تحصیل رشته های پزشکی در ترکیه برای داوطلبان ایرانی در قیاس با سایر کشورها با مزیت های زیادی همراه است. امکان دریافت بورسیه تحصیلی و کسب جواز طبابت از مهمترین مزایای دوره پزشکی دانشگاه های این کشور محسوب می شود.
یکی از رشته هایی که طی سالیان اخیر شرایط پذیرش آن به کانون توجه داوطلبان زیادی تبدیل شده و سوالات زیادی درباره شرایط آن به گوش می رسد، رشته دندان پزشکی است.
در این میان مدارک مورد نیاز برای ارسال درخواست دانشجویان بین المللی برای دانشگاه های ترکیه در قالب موارد یکسان هستند. یکی از این نمراتی که برای تحصیل داوطلبان رشته دندان پزشکی مورد نیاز است، نمره آزمون DUS یا Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı می باشد.
در ادامه شما را با شرایط ثبت نام و شرکت در این آزمون آشنا خواهیم کرد، لطفا با ما همراه باشید.
شرایط تحصیل رشته دندان پزشکی در ترکیه
دانشگاه های دندانپزشکی ترکیه به دو دسته مراکز خصوصی و دولتی تقسیم بندی می شوند. دوره کارشناسی دندانپزشکی بصورت بازه زمانی 5 ساله ارائه شده و عناوین کلی دروس و کارآموزی در تمام دانشگاه ها تقریبا ثابت می باشد.
داوطلبان بعد از پشت سر گذاشتن این دوره برای تحصیل در مقاطع بالاتر مانند ارشد و دکتری می بایست حائز شرایط خاصی از جمله شرکت در آزمون DUS باشند.
آشنایی با آزمون DUS
DUS یا Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı نام آزمونی است که به منظور گزینش دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل رشته دندانپزشکی در مقاطع تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) را دارند، عموما مورد توجه قرار می گیرد.
این آزمون هر ساله در ماه های می و آوریل به زبان ترکی استانبولی برگزار می شود. زمان پاسخگویی داوطلبان در این آزمون ۱۵۰ دقیقه می باشد که شامل ۴۰ سوال با موضوعات پایه ای دندانپزشکی و ۸۰ سوال با موضوعات بالینی عملی (کلینیکی دندانپزشکی) است.
آزمون DUS از سال 2012 جزء مدارک درخواستی دانشگاه های ترکیه برای تحصیل در گرایشات تخصصی رشته دندان پزشکی قرار گرفته و پیش از آن آزمون ALES به جای آزمون نامبرده درخواست می شد.
داوطلبان برای شرکت در این آزمون می بایست مدرک کارشناسی در شاخه دندانپزشکی را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: شرایط تحصیل دندانپزشکی در ترکیه
چرا باید در آزمون DUS شرکت کنیم؟
داوطلبان رشته دندان پزشکی با شرکت و قبولی در آزمون DUS می توانند علاوه بر دریافت مجوز ورود به تحصیلات تکمیلی بعد از دوره کارشناسی، در مراحل گزینش و استخدام خود از این مدرک استفاده نمایند.
دانشجویان متقاضی تحصیل در مقاطع عالی دندانپزشکی، چه بین المللی و چه بومی کشور ترکیه باید برای آزمون DUS ثبت نام کنند. سوالات این آزمون دارای 120 سوال در دو دسته می باشد که دسته اول شامل سوالات مفهومی و مربوط به دوران دبیرستان تا کارشناسی است.
دسته دوم مربوط به سوالات تخصصی و شامل موارد زیر می باشد:
- دوره تخصصی رادیولوژی فک و دندان
- دوره تخصصی پریودنتولوژی
- دوره تخصصی دندانپزشکی کودکان
- دوره تخصصی ترمیم و زیبایی
- دوره تخصصی پروتز دندان
- دوره تخصصی اندودنتیکس
- دوره تخصصی جراحی فک و دندان
تعداد سوالات آزمون DUS به طور به شکل زیر می باشد:
- شش سوال پیرامون آناتومی بدن
- چهار سوال پیرامون بافت شناسی و جنین شناسی
- شش سوال پیرامون بیوشیمی
- شش سوال پیرامون میکروبیولوژی
- چهار سوال پیرامون پاتولوژی
- چهار سوال پیرامون فارماکولوژی
- 10 سوال پیرامون درمان دندان مصنوعی
نمره قبولی و زمان اعلام نتایج آزمون DUS
نمره ی قبولی آزمون DUS بستگی به گرایش داوطلبان رشته دندانپزشکی، 50 بوده و پس از به دست آمدن نمره خام به استاندارد تبدیل می شود. لازم به ذکر است نتایج آزمون DUS، تقریباً 1 ماه پس از تاریخ برگزاری، در سایت OSYM برای اطلاع متقاضی قرار دارد. میانگین نمرات خام این آزمون نیز اطلاع رسانی می شود.
