هنرستان هوانوردی، یک مدرسه متوسطه دوم برای دانش آموزانی است که به آموزش شاخه های مختلف هوانوردی علاقه مند هستند. در این مطلب قصد داریم علاوه بر شرایط تحصیل در هنرستان پسرانه هوانوردی، دروس و گرایش های رشته هوانوردی در هنرستان ها را نیز بررسی کنیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
برای دریافت مشاوره های تحصیلی حرفه ای میتوانید با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
آشنایی با رشته هوانوردی در هنرستان
رشته هوانوردی به عنوان یک رشته بین المللی، در راستای تربیت نیروی متخصص و متعهد در تلاش است تا افرادی که علاقه مند به این رشته هستند و می توانند رشته هوانوردی هنرستان را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کنند و در این راه قدم بگذارند را از همان دوره دبیرستان با شرایط ویژه ای برگزیده و آموزش دهد.
شرایط ورود به رشته خلبانی
برای ورود به رشته خلبانی داشتن مهارت های لازم در برخی از درس ها اهمیت ویژه ای دارد. در این مدارس برخورداری از مهارت زبان انگلیسی و دروس ریاضی یک الزام برای موفقیت می باشد و اگر داوطلبی تسلط کافی بر زبان انگلیسی نداشته باشد بهتر است منصرف تحصیل در هنرستان هوانوردی شود.
دانش آموزان پس از گذراندن مقطع دوره اول متوسطه برای ورود به این مدارس باید در مصاحبه ای که برگزار میشود شرکت کنند. مورادی مانند مهارت زبان انگلیسی و یا نمرات دروس ریاضی و علوم در پذیرش آنها تاثیرگذار است.
دانش آموزانی که سال دوم متوسطه یعنی (دهم) را در یک مدرسه ی دیگری گذراندند، هنگام ورود به سال یازدهم باید در کلاس های مکالمه زبان، زبان تخصصی فنی هواپیما، تحقیق و پژوهش کامپیوتر، ریاضی و فیزیک کاربردی شرکت نمایند.
در نهایت دانش آموزان با ورود به هنرستان هوانوردی در سال اول، دروس عمومی این رشته را گذرانده و سال دوم را به انتخاب گرایش خود و ادامه دروس به صورت تخصصی ادامه می دهند.
به طور کلی در سه سال تحصیلی هنرستان هوانوردی، دانش آموزان کلیه دروس فنی و مهارت های تعیین شده از طرف سازمان هواپیمایی کشور را زیر نظر بهترین استاد ها یاد میگیرند و بعد از قبولی در امتحانات، مدرک دیپلم هوانوردی به آن ها اعطا می شود.
گرایش های رشته هوانوردی هنرستان
گرایش های رشته هوانوردی هنرستان عبارتند از:
- الکتریک هواپیما
- برج مراقبت
- مدل سازی
- الکترونیک
- مهمانداری (مراقبت پرواز)
- مهندسی پرواز (ناوبری هوایی)
- خلبانی
- مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما
افرادی که در این مدارس فارغ التحصیل می شوند علاوه بر کار در بخش های تعمیر و نگهداری شرکت های هواپیمایی، قادر خواهند بود در کارگاه های فنی و بخش خصوصی نیز وارد بازار کار شوند، و از نظر شغلی جایگاه های شغلی خوب و مناسبی در انتظار این افراد خواهد بود.
واحدهای درسي هنرستان هوانوردی
دروس انتخابی، الزامی و عمومی هنرستان هوانوردی ۵۳ واحد مطابق با سیلابس آموزش و پرورش می باشد. دروس مهارت های فنی ۴۸ واحد است که ۲۴ واحد نظری و ۲۴ واحد عملی است که مطابق با استاندار ها و سر فصل های هواپیمای کشور مشخص شده است.
ليست دروس تخصصی هوانوردی
- کارگاه عمومی
- الکتریک هواپیما
- ساختمان هواپیما
- مقررات هوايي
- کارگاه مدل سازي هواپیما
- زبان فني هواپیما
- آیرو دینامیک
- نقشه کشی صنعتی
- مواد هواپیما
- تئوری شعبات
لیست مدارس هوانوردی و شهریه هنرستان های هوانوردی
مطابق با مصوبه آموزش و پرورش شهریه هنرستان هوانوردی به طور معمول ۱۵ میلیون تومان میباشد، که هزینه های جانبی برای تحصیل این مدارس برعهده خود دانش آموزان می باشد که باید این موضوع را در نظر بگیرند. در ادامه به بررسی مدارس هوانوردی ایران میپردازیم.
