دانشجویان ممکن است به دلایل مختلفی نتوانند در دانشگاه فعلی خود به ادامه تحصیل بپردازند و خواستار تغییر دانشگاه خود باشند؛ به همین دلیل دانشگاه ها هر ساله شرایطی به نام نقل و انتقالات و مهمان با قوانین مختص خود، برای دانشجویان فراهم می کنند که دانشجویان می توانند با داشتن شرایط خاص نقل و انتقال یا مهمان اقدام به تغییر دانشگاه خود کنند.
تغییر مکان دانشگاه در حال تحصیل برای دانشجویان از طریق اینترنت و سامانه های خود دانشگاه ها انجام می گیرد؛ معمولا زمان درخواست نقل و انتقالات و مهمان برای نیمسال تحصیلی اول، در اردیبهشت ماه و برای نیمسال تحصیلی دوم در آبان ماه است و دانشجویان می توانند در این زمان ها درخواست خود را ثبت کنند.
در ادامه این مطلب، ما تمامی شرایط مورد نیاز برای دریافت نقل و انتقالات و مهمان از دانشگاه علوم پزشکی را تمام و کمال توضیح داده ایم، برای اطلاع از قوانین نقل و انتقالات میهمانی با ما همراه باشید.
در حال حاضر به دلیل آن که سازمان های مربوطه قوانین و شرایط مربوط به سال 1400 را منتشر نکرده اند، ما اطلاعات مربوط به سال 99 را در اختیار شما قرار داده ایم تا آشنایی کاملی با این مورد به دست آورید و پس از انتشار آخرین قوانین مربوط به سال 1400 در سایت قرار خواهیم داد.
شرایط نقل و انتقالی دانشجویان علوم پزشکی
دانشجویانی که خواستار تغییر دانشگاه در حال تحصیل خود هستند باید یک سری شرایط را دارا باشند تا بتوانند این درخواست خود را عملی کنند؛ در زیر شرایطی که می توانید از طریق آن ها اقدام به نقل و انتقال دانشجویان علوم پزشکی کرده و در خواست خود را عملی کنید، نوشته شده است.
دانشجویان باید پس از دارا بودن هر یک از شرایط زیر، به سایت transmission.behdasht.gov.ir مراجعه کرده و پس از کسب اطلاعات در مورد نحوه ثبت نام نقل و انتقالات میهمانی، اقدام به ثبت در خواست خود کنند.
- دانشجویان باید از لحاظ انضباطی و مقررات آموزشی در حد خوبی باشند.
- باید معدل دانشجویان داوطلب نقل و انتقالات بالای 12 باشند.
- نباید نمره قبولی آزمون ورودی دانشجو، بیشتر از نمره آخرین فرد قبول شده در آزمون ورودی در رشته و مقطع درخواستی شما باشد.
- دانشجویان در حال تحصیل در مقطع کارشناسی که در خواست نقل و انتقال از دانشگاه فعلی خود را دارند، باید حداقل یک نیمسال در دانشگاه مبدا گذرانده باشد.
- دانشجویان در حال تحصیل در مقطع دکتری، داروسازی و دندانپزشکی نیز باید حداقل دو نمیسال در دانشگاه مبدا گذرانده باشند.
- اگر سرپرست خانواده دانشجو فوت کند، معلول شود، یا به بیماری خاصی مبتلا بشود به طوری که کفالت خانواده به دانشجو برسد.
- از طریق پزشک تشخیص داده شود که دانشجو به بیماری لاعلاجی مبتلا شده است.
- دانشجویان خانم می توانند بعد از ازدواج رسمی، به دلیل محل کار همسرشان در شهر دیگر، انتقالی بگیرند.
- فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها طبق آیین نامه ها.
- دانشجویان نمی توانند از دانشگاه های غیر دولتی به دانشگاه های دولتی و دوره روزانه انتقالی بگیرند اما از دانشگاه های دولتی و روزانه می توان به غیر دولتی انتقال یافت.
- در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد امکان نقل و انتقالات ممکن نیست و دانشجویان در حال تحصیل در این مقاطع نمی توانند به دانشگاهی دیگر منتقل شوند.
- دانشجویان در هر مقطع فقط یک بار می توانند درخواست نقل و انتقال از دانشگاهی به دانشگاه دیگر را بدهند.
- وقتی دانشگاه مقصد با انتقال دانشجو موافقت کرد، دانشگاه مبدا باید ریز نمرات دانشجو را تا یک هفته برای دانشگاه مقصد ارسال کند.
- دانشجویان ایرانی که مشغول تحصیل در خارج از کشور بوده و خواستار انتقال به ایران هستند، دارای شرایط و ضوابط خاصی است که باید انجام شود.
