کنکور معاشرت کنید
از تاثیر هم صحبتی و معاشرت های حتی ساده با داوطلبان موفق کنکور غافل نشوید. این افراد با قواعد موفقیت در کنکور آشنا بوده و اهمیت این دوره را به خوبی لمس کرده اند. صحبت و هم کلام شدن با رتبه های برتر می تواند امید و انگیزه داوطلب را دوچندان ساخته و به موازات آن اعتماد به نفس فرد را نیز بیشتر کند.
به همین دلیل شاید بتوان بهترین توصیه ها در مورد کنترل اضطراب، سخت کوشی، تقویت روحیه و موفقیت در کنکور را از این افراد شنید.
چند توصیه برای زمان باقیمانده کنکور
داوطلبان در فاصله سه یا چهار ماهه تا زمان کنکور سراسری میتوانند با توجه به چند نکته نسبت به بهبود آرامش روانی و افزایش اعتماد به نفس خود اقدام کنند:
- خلاصه نکات مطالعه شده هفته قبل را در ابتدای روز مرور نمایید
- از مواجه شدن با افراد و اتفاقاتی که استرس شما را افزایش می دهند، تا جای ممکن دوری کنید
- قبل از آغاز مطالعه چند دقیقه کوتاه را به ورزش اختصاص دهید
- به مقایسه شدن با افراد دیگر توجه نکنید
- با یادآوری روزانه دروس مطالعه شده حس امیدواری و سر زندگی خود را افزایش دهید
- مدیریت زمان مطالعه خود را نسبت به گذشته بیشتر کنید (این کار برای اجتناب از پرداختن به کارهای بیهوده تا زمان کنکور توصیه میشود)
وسواس در مطالعه چه آسیبی به اعتماد به نفس ما می زند؟
یکی از نکات کنکوری های موفق، تمرکز فکری و اجتناب از وسواس مطالعاتی است.
وسواس مطالعاتی موجب اتلاف وقت شده و اجازه نمی دهد یادگیری های گذشته در ناخودآگاه داوطلب ثبت شوند. برای غلبه بر وسواس مطالعاتی توصیه می شود از تکرار بیش از حد مطالب مرور شده اجتناب کرده و سعی کنید بیشتر زمان خود را صرف مباحثی مانند تست زنی کنید.
سعی کنید در صورتی که نتوانستید به وسواس خود غلبه کنید، با یک مشاور تحصیلی خبره صحبت کنید.
سخن آخر
یکی از فاکتور های اصلی موفقیت داوطلبان کنکور برخورداری از اعتماد به نفس و داشتن خود باوری است. گاها مشاهده می کنیم که برخی داوطلبان علی رغم آمادگی بالا در دروس و صرف زمان زیاد، از کسب نتایج مطلوب ناکام مانده و نسبت به شرایط خود دچار تردید می شوند.
حرکت بر اساس یک برنامه چندماهه مستلزم هدف گذاری و برخورداری از اعتماد به نفس بالایی در این مسیر است که یکی مصادیق آن آماده سازی داوطلبان کنکور است.
روش های زیادی در جهت افزایش اعتماد به نفس داوطلبان کنکور در منابع مختلف ذکر شده اما آنچه در این میان اهمیت دارد ثابت قدم بودن و استفاده از این نکات به ویژه در چند ماهه انتهایی است.
در این مقاله به چند نکته کاربردی برای افزایش اعتماد به نفس داوطلبان کنکور اشاره شد.
سوالات متداول
چه نکاتی در افزایش و تقویت اعتماد به نفش داوطلبان کنکور نقش اساسی ایفا می کند؟
ترسیم هدف مشخص – مرور کارهای انجام شده – توجه به تاثیر محیط اطراف – داشتن زمان بندی مشخص
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معرفی روش های افزایش اعتماد به نفس کنکور
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.