یکی از موضوعات داغ و مهمی که توجه هر داوطلبی را به خود جلب کرده است، انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی می باشد. انتخاب رشته براساس سوابق تحصیلی، وابسته به شرایطی همچون معدل کتبی دیپلم، نمرات و سوابق تحصیلی داوطلب می باشد. این شرایط در پذیرش داوطلب تاثیر مهمی را ایفا می کند. بنابراین هر داوطلب، برای شرکت در دانشگاه های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی نیازمند توجه به برخی نکات مهم در زمان انتخاب رشته می باشد.
مشاوران و متخصصان مرکز مشاوره آویژه در این مقاله به بررسی کامل انتخاب رشته براساس سوابق تحصیلی می پردازند. چنانچه تمایل به شرکت در دانشگاه، بدون کنکور و صرفا براساس سوابق تحصیلی دارید و به دنبال کسب اطلاعات در این زمینه هستید، با ما در این مقاله همراه باشید.
زمان انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی
ورودی های دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی به دو دسته تقسیم می شوند که شامل ورودی های مهر و بهمن است. افرادی که می خواهند بر اساس سوابق تحصیلی و یا بدون کنکور وارد دانشگاه شوند، می توانند یکی از دو ورودی مهر ماه یا بهمن ماه را انتخاب نمایند.
سال گذشته، در کنکور 1401، افرادی که قصد شرکت در ورودی مهر ماه را داشته اند، از 18 تا 23 مرداد ماه مهلت ثبت نام داشته اند که زمان تمدیدی برای این ورودی قرار داده نشد. اما کسانی که می خواستند برای بهمن ماه بر اساس سوابق تحصیلی ثبت نام کنند از 30 آذر ماه تا 10 دی ماه مهلت ثبت نام داشتند. لازم به ذکر است که برای ورودی های بهمن ماه تا 12 دی ماه زمان تمدید ثبت نام گذاشته شد. به احتمال زیاد امسال نیز روال ثبت نام و زمان انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی به همین صورت خواهد بود. همچنین زمان انتشار دفترچه انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی در سال 1401، اوایل مرداد ماه بود. پیش بینی می شود که در سال 1402 نیز در همین ماه ها دفترچه انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی منتشر شود.
شرایط انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی
برای ورود به دانشگاه ها بر اساس سوابق تحصیلی همانند دیگر دانشگاه ها باید یکسری شرایط را داشته باشیم. شرایط ورود به این دانشگاه ها به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم بندی می شود که در ادامه برای شما شرح داده ایم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط عمومی
اعتقاد به دین اسلام یا یکی از دین های ذکر شده در قانون اساسی
عدم داشتن دشمنی با نظام جمهوری اسلامی
نداشتن عضویت و یا سابقه در سازمان های غیر قانونی
عدم داشتن فساد اخلاقی
عدم اعتیاد به مواد مخدر
شرایط اختصاصی
استفاده از سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه مستلزم برخی شرایط اختصاصی نیز می باشد. در این قسمت شرایط اختصاصی را متناسب با نوع مدرک تحصیلی برای شما عزیزان بیان کرده ایم.
مدرک دیپلم
با توجه به تغییر نظام آموزشی در طی سال های اخیر، برای کسب سوابق تحصیلی و همچنین استفاده از سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه، افرادی که مدرک تحصیلی آنها دیپلم است، باید متناسب با نظام آموزشی خود مدارک زیر را ارائه دهند.
داشتن ديپلم نظام آموزشي جديد 6-3-3 ( اعم از شاخه هاي نظري، فني و حرفه اي و يا كاردانش) برای آن دسته از داوطلبانی که در نظام آموزشی جدید مدرک خود را کسب کرده اند، الزامی است.
افرادی که در نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی به تحصیل پرداخته اند، باید گواهینامه دوره پیش دانشگاهی خود را ارائه دهند.
ارائه مدرک دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم و یا مدرک کاردانی( فوق دیپلم) برای آن دسته از افرادی که در نظام آموزشی قدیم تحصیل کرده اند، الزامی است.
