علم داروسازی دانشی تلفیقی از بهداشت، درمان و شیمی است. در چند سال اخیر که رشته پزشکی پرطرفدارترین رشته های تحصیلی محسوب می شود نگاه به رشته های پیراپزشکی مانند داروسازی نیز به علت مرتبط بودن به شاخه پزشکی کمی تغییر کرده است.
در نتیجه محبوبیتی برای این علم ایجاد شده است که خوشبختانه کمک بزرگی به صنعت داروسازی کشورمان کرده است. باید در طی فرایند با منابع در آزمون تخصصی داروسازی هم آشنا شویم.
رشته داروسازی به شناسایی ماده موثر، فرموله کردن ماده موثر و تبدیل آن به موادی قابل استفاده تبدیل و آثار آن ماده بر روی سیستم بدن می پردازد.
برای شرکت در آزمون دکتری تخصصی داروسازی علاوه بر داشتن مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد می بایست در آزمونی شفاهی نیز شرکت کنید.
در این آزمون که به دو صورت کتبی و شفاهی برگزار می شود شرط قبولی کسب حداقل پنجاه درصد از میانگین کل نمرات تمامی شرکت کنندگان در آزمون کتبی که حداقل سی درصد از کل نمره کتبی برای حضور در مرحله شفاهی است.
برخلاف تصور عموم مردم درباره علم داروسازی گرایش های متعددی به واسطه ارتباط با سایر رشته ها دارد.
گرایش قبل از دانستن منابع در آزمون تخصصی داروسازی
همانطور که پیش از این گفته شد رشته داروسازی در مقطع دکتری شامل گرایش هایی متعددی است. بهتر است برای آشنایی بیشتر با این گرایشات و انتخاب رشته مناسب به راهنمایی هایی مختصر ما در ادامه توجه کنید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – اقتصاد و مدیریت دارو
رشته اقتصاد و مدیریت دارو یکی از رشته های تخصصی در رشته پزشکی است. در این رشته دانشجویان با آموختن و بکارگیری اصول و قواعد اقتصاد و مدیریت در نظام دارویی کشور به اختصاص مناسب منابع موجود در نظام دارویی و حتی گسترش عدل در این سازمان نیز است.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – فارماسیوتیکس
این رشته شامل مباحث مختلفی همچون فیزیک و شیمیایی و میکروبی دارو ها، فرآورده های دارویی، همچنین آنالیز و و بررسی های فارماکوکینیتکی داروها است.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – کنترل دارو و فرآورده های آرایشی و بهداشتی
رشته کنترل دارو و فرآورده های آرایشی و بهداشتی که یکی از زیر شاخه های رشته فارماسیوتیکس نیز محسوب می شود به صورت تخصصی به بررسی و آموزش کنترل دارو و فرآورده های آرایشی و بهداشتی از اولین مراحل شامل مواد اولیه، شرایط ساخت، رعایت اصول و ضوابط کنترل و تضمین کیفیت محصول نهایی تا بسته بندی و عرضه آن می پردازد.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – شیمی دارویی
شیمی دارویی یکی از رشته های چند بعدی داروسازی است. این رشته ترکیبی از مباحث پایه شیمی، فیزیک و بیولوژی است که با علم درمان بهم مرتبط می شود.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی- فارماکوگنوزی
رشته دکتری تخصصی فارماکوگنوزی شاخه ای از علم دارویی است که بیشتر بر مطالعه گیاهان دارویی و مصارف سنتی آن نگاه می کنند. داروهای فارماکوگنوزی بر ماهیت گیاهی و طبیعی بودن ترکیبات می پردازد.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – سم شناسی
رشته سم شناسی یکی از رشته های مورد نیاز جامعه است.
این رشته از زیر مجموعه های علوم طبیعی بوده و برای نیازهای احتمالی در مراکز آموزشی، پژوهشی و خدماتی من جمله مراکز مرتبط با دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، صنایع داروسازی، شیمیایی، غذایی و مراکز نظارتی، بخش های مسمومان بیمارستان ها، آزمایشگاه های سم شناسی، مراکز سنجش غلظت خونی دارو ها، مراکز پزشکی قانونی، مراکز اطلاع رسانی دارو ها و سموم، آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو و سازمان های مرتبط ایجاد شده است.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – داروسازی بالینی
این رشته را با نام دیگر فارماکوتراپی نیز می شناسند. یکی از مهمترین دلایل ایجاد این رشته ارتقا مصرف درست و منطقی از داروها در جهت بهبود سلامتی بیماران است.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – بیو تکنولوژی دارویی (زیست فناوری دارویی )
این دوره بالاترین مقطع تحصیلی این رشته میباشد که با انجام مجموعهای از فعالیت های هماهنگ پژوهشی و آموزشی باعث ارتقا سطح آموزش دانشجویان در زمینه بیوتکنولوژی دارویی می شود.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – داروسازی هسته ای
داروسازی هسته ای همان طور که از نام او پیداست علاوه بر داروسازی ارتباط زیادی با علم هسته ای دارد.
