دانشجویانی که در رشته مورد نظر خود به تحصیلات خود ادامه نمی دهند، توانایی این را دارند که برای 1 بار در مقطع تحصیلی مورد علاقه با دارا بودن شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد، رشته خود را تغییر داده و در رشته مورد علاقه خود مشغول به تحصیل گردند. تغییر رشته در مقاطع های تحصیلی کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته امکان پذیر است.
دانشجویانی که تصمیم دارند تغییر رشته کنند، از نحوه این کار لازم است اطلاعات کافی داشته باشند، پس در این مقاله از آویژه شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد و نحوه تغییر رشته در این دانشگاه را به صورت کامل شرح داده شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد
هر ساله تعداد زیادی از دانشجویان بوسیله شرکت در کنکور سراسری یا قبول شدن بر اساس سوابق تحصیلی، در رشته های مختلف دانشگاه آزاد قبول شده و در این دانشگاه به تحصیلات خود ادامه می دهند.
بعضی از دانشجویان مدتی بعد از آغاز تحصیل خود در صدد تحصیل در رشته دیگری و تغییر رشته خود که مورد علاقه آن ها می باشد. در دانشگاه آزاد تغییر رشته در مقاطع کاردانی ناپیوسته و پیوسته و هم کارشناسی پیوسته، با موافقت سازمان مرکزی و دانشگاه مقصد قابل انجام می باشد.
دانشجویانی که در دانشگاه آزاد تصمیم دارند تغییر رشته کنند، با موافقت سازمان مرکزی واحد دانشگاهی و رعایت ضوابط و شرایط تعیین شده توانایی این را دارند که به تغییر رشته اقدام کنند.
آن شرایط به شرح زیر است:
- افراد متقاضی لازم است حداقل در دو ترم از رشته انتخابی خود تحصیل نموده و حداقل یک ششم و حداکثر یک سوم واحدهای درسی را پاس کرده تا حق تغییر رشته را داشته باشند.
- نباید معدل واحدهای سپری شده دانشجویان کمتر از دوازده باشد.
- در دوره کارشناسی ناپیوسته تغییر رشته امکان پذیر نبوده و برای مقاطع تحصیلی چون کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته در هر مقطع فقط 1 بار قابل اجرا می باشد.
- درخواست تغییر رشته افراد داوطلب لازم است مورد موافقت دانشگاه جدید و دانشگاه قبلی قرار گرفته و برای تحصیل در رشته جدید، زمان کافی برای شخص داوطلب وجود داشته باشد.
- برای دانشجویان امکان تحصیل دوباره در رشته قبلی وجود ندارد.
- برای گزینش رشته جدید، دانشجویان لازم است در سال ورود به دانشگاه رتبه مورد نیاز را دریافت کرده باشند.
- دانشجویان در رشته قبلی خود درس هایی که پاس کرده اند، برای رشته جدید معادل سازی می گردد.
- در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد، دانشجویان مجاز به تغییر رشته نبوده و فقط با دارا بودن همه شرایط توانایی این را دارند که در رشته تحصیلی فعلی گرایش خود را تغییر دهند.
- دانشجویانی که تقاضای انتقالی دانشگاه آزاد را داده اند،، با مراجعه به سایت منادا توانایی این را دارند که علاوه بر تغییر رشته، درخواست انتقالی خود را نیز ثبت کنند.
- دانشجویان در صورت نداشتن هر یک از شرایط فوق و درخواست تغییر رشته آن ها مورد تایید دانشگاه آزاد قرار نگیرد، قادر به تغییر رشته دانشگاه آزاد نیستند.
- در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد رشته های زیادی ارائه شده و از میان این رشته ها، دانشجویان توانایی این را دارند که رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند.
نحوه تغییر رشته در دانشگاه آزاد
دانشجویانی که به رشته ای که در آن تحصیل می کنند، علاقه نداشته یا به هر دلیلی در رشته فعلی خود تمایل به ادامه تحصیل را ندارند، در صورت دارا بودن شرایطی که در قسمت فوق مقاله شرح داده شد، قادر هستند در دانشگاه آزاد نسبت بهتغییر رشته اقدام کنند.
دانشجویان در مرحله نخست لازم است فرم تقاضانامه تغییر رشته را با مراجعه به واحد آموزش واحد تحصیلی خود دریافت کرده و با کامل و پر کردن این فرم و مراجعه حضوری به آموزش دانشگاه محل تحصیل، برای تغییر رشته مدارک مورد نیاز را تحویل دهند. لازم است حداقل شش هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی، مراجعه به آموزش دانشگاه و تحویل مدارک جدید انجام شود.
