تماس از تلفن ثابت
9099071985

رشته ارتباط تصویری چیست؟ – معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

رشته ارتباط تصویری چیست؟ معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

اغلب جوانان وقتی در شرایط کنکور و انتخاب رشته قرار می‌گیرند، دچار اضطراب و تردید می‌شوند. در واقع، انتخاب رشته ای که منطبق بر علایق شخصی بوده و بازار کار خوبی نیز داشته باشد، به یکی از دغدغه های اصلی داوطلبان کنکور و خانواده هایشان تبدیل شده است.

رشته هنر، یکی از رشته های مورد علاقه هنر دوستان بوده و شاخه های متعددی جهت ادامه تحصیل در دانشگاه دارد؛ اما اغلب داوطلبان، با رشته های مرتبط با هنر و زمینه های کاری آن آشنایی کافی ندارند.

در این مقاله می‌کوشیم شما را با رشته ارتباط تصویری، بازار کار و آینده شغلی آن آشنا کنیم. پس تا پایان این مقاله با آویژه همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

رشته ارتباط تصویری چیست؟

تاریخچه رشته ارتباط تصویری را شاید بتوان به دوران ما قبل تاریخ نسبت داد؛ جایی که انسان های اولیه سعی داشتند با استفاده از علامت‌گذاری بر روی سنگ ها و دیواره غارها، پیام خود را به سایرین منتقل کنند.

در واقع ارتباط تصویری نیز چیزی جز تلاش برای برقراری ارتباط از طریق نشانه ها و تصاویر نیست، که در سه مرحله به نام های برنامه ریزی، طراحی و اجرای بصری خلاقانه انجام می شود.

معرفی رشته ارتباط تصویری

رشته ارتباط تصویری، یکی از زیر مجموعه های کنکور هنر بوده و امکان پذیرش در دانشگاه های دولتی روزانه، شبانه، دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی و… را دارد.

داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند، باید علاوه بر کنکور و آزمون تئوری، در یک آزمون عملی هنر نیز پذیرفته شوند.

این رشته در زیر گروه کنکور هنر و جزو زیر گروه 1 این گروه آزمایشی محسوب می‌شود. از جمله شرایط شرکت‌کنندگان جهت موفقیت در این رشته و ارائه طرح های خلاقانه، می‌توان به داشتن توانایی در زمینه های نقاشی و خوشنویسی اشاره کرد.

آشنایی با روانشناسی رنگ ها در کنار شناخت فرهنگ بومی، جامعه شناسی و روان شناسی هنر، به داوطلبان در جهت ارائه طرح‌های عامه‌پسند و مبتکرانه، کمک می‌کند. همچنین استفاده از تکنیک های عکاسی، تصویرسازی، چاپ و نرم‌افزارهای طراحی نیز در بهبود طرح ارائه شده بسیار مؤثر است.

معرفی رشته ارتباط تصویری

گرایش های رشته ارتباط تصویری

پونزدر حال حاضر رشته هنرهای تصویری و طراحی، دارای 8 گرایش زیر هستند:

  • تصاویر متحرک
  • ارتباط تصویری
  • تصویرسازی
  • نقاشی
  • عکاسی
  • مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی
  • هنرهای رایانه ای
  • باستان سنجی

رشته ارتباط تصویری نیز در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تحت عنوان ارتباط تصویری ارائه می‌گردد. گرایش های این رشته در مقطع کارشناسی ارشد شامل تصویر متحرک، ارتباط تصویری و تصویرسازی می‌شود.

مهم‌ترین دروس رشته ارتباط تصویری در دانشگاه

رشته ارتباط تصویری در دوران کارشناسی دارای 137 واحد مشتمل بر دروس اصلی، پایه، تخصصی، اختیاری و عمومی است.

از میان دروس تخصصی این رشته، می‌توان به کارگاه های ارتباط تصویری، تجزیه و تحلیل آثار ارتباط تصویری، چاپ ماشینی، طرح عملی جامع و پروژه نهایی در دو بخش تئوری و عملی اشاره کرد.

همچنین لیستی از دروس اصلی این رشته را در جدول زیر می توانید مشاهده فرمایید.

