در میان دانشگاه های معتبر کشور، حتما نام دانشگاه علمی کاربردی را هم شنیده اید. این دانشگاه در سال های اخیر با ثبت نام بدون کنکور برخی از رشته ها، متقاضیان زیادی پیدا کرده است و سالانه این دانشگاه پذیرای دانشجویان بسیاری در رشته های مختلف می شود.
اگر شما نیز به تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی فکر می کنید، توصیه می کنیم که این مقاله را تا به انتها بخوانید و با آگاهی کامل، جهت تحصیل در این دانشگاه اقدام کنید. دعوت می کنیم با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.
معرفی دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه جامع علمی کاربردی، یک دانشگاه نیمه دولتی است که وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. تاسیس این دانشگاه در مهر ماه سال 1370 به تصویب رسید و اکنون حدود 600 مرکز آموزشی در رشته های مختلف مهارتی در سراسر کشور دارد.
از بین واحد های متعدد دانشگاه جامع علمی کاربردی، حدود 200 مرکز آموزشی این دانشگاه در تهران قرار دارند. هدف از تاسیس این دانشگاه، افزایش سطح مهارت شاغلین بخش های مختلف صنعتی و اقتصادی و همچنین افزایش مهارت های حرفه ای است.
در حال حاضر این دانشگاه بیشتر در مقاطع کاردانی و کارشناسی برای دوره های کاردانی فنی، کاردانی حرفه ای، مهندسی فناوری و کارشناسی حرفه ای و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
از تیر ماه 1399، این دانشگاه، آموزش های کوتاه مدت شامل دوره های تک درس و تک پودمان و همچنین دوره های آزاد را به طور جدی در برنامه کار خود قرار داده است و دفتر آموزش های کوتاه مدت علمی کاربردی را راه اندازی کرده است.
دانشگاه علمی کاربردی، مسئولیت برنامه ریزی، سازمان دهی، پشتیبانی های کارشناسی، عملیاتی، اطلاعات و سیاست گذاری های کلان و همچنین نظارت و ارزشیابی مراکز و موسسات علمی کاربردی را بر عهده دارد.
اهداف آموزش های علمی کاربردی
هدف از آموزش های علمی کاربردی را به طور کلی می توان به چهار دسته تقسیم کرد که عبارتند از:
ایجاد بستر مناسب برای فعالیت همه جانبه صنعتی، نظامی و دانشگاهی در جهت توسعه اعتلای دانش و پژوهش علمی کاربردی کشور
ارتقاء شاخص های کمی و کیفی آموزش های کاربردی در جامعه
فراهم سازی بستر مناسب برای به کارگیری توان دانش آموختگان دوره های نظری برای حل مسائل کاربردی
زمینه سازی زیرساخت مناسب برای ایجاد انتقال فناوری نوین
بررسی رتبه و جایگاه دانشگاه علمی کاربردی و مدرک آن
همان طور که گفته شد، دانشگاه علمی کاربردی یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که مدرک آن مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است. این مدرک قابل ترجمه بوده و اعتبار بین المللی دارد.
نظام آموزشی این دانشگاه بر نظام جهانی آموزش های علمی کاربردی منطبق بوده و بر اساس نظام بخشی به دانشگاه های زیرمجموعه سایر وزارتخانه ها پایه ریزی شده است. مصوبات گروه های درسی و سرفصل های آن در سطح عالی در سایر دانشگاه های کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
در رتبه بندی دانشگاه های کشور نیز این دانشگاه از منظر علمی در رتبه 18 دانشگاه های ایران قرار دارد و از منظر بررسی محبوبیت رتبه 92 دانشگاه های دنیا را دارد.
این سوال همیشه برای داوطلبان کنکور مطرح است که تفاوت مدرک دانشگاه دولتی و علمی کاربردی چیست؟ و آیا می توان با مدرک دانشگاه علمی کاربردی استخدام شد؟
این نکته را به خاطر بسپارید که مدرک تمامی دانشگاه ها مورد پذیرش وزارت علوم است و تفاوت در تعداد واحد ها و هزینه تحصیل و مدرک است. آن چه مهم است، این است که در رشته تحصیلی خود از بهترین ها باشید و با معدل بالا و تجربه کافی فارغ التحصیل شوید؛ تنها در این صورت است که در ادامه تحصیل و ورود به بازار کار موفق خواهید شد.