شرایط میهمانی دانشجویان علوم پزشکی
گاهی دانشجویان درخواست مهمانی به دلایل مختلفی به سایر دانشگاه ها را دارند، که دانشجوی مهمان نیز باید شرایط خاصی را داشته باشد که در ادامه این شرایط را قرار داده ایم.
- دانشجو ابتدا باید به مدت یک نیمسال در دانشگاه مبدا را گذرانده باشد.
- هر دو طرف یعنی دانشگاه مبدا و دانشگاه مقصد باید موافق مهمان شدن دانشجو باشند.
- دانشجویان می توانند تا 40 واحد درسی را در دانشگاه مقصد به عنوان مهمان بگذرانند.
- بعد از پایان مهلت مهمانی دانشجو، دانشجو اگر بخواهد همچنان در دانشگاه مقصد بماند باید درخواست دوباره مهمانی را بدهد.
پس از بررسی شرایط خود با قوانین، اگر با شرایط شما دانشجویان برای ثبت درخواست مهمانی، یکسان بوده و تمامی این ضوابط را دارا بودند، می توانند در زمان مقرر شده در سایت مهمانی دانشگاه های علوم پزشکی اقدام کرده و درخواست خود را ثبت کنند.
جدول زمانبندی انتقال و میهمانی دانشجویان پزشکی 99 – 1400 :
نیمسال اول تحصیلی | |
15 اردیبهشت ماه 99 الی 15 خرداد ماه 99 | ثبت نام دانشجویان متقاضی در دانشگاه مبدا و بارگذاری مدارک مورد نیاز |
تمدید از 4 تا 14 تیر ماه 99 | تمدید مهلت ثبت نام |
26 خرداد ماه 99 | بررسی مدارک و در صورت وجود نقص، اعلام توسط دانشگاه مبدا و ویرایش توسط دانشجو |
27 تیر ماه 99 | ارسال مدارک و اطلاعات مورد نیاز به دانشگاه مقصد، در صورت موافقت با درخواست جا به جایی دانشجو |
نیمسال دوم تحصیلی | |
20 آبان ماه الی 10 آذر ماه 99 تمدید از 11 تا 30 آذر ماه 99 | ثبت نام دانشجویان متقاضی در دانشگاه مبدا و ارسال مدارک مورد نیاز |
24 دی ماه تا 8 بهمن ماه 99 | اعلام نتیجه نهایی توسط دانشگاه مقصد |
باید به این نکته اشاره کرد که تاریخ های نوشته شده در جداول بالا مربوط به سال گذشته هستند و تاریخ های مربوط به سال جاری یعنی سال 1400 هنوز منتشر نشده است، در صورت انتشار تاریخ های ثبت درخواست نقل و انتقالات، می توانید در سایت مرکز مشاوره آویژه به این اطلاعات دسترسی داشته باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
توصیه آخر
در این مقاله در مورد شرایط و ثبت درخواست نقل و انتقالی و مهمانی دانشجویان اطلاعات مورد نیاز را قرار دادیم، دانشجویانی که دارای شرایط متفاوتی هستند و خواستار دریافت هر یک از این شرایط از دانشگاه خود هستند می توانند با مرکز مشاوره آویژه تماس گرفته و از اطلاعات به روز مشاوران خبره ما در زمینه های تحصیلی استفاده کنند.
سوالات متداول
از طریق کدام سایت می توان درخواست نقل و انتقالات دانشجویان پزشکی را ثبت کرد؟
نقل و انتقالات دانشجویان از توسط سایت transmission.behdasht.gov.ir انجام می گیرد.
دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی درخواست میهمانی خود را از طریق کدام سایت می توانند ثبت کنند؟
دانشجویان می توانند از طریق سایت guest.behdasht.gov.ir درخواست میهمانی خود را ثبت کنند.
آیا امکان بخشیده شدن شهریه در صورت بالا بودن معدل دانشجو وجود دارد؟
در صورت کسب معدل بالا و عضویت در دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه، امکان تخفیف شهریه برای دانشجویان وجود دارد.
دانشجویانی که از تغییر اولویت انتخاب رشته سراسری خود استفاده کرده اند آیا می توانند از هر یک از درخواست های نقل و انتقالات یا میهمانی استفاده کنند؟
دانشجویانی که از تغییر اولویت انتخاب رشته سراسری خود استفاده کرده اند می توانند از درخواست نقل و انتقالات و میهمانی نیز استفاده کنند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
انتقالی دانشگاه علوم پزشکی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام
ترم آخر برای دانشجوی مهمان .دانشگاه مقصد حساب میشه یا دانشگاه مبدا؟یعنی اگر دانشگاه مقصد ۸ ترم باشد مبدا ۷ ترم کدام مبنا قرار داده میشه؟
دانشگاه مبدا