بعد از مشخص شدن نتایج آزمون دکتری حقوق خصوصی دانشگاه آزاد و سراسری و کسب رتبه قبولی در آزمون، بزرگترین دغدغه داوطلبان، مرحله مصاحبه دکتری حقوق خصوصی است، چرا که تنها کسب رتبه قبولی در آزمون برای ورود به رشته دکتری کافی نبوده و مصاحبه دکتری حقوق خصوصی سهم 50 درصدی در قبولی متقاضیان دارد.
در این مرحله باید داوطلب توجه اساتید و داوران را به خود جلب کند. چه بسا افراد بسیاری با بار علمی بالاتر و رتبه و تراز بهتر در دانشگاه های مطرح نتوانستند قبول شوند؛ چرا که نتوانستند تایید کمیته مصاحبه کننده را بگیرند.
از این رو داوطلبان برای موفقیت در مصاحبه دکتری باید تلاش مضاعف نموده و بهترین عملکرد را از خود نشان دهند. در این مقاله بر آنیم تا کامل ترین راهنمای مصاحبه دکتری حقوق خصوصی دانشگاه های آزاد و سراسری را در اختیار شما داوطلبین عزیز قرار دهیم.
پس این مطلب را از دست ندهید و تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
زمان برگزاری مصاحبه دکتری حقوق خصوصی
بعد از اینکه نتایج انتخاب رشته دکتری اعلام شد، در کارنامه ای که در سایت سازمان سنجش قرار داده می شود، رشته و دانشگاهی که فرد داوطلب برای مصاحبه دعوت شده درج گردیده است.
دعوت شدن یک داوطلب به مصاحبه تضمینی برای قبولی در آن دانشگاه نیست، بلکه در این مرحله فرد داوطلب باید با رقبای جدی خود رقابت کند. زمان برگزاری مصاحبه در تمام دانشگاه ها با هم متفاوت است.
زمان برگزاری مصاحبه در سایت دانشگاه مورد نظر منتشر می شود. گاهی پیش آمده که زمان مصاحبه به جهت تداخل با زمان مصاحبه سایر دانشگاه ها تغییر پیدا کرده است. در این صورت زمان مصاحبه بروز رسانی خواهد شد؛ به همین خاطر توصیه می کنیم به دفعات سایت دانشگاه و زمان مصاحبه را تا زمان مصاحبه چک کنید.
مکان برگزاری مصاحبه دکتری حقوق خصوصی
در دانشگاه آزاد مصاحبه از افراد تنها در دانشگاه مرکز استان و به صورت استانی برگزار می شود. اما در دانشگاه های سراسری، پیام نور و غیر انتفاعی هر دانشگاه به صورت جداگانه از داوطلبین مصاحبه می کند.
همه داوطلبان می توانند به صورت همزمان هم در مصاحبه دانشگاه آزاد و هم دانشگاه سراسری شرکت کنند. این افراد باید در زمان انتخاب رشته هم در سامانه دانشگاه آزاد و هم در سایت سازمان سنجش انتخاب رشته کنند.
نحوه مصاحبه دکتری حقوق خصوصی
زمانی که تعدادی داوطلب برای مصاحبه به دانشگاهی دعوت می شوند یعنی حداقل سطح علمی را برای دعوت شدن داشته اند، به همین خاطر در دید کمیته مصاحبه کننده همه آن ها با هم برابر هستند. در روند مصاحبه داوران به دنبال افراد برجسته با نقاط قوت و برجسته هستند.
پس این داوطلب است که باید با آمادگی کامل در این مصاحبه حضور یابد و بتواند نظر اساتید را جلب کند. نحوه برگزاری مصاحبه در هر دانشگاه با دانشگاه دیگر متفاوت است. دو نوع روش مصاحبه وجود دارد.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
روش اول مصاحبه دکتری
در روش اول هر یک از اساتید در اتاق های جداگانه متناسب با تخصص خود سوالاتی را مطرح کرده و نمره مورد نظر را در پرونده درج می کنند. این روش یکی از منصفانه ترین روش ها در مصاحبه است. چرا که اگر داوطلبی در یک درس ضعیف بود، تنها بر نمره همان استاد تاثیر منفی خواهد داشت.
روش دوم مصاحبه دکتری
در روش دوم همه اساتید و هیئت داوران در یک اتاق و پشت یک میز به نوبت از شما سوالاتی را می پرسند. در نهایت بعد از جمع بندی نهایی نمره ای را برایتان در نظر می گیرند. این روش دارای ایراداتی است، چرا که اگر نتوانید سوالی را پاسخگو شوید، بر ذهنیت و نظر سایر اساتید ناظر تاثیر منفی خواهد گذاشت.
مدارکی که باید در مصاحبه دکتری در نظر داشته باشید:
- برای شرکت در مصاحبه باید هزینه ای را به صورت اینترنتی پرداخت نمایید.
- در سایت دانشگاه فرمهایی وجود دارد که باید آنها را تکمیل نموده و روز مصاحبه با خود به همراه داشته باشید این فرم ها در مورد سوابق کاری و علمی شما خواهد بود.