در مرحله دوم، 1 هفته بعد از تحویل مدارک، تقاضای تغییر رشته دانشجو بررسی شده و از طریق شورای آموزشی دانشگاه نتیجه اعلام می گردد. در هنگام تایید دانشگاه آزاد با تغییر رشته دانشجو، لازم است جهت معادل سازی درس ها اقدام گردد.
دانشجویان در صورتی که شرایط تغییر رشته مقطع کارشناسی را نداشته یا به طور کامل مدارک را تحویل نداده باشند، با تقاضای تغییر رشته دانشگاه آزاد آن ها موافقت نمی شود.
مشاوره شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد
جهت انجام تغییر رشته دانشگاه آزاد، لازم است رشته مورد علاقه در محل تحصیل دانشجو یا دانشگاه مقصد وجود داشته و تقاضای تغییر رشته دانشجویان از طرف دانشگاه مقصد و مبدا تایید شود. دانشجویانی شرایط لازم را نداشته باشند، با تقاضای تغییر رشته آن ها موافقت نخواهد شد.
امکان دارد دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه آزاد درباره رشته تحصیلی خود تحقیق کافی نکرده باشند. در این موقع این شانس به دانشجویان داده شده تا 1 بار قادر باشند نسبت تحصیل در رشته دلخواه خود و به تغییر رشته دانشگاه آزاد اقدام کنند.
از آن جا که دانشجویان بعد از انجام تغییر رشته دیگر قادر نیستند در رشته پیشین خود تحصیل کنند، لازم است پیش از اقدام به سپری کردن مراحل تغییر رشته، درباره رشته جدید تحقیقات کاملی انجام داده و در رشته جدید از علاقه خود به تحصیل مطمئن شوند.
امکان دارد تغییر رشته در مقطع تحصیلی کارشناسی ناپیوسته برای بعضی دانشجویان، بنابر شرایطی قابل انجام نباشد، پس به دانشجویان دانشگاه آزاد پیشنهاد می کنیم تا قبل از قبول شدن در کنکور سراسری و در زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد، رشته مورد نظر خود را با دقت کامل انتخاب نموده تا در دانشگاه آزاد احتیاجی به تغییر رشته نداشته باشند.
نتیجه گیری
گاهی پیش می آید دانشجویانی که در دانشگاه آزاد به تحصیلات خود ادامه می دهند، نسبت به رشته خود راضی نبوده و قصد تغییر آن را دارند. برخی دانشجویان با شرایط و ضوابط تغییر رشته در دانشگاه آزاد آشنا هستند و برخی نه.
ما در این مقاله از آویژه سعی کردیم برای دانشجویانی که قصد تغییر رشته در دانشگاه آزاد را دارند، شرایط لازم را به طور کامل و مفصل برایشان ارائه دهیم. چنانچه بعد از مطالعه این مقاله نیاز به مشاوره دارید، خود را با شماره گیری 09099071985 از مشاوره رایگان مرکز مشاوره آویژه دریغ نکنید.
سوالات متداول
معدل واحد های سپری شده برای تغییر رشته در دانشگاه آزاد باید از چند باشد؟
نباید معدل واحدهای سپری شده دانشجویان برای تغییر رشته کمتر از دوازده باشد.
در کدام مقطع تحصیلی امکان تغییر رشته وجود ندارد؟
در مقطع تحصیلی کارشناسی ناپیوسته تغییر رشته امکان پذیر نمی باشد.
اگر برای تغییر رشته در دانشگاه آزاد مدارک به طور کامل ارائه نشود چه اتفاقی می افتد؟
اگر مدارک به طور کامل تحویل داده نشود، با تقاضای تغییر رشته دانشگاه آزاد آن ها موافقت نمی شود.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام من رشته علوم تربیتی باسوابق تحصیلی وارد شدم میشه تغییر رشته بدم به علوم سیاسی یا باید کنکور بدم؟
سلام، برای تغییر رشته از علوم تربیتی به علوم سیاسی، معمولاً باید از طریق کنکور یا در صورت امکان، از طریق درخواست تغییر رشته در دانشگاه اقدام کنید. تغییر رشته بدون کنکور به این راحتی امکانپذیر نیست و بستگی به سیاستهای دانشگاه دارد.
سلام من رشته مدیریت مالی هستم کنکور تجربی شرکت کرده ام و اتاق عمل قبول شده ام ایا میتوانم معادل سازی انجام بدهم؟
سلام . آیا کسی که از طریق کنکور انسانی وارد رشته روانشناسی شده میتونه به علوم آزمایشگاهی تغییر رشته بده یا نه . به طور کل از چه رشته هایی میشه به علوم آزمایشگاهی تغییر رشته داد ؟؟
رشته پیراپزشکی معمولا با کنکور ارائه میشود کنکور دهید و بعد تغییر رشته دهید
از گرایش های زیست می تونید در دوره کارشناسی می توانید برای این رشته اقدام کنید