مدرک کاردانی
آن دسته از داوطلبانی که مدرک کاردانی یا فوق دیپلم دارند می توانند با ارائه مدارک لازم، پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی را دریافت کنند. تنها نیاز است که شما متناسب با نوع مدرک کاردانی خود، مدارک و گواهینامه های زیر را ارائه دهید.
افرادی که مدرک کاردانی خود را از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کسب کرده اند، نیاز است که مدرک کاردانی را برای کسب پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی ارائه دهند.
افرادی که به صورت پیوسته مدرک کاردانی را کسب کرده اند و همچنین افرادی که تا تاریخ 1402/6/31 در مقطع کاردانی فارغ التحصیل شده اند، می توانند با استفاده از ارائه مدرک کاردانی خود از پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی استفاده کنند.
نکات مهم در رابطه با شرایط مجاز برای انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی
آن دسته از عزیزانی که در رشته های تحصیلی مورد نیاز وزارت بهداشت به تحصیل در مقطع کاردانی پرداخته اند. همچنین مشمول خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان می شوند، باید حداکثر تا تاریخ 1402/11/30 خدمات خود را به پایان برسانند تا بتوانند از پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی استفاده کنند.
آن دسته از متقاضیانی که در رشته هایی غیر از رشته های پزشکی در مقطع کاردانی تا تاریخ 1402/6/31 فارغ التحصیل می شوند و مشمول خدمات اجباری در تحصیل خود هستند، می توانند بعد از قبولی در پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی و پس از دریافت مدرک تحصلیل به صورت یکجا تعهدات و خدمات قانونی خود را به پایان برسانند.
دانشجویان محروم از تحصیل و دانشجویان کارشناسی که مدرک معادل کاردانی را کسب کرده اند، بعد از تسویه حساب کامل با دانشگاه و موسسه آموزش عالی خود می توانند برای ثبت نام و انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی اقدام کنند. لازم به ذکر است که باید دقت داشته باشید دانشجویان پسر نباید مشکلی در رابطه با نظام وظیفه خود داشته باشند.
دانشجویان چگونه می توانند در انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی شرکت کنند؟
برخی از دانشجویان که در دانشگاه های مختلف مشغول به تحصیل هستند ممکن است به هر دلیلی دیگر نخواهند در این رشته یا دانشگاه به تحصیل ادامه بدهند. این گونه افراد می توانند از انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی استفاده کنند در صورتیکه شرایط زیر را داشته باشند:
دانشجویان دوره روزانه
دانشجویان دانشگاه ها که در دوره روزانه مشغول به تحصیل هستند، در همه مقاطع تحصیلی از دکتری عمومی و تخصصی گرفته تا کاردانی، چه به صورت پیوسته و چه به صورت ناپیوسته، به شرط انصراف کامل از تحصیل می توانند تا قبل از پایان یافتن مهلت ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی، برای ثبت نام اقدام کنند.
دانشجویان غیر روزانه
دانشجويان دانشگاه های آزاد اسلامی، موسسات آموزش عالی غیر دولتی – غیر انتفاعی، دانشگاه های پیام نور، پردیس خود گردان، مجازی و دوره های شبانه یا نوبت دوم كه از معافيت تحصيلي استفاده نمي كنند، مي توانند بدون انصراف تحصيلي در اين مرحله ثبت نام نمايند. اين گروه از داوطلبان در صورت کسب موفقيت، پیش از ثبت نام در رشته قبولي جديد، باید از رشته قبلي خود انصراف کامل داده و گواهي مربوطه را به مؤسسه آموزش عالي مرتبط ارائه نمايد.
لازم به توضيح است كه اين دسته از متقاضيان حق بازگشت و ادامه تحصيل در رشته قبلي خود را ندارند.
همچنین دانشجويان دوره هاي غير روزانه كه از معافيت تحصيلي استفاده مي كنند، در اين مرحله براي ثبت نام و انتخاب رشته لازم است شرايط مندرج در مقررات وظيفه عمومي را داشته باشند.