- قبل از حضور در مصاحبه رزومه ای از سوابق علمی، کاری و پژوهشی را همراه داشته باشید. حتما مدارک و گواهی را ضمیمه فرم ها نموده و همراه خود داشته باشید. این گواهی ها شامل ثبت اختراع، پایان نامه، مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد، گواهی چاپ یا پذیرش مقالات، گواهی شرکت در همایش ها و …
سوالاتی که در مصاحبه دکتری حقوق خصوصی از شما پرسیده خواهد شد:
- عموما در تمامی مصاحبه ها یک بیوگرافی کلی از شما پرسیده می شود. مثل زندگی شخصی، شغلی، مقاطع تحصیلی قبلی ، تاریخ فارغ التحصیل و رتبه های کسب نموده و عنوان پایان نامه و اینکه چه مدتی است که از دانشگاه فاصله گرفته اید. در برخی از دانشگاههای با سطح علمی بالا از شما می خواهند تا این بیوگرافی را به زبان انگلیسی بیان کنید.
- حتما بر موضوع پایان نامه خود اشراف کامل داشته باشید. همیشه یکی از مهم ترین سوالات اساتید این است که در مورد پایان نامه خود چند دقیقه صحبت کنید. گزارشی کلی از پایان نامه خود بدهید و وارد جزئیات نشوید.
- اگر موضوع پایان نامه با موضوع مقطع کارشناسی ارشد یکی نباشد سوالاتی در این زمینه از شما پرسیده می شود.
- در برخی از مواقع و به ندرت دیده شده که از دانشجو خواسته می شود تا چکیده انگلیسی پایان نامه را بخواند و ترجمه کند.
- در برخی از دانشگاههای دولتی سوالات علمی در رابطه با پایان نامه جهت بررسی قدرت تحلیل داوطلب می پرسند.
- قبل از مصاحبه حوزه ای را برای موضوع رساله خود انتخاب کنید که در مقطع دکتری قرار است بر رو آن کار کنید. این برای اساتید مهم است و شاید درآن مورد از شما سوال کنند.
- در مصاحبه در مورد داشتن مقالات علمی و تعداد آنها نیز از شما سوال خواهد شد. اگر کتاب یا مقاله ای دارید مطلبی 2 الی 3 دقیقه ای از آن را آماده کنید.
- اگر مقاله چاپ شده به زبان انگلیسی دارید احتمالا از شما بخواهند به زبان انگلیسی توضیح مختصری در مورد آن بدهید.
- در مورد ریز نمرات و معدل داوطلب در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز سوالاتی پرسیده می شود.
- در مورد علایق فرد به رشته حقوق خصوصی نیز سوالاتی مطرح می شود.
- در مورد شغل شما هم سوالاتی مطرح می شود چنانچه شاغل هستید این موضوع را بازگو نکنید چرا که تاثیر منفی در پذیرش شما خواهد داشت.
- اگر دارای مدرک زبان معتبری هستید در جلسه مصاحبه آن را با خود به همراه داشته باشید، چرا که تاثیر مثبتی بر نظر اساتید خواهد داشت.
سخن آخر
اگر قصد دارید تا در رشته حقوق خصوصی در مقطع دکتری تحصیل کنید، به شما توصیه می کنیم حتما از قبل در مورد روند مصاحبه اطلاعات کافی داشته باشید. آگاهی در مورد روند مصاحبه و سوالات مصاحبه باعث می شود تا شما اضطراب کمتری را تجربه کنید و با تسلط بیشتری در جلسه مصاحبه حضور داشته باشید.
شما می توانید در صورت داشتن هر گونه سوال در این زمینه با مشاوران ما در مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید و هر سوالی دارید از آنان بپرسید و در این زمینه راهنمایی بگیرید.
اما اگر می خواهید برای آزمون دکتری حقوق خصوصی آماده شوید، به شما توصیه می کنیم حتما با مشاوران ما ارتباط داشته باشید و از آنان برای قبولی در آزمون دکتری حقوق خصوصی، مشاوره بگیرید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
مصاحبه دکتری حقوق خصوصی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام وعرض ادب
تنها خواهشی که از ریاست محترم سازمان سنجش دارم مثل سابق مصاحبه دکتری هر رشته را در دانشگاه وشهر خود شرکت کننده واگذار نمایند چرا که افرادی که برای مصاحبه به تهران مرکزی دعوت میشوند.درحق همه ی ما ظلم میشود بی خوابی،خستگی راه وتصادفات ومشکلاتی که در راه اتفاق میافتد همهی این معضلات موجب استرس وفراموشی مطالب میشود.فقط عزیزان تهرانی راحتر میتوانند بدون دغدغه در مصاحبه دکتری شرکت نمایند.حتی شده بطور آنلاین مصاحبه ی دکتری برگزار شود ممنون میشویم.از عالی مقام محترم سازمان سنجش استدعا دارم دراین زمینه برای دانش آموختگان دکتری چاره ای بیندیشند.
با سپاس بیکران…