تماس از تلفن ثابت
9099071985

رشته خلبانی برای خانم ها + دانشگاه هوانوردی برای بانوان در ایران

اگر می خواهید در دانشگاه هوانوردی و خلبانی خانم ها شرکت کنید این ویدئو را حتما ببینید:

رشته خلبانی برای خانم ها از رویا تا واقعیت

رشته خلبانی برای خانم ها به صورت دولتی و از طریق مسیرهایی مانند آزمون سراسری یا … وجود ندارد. از این رو عملا بانوان برای ورود به رشته خلبانی تنها می توانند از طریق آموزشگاه های خصوصی و معتبر اقدام کنند.

🟢 با اتمام دوره های آموزشی و دریافت گواهی نامه های معتبر امکان استخدام خلبان خانم در شرکت های هواپیمایی وجود دارد و از نظر قانونی هیچ منعی برای استفاده از خلبانان خانم پیش بینی نشده است.

ما در این مقاله مرکز مشاوره آویژه می خواهیم به صورت کلی شرایط خلبانی برای بانوان را مورد بررسی قرار دهیم و نشان دهیم که چه شرایطی برای ورود خانم ها به رشته و شغل خلبانی وجود دارد. همچنین سوال مهمی که در این بین وجود دارد این است که یک زن ایرانی برای ورود به این شغل با چه چالش هایی رو به روست؟

رشته خلبانی برای خانم ها و نقطه شروع

رشته خلبانی برای خانم ها از طریق برخی مراکز دانشگاه علمی کاربردی و چند آموزشگاه خصوصی امکان پذیر است. بنابراین هر زنی که بخواهد وارد مسیر خلبانی شود می تواند از طریق یکی از این دو روش نسبت به شروع تحصیل در رشته خلبانی اقدام کند. البته کاملا مشخص است که استفاده از مراکز آموزش خصوصی می تواند هزینه بیشتری داشته باشد. از طرف دیگر تنها تفاوتی که میان رشته خلبانی برای خانم ها و آقایان وجود دارد این است که خانم ها امکان ورود به رشته خلبانی نظامی را ندارند.

🟢 نکته مهمی که باید بدانید این است که فرایند آموزش، آزمون و صدور گواهی برای متقاضیان زن با متقاضیان مرد هیچ تفاوتی ندارد و از یک روند کلی تبعیت می کند.

🟢 تنها تفاوتی که می توان میان رشته خلبانی برای خانم ها و آقایان به آن اشاره کرد این است که آقایان امکان ورود به رشته خلبانی از شاخه نظامی را دارند. بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه شرایط رشته خلبانی برای خانم ها و آقایان را مورد بررسی قرار دهیم می توانیم به جدول زیر اشاره کنیم:

جنسیتشاخه خلبانیشرایط تحصیل و دریافت مدرک
مونث (خانم)نظامیامکان پذیر نیست
مونث (خانم)غیر نظامیتوسط آموزشگاه های خصوصی و دانشگاه جامع علمی کاربردی
مذکر(آقا)نظامیتحصیل در دانشگاه شهید ستاری
مذکر(آقا)غیر نظامیتوسط آموزشگاه های خصوصی و دانشگاه جامع علمی کاربردی*

🟢 به این نکته توجه داشته باشید که طی سال های گذشته دانشکده صنعت هوایی کشور اقدام به پذیرش دانشجو در رشته خلبانی ندارد.

دانشگاه هوانوردی برای بانوان در ایران

نقشه مسیر رشته خلبانی برای خانم ها

بعد از صحبت های ابتدایی از رشته خلبانی برای خانم ها نوبت این است که بدانیم چه فرایندی پیش روی متقاضیان خلبانی به خصوص خانم ها وجود دارد تا به عنوان یک خلبان شناخته شوند. این نقشه راه را می توان بر اساس مدارک صادر شده توسط سازمان هوایی کشور مورد بررسی قرار داد.

🟢 قبل از آن که بخواهیم به این روند بپردازیم به این نکته توجه داشته باشید که تمامی آزمون های مربوط به رشته خلبانی برای خانم ها یا آقایان توسط سازمان هوایی کشور برگزار می شود و بر اساس نتایج آن، سازمان مذکور مدرک مورد نظر را صادر می کند.