تاثیر معدل در انتخاب رشته صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی
در انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی، ملاک خاصی برای نحوه تاثیر معدل در قبولی فرد وجود ندارد. به طور کلی، در بین کسانی که یک کد رشته مد نظرشان هست، کسی که معدل بالاتری دارد، شانس قبولی او در آن رشته، بیشتر از دیگر افرادی که همان کد رشته را وارد کرده اند، خواهد بود. مثلاً دانشگاه تهران در سال 1400، 20 دانشجو در رشته زبان های خارجه جذب کرده است. فرض می کنیم که 100 نفر در زمان انتخاب رشته، این کد رشته را وارد کرده اند. در هنگام گزینش، تمامی این 100 نفر بر اساس معدل خود رتبه بندی می شوند. طوری که بیشترین معدل جایگاه اول را دارد. بیست رتبه اول در بین این صد رتبه، برای این کد رشته، جذب خواهند شد.
پس به طور کلی، کسی که معدل بالاتری دارد، شانس بیشتری در قبولی رشته مورد نظرش دارد. در ادامه می خواهیم به یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر معدل افراد در حین انتخاب رشته صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید.
تاثیر نوع دیپلم بر پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی
در سال های قبل زمان ارائه دفترچه انتخاب رشته، به طور کلی پنج دفترچه برای هر گروه آزمایشی وجود داشت. هر دفترچه حاوی کد رشته های با آزمون و بدون آزمون در تمامی دوره ها چه روزانه و چه غیر روزانه بود. اما امسال در انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی، افراد با توجه به دیپلم خود تنها قادر به انتخاب رشته در گروه آزمایشی خود نمی باشند و می توانند از رشته های گروه های آزمایشی دیگر هم استفاده کنند.
با توجه به این روشی که در سال های قبل وجود داشت، هر گروه آزمایشی فقط از رشته های بر اساس سوابق تحصیلی خود مطلع بود. اما امسال، به جای داشتن پنج دفترچه برای پنج گروه آزمایشی، شش دفترچه برای پنج گروه آزمایشی وجود دارد. به این صورت که پنج دفترچه با کد رشته های با آزمون برای هر پنج گروه آزمایشی ارائه خواهد شد که برای انتخاب رشته بر اساس رتبه کنکور خواهد بود. همچنین یک دفترچه برای هر پنج گروه آزمایشی با انتخاب رشته صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی ارائه خواهد شد. با اینکار، هر گروه آزمایشی می تواند از رشته های گروه های آزمایشی دیگر هم مطلع باشد و در زمان انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی از آنها استفاده کند.
رشته نوع دیپلم | ریاضی | تجربی | انسانی | معارف | دیگر مدارک دیپلم |
ریاضی و فیزیک | 100 | 100 | 57/1 | 57/1 | 51/4 |
تجربی | 100 | 100 | 57/1 | 57/1 | 51/4 |
انسانی | 57/1 | 57/1 | 100 | 100 | 51/4 |
هنر | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 |
زبان | 100 | 100 | 100 | 100 | 100 |
