بی تردید هیچ عنصری برای پیشرفت، توسعه، تکامل جامعه و شکوفایی استعداد ها مهم تر از تامین امنیت در جامعه نیست و توسعه خلاقیت و تحرک اجتماعی اثر بخش بدون امنیت امکان پذیر نخواهد بود. در ایران تامین نظم، آسایش و امنیت عمومی طبق قانون ناجا بر عهده نیروی انتظامی است. نیروی انتظامی معرف نظام جمهوری اسلامی در داخل ایران است.
اصلی ترین هدف نیروی انتظامی برقراری و تامین امنیت است. پلیس با هماهنگی، مشارکت و درگیر کردن مردم در شئونات امور پلیس قادر خواهد بود اهداف بلند مدت را در جامعه بهبود ببخشد و آن چیزی جز پیش بینی و پیش گیری از وقوع جرم و ارتقاء سطح کیفیت زندگی مردم نخواهد بود. در این مقاله قصد داریم شرایط خروج کارمندان ناجا از کشور را بررسی کنیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
ناجا یعنی چه؟
نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (اختصاری ناجا) در سال 1370 از ادغام شهربانی، ژاندارمری و کمیته انقلاب اسلامی تشکیل شد. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در سال 1400 با هدف تغییر ساختار نیروی انتظامی و ارتقاء ساختار آن از سطح نیرو به فرماندهی، ایجاد شد.
فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (اختصاری فَراجا) شاخه ای از نیروهای مسلح ایران میباشد، که عهده دار وظایف پلیس و مرزبانی در کشور را دارد. پیشینه شکل گیری این سازمان به سال 1258 خورشیدی و تأسیس شهربانی باز می گردد.
فراجا هم اکنون مسئولیت حفظ امنیت داخلی ایران را برعهده دارد و عملکرد آن توسط وزارت کشور نظارت می شود. شمار کارکنان فعال در فرماندهی انتظامی (افسران و درجه داران) بالغ بر 60 هزار تن برآورد شده است. هم اکنون سرتیپ پاسدار حسین اشتری فرماندهی کل انتظامی ایران را برعهده دارد.
فراجا از چند بخش تشکیل شده است؟
فراجا جزئی از ستاد نیروهای مسلح وابسته به وزارت کشور و در تبعیت از رهبر ایران در جایگاه فرمانده کل قوا، قرار دارد. سازمان فرماندهی انتظامی از 3 بخش اصلی؛ فرماندهی کل فراجا، سازمان حفاظت اطلاعات فراجا و سازمان عقیدتی سیاسی فراجا تشکیل میشود، که هر یک به طور مستقل و مجزا فعالیت میکنند.
در ادامه به شرایط دریافت مجوز خرج از کشور برای کارمندان ناجا را ارائه کرده ایم.
شرایط دریافت مجوز خروج از کشور کارمندان ناجا
دریافت مجوز خروج از کشور برای کارمندان ناجا بسته به شرایطی میباشد که در ادامه به بیان آنها پرداخته ایم:
1) کارکنان نیروهای مسلح برای خارج شدن از کشور دارای محدودیت سازمانی میباشند، اما بعضا در صورت رسمی بودن صور استخدامی و با اعلام علت سفر و درخواست به حفای مربوطه و انجام مصاحبه و در صورت پذیرش از سوی حفا برای یک نوبت میتوانند از کشور خارج و پس از مراجعت مراتب را اعلام و با مصاحبه مجدد به ادامه خدمت خود بپردازند اگرچه برای کارمند تجربی، علمی و یا نظامی این شرایط میتوانید متفاوت تر باشد.
2) مسافرت دولتی فرماندهان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به خارج از کشور تنها با موافقت فرماندهی کل قوا (رهبر) انجام میگیرد.
3) مسافرت دولتی اعضای کادر نیروهای مسلح با درخواست وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و وزارت کشور (در مورد نیروی انتظامی) و تأیید هیأت نظارت انجام می گیرد. درخواست ارائه شده باید مورد موافقت مراجع مربوطه برای خروج از کشور باشد.
4) نظامیان اصولاً ممنوع الخروج هستند حتی برای سفرهای زیارتی، اما اگر برای خروج از کشور ضرورتی وجود داشته باشد، باید به حفاظت اطلاعات رده خود مراجعه کرده و درخواست خود را برای خروج از کشور ارائه دهند و در صورتی که مورد موافقت واقع شود با طی مراحل قانونی، مجوز خروج از کشور را دریافت می نمایند.
دستگاهها اجرایی و نیرو های مسلح موظف اند در صورت ارائه مجوز خروج از کشور سازمانی موارد زیر را رعایت نمایند:
1) میزان مأموریت ها را تا حد امکان محدود کنند و آنها در حد ضرورت باشند (از نظر تعداد روز، تعداد نفر، تعداد مأموریت، موضوع مأموریت و غیره)
2) اعزام به مأموریت هایی که جنبه بازدید و کسب تجربه دارد، در موارد بسیار ضروری و برای امور بسیار نو و بدیع مشروط به اینکه در مدت 3 سال گذشته، حسب سوابق هیأت نظارت، چنین بازدید مشابهی توسط همان دستگاه یا سایر دستگاهها انجام نگرفته باشد، مجاز خواهد بود.
در پایان
در این مقاله با مفهوم ناجا و فراجا شدیم و همه شرایط لازم برای خروج یک کارمند ناجا را خدمت شما عزیزان ارائه کردیم. بطور کلی نظامیان نمیتوانند از کشور خارج شوند مگر در شرایط خاص. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با مشاوران با تجربه مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرماید.
سوالات متداول
ناجا و فراجا یعنی چه؟
منظور از ناجا یعنی: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و منظور از فراجا یعنی: فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.
آیا کارمندان ناجا میتوانند از کشور خارج شوند؟
بطور کلی طبق قانون نظامیان نمیتوانند از کشور خارج شوند اما در صورت داشتن شرایط خاصی ممکن است مجوز خروج از کشور را دریافت کنند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
شرایط خروج از کشور کارمندان ناجا
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام
هر ظلمی که وجود داره ،در حق نظامیان و خانواده
هاشون اعمال شده
کار سخت خطر جانی عدم امنیت جانی و روانی
حقوق ناچیز زندگی بدون نظم ممنوعیت از سفرهای
زیارتی عتبات و…….
بله متاسفانه حق نظامیا بد خورده میشه و زندگی سختی دارن