بعد از پشت سر گذاشتن کنکور سراسری، داوطلبان بی صبرانه منتظر انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری خواهند بود. نتایج کنکور سراسری هر ساله به صورت کارنامه در اختیار داوطلبان کنکور قرار می گیرد. سازمان سنجش بعد از تصحیح پاسخنامه های شرکت کنندگان کنکور، وضعیت علمی آنها را در قالب یک کارنامه با نام کارنامه اولیه کنکور در سایت سسازمان سنجش منتشر می کند. این کارنامه از بخش های مختلفی تشکیل شده است. اگر شما به دنبال قبولی در یک دانشگاه ممتاز و رشته مناسب هستید، اولین گام بعد از پشت سر گذاشتن کنکور، آشنایی کامل با مندرجات در کارنامه اولیه است.
افرادی که به طور کامل با بخش های مختلف کارنامه اولیه آشنا باشند و بدانند که هر قسمت چه اطلاعاتی را در اختیار آنها قرار می دهد و آنها چگونه می توانند از این اطلاعات کمک بگیرند تا انتخاب رشته مناسبی داشته باشند، مسلما در بحث انتخاب رشته بسیار موفق تر از سایر داوطلبان خواهند بود. به دلیل اهمیت و ارزش بالای آشنایی با اطلاعات کارنامه اولیه کنکور سراسری، مشاوران مرکز مشاوره تحصیلی آویژه به بررسی کارنامه اولیه کنکور، شرایط و زمان انتشار کارنامه اولیه و تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری پرداخته اند. اگر شما نیز به دنبال کسب اطلاعات جامع و عالی در زمینه کارنامه اولیه کنکور سراسری هستید، پس مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
کارنامه اولیه کنکور سراسری چیست؟
همانطور که در بالا اشاره شد، بعد از پشت سر گذاشتن کنکور سراسری، نوبت به انتخاب رشته کنکور می رسد. افرادی که در طی سالیان سال درس خوانده اند و برای کسب موفقیت در کنکور تلاش کرده اند، باید دقت کافی را در این مرحله سرنوشت ساز داشته باشند. یکی از مهم ترین و اولین مرحله انتخاب رشته، بررسی و تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری است. اگر شما با اطلاعات درج شده در کارنامه اولیه خود آشنایی کامل داشته باشید مسلما می توانید انتخاب رشته عالی و به دور از اشتباهی داشته باشید.
کارنامه اولیه کنکور سراسری شامل اطلاعات مختلفی است که در اختیار شما قرار می گیرد. این کارنامه تنها منبع برای بررسی رتبه و تراز شما می باشد. شما می توانید با دریافت این کارنامه، از نتیجه تلاش و سخت کوشی های خود در کنکور آگاه شوید. اطلاعاتی که در کارنامه اولیه کنکور سراسری در اختیار شما قرار می گیرد شامل:
اطلاعات فردی و تحصیلی
میزان درصد هر درس داوطلبان در کنکور
رتبه کسب شده توسط داوطلب که أنواع مختلفی دارد. مانند: رتبه در سهمیه، رتبه کشوری و …
تراز داوطلب که در کنکور سراسری کسب کرده است.
وضعیت مجاز بودن یا مجاز نبودن داوطلب برای انتخاب رشته های مختلف. مانند انتخاب رشته دانشگاه آزاد، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه های روزانه و غیر روزانه و …
امسال به دلیل برگزاری کنکور در دو مرحله، یکی در دی ماه و دیگری در تیر ماه، کارنامه اولیه نیز دو بار منتشر خواهد شد. اولین کارنامه اولیه کنکور 1402 بعد از کنکور دی ماه منتشر شد و همچنان کارنامه اولیه کنکور تیرماه منتشر نشده است. به محض انتشار کارنامه اولیه مرحله دوم کنکور سراسری( یعنی کنکور تیر ماه) لینک دانلود کارنامه اولیه کنکور در این قسمت قرار خواهد گرفت.
