از داوطلبان کنکور سراسری 98 هستید؟ از تاثیر بومی گزینی ، تاثیر سهمیه در کنکور ؛ تاثیر معدل در کنکور . .. چه میدانید؟ نیاز به مشاوره و برنامه ریزی کنکور دارید؟ از تلفن ثابت و بدون کد یا صفر با شماره زیر تماس بگیرید :
تاثیر بومی گزینی در کنکور 97
کنجکاوی داوطلبان کنکور سراسری و تلاش برای افزایش اطلاعات خود و استفاده از این اطلاعات برا بالا بردن شانس قبولی، موضوعی اجتناب ناپذیر است. داوطلبان کنکور سراسری 97 به ماه های حساس و تعیین کننده ای نزدیک می شوند و لازم است در کنار مطالعه جامع و همچنین توجه به برنامه ریزی درسی، اطلاعات کافی نیز در مورد شرایط و ضوابط شرکت در کنکور سراسری 98 داشته باشند. یکی از مواردی که همواره محل سوال و ابهام داوطلبان کنکور است بحث بومی گزینی یا به عبارتی گزینش بومی است.همان طور که در مقاله انواع سهمیه ها در کنکور سراسری 98 نیز گفتیم اکثر شرکت کنندگان در آزمون سراسری، دارای سهمیه مناطق هستند و حالا این سوال مطرح می شود که تاثیر سهمیه مناطق در کنکور به چه ترتیب است و در واقع تاثیر بومی گزینی در کنکور سراسری تا چه میزان شانس قبولی افراد را افزایش می دهد.در این مقاله به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد و همچنین خواهیم گفت بومی گزینی در دوره های مختلف دانشگاهی به چه ترتیب است و شرایط داوطلبان استان های مختلف در بحث گزینش بومی چگونه می باشد
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
تقسیم بندی استان ها در گزینش و تاثیر بومی
اگر به شرایط جذب دانشجو در سال های گذشته دقت کنیم متوجه می شویم که پراکندگی دانشجویان غیر بومی در استان های مختلف بسیار زیاد است که این امر باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای دانشجویان و خانواده آن ها میشد. سازمان سنجش با طرح موضوع بومی گزینی و افزایش سهم هر دانشگاه از این موضوع، باعث کاهش این مشکلات شد و در حال حاضر دانشجویان، بیشتر در استان محل زندگی و یا در استان های همجوار مشغول به تحصیل هستند.البته تعدادی از رشته محل ها هستند که ظرفیت کامل آن ها به داوطلبان بومی اختصاص پیدا می کند اما اکثر رشته ها محل ها به گونه ای است که سهم بومی گزینی در آن ها بیشتر از افراد غیر بومی است.
بطور مثال دانشگاه فرهنگیان یا همان تربیت معلم سابق که اقدام به جذب دانشجو و تربیت آن ها جهت حرفه معلمی می کند صرفا از داوطلبان بومی هر استان دانشجو می پذیرد و به نوعی گزینش دانشجو در این دانشگاه بصورت بومی و آن هم از نوع استانی است.
سازمان سنجش برای مشخص شدن شرایط بومی گزینی، استان ها را به دو دسته ناحیه ای و قطبی تقسیم کرده است در جداول زیر نوع دسته بندی آن ها را مشاهده می کنید.
جذب دانشجو در طرح بومی گزینی در یکی از 4 حالت زیر قرار دارد
- 1- استانی
- 2- ناحیه ای
- 3- قطبی
- 4-کشوری
در مورد رشته های استانی که توضیح دادیم و دانشگاه فرهنگیان نمونه بارزی از این نوع بومی گزینی است.
گزینش کشوری نیز به آن دسته از رشته هایی که صرفا در در چند دانشگاه محدود ارائه می شود و در هیچکدام از استان های قطبی نیز قرار ندارند گفته می شود.
