شرایط خروج از کشور بانوان متاهل و مجرد در کشور ما شامل مراحل مختلفی می شود. طبق قانون، بانوان مجردی که به سن قانون (بالای 18 سال) رسیده باشند، می توانند با ارائه مدارک شناسایی خود به اداره گذرنامه ظرف مدت یک هفته مجوز خروج از کشور خود را دریافت کنند.
البته این شرایط برای افراد متاهل با تفاوت هایی همراه شده و آنها ملزم به ارائه برگه رضایت همسر به همراه سایر مدارک خود خواهند بود. جهت اطلاع از شرایط خروج از کشور بانوان متاهل، پیشنهاد می کنیم مقاله شرایط خروج از کشور زنان متاهل بدون رضایت همسر در سال ۱۴۰۲ را مطالعه بفرمایید.
سفر بانوان به خارج از کشور، عموما به دلایلی نظیر پیگیری مراحل درمانی، ملاقات با اعضای خانواده، انجام امور اداری و شرکت در مسابقات ورزشی انجام می گیرد، که در تمامی موارد ذکر شده، متقاضی باید از بایدها و نباید های روند دریافت گذرنامه اطلاع کافی داشته باشد.
از شما دعوت می کنیم تا در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید تا به بررسی نحوه دریافت مجوز خروج از کشور توسط بانوان بپردازیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
منظور از گذرنامه چیست؟
گذرنامه، یکی از مدارک شناسایی مهم افراد محسوب میشود که بعد از بررسی شرایط و صلاحیت آنها برای خروج از کشور، توسط اداره گذرنامه تحویل داده می شود.
لازم به ذکر است، صدور گذرنامه منوط به ارائه مدارکی از طرف متقاضی است که هویت و تابعیت ایرانی وی را ثابت نماید. مراحل دریافت گذرنامه برای بانوان مجرد و متاهل در برخی موضوعات با یکدیگر تفاوت هایی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
مراحل دریافت مجوز خروج از کشور برای بانوان
این مراحل به ترتیب زیر است:
مراجعه به یکی از دفاتر پلیس +10
تکمیل فرم درخواست مجوز خروج از کشور
ضمیمه مدارک شناسایی متقاضی نظیر کارت ملی، شناسنامه و عکس بیومتریک
پرداخت هزینه ارسال پستی گذرنامه
مدارک لازم برای دریافت یا تمدید گذرنامه بانوان
مدارک مورد نیاز برای دریافت گذرنامه و یا تمدید کردن آن، عبارتند از:
شناسنامه متقاضی
کارت ملی متقاضی
آخرین گذرنامه متقاضی (در صورتی که هنوز معتبر است.)
رضایت کتبی همسر متقاضی (برای بانوان متاهل)
اجازه محضری از سوی پدر و یا سرپرست قانونی (برای دختران زیر 18 سال)
تصویر بیومتریک متقاضی (که در دفاتر پلیس +10 انجام میشود.)
مدت زمان دریافت گذرنامه
تمامی افراد بعد از تهیه و ارائه مدارکی که در بالا به آنها اشاره کریم، ظرف مدت حدودا یک هفته می تواند گذرنامه خود را به صورت پستی دریافت نمایند.
این مدت زمان بعد از تکمیل نهایی درخواست شما در اداره گذرنامه آغاز می شود و ممکن است به علت همزمانی پروسه صدور پاسپورت شما با مناسبت ها و تعطیلی های مختلف، شاهد زیادتر شدن این مدت زمان نیز باشیم.
آیا خروج بانوان متاهل از کشور بدون اجازه شوهر ممکن است؟
دریافت گذرنامه برای بانوان متاهل بدون اجازه شوهر، امکان پذیر نبوده و صرفا خانم های مجرد می توانند بدون نیاز به اجازه نامه همسر و سرپرست قانونی خود نسبت به ارائه مدارک و خروج از کشور اقدام کنند.
البته در قانون این امکان برای افراد داده شده تا چنانچه در حین عقد آقا با اجازه خروج از کشور همسر خود موافقت کرده و زوجین این مورد را ثبت نمایند، خانم در طول زندگی برای سفرهای خارجی نیازی به اجازه کتبی همسر خود نخواهد داشت.
البته این موضوع بعد از عقد نیز با اعطای وکالت نامه رسمی همسر و ذکر موضوع اجازه خروج از کشور امکان پذیر می باشد.