انتشار کارنامه اولیه کنکور برای دانشگاه های سراسری و آزاد
در طی چند سال اخیر، کارنامه اولیه دانشگاه های آزاد با کارنامه اولیه دانشگاه های سراسری ادغام شده و نتایج همه دانشگاه ها در یک کارنامه منتشر می شود. پس تمام داوطلبانی که به دنبال تحصیل در دانشگاه های آزاد و یا سراسری هستند یک کارنامه دارند تحت عنوان کارنامه اولیه کنکور سراسری. پس انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز همزمان با انتخاب رشته دانشگاه سراسری خواهد بود. هنگامیکه کارنامه اولیه کنکور سراسری منتشر شد. تمامی داوطلبان اعم از داوطلبان دانشگاه های روزانه، پردیس خودگردان، غیر انتفاعی و حتی آزاد باید نسبت به دریافت کارنامه اولیه خود اقدام کنند. سپس بررسی کنند که مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه مد نظر خود هستند یا خیر و در صورت مجاز شدن، برای انتخاب رشته اقدام کنند.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
بخش های مختلف کارنامه اولیه کنکور
همانطور که اشاره شد کارنامه اولیه کنکور سراسری بخش های مختلفی دارد که هر کدام از آن اطلاعات مختلفی را در اختیار شما قرار می دهد. البته کارنامه اولیه کنکور تنها یک صفحه بوده و تمام اطلاعات در همان یک صفحه درج شده است. نمونه کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402 در نوبت اول برگزاری آزمون یعنی آزمون دی ماه را می توانید در زیر مشاهده کنید. به تریب از بالا به پایین این کارنامه بخش های زیر را دارد:
در اول صفحه و بالاترین نقطه کارنامه اولیه توضیحاتی درباره نحوه ثبت سوالات و شکایات داده شده است.
سپس اطلاعات ثبت نامی مانند نام و نام خانوادگی داوطلب، معدل دیپلم، منطقه، شماره شناسنامه و … که در زمان ثبت نام در کنکور وارد کرده اید نمایش داده شده است.
در زیر اطلاعات ثبت نامی شما، اطلاعات تکمیلی درباره دیپلم و در زیر آن اطلاعات مکانی شامل محل تولد و استان بومی قرار گرفته است.
در نهایت شما می توانید اطلاعات درباره درصد دروس در هر گروه آزمایشی که شرکت کرده اید را در قسمت های انتهایی کارنامه مشاهده کنید.
نکته
اگر شما به جز کنکور گروه آزمایشی اصلی خود مانند گروه آزمایشی ریاضی، در کنکور زبان های خارجه و یا هنر نیز شرکت کرده باشید. نمرات خام و رتبه و تراز را می توانید در کارنامه اولیه مشاهده کنید.
هر ساله یک کارنامه اولیه کنکور منتشر می شد و این کارنامه شامل اطلاعاتی نظیر رتبه و تراز داوطلب، وضعیت مجاز بودن یا نبودن داوطلب به انتخاب رشته در دانشگاه فرهنگیان، سر اسری، آزاد و … و همچنین درصد دروس و … بوده است. اما همانطور که گفته شد امسال کنک در دو نوبت یکی دی ماه و دیگری تیر ماه برگزار شد. هنوز کارنامه اولیه کنکور تیر ماه منتشر نشده است. در کارنامه اولیه کنکور دی ماه، که نمونه ای از آن در زیر آورده شده است، شما تنها می توانید از درصد دروس اختصاصی خود در کنکور و همچنین درصد دروس رشته های هنر و یا زبان در صورت شرکت کردن، آگاهی کسب کنید. در این کارنامه صحبتی از رتبه و تراز داوطلب نشده است.
با انتشار کارنامه اولیه کنکور تیر ماه، شما می توانید اطلاعاتی نظیر: رتبه و تراز نهایی، تاثیر معدل دیپلم کتبی، اطلاعات در رابطه با انتخاب رشته در دانشگاه آزاد … را در صفحه کارنامه اولیه کنکور سراسری که در مرداد ماه منتشر می شود، مشاهده کنید.
