افرادی که تجربه تحصیل در کشور ترکیه را داشته باشند، عموما به این موضوع اشاره دارند که دانشگاه های ترکیه از جمله بهترین مراکز آموزشی برای داوطلبان گروه پزشکی به شمار می روند.
شرکت در دوره های پزشکی این کشور با پشت سر گذاشتن سلسله مراتب مشخصی انجام شده و این مسئله در غالب دانشگاه های ترکیه یکسان می باشد.
افرادی که مدرک پزشک عمومی خود را دریافت کرده اند می توانند در دانشگاه های ترکیه اقدام به ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی نمایند اما باید این موضوع را در نظر داشته باشند که برای تحصیل در بسیاری از دانشگاه ها پشت سر گذاشتن آزمون های نظیر TUS و STS لازم خواهد خواهد بود.
آزمون TUS برای فارغ التحصیلان گروه پزشکی برای ورود به دوره های تخصصی در مقاطع دانشگاهی مورد نیاز می باشد. در ادامه شما را با شرایط ثبت نام و پشت سر گذاشتن این آزمون آشنا خواهیم کرد، لطفا با ما همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط گرفتن تخصص پزشکی در ترکیه
به صورت کلی بعد از گذراندن دوره پزشکی عمومی، از شرایط گرفتن تخصص پزشکی داوطلبان در ترکیه می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- یادگیری زبان ترکی استانبولی
- قبولی در آزمون STS
- گذراندن دوره های کارآموزی
- قبولی در آزمون TUS
آشنایی با آزمون TUS
تحصیل در دوره های پزشکی ترکیه همانند سایر کشورها دارای شرایط مشخصی بوده و آزمون های ورودی مختلفی برای این منظور از داوطلبان اخذ می شود. یکی از این آزمون ها، آزمون TUS می باشد.
شرکت در این آزمون مختص دانشجویان خارجی و بومی و کسانی که متقاضی تحصیل در مقاطع عالی رشته های دندانپزشکی، پزشکی، دامپزشکی و شیمی (به استثنای زیست شناسی) هستند، می باشد.
این آزمون مخفف عبارت Tıpta Uzmanlık Sınavı است. هر دانشگاه قبل از پذیرش دانشجویان می بایست این آزمون را برگزار کرده و بر اساس حدنصاب تعیین شده دانشجویان را پذیرش نماید. آزمون TUS هر ساله در ماههای آوریل و سپتامبر در شهر آنکارا برگزار می گردد.
مراحل شرکت در آزمون TUS
آزمون TUS در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول زبان ترکی داوطلبان مورد سنجش قرار گرفته و در مرحله بعد سطح مهارت های پزشکی آنها بررسی می شود. نمره قبولی بر اساس رشته تحصیلی داوطلبان گروه پزشکی متفاوت بوده و عموما نمره قبولی این آزمون 60 می باشد.
زمان برگزاری آزمون TUS در سپتامبر و آوریل هر سال بوده و مکان برگزاری آزمون در شهر آنکارا می باشد. لازم به ذکر است کسانی که مدرک صادر شده آنها از کشور دیگری باشد، باید مدرک خود را معادل سازی کنند.
هدف از آزمون علمی TUS انتخاب دانشجویان واجد شرایط جهت ورود به دوره دستیاری در تخصص های مختلف پزشکی می باشد و بصورت تستی برگزار می شود.
آزمون TUS حاوی ۳ گروه سؤال به شرح زیر می باشد:
- تست های علوم پایه پزشکی نوع اول 1
- تست های علوم پایه پزشکی نوع دوم 2
- تست های كلینیك KTBT
نمره قبولی آزمون TUS
آزمون TUS، از دو بخش آزمون زبان ترکی و سنجش سطح مهارت علمی داوطلبان تشکیل شده است. آزمون زبان ترکی روز اول برگزار می گردد و شرکت در این مرحله لازمه شرکت در آزمون علمی است. داوطلبان برای قبولی در آزمون زبان ترکی باید حد نصاب علمی 60 از 100 را کسب نمایند.