چه خانم هایی به اجازه همسر برای خروج از کشور نیاز ندارند؟
طبق قانون، خانم هایی که ازدواج کرده باشند، چنانچه وکالتنامه رسمی و یا برگه رضایت همسر خود مبنی بر اجازه خروج از کشور را به همراه نداشته باشند، قادر به خروج از کشور نخواهند بود.
این مسئله در حال حاضر به عنوان یک قاعده کلی شناخته شده و صرفا در چند مورد دستخوش تغییر قرار می گیرد که در ادامه با آنها آشنا می شویم.
بانوان متاهلی که بدون اجازه همسر قادر به خروج از کشور هستند، بشرح زیر است:
زنانی که با یک تبعه خارجی ازدواج کرده و به تابعیت ایرانی خود باقی مانده باشند.
زنانی که با همسر خود مقیم خارج از کشور باشند.
زنانی که عازم سفر حج تمتع باشند.
خروج شما بدون اجازه ی شوهر تنها به شرایط شما و نظر دادگاه بستگی داشته و ممکن است در برخی موارد اجازه خروج از کشور کوتاه مدت (چند روزه) برای بانوان صادر شود.
لازم به ذکر است در این زمینه اخیرا طرحی مورد بررسی قرار گرفته، که در صورت ضرورت، به زنان نخبه و ورزشکار برای مقاصد علمی، فرهنگی و ورزشی بدون اجازه همسر اجازه سفر می دهند.
شرایط دریافت پاسپورت برای دختر مجرد
مراحل ارائه درخواست و اخذ مجوز خروج از کشور برای دخترهای مجردی که به سن قانون رسیده باشند، تفاوتی با سایر افراد نداشته و آن ها در این مورد نیازی به کسب اجازه از شخص خاصی نخواهند داشت؛ لذا می توانند با تهیه مدارکی که پیش تر اشاره کردیم، نسبت به دریافت گذرنامه خود اقدام نمایند.
البته این موضوع در مورد دختر مجردی که به سن قانونی نرسیده کمی متفاوت می باشد و وی علاوه بر مدارک مورد نیاز، می بایست برگه رضایت سرپرست قانونی خورد را نیز به همراه داشته باشد.
اجازه خروج از کشور برای بانوان عضو تیم ملی
بر اساس قانون جدید و تبصره الحاقی، مواردی مانند حج تمتع، شرکت در مسابقات و همایش های علمی، فرهنگی و ورزشی، به نمایندگی از ایران جزو موارد اضطراری محسوب شده و زنان در این موارد اجازه خروج از کشور را خواهند داشت.
سخن آخر
دریافت مجوز خروج از کشور برای بانوان مجرد (بالای 18 سال)، همانند آقایان نیازی به کسب اجازه از شخص یا ارگان خاصی نداشته و این افراد با در دست داشتن مدارک شناسایی خود می توانند برای پر کردن فرم درخواست مجوز خروج از کشور، به اداره گذرنامه محل زندگی خود مراجعه نمایند.
همانطور که اشاره کردیم، دریافت این مجوز برای بانوان متاهل با اجازه کتبی همسر امکان پذیر خواهد بود.
لازم به ذکر است بانوان مقیم خارج، در این موارد احتیاج به اجازه محضری از همسر خود نداشته و اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول می باشد.
در این مقاله بر آن بودیم که نحوه دریافت مجوز خروج از کشور توسط بانوان را برای شما شرح دهیم. چنانچه نیاز به دریافت راهنمایی داشتید، با مشاورین ما در مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید، تا کارشناسان این مجموعه شما را در کمترین و سریعترین زمان ممکن راهنمایی نمایند. از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
آیا بانوان مجرد، برای خروج از کشور به کسب اجازه از سرپرست خود نیاز خواهند داشت؟
خیر، این افراد در صورت رسیدن به سن قانون (18 سال تمام) نیازی به کسب اجازه از ولی خود نخواهند داشت.
نحوه خروج از کشور برای بانوان عضو تیم های ملی به چه صورتی انجام می گیرد؟
این افراد بسته به نوع سفر خود مشکلی برای خروج از کشور نداشته و اطلاعات مربوط به این موضوع در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
نحوه دریافت مجوز خروج از کشور توسط بانوان
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.