جدول بالا را با ذکر یک مثال برای شما توضیح می دهیم. فرض می کنیم فردی دیپلم رشته ریاضی دارد و بخواهد کد رشته هایی علاوه بر رشته ریاضی، از رشته تجربی و انسانی هم وارد کند. جدول به ما می گوید این فردی که دیپلم رشته ریاضی دارد، اگر در هنگام انتخاب رشته از کد رشته های تجربی استفاده کند، معدل او بدون تغییر خواهد بود. ولی اگر این فرد بخواهد از کد رشته های انسانی در هنگام انتخاب رشته استفاده کند، معدل او در عدد 0/571 ضرب می شود. با انجام این ضرب، معدل داوطلب رشته ریاضی به شدت پایین می آید. این کار باعث می شود که معدل این فرد از بدترین معدل های این رشته هم پایین تر بیاید. البته توجه داشته باشید که برخی از رشته ها، در هر پنج گروه آزمایشی موجود می باشد و فرد می تواند بدون ایجاد تغییر در معدلش به انتخاب رشته بپردازد. این رشته ها برای همه افراد بدون هیچ تاثیری در معدل محاسبه خواهد شد. این رشته ها عبارتند از:
حسابداری
اقتصاد
روانشناسی
علوم ورزشی
مدیریت امور بانکی
مدیریت صنعتی
مدیریت مالی
مدیریت بازرگانی
مدیریت بیمه
مدیریت دولتی
مدیریت امور گمرکی
مدیریت فرهنگی هنری
مدیریت کسب و کارهای کوچک
مدیریت بازرگانی دریایی
جهانگردی و هتلداری
علم اطلاعات و دانش شناسی
گردشگری
کاردانی امور بانکی
کاردانی بیمه
کاردانی امور دولتی
کاردانی امور مالی و مالیاتی
تعداد مجاز انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی
تعداد انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی همانند رشته های با آزمون می باشد. فرد می تواند تنها 150 انتخاب برای خود داشته باشد. داوطلبان باید توجه داشته باشند که این 150 انتخاب به صورت کد وارد سامانه می شود. در واقع، این خود شما هستید که باید کد رشته های مورد نظر خود را در دفترچه بر اساس سوابق تحصیلی انتخاب و آن ها را وارد کنید. البته در زمان انتخاب رشته، شما می توانید از رشته و دانشگاهی که انتخاب کردید و همینطور نوع دوره آن اطلاعات کسب کنید. همینطور اگر خطایی در زمان انتخاب رشته شما وجود داشته باشد، در هنگام تایید نهایی توسط شما، سایت این خطاها را به شما می گوید.
نحوه گزینش رشته ها در دوره های مختلف دانشگاه های صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی
نحوه گزینش دوره های مجازی غیر انتفاعی، پردیس خود گردان، ظرفیت مازاد و مشترک به صورت کشوری می باشد و هیچ بومی گزینی در این دوره ها در نظر گرفته نمی شود. در دوره های غیر دولتی یا همان غیر انتفاعی و دانشگاه های پیام نور، نحوه گزینش به صورت بومی ناحیه ای می باشد. همچنین در دوره های شبانه، گزینش به صورت بومی استانی می باشد. اما، در دوره های روزانه روند ثابتی وجود ندارد و بسته به رشته های مختلف، نوع گزینش متفاوت است. در ادامه ما این موضوع را به صورت کامل شرح داده ایم.
نوع گزینش رشته های مختلف در دوره های روزانه دانشگاه ها بر اساس سوابق تحصیلی
در جدول زیر، رشته های ارائه شده در سال 1401 و نوع گزینش آنها یعنی بومی (استانی، ناحیه ای، قطبی) یا کشوری مشخص شده است. در زمان ارائه دفترچه انتخاب رشته 1402، این قسمت ویرایش خواهد شد.
ردیف | نام رشته | نوع گزینش |
1 | آمار | ناحیه ای |
2 | آمار و سنجش آموزشی | کشوری |
3 | آموزش زبان انگلیسی | کشوری |
4 | ادیان و عرفان | کشوری |
5 | اقتصاد | قطبی |
6 | اقتصاد کشاورزی | ناحیه ای |
7 | اقیانوس شناسی | کشوری |
8 | باستان شناسی | کشوری |
9 | تاریخ تمدن ملل اسلامی | کشوری |
10 | ترویج و آموزش کشاورزی پایدار | کشوری |
11 | جغرافیا | قطبی |
12 | ریاضیات و کاربرد ها | ناحیه ای |
13 | زبان روسی | کشوری |
14 | زبان شناسی | کشوری |
15 | زبان و ادبیات ارمنی | کشوری |
16 | زبان و ادبیات انگلیسی | ناحیه ای |
17 | زبان و ادبیات عربی | ناحیه ای |