لیست دروس اصلی رشته ارتباط تصویری
صفحه آراییتصویرسازیچاپتجزیه و تحلیل آثار هنرهای تجسمی
هنر کتاب آراییتاریخچه کتابتطراحی نشانهپوستر
بسته بندیگرافیک محیطیگرافیک متحرکهویت بصری
خوشنویسیطراحی حروف

مهم‌ترین دروس رشته ارتباط تصویری در دانشگاه

تفاوت رشته ارتباط تصویری با گرافیک و نقاشی

بسیاری از افراد عقیده دارند که طراحی گرافیک و ارتباط تصویری، یک رشته واحد تلقی می‌شوند؛ در حالی که علیرغم شباهت های بسیار، در واقع این دو رشته از یکدیگر جدا بوده و با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند.

ارتباط تصویری بر حس بینایی تأکید داشته و سعی در انتقال مفاهیم و پیام در قالب نشانه ها، علایم و شرایط گوناگون دارد؛ اما در رشته گرافیک، از محتوای متنی و تصویری در کنار یکدیگر استفاده می‌شود. طرح های گرافیکی ممکن است مجازی یا فیزیکی بوده و علاوه بر تصویر، دارای نوشته نیز باشند.

رشته گرافیک دارای شاخه های گرافیک رایانه‌ای، گرافیک حرکت، انیمیشن و طراحی گرافیک وب سایت است؛ در حالی که رشته ارتباط تصویری با فعالیت‌هایی که با قوه بصری مرتبط هستند، مانند عکاسی، ویرایش تصویر و فیلم‌برداری سر و کار دارد.

همچنین این دو رشته از لحاظ نرم‌افزارهای مورد استفاده نیز با یکدیگر تفاوت دارند.

ارتباط تصویری با نقاشی نیز متفاوت است. عمده این تفاوت به نوع پیام‌رسانی در این هنرها برمی‌گردد. در نقاشی ایجاد ارتباط بر عهده مخاطب بوده و درک پیام هنرمند بر عهده او خواهد بود. اما در ارتباط تصویری، هنرمند وظیفه انتقال پیام را بر عهده دارد.

این دو رشته از نظر ابزار کاری نیز با یکدیگر متفاوتند. ابزارهای نقاشی عمدتاً گران هستند؛ در حالی که طرح‌های ارتباط تصویری را می‌توان تنها با یک رایانه انجام داد و نیاز به ابزار زیادی ندارد.

تفاوت مهم دیگر، سفارشی بودن طرح‌های ارتباط تصویری است که به سفارش و بر حسب نیاز مشتری اجرا می‌شوند؛ در حالی که رشته نقاشی چنین نیست و نقاشی بیشتر بر حسب ذوق هنرمند و نه سفارش مشتری، کشیده می‌شود.

مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته ارتباط تصویری

همانطور که پیش تر نیز گفته شد، رشته ارتباط تصویری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در بسیاری از دانشگاه‌ها ارائه شده و در مقطع دکتری نیز به صورت محدود در برخی از دانشگاه‌ها وجود دارد.

علاوه بر این، دانشجویان در مقطع دکتری می‌توانند یکی از رشته های پژوهش هنر، هنرهای اسلامی، هنرهای تجسمی، تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی را انتخاب کنند.

باید خاطرنشان کرد که علاقه مندان به این رشته، در مقطع کاردانی و کارشناسی می‌توانند بدون کنکور هم وارد دانشگاه شوند. این رشته های بدون کنکور اغلب از طرف دانشگاه آزاد ارائه می‌شوند.

مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته ارتباط تصویری

کدام دانشگاه‌ها رشته ارتباط تصویری دارند؟

همان‌طور که قبلاً نیز عنوان کردیم، آزمون ورودی برای رشته ارتباط تصویری در مقاطع کارشناسی و ارشد، به صورت نیمه متمرکز برگزار می‌شود و دارای آزمون عملی نیز است.

پونزبر اساس لیست ارائه شده در دفترچه انتخاب رشته هنر، برخی از دانشگاه های ارائه دهنده این رشته، عبارتند از:

تجهیزات مورد نیاز رشته ارتباط تصویری

با پیشرفت تکنولوژی، تمامی رشته ها رفته رفته به سمت استفاده از نرم‌افزارهای تخصصی سوق می‌یابند و به عبارتی دیگر، نرم افزارها تبدیل به عضوی جدایی ناپذیر از رشته ها و مشاغل شده‌اند.

