درس ادبیات کنکور سراسری مهمترین درس در بین درسهای عمومی، با ضریب ۴ است. همچنین درسی است که فرایند کنکور شما با سؤالات این درس آغاز خواهد شد؛ پس اگر پاسخگویی به سؤالات این درس برایتان میسر باشد شرایط روحی و روانی مطلوبی را برای ادامهی جلسهی آزمون خواهید داشت. اگر بخش اول مطالعه درس ادبیات را مطالعه نکرده اید کلیک کنید. این بخش دوم است که پیش روی شماست .
نحوه مطالعه قرابت معنایی
قرابت معنایی ٩ سوال از ٢۵ سوال ادبیات رو شامل میشه که میشه ٣۶٪. همون طور که میدونید اکثر أبیاتی که در کنکور سراسری میاد خارج از کتابه. برای پاسخ دادن به تست های قرابت معنایی درست خوندن و درست معنی کردن عبارات خیلی مهمه که با تمرین به دست میاد.
نحوه مطالعه : اول از همه برید سراغ کتاب درسی. مفهوم ابیات و عبارات متن درس ها، بیاموزیم ها، شعر های حفظی، آورده اند که و…. رو دقیق بررسی کنید. بعد برید سراغ عبارات خارج از کتاب مثل ابیات و عباراتی که در کنکور سراسری سالهای گذشته اومده، سنجش ها و سوالات تألیفی کتاب های تست.
خلاصه سعی کنید هر شعر یا عبارتی میبینید مفهومش رو بررسی کنید. مثلا وقتی دارید تست آرایه میزنید به مفهوم ابیات هم فکر کنید. عبارات خارج از کتابی که در کنکور میاد معمولا مفهوم مشترکی با عبارات داخل کتاب دارن. پاسخ دادن به سوالات قرابت معنایی کنکور مهارتیه که فقط و فقط با تمرین زیاد به دست میاد. برای تسلط بر قرابت معنایی تست زدن را فراموش نکنید.
نحوه مطالعه املاء و لغت :
لغت: در مطالعه لغت به این نکته توجه داشته باشید که تمام معنی های یه لغت رو یادبگیرید نه فقط معنی اول رو گزینه های کنکور لزوما اون یه دونه ای که شما حفظ کردید نیست…
املا : برای اینکه تستای املا رو درست بزنید مطمین ترین روش اینه که با نوشتن لغات رو یاد بگیرید و توو زدن تستا هم مسلما به یه سری حروف خاص مثل: ح.ه.غ.ق.ص.س.ث.ت.ط.ض.ز.ذ.ظ
نحوه مطالعه آرایه های ادبی وروش خواندن آن
چهار گروه اصلی سؤالات در درس ادبیات عبارتاند از: تاریخ ادبیات، معنای کلمات و املا، قرابتهای معنایی و آرایههای ادبی.
از ۲۵ سؤال درس زبان و ادبیات فارسی ۳ الی ۴ سؤال از مبحث آرایههای ادبی است. آرایههایی نظیر تلمیح، تضاد، تشبیه، تشخیص و…
در نگاه اول شاید تعدد آرایههای ادبی، یادگیری و تسلط بر آنها را کمی دور از دسترس نشان دهد. این نگاه، نگاه کسی است که میخواهد تمام آرایههای ادبی را حفظ کند و در این صورت مجبور است حجم بالایی از جملاتی که آرایه ادبی دارند به حافظه سپارد و وقتی گفته میشود فلان جمله استعاره دارد، آن را بیآنکه حتی دلیلش را بداند حفظ میکند.
بیایید دقیقتر به موضوع نگاه کنیم. آرایه از آراستن میآید. آرایههای ادبی همان زیباییهای ادبی هستند که یک نویسنده یا شاعر برای آراستن متن خود از آن استفاده میکند. شناخت (و نه فقط حفظ کردن) این آرایهها به ما کمک میکند تا این زیباییها را کشف کنیم و از مطالعهی خود لذت ببریم. به همین ترتیب وقتی سؤالی از این مبحث در آزمونها از متنی خارج از کتاب درسی آورده میشود، بهراحتی میتوانیم به آن پاسخ دهیم. پس باید تک تک آرایهها را خوب یاد بگیریم و با کمک کتاب آنها را تمرین کنیم. سعی کنیم خودمان آرایهها را کشف کنیم. وقتی خوب یاد گرفتیم، حفظ کردن ابیات و جملات آرایهدار متن کتاب نیز برایمان راحتتر میشود.
ممکن است در تستها با سؤالاتی نظیر اینکه کدام گزینه آرایههای مذکور را دارد (یا ندارد) مواجه شوید. در این مواقع همیشه با آرایههای سادهتر یا آنهایی که بهتر بلد هستید شروع کنید و به بررسی گزینهها بپردازید تا گزینهی درست را پیدا کنید. آرایههایی نظیر مراعاتالنظیر، تضاد یا حتی تشبیه مثالهای خوبی در این زمینه هستند.
یادتان باشد سرعت عمل در رسیدن به جواب نیز مهم است و این سرعت عمل به میزان تسلط شما بستگی دارد و تسلط از تمرین کافی به دست میآید. پس به میزان کافی تست کار کنید تا در زمانی کوتاه به پاسخ دست پیدا کنید .
در صورتی که نیاز به مشاوره در خصوص نحوه مطالعه درس ادبیات یا سایر دروس نظیر ریاضی ، شیمی ، فیزیک ، عربی و …دارید هم اکنون با شماره تهران ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ و سایراستانها ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس حاصل فرمایید .
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
نحوه مطالعه دروس ادبیات کنکور سراسری سال ۹۷ – بخش دوم
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.