لیستی از مدارس هوانوردی ایران:
- هنرستان دانش پرواز مشهد (پسرانه)
- هنرستان فراز تهران (دخترانه)
- هنرستان هوانوردی مدبر تهران (پسرانه)
- هنرستان هوانوردي مجمع صنعت تهران (پسرانه)
- هنرستان هوانوردی مدبر تهران (پسرانه)
- هنرستان هوانوردی ایران آسمان (دخترانه)
مهارت های فارغ التحصیلان هنرستان هوانوردی
فارغ التحصیلان رشته هوانوردی می توانند در شرکت های هواپیمایی و ایرلاین ها مشغول به کار شوند، همچنین میتوانند در کارگاه های فنی و بخش خصوصی نیز استخدام شوند.
دانش آموزان پس از گذراندن دوره های کوتاه مدت، خدمات فرودگاهی و فروش بار و بلیط، می توانند در کلیه آژانس های هواپیمایی مشغول به کار شوند.
همچنین دانش آموزان در طول تحصیل با پروازهای سبک مثل گلایدر و کایت آشنا می شوند و قادر خواهند بود پس از اینکه از هواپیمایی کشور مجوز دریافت کنند شخصا آژانس هواپیمایی خود را تاسیس نمایند.
در نهایت مهارت های کسب شده در مدارس هوانوردی به شرح زیر می باشد:
- ایمنی زمینی فرودگاهی
- تعمیر و نگهداری هواپیما
- مهمانداری هواپیما
- اویونیک هواپیما
- کار با دستگاه های شبیه ساز پرواز خلبانی PPL
در پایان
رشته هوانوردی هنرستان جز رشته های خاص است که دانش آموزان زیادی آرزوی تحصیل در آن را دارند. آگاهی از شرایط آموزشی این رشته و گرایش های مخصوص آن می تواند انتخاب آن را تسهیل بخشد و به روند انتخاب مدارس هوانوردی کمک کند.
ما در این مقاله از مرکز مشاوره آویژه سعی کردیم هر آنچه مربوط به رشته هوانوردی هنرستان و گرایش ها و مهارت های مربوط به آن را به طور مختصر شرح دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره های تحصیلی مفید میتوانید از طریق شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ با کارشناسان با تجربه مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل کنید.
سوالات متداول
آیا قبولی در مصاحبه از شرایط پذیرش هنرستان هوانوردی است؟
بله، بیشتر هنرستان ها به شرط شرکت کردن داوطلب در مصاحبه و کسب نمره قبولی، آنها را پذیرش میکنند.
هنرستان های هوانوردی ایران کدامند؟
در این مقاله لیستی از هنرستان های معروف هوانوردی در ایران را خدمت شما ارائه کرده ایم.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
شرایط ورود به رشته خلبانی در هنرستان های پسرانه
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
خوابگاه دارد؟؟
سلام
آیا این رشته کنکور داره ؟
بیشتر درویش تئوری هست؟
واینکه آیا تحصیل در این رشته سخته؟
چند سال باید برای خلبانی دانشگاه درس خوند؟
بعد شرایط جسمی خاصی میخواد مثل ورود به نظام؟
با سلام خانم سیری هستم کدام رشته منظور شماست؟ اسم رشته را قید کنید لطفا، بطور معمول با رشته ریاضی و تجربی و هوانوردی می توانید در دانشگاه خلبانی بخوانید، خلبانی هم برخی رشته های مشابه و مرتبط بدون کنکور در دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد و هم اینکه رشته اصلی را با کنکور می توانید وارد شوید، بله شرایط جسمانی و روانی در حد سلامت کامل بطور کلی دو راه دارید یا تحصیل در دانشگاه یا گذراندن دوره در مراکز خصوصی خلبانی در دانشگاه تظامی شهید ستاری و همجنین دانشکده صنعت هوانوردی که در اینجا دوره ها ۴ ساله می باشد برای اطلاعات بیشتر با آویژه تماس بگیرید
رشته های دیگه مثل برق الکتروتکنیک هم میتونه داخل دانشگاه هوانوردی بخونه؟
باسلام بله
سلام رشته های دیگه هم مثل برق میتونه داخل دانشگاه خلبانی فنی حرفه ای بخونه