رقابت برای قبولی در رشته های پیراپزشکی بسیار شدید است و اغلب علاقمندان دنبال راهی برای ادامه تحصیل در این رشته ها بدون کنکور هستند. در این مبحث در مورد رشته سونوگرافی و چگونگی وارد شدن به این رشته را در اختیارتان قرار می دهیم.
رشته سونوگرافی بدون کنکور
برای کسانی که اطلاع ندارند باید گفت که رشته ای به اسم سونوگرافی وجود ندارد. برای آن دسته از متقاضیانی که می خواهند وارد این رشته شوند باید گفت برای تبدیل شدن به یک سونوگراف، ابتدا باید در رشته رادیولوژی تحصیل کنید.
نحوه ورود به رشته سونوگرافی بدون کنکور
همانگونه که توضیح دادیم رشته ای به اسم سونوگرافی وجود ندارد و باید وارد رشته رادیولوژی شوید و برای وارد شدن به رشته رادیولوژی باید در کنکور تجربی شرکت کنید سپس در دانشگاه وارد رشته پزشک عمومی شوید. بعد از فارغ التحصیل شدن در رشته پزشک عمومی باید در آزمون دستیار تخصصی شرکت کنید.
آزمون دستیار تخصصی توسط وزارت بهداشت و درمان برگزار می شود پس برای ثبت نام آزمون دستیاری باید به وب سایت این وزارت مراجعه کنید.
توجه داشته باشید که بدون کنکور در هیچ دانشگاهی نمی توانید مدرک پزشکی بگیرید. اگر به این رشته علاقه دارید، تنها راه ورود به این رشته در صورت عدم قبولی در کنکور، تحصیل در یکی از دانشگاه های خارج از ایران است اما توجه کنید که مدرک پزشکی آن کشور باید مورد قبول کشور ایران باشد تا بتوانید در آزمون دستیاری شرکت کنید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
تحصیل در رشته رادیولوژی چند سال است؟
همانگونه که گفته شد بعد از دیپلم باید وارد رشته پزشکی عمومی شوید که تحصیل در این رشته به طور متوسط 7 سال طول می کشد. بعد از فارغ التحصیلی در رشته پزشکی عمومی به مدت 2 سال تعهد خدمت در مناطق محروم را دارید.
بعد از پایان دو سال تعهد خدمت باید به مدت 4 سال در رشته رادیولوژی تحصیل کنید که بعد از این 4 سال دوباره 2 سال باید تعهد خدمت بگذرانید.
در کل برای وارد شدن به سونوگرافی بعد از گذراندن دوره پیش دانشگاهی، باید 15 سال زمان صرف کنید، هرچند در واقع بعد از 13 سال تبدیل به یک رادیولوژیست می شوید.
دانشگاه های شهریه پرداز برای رشته پزشکی
با توجه به رقابت شدید میان داوطلبان برای رشته های پزشکی و پیراپزشکی، دانشگاه های خودگردان سراسری یا همان دانشگاه پردیس و همچنین دانشگاه های خودگردان دانشگاه آزاد، با رتبه های کمتر از دانشگاه های روزانه و آزاد دانشجو پذیرش می کنند. این دانشگاه ها شهریه های بالایی دارند و نسبت به شهریه های دانشگاه آزاد می توان گفت بسیار گران تر هستند.
داوطلبانی که در کنکور شرکت کرده اند و موفق به کسب رتبه قبولی نشده اند، برای وارد شدن به دانشگاه پردیس باید رتبه ای نزدیک به رتبه آخرین نفر قبولی در کنکور را کسب کرده باشند.
سوالات متداول
شرایط شرکت در آزمون دستیاری چیست؟
برای شرکت در آزمون دستیاری باید ابتدا مدرک پزشکی عمومی بگیرید، سپس در این آزمون شرکت کنید.
شرایط وارد شدن به دانشگاه پردیس برای رشته سونوگرافی چگونه است؟
رشته رادیولوژی بدون کنکور در دانشگاه پردیس وجود ندارد و چنانچه دانشگاهی بدون کنکور و با شهریه سنگین اقدام به چنین کاری کند، برخلاف مقررات آموزشی خواهد بود. شرط پذیرش در این دانشگاه برای داوطلبانی که موفق به کسب رتبه قبولی نشده اند، برای ورود به این دانشگاه باید رتبه ای نزدیک به رتبه آخرین نفر قبولی در کنکور را کسب کرده باشند.
تحصیل در رادیولوژی چند سال است؟
به طور میانگین بعد از گذراندن دوره پیش دانشگاهی، 15 سال زمان طول می کشد تا رادیولوژیست شوید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته سونوگرافی بدون کنکور (نحوه ثبت نام و ورود)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.