اگر قصد دارید در آزمون نظام مهندسی ( آزمون ورود به حرفه مهندسان ) شرکت کنید و پروانه اشتغال دریافت کنید ، تکنیک های قبولی در آزمون را در ادامه دنبال کنید . جهت مشاوره آزمون نظام مهندسی از تلفن ثابت با شماره تهران 9099071985 و سایراستانها 9099071985 تماس بگیرید .
قبولی در آزمون ورود به حرفه مهندسان ( آزمون نظام مهندسی )
آزمون ورود به حرفه مهندسان یا آزمون نظام مهندسی تنها آزمون تخصصی حرفه مهندسان در طول زندگی حرفه ای خود بوده که قبولی در این آزمون و اخذ پروانه ی اشتغال با کسب فرصتهای شغلی زیاد و امکان ادامه ی اشتغال شخص دارنده ی پروانه به صورت مستقل و انجام پروژه های مختلف توام میباشد . مهندسان، با قبولی در این آزمون، میتوانند پروانه اشتغال به کار مهندسی در رشته خود را از وزارت راه و شهرسازی دریافت کرده و به عنوان کارشناس دارای صلاحیت در سازمان نظام مهندسی در هر یک از بخش های «طرّاحی، اجرا و نظارت» بر ساختمان ، فعّالیّت نمایند. از مزیتهای داشتن پروانه اشتغال به کار مهندسی، تخصیص یک شماره خاص در نظام مهندسی است که شخصیت حقیقی مهندسان را در رشته مربوطه به شخصیت حقوقی تغییر میدهد. افرادی که دارای پروانه اشتغال می باشند، میتوانند در کارهای تجاری و خدماتی از قبیل تأسیس شرکت و دفاتر مهندسی اقدام نمایند .
آزمون نظام مهندسی عموما هر سال دو بار، توسّط دفتر امور مقرّرات ملّی ساختمان، و با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و توسط سازمان سنجش آموزش کشور، در هفت رشته اصلی اعم از : عمران (آزمون نظارت ، اجرا و محاسبات) معماری (نظارت ، اجرا ، محاسبات) تاسیسات برقی ( نظارت ، طراحی ) تاسیسات مکانیکی (نظارت ، طراحی ) ، نقشه برداری ، شهرسازی و ترافیک برگزار میگردد.
مهندسانِ دارای مدرک در هر یک از رشته های فوق ، بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود و نیز عضویت در سازمان نظام مهندسی، مُجاز به شرکت در این آزمونها خواهند بود.
کسانی که مدرک کارشناسی ناپیوسته دارند چنانچه مدرک کاردانی آنها مرتبط با مهندسی همان رشته باشد هر ۵ سال سابقه کار با مدرک کاردانی معادل یک سال کارشناسی محاسبه میشود. حداکثر تا ۱۰ سال سابقه کاردانی معادل دو سال سابقه کارشناسی در نظر گرفته خواهد شد. جهت اطمینان لازم است تا همگی این موضوعات را از واحد عضویت سازمان مجددا سوال کنید.
لازم به ذکر است که به غیر از رشته معماری صلاحیت طراحی، سایر آزمونها همگی به صورت تستی برگزار میشوند و متقاضی میبایست به تعداد ۶۰ سؤال پاسخ بدهید. هر کس که حداقل به ۵۰ درصد سؤالات، پاسخ صحیح بدهد، قبول میشود یعنی حداقل باید به ۳۰ سؤال، پاسخ صحیح داده شود. در ضمن برای جلوگیری از پاسخهای شانسی و تصادفی، هر پاسخ اشتباه، یک سوم نمره منفی دارد.
وجه تمایز اصلی آزمون پایه 3 نظام مهندسی با سایر آزمون ها این است که این آزمون به صورت تستی و جزوه باز (open book) میباشد . به این معنی که همراه داشتن کتاب ، جزوه و ماشین حساب مهندسی مجاز بوده اما همراه داشتن لپ تاپ، تبلت و گوشی تلفن همراه ممنوع است. شاید در ابتدای امر عنوان جزوه باز برای مخاطبان گرامی جذاب به نظر برسد اما جریان به این سادگی ها هم نیست . بدان معنی که اصولا در آزمون های جزوه باز شما بيشتر از جنبه ي فهم مطالب مورد ارزيابي قرار مي گيريد تا يادآوري و حفظ کردن آنها لذا میبایست قادر به تحلیل کردن و ترکیب داده ها باشید و شاید بتوان عنوان کرد که آزمون های جزوه باز درجه سختی بالاتری نسبت به آزمون های عادی دارند . بنابراین ، اینکه آزمون جزوه باز است نباید چیزی از تلاش ما برای قبولی کم کند .
باید عنوان کرد که تعداد مخاطبان ورود به حرفه مهندسان و اخذ پروانه روز به روز در حال افزایش بوده و طبیغتا به دلیل بالا رفتن تعداد رقبا ، قبولی در این آزمون نیز سخت تر میباشد. در ادامه به ذکر یکسری نکات و تکنیک ها جهت قبولی در آزمون نظام مهندسی (از زمان شروع به مطالعه منابع برای آزمون تا سر جلسه ی آزمون) خواهیم پرداخت .
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
نکات طلایی قبولی در آزمون حرفه مهندسان
نکته نخست : قبل از شروع مطالعه برای آزمون حتما منابع جدید را از سایت دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان کنترل نمایید.