🟢 نکته دوم این است که مدارک مختلفی برای رشته خلبانی در نظر گرفته شده است که در برخی مواقع برای گرفتن یک مدرک، لازم است مدارک پیشین را دریافت کنید.

بر اساس همین مسئله می توان نقشه راهی برای خلبان شدن خانم ها و آقایان (تفاوتی در آزمون و ارائه مدرک وجود ندارد) ارائه کرد:

گاممدرکتوضیحاتشرایط دریافت
اولPPL (مدرک خلبانی شخصی)· حداقل دوره 8 ماهه
· 469 ساعت کلاس های تئوری
· 40 ساعت پرواز
· 5 ساعت پرواز شبیه ساز
• سن 18 سال (حداقل)
• حداقل قد 165 سانتی متر
• دارای مدرک دیپلم
• کارت پایان خدمت
• قبولی در آزمون “زبان انگلیسی”
• صلاحیت پزشکی
دومCPL (مدرک خلبان تجاری)· حداقل دوره ده ماهه
· 385 ساعت کلاس تئوری
· 100 ساعت پرواز
· ده ساعت پرواز آزمایشی
· داشتن مدرک ppl
· صلاحیت پزشکی
· قبولی در آزمون زبان انگلیسی
سومIR (مدرک خلبانی بدون دید)· حداقل دوره 3 ماه
· 320 ساعت
· 20 ساعت پرواز
· 20 ساعت شبیه سازی
· ارائه مدرک PPL و CPL
· احراز صلاحیت پزشکی
· شرکت و قبولی در آزمون زبان انگلیسی
چهارمATPL (خلبانی مسافربری تجاری)· مدت دوره یک و نیم سال· ارائه مدارک PPL و CPL
· ارائه نتیجه آزمون برگزار شده توسط کانون وکلا

🫵🫵 این مقاله را از دست ندهید: ثبت نام رشته خلبانی بدون کنکور

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

نقشه مسیر رشته خلبانی برای خانم ها

بررسی گواهینامه های خلبانی

اولین دوره آموزشی تحت عنوان PPL شروع شده و در نهایت فرد با دریافت آخرین مدرک این دوره ها تحت عنوان ATPL می تواند به عنوان کاپیتان پرواز وارد بازار کار شود. البته توجه داشته باشید که دوره ها و مدارک (مجوز) های دیگری نیز وجود دارد که در اینجا به آن ها نمی پردازیم.

دوره خلبانیسطح مدرک و خلبانتوضیحات
PPLبدون سردوشیامکان هدایت هواپیماهای سبک و غیر تجاری
CPLدارای سردوشی 2 ریت (دو خط)امکان هدایت پروازهای تجاری و مسافربری
IRدارای سردوشی 3 ریت ( سه خط)این مدرک به عنوان مکمل دو مدرک PPL و CPL شناخته می شود.
ATPLکاپیتان پروازبرای متقاضی ورود به این دوره نیاز به داشتن تجربه 1500 تا 3000 ساعت پرواز است.

🟢 توجه داشته باشید که شما امکان پرواز با هواپیماهای تجاری داخلی و خارجی را خواهید داشت، اما این مدرک به عنوان یک مدرک دیپلم شناخته شده و کمتر شرکتی حاضر می شود شما را استخدام کند.

🟢 بنابراین شرایط رشته خلبانی برای خانم ها یا آقایان عملا زمانی به نتیجه می رسد که فرد دارای مدرک ATPL باشد. برای دریافت این مدرک لازم است ابتدا PPL، سپس CPL و در نهایت IR را دریافت نمایید. بعد از مدرک IR است که فرد امکان دریافت مدرک ATPL را خواهد داشت.