بر همین اساس دانشجویان رشته ارتباط تصویری نیز جهت ارائه طرح های خلاقانه بر اساس علم روز، ناچار از یادگیری و تسلط بر نرم افزارها و برنامه های مرتبط با رشته خود هستند. برخی از این نرم افزارها شامل فتوشاپ، کورل، تری دی مکس، ایلاستریتور، جیمپ، بلندر و لایت ویو می‌شوند.

علاوه بر برنامه های ذکر شده، هنرجویان به ابزار دیگری مانند پالت رنگ، قالب های اینفوگرافیک، کاغذ، مقوا، چوب، شیشه، خاک رس و… نیز برای اجرای طرح ها و گذراندن دروس خود نیاز دارند.

تجهیزات مورد نیاز رشته ارتباط تصویری

بازار کار رشته ارتباط تصویری

دانش آموختگان رشته ارتباط تصویری نیز مانند سایر رشته‌ها، به دنبال ورود به بازار کار هستند؛ اما به جرئت می توان گفت که این فارغ‌التحصیلان هرگز بیکار نمی‌مانند! یکی از مهم ترین زمینه های کاری آنها، تبلیغات است.

در حال حاضر، رقابت میان اغلب کسب و کارها مانند پوشاک، مواد غذایی، لوازم خانگی و …، شدت گرفته و تبلیغات نیز نقش مهمی در این میان ایفا می‌کند.

تا زمانی که نیاز به تبلیغات باشد، طراحان هم بیکار نمی‌مانند. آنها همچنین می‌توانند در زمینه تولید تیتراژ تلویزیونی، طراحی کاتالوگ، تصویرگری، طراحی لوگو، صفحه آرایی، طراحی کتاب ها و مجلات و نیز عکاسی فعالیت کنند.

فرصت های شغلی رشته ارتباط تصویری

طراحان ارتباط تصویری بر حسب ذوق و علاقه شخصی، می‌توانند در زمینه های مختلفی فعالیت کنند.

پونزبرخی از این عناوین شغلی عبارتند از:

تصویرگری

طراحی گرافیک

هنرمند تبلیغاتی

انیمیشن‌سازی

متخصص چاپ

کارشناس مولتی مدیا

طراح و توسعه دهنده وب

فرصت های شغلی رشته ارتباط تصویری

رشته ارتباط تصویری

در این مقاله قصد داشتیم که شما را با رشته تحصیلی ارتباط تصویری آشنا کنیم. اگر شما نیز خود را صاحب استعداد هنری می‌بینید و یا برای ادامه تحصیلات خود رشته ارتباط تصویری را انتخاب کرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره دقیق و تخصصی، با مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل نمایید.

مرکز مشاوره تلفنی آویژه، ارائه دهنده خدمات مشاوره کنکور تلفنی، مشاوره معافیت سربازی تلفنی و… آماده راهنمایی شما عزیزان از سراسر کشور است.

از همراهی شما سپاسگزاریم.

سوالات متداول

سوال علامتارتباط تصویری چه رشته ای است؟

هدف رشته ارتباط تصویری، انتقال مفاهیم پیام ها از طریق سمبل ها و علایم تصویری است.

سوال علامتآیا رشته ارتباط تصویری همان گرافیک است؟

خیر؛ رشته ارتباط تصویری بر قوه بصری تأکید داشته و از نمادهای تصویری برای انتقال پیام ها استفاده می‌کند؛ اما گرافیک علاوه بر تصویر، متن را نیز به خدمت می‌گیرد.

سوال علامتبازار کار رشته ارتباط تصویری چگونه است؟

فارغ‌التحصیلان این رشته، می توانند در سازمان هایی مانند صدا و سیما، چاپخانه‌ها، مراکز تجاری و فرهنگی، مراکز نقشه برداری، شرکت های دیجیتال مارکتینگ، انتشارات و شرکت های تبلیغاتی فعالیت کنند.

سوال علامترشته ارتباط تصویری به درد چه کسانی می‌خورد؟

هنرجویان این رشته باید خلاق و ایده پرداز باشند. آنها باید از تصویرسازی، خوشنویسی، عکاسی، چاپ و نرم افزارهای ویژه استفاده کرده و بر اصول رنگ و فرم مسلط باشند. همچنین بهتر است با زمینه های جامعه شناسی، روانشناسی هنر، ارتباطات و مخاطب شناسی نیز آشنا باشند.


لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

رشته ارتباط تصویری چیست؟ – معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی آن

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

جمعه

1403/10/21

شنبه

1403/10/22

یکشنبه

1403/10/23

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید