دانشگاه های غیر انتفاعی هر ساله در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویانی را از طریق کنکور پذیرش می کند. دانشگاه های غیر انتفاعی نیز همانند دانشگاه های آزاد، پیام نور و رشته های شبانه نیازمند پرداخت شهریه در هر ترم هستند.
میزان شهریه در مقاطع کارشناسی و ارشد نسبت به دکتری پایین تر است، اما در هر صورت بسیاری از داوطلبان دانشگاه غیر انتفاعی را به دانشگاه آزاد ترجیح می دهند. در این مطلب می خواهیم میزان شهریه این دانشگاه را در مقطع دکتری محاسبه کنیم.
شهریه دکتری در دانشگاه غیر انتفاعی به چه صورت است؟
در مقطع دکتری نیز مانند تمام مقاطع تحصیلی شهریه دکتری باید در دو بخش ثابت و متغیر پرداخت شود. شهریه ثابت مبلغ مشخصی است و در هر ترم تحصیلی پرداخت می شود.
شهریه متغیر بر اساس میزان واحد هایی که یک دانشجو می خواهد در آن ترم تحصیلی بگذراند، تعیین می شود. شهریه ثابت و متغیر در هر سال به میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش می یابد.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شهریه دکتری دانشگاه غیر انتفاعی
شهریه دانشگاه غیر انتفاعی دکتری معمولا در دانشگاه های مختلف متفاوت است. میزان این شهریه ها بر اساس رشته های مختلف نیز تغییر می کند. معمولا رشته هایی که دروس عملی بیشتری دارند، شهریه بالاتری را نیز خواهند داشت.
می خواهیم بر اساس میزان شهریه ای که برای سال ۹۸ اعلام شده بود و بر اساس افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی، حداقل و حداکثر این مبلغ را برای دانشجویان دکتری سال ۱۴۰۳-۱۴۰۲ محاسبه کنیم.
شهریه ثابت دکتری دانشگاه غیر انتفاعی در سال ۱۴۰۲
در سال ۹۸ حداقل و حداکثر میزان شهریه ثابت به ترتیب برابر با ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان و ۵ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان بوده است. همانطور که گفته شد هر سال حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵ درصد به این شهریه اضافه می شود.
بنابراین بعد از دو سال حداقل ۲۰ و حداکثر ۳۰ درصد به این هزینه ها اضافه می شود. با این حساب در سال ۱۴۰۲ میزان شهریه ثابت در مقطع دکتری دانشگاه غیر انتفاعی حداقل برابر با ۵ میلیون و ۹۵۹ هزار تومان و حداکثر برابر با ۶ میلیون و ۷۸۳ هزار تومان می شود.
شهریه هر واحد تخصصی در سال ۱۴۰۲ دکتری دانشگاه غیر انتفاعی
برای شهریه هر واحد نیز به همین صورت می توانیم میزان شهریه را محاسبه کنیم.
شهریه هر واحد تخصصی در کمترین حالت ممکن در سال ۹۸ برابر با ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است. با افزایش شهریه پس از دو سال در سال ۱۴۰۲ میزان حداقلی این شهریه برابر با ۱ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان می شود. در حالت حداکثری نیز شهریه برابر با ۱ میلیون و ۱۳۸ هزار و پانصد تومان بوده است که بعد از دو سال و افزایش شهریه برابر با ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
در مورد واحدهای رساله نیز حداقل ۱ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان و حداکثر ۱ میلیون و ۸۲۰ هزار تومان بوده است که با افزایش شهریه بعد از دو سال میزان این شهریه ها به ترتیب برابر با ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و ۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان است.
با این روش ها شما نیز می توانید به راحتی در هر سال میزان شهریه را محاسبه کنید.
شهریه نهایی دکتری غیر انتفاعی را چطور محاسبه کنیم؟
در مقطع دکتری به طور کلی ۳۶ واحد وجود دارد. هر دانشجوی دکتری باید از میان دروس تخصصی خود ۱۲ تا ۱۸ واحد درسی و ۲۴ تا ۱۸ واحد رساله را بگذراند. برای محاسبه شهریه نهایی در هر ترم تحصیلی می توانید از اعدادی که در بالا عنوان شد، استفاده کنید.
برای این کار باید میزان واحد هایی که در هر ترم انتخاب می کنید را با شهریه ثابت جمع کنید تا عدد نهایی برای شهریه هر ترم شما به دست آید. برای واحدهای رساله باید مبلغ رساله را در این فرمول قرار دهید.
امکان دریافت وام برای دانشجویان دکتری عیر انتفاعی
از آنجایی که مبلغ شهریه برای دانشجویان دکتری کمی سنگین است، این افراد می توانند از تسهیلاتی که دانشگاه در اختیار آنها قرار می دهد، استفاده کنند. دانشگاه غیر انتفاعی برای دانشجویان دکتری وام هایی را در نظر گرفته که می توانند با استفاده از آنها شهریه خود را پرداخت نمایند. برای اطلاع از میزان شهریه این وام ها باید به بخش مالی دانشگاه خود مراجعه کنید.
نکات تکمیلی
همانطور که در بالا عنوان شد، دکتری از دو قسمت پژوهشی و آموزشی تشکیل شده است که بخش آموزشی دارای ۱۸ واحد درسی است. این واحدها باید در طول ۴ ترم تحصیلی به پایان برسند. دانشجوی دکتری برای آنکه بتواند به بخش پژوهشی وارد شود باید معدلی تقریبا ۱۶ و میزان نمرات هر واحد او بالاتر از ۱۴ باشد. در غیر این صورت دانشجو باید دوباره آن واحد درسی را بگذراند.
همچنین برای ورود به دوره پژوهشی دانشجو باید در یک آزمون جامع شرکت کند و پس از قبولی می تواند وارد دوره پژوهشی شود. هزینه هر کدام از دروسی که نیاز است، دانشجو دوباره بگذراند، باید پرداخت شود.
اگر طول دوره آموزشی دانشجو از ۴ سال بیشتر شود، شهریه متغیر از دانشجو گرفته خواهد شد.
سخن پایانی
هر کدام از مقادیری که در بالا عنوان شد، بر اساس محاسباتی است که برای قوانین شهریه دانشگاه غیرانتفاعی بیان شده است. این مقادیر ممکن است تا حدودی تغییر کند.
دانشجویان دکتری در دانشگاه های غیر انتفاعی بهتر است قبل از ورود به این دانشگاه با یک مشاور که در این زمینه اطلاعات کافی دارد مشورت کند تا بتواند بهترین راه را برای ادامه تحصیل خود در این دانشگاه انتخاب کند.
در صورت داشتن هرگونه سوال درباره شهریه دکتری موسسات غیرانتفاعی در سال ۱۴۰۲ می توانید با مشاوران ما در مرکز مشاوره آویژه ۷روز هفته (حتی روزهای تعطیل) از ساعت ۸صبح تا ۱۲شب تماس بگیرید.
شهریه دکتری غیر انتفاعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.