🫵🫵 این مقاله را از دست ندهید: رشته مهمانداری هواپیما

بررسی گواهینامه های خلبانی

شرایط ورود به رشته خلبانی برای خانم ها

رشته خلبانی برای خانم ها یا آقایان در ایران چه به صورت آکادمیک و چه از طریق آموزشگاه های خصوصی امکان پذیر است. خانم ها می توانند از طریق هرکدام از این دو مسیر برای دریافت گواهینامه های ذکر شده اقدام کنند. حال سوال اینجاست که مهم ترین شرایط ورود به رشته خلبانی برای بانوان دقیقا چیست؟

در واقع باید اینگونه گفت که سازمان هوایی کشور عملا برای کسانی مدارک مربوطه را صادر می کند که شرایط زیر را داشته باشد:

حداقل قد برای خلبانی بانوان 165 سانتی متر

دارای صحت کامل پزشکی از جمله وضعیت دهان و دندان و …

BMI کمتر از 30

دارای صحت کامل روانی

نمره چشم با قدرت 10/10

عدم سوء پیشینه

عدم اعتیاد

مقید به دین اسلام یا سایر ادیان مورد تایید قانون اساسی

تابعیت ایرانی

بنابراین می توان اینگونه گفت که عمدتا مصاحبه های پزشکی و صحت سنجی های علمی و عملی توسط سازمان هوایی کشور بعد از قبولی در آزمون صورت می گیرد.

🫵🫵 این مقاله را از دست ندهید: رشته مهندسی هوافضا بدون کنکور

شرایط ورود به رشته خلبانی برای خانم ها

هزینه رشته خلبانی برای دختران

نکته بسیار مهمی که در خصوص رشته خلبانی برای خانم ها و حتی آقایان باید به آن توجه داشته باشید این است که داشتن سلامت کامل بدنی و روانی به همراه سایر شرایط ذکر شده تنها شرایط لازم برای دریافت مدرک خلبانی نیست.

در واقع مسئله ای که وجود دارد این است که برای ورود به رشته خلبانی و دریافت مدارک لازم، هزینه نسبت بالایی باید پرداخت شود. از این رو تنها کسانی می توانند در این مسیر قدم بگذارند که دارای تمکن مالی کافی بوده و توانایی پرداخت این هزینه ها را دارند.

استخدام زنان خلبان

سوال مهمی که اکنون وجود دارد این است که بعد از دریافت مدارک خلبانی لازم (ATPL) چه شرایطی برای ورود خانم به عنوان خلبان به ناوگان هوایی کشور وجود دارد؟

🌟 نکته ای که وجود دارد این است که برخلاف گذشته داشتن مدرک خلبانی لزوما به معنای ورود به شغل خلبانی نیست. در کلام ساده تر امروزه درصدی از دارندگان این مدرک در صف ورود به بازار کار هستند و شاید تا مدت ها امکان کار کردن نداشته باشند.

🌟 بنابراین اولین چالش مهمی که برای خلبانان زن و مرد در این مرحله وجود دارد این است که شرکت های هواپیمایی و سازمان هوایی کشور به سادگی اقدام به جذب خلبان نمی کنند و این احتمال وجود دارد که فرد امکان ورود به بازار کار را پیدا نکند.

🌟 از طرف دیگر چالش بزرگ تری که برای خانم های خلبان وجود دارد این است که با توجه به محوریت خلبانان آقا در این شغل، عملا درصد کمی از شرکت های هواپیمایی تمایل به جذب خانم به عنوان خلبان- کمک خلبان را دارند.

🌟 در کلام ساده تر با توجه به این که در رشته خلبانی توازنی میان خلبان های خانم و مرد وجود ندارد، عمدتا این آقایان هستند که از شانس بیشتری برای جذب در یکی از شرکت های هواپیمایی را دارند. همین مسئله می تواند چالش های مختلفی در جنبه های مختلف شغلی خانم های خلبان ایجاد کند.

🫵🫵 این مقاله را از دست ندهید: رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد

هزینه رشته خلبانی برای دختران

رشته هوانوردی برای خانم ها

نکته مهم دیگری که در این بین وجود دارد این است که رشته خلبانی شاخه ای از رشته هوانوردی محسوب می شود. بنابراین عملا هوانوردی یک رشته مادر با گرایش های مختلف است که رشته خلبانی یکی از این گرایش ها محسوب می شود.

