انصراف دادن از دانشگاه، برای هر فردی می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. برای برخی از پذیرفته شدگان ممکن است عدم برآورده شدن انتظارات آنها در دانشگاه غیرانتفاعی، دلیل انصراف محسوب شود.
انصراف از دانشگاه به منزله ناکامی یا عدم موفقیت نیست؛ گاهی تجربه کوچکی می شود برای رسیدن به موفقیت های بزرگتر!
بهتر است قبل از ثبت نام در دانشگاه، از تمامی شرایط و ضوابط اعم از ادامه یا انصراف، آگاهی کامل داشته باشید. از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا به بررسی شرایط و مراحل انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی و میزان جریمه های آن بپردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی
در واقع شرایط انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی، عمدتاً مربوط به شرایط مالی و پرداخت شهریه دانشگاه است؛ یعنی شما برای درخواست انصراف خود از دانشگاه غیرانتفاعی، لازم است مقدار هزینه ای را پرداخت کنید که این موضوع تحت عنوان جریمه انصراف از دانشگاه نیز بیان می شود.
پس از پرداخت این هزینه، با بررسی درخواست و موافقت دانشگاه، انصراف خود را می توانید قطعی نمایید. توجه داشته باشید که برای انصراف از دانشگاه در مقاطع و رشته های مختلف تحصیلی، مبالغ متفاوتی را بایستی پرداخت نمایید.
نکات مهم انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی
پرداخت جریمه مطابق با مصوبات تعیین شده دانشگاه های غیرانتفاعی، از مهم ترین شرایط انصراف از این موسسات آموزش عالی است.
قبل از اطلاع از نحوه انصراف، بهتر است به نکته مهمی توجه کنید؛ اگر تصمیم به انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی گرفته اید، عجله نکنید!
در صورتی که در ترم سوم از رشته خود مشغول به تحصیل در دانشگاه غیرانتفاعی می باشید، فعلا از دانشگاه انصراف ندهید. زیرا تنها با یک ترم دیگر تحصیل در آن دانشگاه می توانید مدرک فوق دیپلم خود را اخذ نمایید و بهتر است تا حداقل این یک ترم را پشت سر گذاشته و مدرک این مقطع را دریافت کنید.
مراحل و نحوه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی
برای تقاضای انصراف خود، لازم است نامه ای را مبنی بر درخواست انصراف از دانشگاه، ارائه نمایید و منتظر روند اداری باشید. سپس کافی است که شهریه در نظر گرفته شده دانشگاه را پرداخت کنید.
توجه داشته باشید که پذیرش درخواست انصراف شما تنها در صورتی امکان پذیر است، که شهریه لازم را پرداخت کنید و مدارک لازم را نیز آماده کرده باشید.
اگر دلیل شما برای انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی اعتبار مدرک آن دانشگاه است، توصیه می شود به دنبال اطلاع از شرایط انصراف نباشید؛ زیرا اعتبار مدرک دانشگاه غیرانتفاعی هیچ تفاوتی با مدرک دیگر دانشگاه ها ندارد و هیچ جای نگرانی در این مورد نیست.
شرایط انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی ارشد
شرایط انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تفاوت دارد.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد باید یک پنجم میزان شهریه ثابت خود را پرداخت کنند؛ در واقع این میزان شهریه به رشته داوطلب، بستگی دارد و متفاوت است.
به همین دلیل در باره انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی در مقطع کارشناسی ارشد نمی توان میزان دقیق شهریه جریمه را ارائه نمود.
یک توصیه برای کسانی که می خواهند از دانشگاه غیر انتفاعی انصراف دهند!
رشته های بدون کنکور دانشگاه غیرانتفاعی بسیار متنوع هستند؛ چنانچه از رشته خود رضایت چندانی ندارید، یا به آن علاقه مند نیستید، می توانید نسبت به تغییر رشته اقدام کنید.
در این صورت نیازی به اطلاع از شرایط انصراف از غیرانتفاعی دادن درخواست برای انصراف و پرداخت جریمه انصراف نیستید.
شرکت در کنکور بدون انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی
انصراف از تحصیل برای شرکت در کنکور سراسری مختص دانشجویان دانشگاه روزانه است.
سایر دانشجویان مانند دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی برای شرکت در کنکور سراسری دانشگاه ها، نیاز به انصراف پیش از ثبت نام در کنکور ندارند.
اگر فردی در یکی از مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجوی دانشگاه غیرانتفاعی باشد و قصد تحصیل مجدد و شرکت در کنکور سراسری را داشته باشد، می تواند بعد از ثبت نام در کنکور و قبولی در رشته محل دلخواه، نسبت به انصراف خود از دانشگاه غیرانتفاعی اقدام نماید.
با توجه به اینکه پذیرفته شدگان در کنکور سراسری دانشگاه ها هنگام ثبت نام نهایی در رشته قبولی خود ملزم به ارائه اصل مدارک تحصیلی دیپلم یا پیش دانشگاهی خود هستند، لازم است انصراف قطعی خود را به محل تحصیل قبلی اعلام کنند تا اصل مدارک را برای ثبت نام در دانشگاه جدید دریافت نمایند.
جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی
مبلغ جریمه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی بستگی به شهریه دانشگاه مورد نظر دارد.