اینکه در چه دانشگاهی قبول شوید زیاد مهم نیست! مهم این است که در رشته ای که قبول می شوید، یکی از بهترین ها باشید؛ و در نهایت با معدل بالا و علم و تجربه کافی فارغ التحصیل شوید. در این صورت هیچ مشکلی برایتان (چه در زمینه ی بازار کار، چه برای ادامه تحصیل) پیش نخواهد آمد.
ثبت نام در دانشگاه جامع علمی کاربردی
ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی نیز از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org انجام می شود.
این دانشگاه در مقطع کاردانی، با توجه به سوابق تحصیلی و بدون کنکور در دو نوبت مهر و بهمن، اقدام به پذیرش دانشجو می کند. داوطلبان بر اساس شرط معدل کتبی دیپلم، وارد این دانشگاه خواهند شد.
داوطلب باید مدرک دیپلم در یکی از گروه های ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، فنی و حرفه ای و کاردانش را داشته باشد. عنوان مدرک برای ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی این دانشگاه در نظر گرفته نمی شود و تنها معدل داوطلب معیار پذیرش او خواهد بود.
زمان ثبت نام دانشگاه علمی و کاربردی در شهریور و دی ماه هر سال بوده و داوطلبان باید تمامی مراحل ثبت نام را به صورت الکترونیکی و از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور انجام دهند.
ثبت نام در دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقطع کارشناسی از طریق آزمون کنکور جامع علمی کاربردی است.3
راه اندازی مقطع دکتری در دانشگاه جامع علمی کاربردی
با توجه به هدف اولیه از تاسیس دانشگاه علمی کاربردی که افزایش مهارت نیروی فعال جامعه بود، راه اندازی مقطع دکتری همواره منتقدانی داشته است.
موافقان مقطع دکتری این دانشگاه، معتقدند که این دانشگاه می تواند در مقطع دکتری نیز به شکل کاربردی و با هدف تربیت خبره از میان کارکنان و متخصصین پذیرش دانشجو داشته باشد.
این افراد عنوان دکتری خبرگی یا DBA خواهند داشت؛ بنابراین به احتمال زیاد، به زودی شاهد ایجاد مقطع دکتری در این دانشگاه خواهیم بود.
تفاوت دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاه دولتی
در ادامه به تفاوت این دو دانشگاه از جنبه های مختلف می پردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
تفاوت در نوع جذب دانشجویان
یکی از گسترده ترین دانشگاه های کشور، دانشگاه های علمی کاربردی هستند که سالانه تعداد زیادی از داوطلبان ورود به دانشگاه را جذب می کند.
این دانشگاه شرایط و قوانین خاصی را مقرر کرده است که بر اساس همان موارد نیز اقدام به پذیرش دانشجو می کند. افرادی که دارای مدرک دیپلم سه ساله دوره متوسطه هستند، می توانند برای ورود به این دانشگاه اقدام کنند. این بدین معناست که پذیرش دانشجویان دوره های آموزشی نظام قدیم نیازی به مدرک پیش دانشگاهی ندارد.
داوطلبان می توانند صرفا با داشتن مدرک دیپلم نظام جدید، یا قدیم و یا دیپلم دوره های فنی و حرفه ای و کاردانش و… در این دانشگاه ثبت نام کنند. علاوه بر این موارد یکی از اصلی ترین تفاوت دانشگاه علمی کاربردی با دانشگاه دولتی در این است که دانشجویان این دانشگاه نیازی به شرکت در کنکور سراسری ندارند.
دانشگاه های علمی کاربردی از جمله اولین دانشگاه هایی هستند که اقدام به پذیرش بدون کنکور دانشجویان کرده است. چیزی که در این نوع پذیرش اهمیت دارد، سوابق تحصیلی داوطلبان و معدل دوره متوسطه می باشد. زیرا پذیرش در برخی از رشته های دانشگاه علمی کاربردی دارای شرط معدل می باشد.
تفاوت در اعتبار مدرک تحصیلی این دو دانشگاه
مدرک تحصیلی که توسط دانشگاه های مختلف ارائه می شود، از نظر اعتبار، در درجه بندی های مختلفی قرار می گیرد. این امر درباره مدرک تحصیلی علمی کاربردی و دانشگاه دولتی نیز صدق می کند.