دانش آموختگان این رشته علاوه بر انجام وظایف معمولی به انجام آزمایشات کنترل کیفی رادیو داروها، پسمانداری مواد رادیو اکتیو، بسته بندی و برچسب زنی درست تجهیزات مورد استفاده در مراکز تولید کننده پرتو دارو ها و بخش های ارائه دهنده خدمات داروسازی هسته ای در نظام سلامت، خدمات تخصصی خود را ارائه دهند.
گرایش های دوره دکتری تخصصی داروسازی – نانو فناوری دارویی
نانو فناوری دارویی یکی از گرایش های بین رشته ای است که مبانی دروسی همچون پزشکی، بیولوژی، فیزیک، شیمی، داروسازی، ایمن سازی، بیوشیمی، سم شناسی و ژنتیک است.
در کنار این موضوعات آشنایی با موضوعاتی همچون نانو ساختارها، نانو حس گر های زیستی، نانو ماشین ها، نانو ذرات و نانو ترکیب ها، در مدل سازی، طراحی و تولید نانو داروها و نانو مواد فعالیت می کنند.
رشته هایی مجاز به شرکت در آزمون دکتری تخصصی داروسازی
بر اساس آخرین اطلاعیه ای که توسط سازمان سنجش و آموزش در سایت قرار گرفته است فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد رشته داروسازی می توانند در آزمون دکتری تخصصی داروسازی شرکت کنند.
این آزمون بدون نیاز به گذراندن طرح نیروی انسانی است و افراد می توانند پس از کسب حداقل نمره در یکی از دوازده رشته مشغول به تحصیل شوند، اما علاوه بر فارغ التحصیلان داروسازی چندی از رشته ها که توسط سازمان سنجش و آموزش تایید شدهاند در جدول زیر آمده است.
مدرک مورد نیاز | نام رشته |
1. دکتری حرفه ای داروسازی 2. کارشناسی ارشد پیوسته داروسازی، ناپیوسته داروسازی (به شرط دارا بودن کارشناسی داروسازی ) 3. | فارماسیوتیکس |
کارشناسی ارشد پیوسته داروسازی و کارشناسی ارشد ناپیوسته داروسازی ( به شرط دارا بودن کارشناسی داروسازی )2. دکترای حرفه ای داروسازی | کنترل دارو و فرآورده های آرایشی و بهداشتی |
1. کارشناسی ارشد: فیتوشیمی 2. کارشناسی ارشد پیوسته داروسازی و کارشناسی ارشد ناپیوسته داروسازی ( به شرط دارا بودن کارشناسس داروساز | فارماکوگنوزی |
1. دکتری حرفه ای داروسازی 2. کارشناسی ارشد پیوسته داروسازی، ناپیوسته داروسازی (به شرط دارا بودن کارشناسی داروسازی ) | شیمی دارویی |
1. کارشناسی ارشد: بیوشیمی بالینی، بیوشیمی، زیست شناسی ( گرایش های علوم سلولی و مولکولی، ژنتیک، میکروبیولوژی، زیست فناوری )، داروسازی، سم شناسی، داروشناسی 2. کارشناسی ارشد پیوسته داروسازی و کارشناسی ارشد ناپیوسته داروسازی (به شرط دارا بودن کارشناسی ارشد پیوسته داروسازی و کارشناسی ارشد ناپیوسته داروسازی ( به شرط دارا بودن کارشناسی داروسازی ) | سم شناسی |
1. دکتری حرفه ای : داروسازی، پزشکی، دامپزشکی، دندانپزشکی و دکتری علوم آزمایشگاهی 2. کارشناسی ارشد پیوسته داروسازی، ناپیوسته داروسازی (به شرط دارا بودن کارشناسی داروسازی ) | نانو فناوری دارویی |
آیا با شرکت در آزمون دکتری تخصصی شرایط اشتغال فراهم می شود؟
جواب این سوال بله است به این دلیل که فارغ التحصیلان مقطع دکتری پس از دریافت مدرک تحصیلی می توانند در جایگاه اساتید و هیئت علمی مشغول شده یا در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی گوناگون در زمینه های مختلف مشغول به کار شوند.
همچنین می توانند مانند سایر افراد به تاسیس داروخانه، کارخانه لوازم بهداشتی و آرایشی بپردازند. به طور کلی میدان برای ورود به این دنیای تا همیشه باز است.
سوالات متداول
پایه علم دارو سازی چیست؟
علم داروسازی دانشی تلفیقی از بهداشت، درمان و شیمی است.
رشته اقتصاد مدیریت دارو به چه چیز می پردازد؟
در این رشته دانشجویان با آموختن و بکارگیری اصول و قواعد اقتصاد و مدیریت در نظام دارویی کشور به اختصاص مناسب منابع موجود در نظام دارویی و حتی گسترش عدل در این سازمان نیز است.
دروس اصلی شیمی دارویی در مقطع دکتری چیست؟
این رشته ترکیبی از مباحث پایه شیمی، فیزیک و بیولوژی است که با علم درمان بهم مرتبط می شود.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
منابع در آزمون تخصصی داروسازی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.