میزان جریمه دریافتی دانشگاه های غیرانتفاعی برای انصراف دانشجو، معمولاً از فرمول زیر به دست می آید:
- میزان جریمه = شهریه ثابت + شهریه هفت واحد درسی
دانشجویی که به هر دلیلی قصد انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی دارد، بایستی هزینه انصراف از این دانشگاه را پرداخت کند. دانشگاه می تواند مدارکی که دانشجو در زمان ثبتنام ارائه داده است را تا زمان پرداخت جریمه نزد خود نگه دارد.
هزینه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی در سال ۱۴۰۲
هر سال داوطلبان زیادی به دلایل مختلف مثل سهل انگاری در وارد کردن کدها، هنگام انتخاب رشته، مشاوره های غلط در مورد یک رشته، نداشتن اطلاعات صحیح از رشته و دانشگاه و عوامل مختلف دیگر در همان ماه های اولیه پذیرش به فکر انصراف از تحصیل می افتند.
این داوطلبان لازم است با جریمه ها و هزینه انصراف از دانشگاه در سال ۱۴۰۲ آشنا شوند. هزینه انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی در سال ۱۴۰۲ مانند سال های قبل شامل جریمه های نقدی و ممنوعیت های قانونی نیز می شود که برای رشته های مختلف مقدار آن متغیر است.
هر داوطلبی باید با آگاهی کامل از شرایط ادامه و یا انصراف از تحصیل، نسبت به تصمیم گیری در خصوص انصراف از دانشگاه اقدام کند. اگر در مرحله ثبت نام برای دانشگاه غیرانتفاعی هستید، لازم است از شرایط انصراف دانشگاه مطلع باشید.
ممنوعیت های انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی سال ۱۴۰۲
انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی در سال ۱۴۰۲ نیز شامل هیچ ممنوعیتی نخواهد بود.
داوطلبان پذیرفته شده در این دانشگاه که قصد انصراف از تحصیل را دارند، ملزم به پرداخت یک و نیم برابر شهریه ثابت مصوب این دانشگاه به عنوان هزینه انصراف از دانشگاه در سال ۱۴۰۲ خواهند بود.
برای اطلاع از لیست شهریه های ثابت گروه های آموزشی مختلف دانشگاه غیرانتفاعی، می توانید با مشاوران موسسه آویژه در تماس باشید.
قبل از ثبت نام از شرایط انصراف آگاه شوید!
با توجه به افزایش هر ساله آمار دانشجویان انصرافی، اهمیت بررسی صحیح تمام جوانب هنگام انتخاب رشته و بهره بردن از یک مشاوره درست را گوشزد می کنیم، تا بعدا از رشته تحصیلی خود انصراف ندهید.
این موارد می تواند در خشنودی داوطلبان بعد از پذیرش دانشگاه موثر باشد، تا به انصراف از تحصیل فکر نکنند و با این ممنوعیت ها و هزینه ها مواجه نشوند.
برای اطلاع از جزئیات بیشتر در ارتباط با جرایم و هزینه انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی در سال ۱۴۰۲، می توانید با مشاوران مرکز موسسه آویژه در ارتباط باشید.
سوالات متداول
شرایط انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی شامل چه مواردی است؟
پرداخت هزینه انصراف (جریمه) از دانشگاه غیر انتفاعی از جمله شرایط انصراف از این دانشگاه است.
مراحل انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی چه مراحلی هستند؟
درخواست انصراف و پرداخت هزینه جریمه، از مراحل انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی هستند. برای اطلاع دقیق از مراحل انصراف از دانشگاه های غیرانتفاعی با مشاوران موسسه آویژه تماس حاصل فرمایید.
آیا انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی، برای شرکت در کنکور سال آینده الزامی است؟
تبصره ای که برای دانشگاه غیر انتفاعی وجود دارد، این است که این مراکز آموزشی به دلیل میزان شهریه های بالای خود، اگر دانشجو قصد شرکت در کنکور سراسری را دارد، ملزم به انصراف از دانشگاه غیر انتفاعی نیست. تنها در صورتی لازم به انجام این فرآیند است که قبولی در دانشگاه مقصد به سرانجام رسیده باشد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
انصراف از دانشگاه غیرانتفاعی – شرایط و مراحل + هزینه انصراف در سال 1402
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام مرسی از سایت خوبتون
من بهمن 1400 در دانشگاه ثبت نام کردم که اواسط ترم مجبور به نرفتن به دانشگاه شدم
که بعد از گذشت دوترم نامه انصراف بنده از دانشگاه اومد
حالا برای انتقالی به دانشگاه دیگه ، مسئولین دانشگاه میگن که باید یه مبلغی حدود 5 میلیون تومن پرداخت کنم
میخواستم بدونم با اینکه نامه انصراف من توسط خود دانشگاه ثبت شده در حال حاضر حتما من برای ثبت نام در دانشگاه دیگه حتما باید نامه انتقالی بگیرم ؟
اصلا مجبور به پرداخت این مبلغ اعلام شده هستم ؟
یا میتونم بدون توجه به دانشگاهی که بودم برم یک دانشگاه دیگه ثبت نام کنم ؟؟
ممنون
سلام ببخشید یه بالخره برای انصراف ارشد یک هشتم شهریه ثابت رو باید بدیم یا کلشو؟
سلام، من دانشگاه غیر انتفاعی ارشد ثبت نام کردم میخوام برای ترم دوم ثبت نام نکنم و انصراف بدم میخواستم بدونم مشکلاتی برام پیش اومده نمیتونم هزینه انصراف پرداخت کنم و قصد دارم دوباره برای ارشد کنکور بدم امکانش هست هزینه انصراف بعدا بدم؟
سلام با ثبت انصراف از دانشگاه باید هزینه انصراف را پرداخت کنید.