زمان انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402
با توجه به سال های گذشته می توان گفت کارنامه اولیه کنکور سراسری هر ساله یک ماه بعد از برگزاری آزمون سراسری منتشر می شود. با توجه به اینکه امسال کنکور در دو نوبت دی ماه و تیر ماه برگزار شده است، کارنامه اولیه هر نوبت حدودا یک ماه بعد از آزمون منتشر می شود. کارنامه اولیه کنکور دی ماه منتشر شده و نوبت به کارنامه اولیه تیر ماه رسیده است. حدودا می توان گفت این کارنامه تا اواسط مرداد ماه منتشر شده و در سایت سازمان سنجش قرار می گیرد. بعد از مشخص شدن زمان دقیق انتشار کارنامه اولیه تیر ماه، شما باید به سایت سازمان سنجش مراجعه کردهخ و نسبت به دریافت کارنامه خود اقدام کنید.
چگونه کارنامه اولیه خود را دریافت کنم؟
برای دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری شما باید وارد سایت ساززمان سنجش و آموزش کشور شوید. مراحلی که شما باید برای دریافت کارنامه اولیه کنکور سراسری طی کنید عبارت است از:
ابتدا وارد سایت سازمان سنجش شوید و ازمنوی سمت راست گزینه سراسری را انتخاب کنید
در این قسمت گزینه کارنامه اعلام نتایج آزمون سراسری را انتخاب کنید( در عکس زیر این مورد، گزینه اول است) :
بعد از وارد شدن به صفحه کارنامه اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری 1402، سسه روش برای دسترسی به کارنامه اولیه برای شما نمایش داده می شود. شما به دلخواه و با توجه به اطلاعاتی که در دست دارید می توانید از یکی از این سه روش برای دریافت کارنامه اولیه استفاده کنید.
روش اول
با وارد کردن شماره داوطلبی و شماره شناسنامه، داوطلب می تواند به سایت سازمان سنجش و آموزش کشور مراجعه کرده و کارنامه خود را دریافت کند.
روش دوم
کد پیگیری و شماره پرونده با فرمت رقمی است که با وارد کردن آن، داوطلب می تواند وارد شود.
روش سوم
داوطلب با وارد کردن شماره پرونده و شماره سریال وارد سایت می شود.
کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402 تیر ماه
همانطور که در بالا اشاره شد، امسال کارنامه اولیه برای هر دو نوبت کنکور سراسری به صورت مجزا منتشر می شود. برای کنکور نوبت دی ماه کارنامه اولیه منتشر ششد و شما نمونه ای از کارنامه اولیه کنکور دی ماه 1402 را در بالا مشاهده کردید. همانطور که مشخص است در این کارنامه اطلاعاتی نظیر: رتبه و تراز داوطلب، وضعیت مجاز یا غیر مجاز بودن آن در دوره های مختلف و … بیان نشده است و تنها درصد دروس اختصاصی ذکر شده است. اما مسلما با انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402 در نوبت تیر ماه، اطلاعات کاملی در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. در این کارنامه باید رتبه و تراز داوطلب ذکر شود تا متقاضی بتواند به انتخاب رشته بپردازد. نمونه ای از کارنامه اولیه کلی که در مرداد ماه امسال احتمالا منتشر می شود را می توانید در زیر مشاهده کنید. برای آشنایی بیشتر شما با بخش های مختلف این کارنامه، هر بخش را به صورت مجزا و مختصر توضیح داده ایم.
بند اول مشخصات ثبت نامی و آزمونی داوطلب
در قسمت اول کارنامه اطلاعاتی در رابطه با مشخصات کلی داوطلب درج شده که شامل : نام و نام خانوادگی، شماره ملی، شماره تلفن همراه، شماره پرونده و شماره داوطلبی، جنسیت داوطلب و سال تولد، نوع مدرک تحصیلی و اطلاعات کامل مربوط به آن، معدل کل مدرک تحصیلی می باش .