یکی از مواردی که عمده ترین علت تفاوت مدرک این دو دانشگاه با یکدیگر است، همان نحوه ی پذیرش و ورود دانشجویان به دانشگاه علمی کاربردی می باشد.
البته دانشگاه های دولتی نیز پذیرش بدون کنکور دارند؛ اما به دلیل متقاضیان بیشتر، گزینش از بین افراد با شرایط تحصیلی بهتر صورت می گیرد. همین امر باعث ارتقا مرتبه ی علمی دانشگاه و افزایش اعتبار آن دانشگاه می شود.
لازم به ذکر است که دانشجویان هر دانشگاه سطح علمی آن دانشگاه را تعیین می کنند. اما به طور کلی و طبق بررسی ها و در نظر گرفتن شرایط مختلف، همچون امکانات تحصیلی و… دانشگاه های دولتی در ایران از نظر اعتبار نسبت به دانشگاه های علمی کاربردی وضعیت بهتری دارند.
تفاوت در مقاطع و رشته های مختلف تحصیلی
یکی از تفاوت های عمده و مهمی که بین دانشگاه دولتی و دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد، مربوط به مقاطع تحصیلی و همچنین رشته های تحصیلی این دانشگاه می باشد.
طبق این موضوع، دانشگاه های دولتی در رشته های بیشتر و گسترده تری دانشجو می گیرند. این در حالی است که دانشگاه های علمی کاربردی بسیاری از رشته های دانشگاه دولتی همچون رشته های پزشکی و… را ارائه نمی دهد.
علاوه براین یکی از مواردی که در تفاوت های این دو دانشگاه به چشم می خورد، مربوط به مقاطع تحصیلی است؛ چرا که متقاضیان ورود به دانشگاه علمی کاربردی ابتدا بایستی در مقطع کاردانی تحصیل کنند و مدرک فوق دیپلم خود را بگیرند؛ بعد در دوره های کارشناسی ناپیوسته تحصیل کنند. اما در دانشگاه دولتی اخذ مدرک دوره ی کارشناسی به شکل پیوسته می باشد.
اهدف رشته های دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه جامع علمی کاربردی در دسته دانشگاه های نیمه دولتی قرار می گیرد.
مراکز آموزشی علمی کاربردی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشند. هدف از راه اندازی این مراکز آموزشی، ارتقاء سطح دانش و مهارت های شغلی افراد می باشد.
یکی از اهداف مهم دانشگاه علمی کاربردی، مشارکت دادن سازمان ها و شرکت هایی است که افراد با قرار گرفتن در محیط کاری آنها بهتر می توانند، توانمندی شغلی خود را به دست آورند و در جهت بهبود و ارتقاء آنها تلاش کنند.
از طرفی خود این سازمان ها و نهادهای ذیربط که در آموزش نیروهای متخصص نیز درگیر می شوند، می توانند از این افراد در سطوح مختلف جایگاه های شغلی بهره بگیرند.
در کل ماهیت شکل گیری دانشگاه علمی کاربردی، فعال سازی بخش های خصوصی و دولتی در زمینه دانش و کار می باشد.
شرایط ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی
باید توجه داشته باشید که زمان ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی توسط سازمان سنجش و آموزش کشور اعلام می شود. به صورت کلی شروع ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی در دو نوبت که در اواسط مرداد و اوایل بهمن ماه هر سال می باشد صورت می گیرد.
پذیرش و ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی در دو مقطع صورت می گیرد کاردانی و کاردانی به کارشناسی صورت می گیرد.
شرایط ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی به صورت بدون کنکور است. ورود به مقطع کاردانی به کارشناسی بر اساس معدل دوره قبل صورت می پذیرد.
برای ورود به دانشگاه علمی کاربردی می بایست شرایط ذیل را داشته باشید:
دارا بودن دیپلم نظام جدید یا نظام قدیم
برخورداری از حداقل قدرت فیزیکی برای رشته انتخابی توسط دانشجو
شرایط معافیت نظام وظیفه
داشتن شرایط اختصاصی هر یک از واحدهای آموزشی دانشگاه علمی کاربردی
باید توجه داشته باشید که در زمان ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی، داوطلبان می بایست گواهینامه پایان تحصیلات در مقطع دیپلم خود را به مراکز آموزشی ارائه نمایند؛ در غیر این صورت قبولی فرد مورد پذیرش قرار نمی گیرد.