نکته دوم : از بین منابع معرفی شده جهت آزمون رشته ی تحصیلی خود ، به یک یا چند مورد اکتفا نکنید و سعی کنید که همه ی منابع و مباحث را حتی شده به طور محدود مطالعه کنید چرا که تجربه ی دوره های گذشته نشان داده است که توزیع سوالات آزمون شیوه ی یکنواخت و استانداردی نداشته و گاها دیده شده که از یک مبحث تعداد سوالات بیشتری طراح شده است.
نکته سوم : از آنجایی که هر ساله تعدادی سوال تکراری از آزمون های سالیان قبل طرح میگردد و همچنین شباهت نوع طراحی به سوالات ادوار گذشته لذا توصیه میگردد که حتما نمونه سوالات دور های قبل در رشته ی خود را تهیه و در آنها مسلط شوید.
نکته چهارم : برای مطالعه منابع و مباحث مهم و تخصصی در هر کدام از رشته های هفتگانه ی مهندسی وقت بیشتری اختصاص دهید ، حین مطالعه حتما از نکات مهم و ضروری خلاصه برداری کنید و حداقل هفته ای یکبار به نوشته های خود رجوع و آنها را مرور نمائید تا زمزان فرارسیدن روز آزمون از یادتان نرود.
نکته پنجم : برای مطالعه ی منابع و مباحث حفظ کردنی وقت کمتری اختصاص دهید چرا که با کمی تمرین بروی کتابهای کلیدواژه میتوانید براحتی اکثر این سوالات را پاسخ دهید. این کتاب ها کمک خوبی برای شما خواهند بود .
نکته ششم : روزانه مدت زمانی را به زدن تست اختصاص دهید . پس از زدن تست حتما آنها را تصحیح کرده و مواردی که اشتباه پاسخ داده اید علامت دار و در روز بعد مجدد بر روی آنها وقت بگزارید.
نکته هفتم : توصیه برای استفاده از کلاس های کمک آموزشی آزمون نظام مهندسی امریست که در درجه ی اول به خود شخص ، نحوه ی یادگیری و میزان دغدغه ی روزمره و داشتن زمان کافی برای بهره بردن از کلاس برمیگردد. اما در کل میتوان عنوان نمود که استفاده از کلاس های آمادگی آزمون خصوصا دوره هایی که توسط از اساتید خبره و مهندسان نخبه کشور که سالها سابقه تدریس در دورههای آمادگی آزمونهای نظام مهندسی را داشته و یا در زمینه تألیف کتب نظام مهندسی فعّالیّت داشتهاند،برگزار میگردد کمک بیشتری به قبولی میکند . توصیه ما این است که در صورتی که امکان استفاده از این کلاس ها را هم ندارید ، جزوات و فیلم و فایل های تصویری این اساتید و کلاس ها را تهیه نموده و در کنار منابع اصلی استفاده نمایید.
نکته هشتم : اکیدا توصیه میگردد کلیه منابع و کتاب های قدیمی و نامناسب خود را دور از دسترس قرار داده و هرگز به دلایلی از جمله شباهت با منابع جدید یا صرفه جویی مالی، نسبت به استفاده از آنها اقدام نکنید. استفاده از منابع قدیمی حتی به اندازه یک ویرایش قبل، منجر به افزایش شدید احتمال عدم قبولی خواهد شد.
نکته نهم : به همراه داشتن یک ماشین حساب مهندسی مناسب با امکانات کافی یکی از ضروریات آزمون نظام مهندسی است. هرچند برخی داوطلبان در این زمینه زیاده روی کرده و زمان زیادی را صرف تحقیق، خرید و یادگیری استفاده از ماشین حساب های بسیار پیشرفته می نمایند که در عمل چندان مزیتی برای آنها به همراه نخواهد داشت. مطابق تجربه سایر قبولی های آزمون نظام مهندسی ساختمان، استفاده از یک ماشین حساب Casio با مدل حداقل ۴۸۰۰ و یا نمونه بهتر از آن یعنی کاسیو ۵۸۰۰ در آزمون کفایت می نماید. روابط مهم و پیچیده را در بخش فرمول نویسی ماشین حساب ذخیره و نحوه مقداردهی به متغیرهای این روابط را بطور مرتب تمرین نمایید. همچنین نحوه تغییر واحدهای زاویه را بخوبی فرا بگیرید.
نکته دهم : مدت زمان تعیین شده برای پاسخ دهی به سوالات این آزمون کافی بوده و شما با مشکل کمبود وقت مواجه نخواهید بود . تعداد سوالات 60 عدد بوده که حد نصاب قبولی حداقل 50 سوال است . برای مثال زمان ارائه شده برای آزمون معماری 150 دقیقه در نظر گرفته شده بود که با این حساب شما برای پاسخ به هر سوال حدودا 4 دقیقه زمان دارید. لذا عجله نکنید و با آرامش به سوالات پاسخ دهید. بهتر است که ابتدا همه ی سوالات دفترجه را مرور کرده و به سوالات ساده تر پاسخ دهید و در ادامه برای سوالات سخت تر وقت بگزارید.
نمونه سوالات آزمون نظام مهندسی سال های گذشته را اینجا می توانید دانلود کنید .
در صورتی که نیاز به مشاوره در خصوص آزمون نظام مهندسی دارید ؛ مواردی نظیر : ثبت نام در آزمون حرفه مهندسان ، منابع آزمون حرفه مهندسان ، زمان و محل برگزاری و ….می توانید همه روزه از ساعت 8 صبح الی 12 شب بدون گرفتن کد و از تلفن ثابت با شمارهتهران 9099071985 و سایراستانها 9099071985تماس حاصل فرمایید . کارشناسان ما آماده پاسخگویی به شما عزیزان می باشند .
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
نکات طلایی قبولی در آزمون ورود به حرفه مهندسان
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.