بند دوم وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره های مختلف گروه های آزمایشی
شما می توانید در این قسمت وضعیت مجاز یا غیر مجاز بودن خود را در دوره های مختلف دانشگاهی مشاهده کنید . این دوره ها شامل : دوره های روزانه، مجازی و پردیس خودگردان ، رشته های پیام نور و غیر انتفاعی ، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه آزاد اسلامی می باشد. برای آشنایی بیشتر شما عزیزان با دوره های مختلف، به توضیح مختصری در رابطه با هر دوره پرداخته ایم:
دانشگاه روزانه / نوبت دوم (شبانه)
این دانشگاه ها دولتی هستند و هزینه تحصیل در این دانشگاه ها را دولت می دهد. برای دوره های روزانه آموزش و تحصیل رایگان است و داوطلب هیچ هزینه ای پرداخت نمی کند. در صورتی که برای نوبت دوم (شبانه) داوطلب باید هزینه کمی را برای تحصیل در دانشگاه پرداخت کند. البته دانشجویان نوبت دوم نیز با دانشجویان روزانه در یک کلاس درس و دانشگاه به تحصیل می پردازند و می توانند از امکانات خوب ددانشگاه های دولتی استفاده کنند.
پردیس خودگردان
پردیس خودگردان، دانشگاه هایی هستند که به طور مستقل و بدون وابستگی به سایر بخش های دولتی عمل می کنند. یعنی هزینه های این دانشگاه ها، از طریق دریافت شهریه از دانشجویان تامین می شود. معمولاً شهریه در دانشگاه های پردیس خودگردان بالاتر از دانشگاه های دولتی نوبت دوم است. اما علاوه بر این شهریه، دانشجویان می توانند از تسهیلات و خدمات بسیاری از جمله منابع آموزشی و پژوهشی، فضاهای عمومی، مراکز فرهنگی و هنری، امکانات ورزشی و … پردیس های خودگردان استفاده کنند. در پردیس های خودگردان، اساتیدی با تجربه و شایسته مشغول به تدریس هستند و دروسی با سطح بالا و ارزش افزوده بالایی ارائه می شود.
رشته های پیام نور و غیر انتفاعی
دانشگاه های پیام نور از نمونه دانشگاه های دولتی هستند که مبتنی بر آموزش از راه دور و همچنین آموزش های نیمه حضوری می باشند. این دانشگاه ها زیر نظر وزارت علوم می باشند و مدرکی که در این دانشگاه ها برای دانشجویان صادر می شود کاملا معتبر و حتی بین المللی می باشد. دانشجویانی که شاغل هستند و وقت کافی برای حضور در کلاس های درس دانشگاه را ندارند، می توانند از تحصیل در دانشگاه های پیام نور و غیر انتفاعی استفاده کنند. زیرا تحصیل در این دانشگاه ها مانند دانشگاه های روزانه و شبانه نیاز به حضور دائم در دانشگاه نداشته و به صورت پاره وقت می باشند. آنها می توانند از کلاس های آنلاین و مجازی و از راه دور استفاده کرده و همزمان با کار به تحصیل مشغول شوند.
دانشگاه های آزاد اسلامی
این دانشگاه جز دانشگاه های خصوصی و غیر دولتی در کشور به حساب می آید. دانشگاه های آزاد، امروزه یکی از برترین و معتبرترین دانشگاه ها در سطح کشور می باشند. دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه ها نیاز به سطح علمی بالایی ندارند و هر دانشجویی با هر تراز علمی می تواند در این دانشگاه تحصیل نماید. فقط باید این نکته را یادآور شد که شهریه در این نوع دانشگاه نسبت به دولتی و غیرانتفاعی و پیام نور بسیار بالا می باشد و دانشجویان باید هزینه بیشتری برای تحصیل در دانشگاه آزاد پرداخت کنند .البته تحصیل در رشته های معروف و پر متقاضی مانند رشته پزشکی، دندانپزشکی و … نیز در این دانشگاه نیاز به کسب رتبه مناسب دارد.
بند سوم پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی
همانطور که می دانید پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی مربوط به دانشگاه هایی است که بخشی از ظرفیت خود را هر ساله برای جذب دانشجو با استفاده از سوابق تحصیلی و معدل دیپلم اختصاص می دهند. در این نوع پذیرش نیاز به شرکت در کنکور نمی باشد و داوطلب با توجه به معدل کتبی خود به انتخاب رشته می پردازد. در این قسمت برای شما مشخص شده است که مجاز به انتخاب رشته در دوره های مختلف دانشگاه ها بر اساس سوابق تحصیلی خواهید بود یا خیر.