نتایج این آزمون روز بعد حدود ساعت 9:30 اعلام شده و متقاضیانی که موفق به کسب نمره حد نصاب در آن شده باشند، ساعت 13:30 همان روز در آزمون علمی شرکت خواهند کرد. چنانچه متقاضی در این آزمون قبول شده باشد اما در آزمون علمی مردود شناخته شود، می تواند تا 2 سال بدون نیاز به شرکت در آزمون زبان، در آزمون علمی شرکت نماید.
سؤالات آزمون TUS به چه شرایطی طرح می شوند؟
در حالت کلی سؤالات آزمون TUS یا آزمون تخصصی دانشگاه های ترکیه به سه گروه تقسیم می شوند:
- پرسش های نوع اول: علوم پایه پزشکی
- پرسش های نوع دوم: علوم پایه پزشکی
- پرسش های کلینیکی یا KTBT
زمان اعلام نتایج آزمون TUS
همان طور که اشاره شد، آزمون TUS از دو بخش کلی تشکیل شده است. بخش زبان ترکی در روز اول آزمون برگزار می گردد و نتایج آن، فردای روز برگزاری اعلام می شود.
کسانی که حداقل نمره قبولی 60 را کسب کرده باشند، مجاز به شرکت در بخش دوم آزمون یعنی بخش علمی آن خواهند شد. نتایج این قسمت از آزمون از طریق وبسایت OSYM مشخص خواهد شد.
هزینههای شرکت در آزمون TUS توس
هزینه شرکت در آزمون TUS متغیر است. به طور کلی هزینه شرکت در این آزمون چیزی در حدود ۳۵۰ لیر ترکیه بوده و در صورتی که بعد از موعد تعیین شده با تاخیر اقدام به ثبت نام نمایید، این مبلغ تا ۵۳۰ لیر نیز افزایش خواهد یافت.
نکات مهم برای شرکت در آزمون TUS
- آزمون TUS برای تمامی سنین است و محدودیتی از این نظر ندارد.
- همراه داشتن اصل پاسپورت الزامی می باشد (کپی پاسپورت به هیچ وجه پذیرفته نیست).
- همراه داشتن هایلایت، شبرنگ، لاک غلط گیر و مداد رنگی اکیدا ممنوع است.
- حتما باید دوره ۶ ساله پزشکی عمومی را گذرانده باشید.
- در صورتی که جزء اتباع ترکیه هستید اما دوره دبیرستان خود را در خارج از کشور ترکیه گذرانده باشید، می توانید در آزمون TUS ترکیه شرکت کنید.
- نتایج آزمون TUS فقط به خود فرد تحویل داده می شود و عواقب در اختیار گذاشتن اطلاعات با دیگران بر عهده خود متقاضی خواهد بود.
سخن آخر
شرایط شرکت در دوره های تخصصی پزشکی در دانشگاه های ترکیه مستلزم شرکت در آزمون های مختلفی می باشد، که یکی از این موارد آزمون Tıpta Uzmanlık Sınavı یا آزمون TUS می باشد.
آزمون TUS در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول زبان ترکی داوطلبان مورد سنجش قرار گرفته و در مرحله بعد سطح مهارت های پزشکی آنها بررسی می شود. نمره قبولی بر اساس رشته تحصیلی داوطلبان گروه پزشکی متفاوت بوده و عموما نمره قبولی این آزمون 60 می باشد.
سوالات متداول
شرکت در آزمون TUSبرای چه داوطلبانی مورد نیاز می باشد؟
متقاضیان تحصیل در مقاطع عالی رشتههای دندانپزشکی، پزشکی، دامپزشکی و شیمی (به استثنای زیست شناسی) و دستیاری پزشکی در دانشگاه ترکیه.
هزینه شرکت در آزمون TUS چه میزان می باشد؟
چیزی در حدود 350 لیر ترکیه.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
صفر تا صد آزمون TUS (آزمون تخصص پزشکی)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.