18 | زبان و ادبیات فرانسه | کشوری |
19 | زمین شناسی | ناحیه ای |
20 | زیست شناسی جانوری | کشوری |
21 | زیست شناسی دریا | کشوری |
22 | زیست شناسی سلولی و مولکولی | کشوری |
23 | زیست شناسی گیاهی | ناحیه ای |
24 | شیمی کاربردی | ناحیه ای |
25 | شیمی محض | ناحیه ای |
26 | صنایع دستی | کشوری |
27 | علوم دامی | قطبی |
28 | علوم قران و حدیث | کشوری |
29 | علوم کامپیوتر | کشوری |
30 | علوم مهندسی | کشوری |
31 | علوم و مهندسی آب | ناحیه ای |
32 | علوم و مهندسی باغبانی | ناحیه ای |
33 | علوم و مهندسی جنگل | کشوری |
34 | علوم و مهندسی خاک | ناحیه ای |
35 | علوم و مهندسی شیلات | کشوری |
36 | علوم و مهندسی صنایع غذایی (کشاورزی) | قطبی |
37 | علوم و مهندسی محیط زیست | قطبی |
38 | علوم ورزشی | کشوری |
39 | فرش | کشوری |
40 | فیزیک | ناحیه ای |
41 | فیزیک مهندسی | کشوری |
42 | کاردانی فنی الکترونیک | استانی |
43 | کاردانی بهداشت عمومی | استانی |
44 | کاردانی تکنولوژِی آبیاری | استانی |
45 | کاردانی تکنولوژی تولیدات دامی | استانی |
46 | کاردانی تکنولوژی تولیدات گیاهی | استانی |
47 | کاردانی تکنولوژی ماشین های کشاورزی | استانی |
48 | کاردانی تکنولوژی مرتع و آبخیزداری | استانی |
49 | کاردانی تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر | استانی |
50 | کاردانی تولید و فرآوری خرما | کشوری |
51 | کاردانی شیمی آزمایشگاهی | استانی |
52 | کاردانی علمی کاربردی برق قدرت | استانی |
53 | کاردانی علوم ورزشی | استانی |
54 | کاردانی فنی جوشکاری | استانی |
55 | کاردانی گردشگری | استانی |
56 | کاردانی معماری | استانی |
57 | کاردانی نقشه برداری | استانی |
58 | کاردانی هتلداری | استانی |
59 | کتابت و نگارگری | کشوری |
60 | گیاه پزشکی | ناحیه ای |
61 | مترجمی زبان انگلیسی | قطبی |
62 | مجسمه سازی | کشوری |
63 | مدیریت صنعتی | قطبی |
64 | مرمت آثار تاریخی | کشوری |
65 | مرمت بناهای تاریخی | کشوری |
66 | مهندسی اپتیک و لیزر | کشوری |
67 | مهندسی انرژی | کشوری |
68 | مهندسی ایمنی و بازرسی فنی | کشوری |
69 | مهندسی برق | قطبی |
70 | مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی | قطبی |
71 | مهندسی شیمی | کشوری |
72 | مهندسی صنایع | قطبی |
73 | مهندسی صنایع چوب و فراورده های سلولوزی | کشوری |
74 | مهندسی صنایع مبلمان | کشوری |
75 | مهندسی طبیعت | ناحیه ای |
76 | مهندسی عمران | ناحیه ای |
77 | مهندسی فضای سبز | کشوری |
78 | مهندسی کامپیوتر | ناحیه ای |
79 | مهندسی ماشین های صنایع غذایی | کشوری |
80 | مهندسی معدن | کشوری |
81 | مهندسی مکازیناسیون کشاورزی | کشوری |
82 | مهندسی مکانیک | ناحیه ای |
83 | مهندسی مکانیک بیوسیستم (کشاورزی) | ناحیه ای |
84 | مهندسی مواد و متالورژی | قطبی |
85 | نقاشی ایرانی | کشوری |
86 | نوازندگی موسیقی ایرانی | کشوری |
87 | هتلداری | کشوری |
88 | هنر اسلامی | کشوری |
89 | هنر های صناعی | کشوری |
شرايط و ضوابط كلي تحصيل در دانشگاه بر اساس سوابق تحصیلی
دانشجو باید تمامی قوانین عمومی و خاص این اماکن را رعایت کند.
داوطلبین پذیرفته شده در این دانشگاه ها و مراکز عالی نباید برای شروع تحصیل در این اماکن، از نظر قانون و مقرارت و یا شرع منعی داشته باشند.