دسته های بندی نواحی بومی کشور : از مجموع چند استان مجاور ، یک ناحیه بومی ایجاد می شود. در جدول زیر به نواحی بومی را می توانید مشاهده کنید:
تقسیم بندی قطب های بومی : از مجموع چند ناحیه، یک قطب بومی ایجاد می شود که شما می توانید هر قطب را در جدول زیر مشاهده کنید:
تاثیر بومی گزینی در دوره های مختلف دانشگاهی
در کنکور سراسری و در هنگام انتخاب رشته هر کد رشته محل دارای ظرفیت خاص خود است که تقسیم این ظرفیت ها از سهمیه ها و بومی گزینی تاثیر می گیرد. البته در این بین رشته هایی هستند که بصورت خاص از داوطلبان برخی استان ها یا شهرستان ها پذیرش می کنند.
ظرفیت هر کدرشته بعد از کسر 25 درصد و 5 درصدی سهمیه خانواده ایثارگران به صورت زیر در دوره های مختلف توزیع می شود:
1- رشته های کشوری : در رشته هایی که نوع گزینش آن ها بصورت کشوری است ظرفیت هر کدام از کد رشته محل ها بصورت نسبتی مشخص بین تعداد شرکت کنندگان سهمیه های مناطق یک ، دو و سه و همچین خانواده شهدا به تعداد کل شرکت کنندگان هر گروه امتحانی تعیین می شود
2-رشته های بومی : در آن دسته از رشته محل هایی که نوع گزینش آن ها بصورت بومی است و رشته محل ها در یکی از انواع استانی ، ناحیه ای و قطبی قرار دارند 20درصد از از ظرفیت به داوطلبان آزاد و غیر بومی تعلق می گیرد و مابقی به نسبت تعداد شرکت کنندگان هر یک از سهمیه های منطقه ای و خانواده شهدا در بوم منطقه مربوطه به تعداد کل شرکت کنندگان آن بوم در هر گروه امتحانی اختصاص پیدا می کند.
نکته : به دلیل ایجاد عدالت و تقسیم منصفانه ظرفیت رشته محل های پرمتقاضی 40 درصد از ظرفیت این رشته محل ها به داوطلبان آزاد اختصاص پیدا می کند و همچنین در صورت خالی ماندن ظرفیت رزمندگان در رشته های پرمتقاضی نیمی از این ظرفیت نیز به داوطلبان آزاد تخصص پیدا می کند.در جدول زیر به رشته های پرمتقاضی در هر گروه آزمایشی اشاره شده است:
نکته: اگر ظرفیت سهمیه ایثارگران 25 درصد خالی بماند ابتدا به داوطلبان دارای سهمیه 5 درصدی اختصاص پیدا می کند و در صورتی که باز هم ظرفیتی خالی بماند بدون توجه به سهمیه ها به داوطلبان آزاد تعلق می گیرد و ملاک پذیرش تنها تراز بالاتر هر داوطلب در زیرگروه های مختلف است.
تقسیم بندی دوره های دانشگاهی در تاثیر بومی گزینی
در جدول زیر نحوه جذب دانشجو در هر یک از دوره های مختلف دانشگاهی را بر اساس بومی گزینی می توانید مشاهده کنید:
ثبت نام کنکور سراسری 97 – مشاوره تلفنی کنکور
ثبتناماز روز يكشنبه مورخ 96/11/01 (يكم بهمن ماه 1396)منحصراً از طريق پايگاه اطلاعرساني اين سازمانآغاز و در روز يكشنبه مورخ 96/11/08 (هشتم بهمن ماه 1396) پايان ميپذيرد؛لذا داوطلبان ميتوانند در مهلت مقرر براي شركت در آزمون سراسري سال 1397 ثبتنام نمايند. به همین منظور اگر در خصوص سهمیه های کنکور سال 98 ؛ثبت نام کنکور،منابع آزمون سراسریسوالاتی دارید و یا نیاز بهمشاوره تحصیلییا برنامه ریزی درسی دارید ، همه روزه از ساعت 8 صبح الی 12 شب می توانید از تلفن ثابت و بدون کد یا صفر با شمارهتهران 9099071985 و سایراستانها 9099071985تماس حاصل فرمایید .
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
تاثیر بومی گزینی داوطلبان کنکور سراسری 97
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.