متقاضیان پس از قبولی در آزمون DUS به مدت 10 روز مهلت خواهند داشت تا به دانشگاه انتخابی خود مراجعه کرده و مراحل تکمیل ثبت نام خود را انجام دهند.
مدارک لازم برای ثبت نام در آزمون DUS
- مدرک کارشناسی دندانپزشکی عمومی
- پاسپورت معتبر با تاریخ انقضای طولانی
- دارای تخصص و مهارت در زمینه دندانپزشکی
- دارای نمره قبولی در آزمون های KPSS / ALES
- دارا بودن GPA بالاتر از 3.6
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
هزینه شرکت در آزمون (DUS)
هزینه شرکت در این آزمون ۱۱۰ لیر بوده و در صورتیکه به دلایلی داوطلبان با تاخیر اقدام به ثبت نام نمایند، مبلغ پرداختی آنها به ۲۵۰ لیر افزایش خواهد یافت.
محل برگزاری آزمون DUS
آزمون DUS، از جمله آزمون هایی است که مختص تنها یک کشور بوده و نمی توان از آن برای ثبت نام و یا گزینش در سایر کشورها استفاده کرد. هدف از برگزاری این آزمون، سنجش عیار علمی دانشجویان بین المللی و بومی در زمینه ی دندانپزشکی بوده و به جز ترکیه در کشور دیگری دارای اعتبار خاصی نمی باشد.
آزمون DUS در ماه های می و سپتامبر هر سال برای داوطلبان شرکت در دوره های تخصصی رشته دندانپزشکی و تحصیل در دانشگاه های تركیه برگزار می شود .
در سالهای گذشته دندان پزشکان جهت ادامه تحصیل در دانشگاه های تركيه در مقطع تحصیلات تکمیلی از طریق آزمون ALES اقدام می كردند. این امر از سال ۲۰۱۲ دستخوش تغییراتی شده و هم اکنون آزمون DUS به عنوان آزمون درخواستی دانشگاه ها مطرح می شود.
سخن آخر
آزمون DUS مختص داوطلبان رشته دندان پزشکی برای تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا می باشد. این آزمون عموما از ۲ بخش سؤالات دندانپزشکی عمومی و کلینیکی تشکیل شده و قبولی در بخش زبان ترکی لازمه و جواز شرکت در آزمون DUS محسوب میگردد. لذا نمره دهی آن کاملا مجزا است.
برای دو بخش خود آزمون نیز بسته به گرایش انتخابی و فارغ التحصیلی از دانشکده ی پزشکی یا غیر پزشکی سؤالات مربوط به گرایش انتخابی شما برای دانشگاه مقصد اهمیت بیشتری خواهد داشت چرا که نشان دهندهی میزان تسلط داوطلبان نسبت به مباحث تخصصی آن است.
سوالات متداول
آزمون DUS در چه کشورهایی قابل استفاده است؟
آزمون DUS، آزمونی است که تنها در کشور ترکیه و توسط دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی این کشور طراحی و برگزار می شود.
شرکت در آزمون DUS برای چه افرادی توصیه می شود؟
افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته دندان پزشکی را دارند، ملزم به شرکت در این آزمون خواهند بود.
هزینه شرکت در آزمون DUS چه میزان می باشد؟
110 لیر ترکیه.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
صفر تا صد آزمون DUS (آزمون تخصص دندانپزشکی)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
متوسط بود و برای اطلاع شما من و دوستانم فقط بخاطر برگرهای بیف لاین آمدیم اپال.
ولی به خوبی ۳ ماهه پیش که خورده بودم نبود. اولا خیلی سرد بود دوما طعم گوشت مثل گذشته را نمیداد. با آرزوی موفقیت برای شما