این دانشگاه ها و موسسات هیچگونه تعهدی در رابطه با کمک هزینه تحصیلی، خوابگاه یا مسکن دانشجوهای خود ندارند.
صندوق رفاه دانشجویان هیچگونه تعهدی در قبال دادن وام به دانشجویان، جز در موارد خاص، ندارد.
دانشجو باید به رعایت برنامه درسی و کلاسی خود پایبند باشد.
هیچ دانشجویی اجازه ندارد در دو رشته به صورت همزمان تحصیل کند. مگر داوطلبانی که مشمول آیین نامه های استعداد درخشان می شوند. در صورت مشاهده این عمل، طبق آیین نامه های انظباطی با فرد برخورد می شود.
فرایند انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی
اگر به دنبال انتخاب رشته بر اساس سواابق تحصیلی هستید، باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید تا یک انتخاب رشته مناسب و درست داشته باشید.
دفترچه راهنما را از سایت سازمان سنجش دانلود و تمامی توضیحات و شرایط و … را به خوبی مطالعه فرمایید.
کد رشته های مورد نظر خود را از دفترچه انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی بیرون آورده و آنها را یادداشت کنید.
در این مرحله شما باید دوباره به سایت سازمان سنجش رفته و نسبت به تکمیل فرم تقاضانامه اقدام کنید.
اکنون زمان پر کردن تقاضانامه می باشد. قبل از وارد کردن اطلاعاتی که از قبل یادداشت کرده اید، اطلاعات یاداشت شده خود را چک کنید و از صحت آنها مطمئن شوید.
در این مرحله اگر پیام خطایی را دریافت کردید، نسبت به رفع آنها اقدام کنید.
در این قسمت عنوان و رشته هایی که کد آنها را در فرم وارد کرده اید، نمایش داده می شوند. دقت کنید که همان انتخاب های خودتان باشد. در اين قسمت عنوان رشته ها در دوره های متفاوت، با رنگ هاي مختلفی نمايش داده مي شود. حتما این نکات را توجه داشته باشید و چنانچه کد های خود را اشتباه وارد کرده اید، به مرحله قبل بازگردید و آنها را اصلاح نمایید. اگر همه رشته ها و دانشگاه هایی که برای شما نمایش داده می شود مورد تاییدتان هست، به مرحله بعدی بروید.
در این مرحله باید در نظر بگیرید که آیا فرم تقاظانامه شما نیاز به تصحیح دارد یا خیر؟ اگر نیاز به تصحیح فرم دارید کلید بازگشت را بزنید و اگر فرم تقاضانامه مورد تایید شما است و نیاز به ویرایش ندارد، فرم خود را تایید نهایی کنید.
بعد از آنکه تایید نهایی را انجام دادید، برای شما یک کد پرونده که 7 رقمی می باشد و یک کد رهگیری که 16 رقمی است، نمایش داده می شود. شما باید این کدها را یادداشت کرده و تا زمان اعلام نتایج داشته باشید.
چنانچه بعد از تایید نهایی متوجه شدید که فرم شما نیاز به ویرایش و اصلاحاتی دارد، می توانید در زمان مقرر شده توسط سازمان سنجش به ویرایش آن بپردازید.
سخنی از مشاوران آویژه
همانطور که اشاره شد یکی از راه های انتخاب رشته و شروع تحصیل در دانشگاه ها، استفاده از سوابق تحصیلی است. افرادی که معدل نسبتا بالایی کسب کرده اند می توانند در انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی موفقیت مناسبی را کسب کنند. البته استفاده از انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی مستلزم رعایت برخی از شرایط و ضوابط خاص است که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است. اگر می خواهید انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی مناسبی داشته باشید بهتر است با یک مشاور مشورت کرده و از راهنمایی های او استفاده کنید. مشاور می تواند شرایط، مراحل و نحوه انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی را به شما یاد داده و کمک کند تا بتوانید یک انتخاب رشته مناسب داشته باشید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
انتخاب رشته بر اساس سوابق تحصیلی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.