بند چهارم وضعیت رتبه و نمره کل داوطلب
در این قسمت نتایج آزمون سراسری به صورت درصد و نمرات قابل مشاهده است. این بخش اطلاعات مختلف و مهمی را در اختیار داوطلب قرار می دهد مانند:
میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی
در این قسمت میزان تاثیر سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی را می توانید بینی. این قسمت برای تصمیم گیری شما در مورد انتخاب رشته، کاربردی ندارد و فقط برای داشتن آگاهی شما است
رتبه در سهمیه
یکی از مهمترین معیار برای انتخاب رشته مناسب و عالی، توجه به رتبه در سهمیه است. با توجه به سهمیه های مختلفی که به شما تعلق گرفته، رتبه در سهمیه برای شما محاسبه می شود. به یاد داشته باشید که شما هنگام انتخاب رشته دانشگاه های سراسری نیاز است که این رتبه را مورد بررسی قرار داده و متناسب با آن اولویت های خود را مرتب کنید.
رتبه کشوری (بدون در نظر گرفتن سهمیه)
می توان گفت رتبه کشوری در مقایسه با رتبه در سهمیه نقش کمتری در انتخاب رشته شما دارد. از رتبه کشوری تنها برای انتخاب رشته دانشگاه های آزاد میتوان استفاده نمود. اما برای انتخاب رشته دانشگاه های دولتی و سراسری ملاک تنها رتبه در سهمیه می باشد.
نمره کل نهایی با تراز کل
نمره کل نهایی یا تراز کل، بیشترین تأثیر را در کارنامه دانش آموز دارد. تراز نشان دهنده عملکرد کلی دانش آموز در تمامی دروس می باشد.
تاثیر قطعی سوابق تحصیلی
معدل داوطلبان شرکت کننده در کنکور سراسری 1402 تاثیر قطعی در نتایج کنکور آن ها دارند. تا سال گذشته تاثیر معدل کتبی در کنکور سراسری و رتبه داوطلب مثبت بوده اما در کنکور 1402 روند تغییر کرده و تاثیر معدل، قطعی شده است.
بند پنجم نمره های خام درس های امتحانی
در این قسمت، می توانید نمره خام دروس اختصاصی خود را مشاهده کنید. همانطور که می دانید در کنکور 1402 دروس عمومی از کنکور حذف شده است. پس دیگر درصد دروس عمومی در کارنامه ذکر نشده و تنها درصد دروس اختصاصی بیان می شود.
بند ششم رتبه کل در سهمیه و آخرین رتبه مج در دوره های روزانه و نوبت دوم گروه آزمایشی
شما در این قسمت می توانید رتبه کل در سهمیه و آخرین رتبه مجاز در دوره های مختلف دانشگاهی را مشاهده کنید. این بند به شما کمک می کند تا با توجه به رتبه خود، انتخاب رششته مناسبی داشته باشید.
سخنی از مشاوران آویژه
با انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری، دغدغه و استرس داوطلبان برای انتخاب رشته آغاز می شود. اگر متقاضیان کنکور بتوانند به درستی کارنامه اولیه خود را تحلیل و بررسی کنند مسلما می توانند انتخاب رشته عالی داشته باشند. برای تحلیل صحیح کارنامه اولیه کنکور نیاز است که از راهنمایی ها و مشورت با مشاوره تحصیلی کمک بگیرید. کمک گرفتن از مشاوره انتخاب رشته به شما کمک می کند تا بتوانید کارنامه اولیه کنکور سراسری را به خوبی تحلیل کرده و طبق تراز، رتبه و وضعیت مجاز وغیر مجاز بودن خود، انتخاب رشته عالی داشته باشید. به یاد داشته باشید که آشنایی و آگاهی کامل از اطلاعات مندرج در کارنامه اولیه، اولین گام برای حرکت به سوی هدف و داشتن انتخاب رشته مناسب است.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.