سامانه ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی (سایت هم آوا)
سامانه دانشگاه علمی کاربردی یا سایت هم آوا به نشانی اینترنتی edu.uast.ac.ir، سامانه ای است که تمام فعالیت های دانشجویان این دانشگاه در آن صورت می گیرد. به این لحاظ سایت هم آوا مرجع دانشگاه علمی کاربردی می باشد.
از جمله عملیات هایی که دانشجویان می توانند در این سامانه انجام دهند، شامل موارد زیر باشد:
ثبت نام
انتخاب واحد
حذف و اضافه
دریافت معرفی نامه
جالب است بدانید که حتی اگر متقاضی تدریس در دانشگاه علمی کاربردی باشید، می بایست در سایت هم آوا مراحل تقاضای خود دنبال کنید. نام قبلی سایت هم آوا سامانه سجاد بود که بعد از بهینه سازی جایگزین سامانه سجاد گردید.
برای ورود به سامانه هم آوا باید کد کاربری و کلمه عبور را در اختیار داشته باشید که توسط دانشگاه پس از ثبت نام در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
باید بدانید که کد کاربری شما همان کد ملی است و کلمه عبور شماره شناسنامه فرد که البته برای افرادی که شماره شناسنامه آنها با کد ملی شان یکسان می باشد، یا شماره شناسنامه ندارند، می توانند از کد ملی استفاده کنند.
در صورتی که رمز عبور خود را تغییر بدهید و فراموش کرده باشید، می بایست به واحد آموزش خود مراجعه کنید و کلمه عبور جدید را دریافت نمایید.
سخن آخر
دانشگاه علمی کاربردی یکی از دانشگاه های معتبر کشور است که مدرک آن مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این دانشگاه در مقطع کاردانی بدون کنکور و در مقطع کارشناسی از طریق کنکور سراسری، اقدام به جذب دانشجو می کند.
شعارهای این دانشگاه عبارت است از هر ایرانی یک مهارت، استاندارد سازی آموزش، تضمین کیفیت و کارآفرینی، دانشجوی امروز، کارآفرین فردا، مهارت آموزی و کارآفرینی، تبلور اقتصاد مقاومتی، دانشگاهی به وسعت کشور و علمی شو کاربردی شو.
با توجه به این شعارها کاملا مشخص است که اصلی ترین هدف از تاسیس این دانشگاه، ارتقاء سطح مهارت شاغلین در بخش های مختلف جامعه است. با توجه به رتبه این دانشگاه و مدرک معتبر آن، اگر داوطلب تحصیل در این دانشگاه هستید، می توانید با خیال راحت اقدام به ثبت نام کنید.
برای اطلاع از آخرین اخبار و ثبت نام و انتخاب رشته دانشگاه جامع علمی، شما عزیزان می توانید با مشاورین مجرب در تماس باشید و پاسخ سوالات خود را دریافت نمایید. برای استفاده از خدمات تخصصی مشاوره تحصیلی آویژه، می توانید از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد و پیش شماره با 9099071985 تماس بگیرید.
از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
آیا مدرک دانشگاه علمی کاربردی، مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات است؟
بله؛ مدرک دانشگاه علمی کاربردی مورد تایید وزارت علوم است.
آیا رشته های پزشکی در دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد؟
خیر؛ رشته های پزشکی در دانشگاه علمی کاربردی وجود ندارد.
آیا ورود به دانشگاه علمی کاربردی از طریق کنکور سراسری صورت می گیرد؟
خیر؛ پذیرش در دانشگاه علمی کاربردی بر اساس سوابق تحصیلی و معدل است.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معرفی کامل دانشگاه علمی کاربردی و بررسی اعتبار مدرک این دانشگاه
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام پذیرش دانشجو چ معدلی باید باشه؟
سلام.۱-آیااز بودجه دولتی استفاده می کند.۲-حوزه نظارت بر دانشگاه کدام وزارت خانه یا سازمان یا موسسه می باشد.۳-کارکنان رسمی تابع استخدام کشوری دارند.۴-شهریه دریافتی به حساب خزانه واریز میشود.