تا سال های گذشته دانشکده صنعت هوایی کشور به صورت برگزاری آزمون غیر متمرکز یا به واسطه سازمان سنجش اقدام به جذب داوطلبان آموزش خلبانی می کردند اما طی این سال ها این دانشکده تنها به جذب دانشجو در دیگر گرایش های رشته هوانوردی می کنند، این گرایش ها عبارتند از:

گرایش هوانوردینحوه پذیرشدوره تحصیلیجنسیت
مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیمابا آزمونروزانهآقا
مهندسی الکترونیک هواپیماییبا آزمونروزانهآقا / خانم
مهندس مخابرات هواپیماییبا آزمونروزانهآقا / خانم
مهندس هوانوردی – مراقبت پروازبا آزمونروزانهآقا

بنابراین امکان ادامه تحصیل خانم علاقه مند به حوزه صنایع هواپیمایی از طریق دانشگاه های سراسری در دور گرایش مهندسی الکترونیک هواپیمایی و مهندس مخابرات هواپیمایی ایجاد شده است.

🌟 نکته ای که باید بدانید این است که با توجه به این که دانشکده صنعت هواپیمایی کشور وابسته به سازمان هواپیمایی است عملا می توان گفت که به نوعی فارغ التحصیلان گرایش های گفته شده به صورت مستقیم امکان استخدام در این سازمان را خواهند داشت. بنابراین از نظر شغلی نیز خانم هایی که وارد یکی از این گرایش های هوانوردی شده امکان این را خواهند داشت که در سازمان هواپیمایی کشور مشغول به کار شوند.

🫵🫵 این مقاله را از دست ندهید: دانشگاه های دارای رشته تعمیر و نگهداری هواپیما

رشته خلبانی برای خانم ها و سخنی از مشاوران آویژه

نه تنها در ایران بلکه تقریبا در تمامی جهان رشته و شغل خلبانی در انحصار آقایان قرار دارد و کمتر می توانیم شاهد حضور خلبان های خانم در انواع خطوط هوایی باشیم. بنابراین عدم اقبال به استخدام خانم هایی که در رشته خلبانی مدارک لازم را دریافت کرده اند، ناشی از یک تفکر عمومی و جهانی است.

با این حال بر اساس آمار و ارقام می توان گفت که رفته رفته تعداد خلبان های خانم در خطوط هوایی افزایش پیدا کرده و شرایط بهتری از این جنبه ایجاد شده است. از طرف دیگر در خصوص حقوق خلبان زن در ایران نیز می توان گفت که به نظر نمی رسد در این خصوص تفاوتی با حقوق خلبانان آقا وجود داشته باشد.

از این رو در نهایت می توان گفت که گرچه امروز موانع و چالش های بسیاری برای جذب خانم چه در مرحله آموزش و چه در مرحله استخدامی وجود دارد، اما با توجه به افزایش اقبال به این شغل جذاب پیش بینی می شود طی سال های آینده درصد بیشتری از خطوط هوایی کشور در اختیار خانم های خلبان قرار بگیرد.

سوالات متداول

❓آیا رشته خلبانی برای خانم ها وجود دارد؟

به طور آکادمیک یا نظامی رشته خلبانی برای خانم ها وجود ندارد. هر خانمی که بخواهد وارد این مسیر شود تنها می تواند از طریق آموزشگاه های خصوصی اقدام کند.

❓هزینه دوره رشته خلبانی برای خانم ها چقدر است؟

در نظر داشته باشید که بخشی از آموزش های خلبانی به صورت عملی و پروازی است. از این رو کاملا طبیعی است که هزینه های مربوط به این آموزش نسبت به سایر حوزه گران تر باشد.

❓آیا امکان استخدام خلبان خانم در ایران وجود دارد؟

بله – هیچ منع قانونی یا اجتماعی در این خصوص وجود ندارد، اما نکته ای که وجود دارد این است که اقبال و اعتماد شرکت های هواپیمایی به خلبان های خانم چندان بالا نیست.

لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

رشته خلبانی برای خانم ها + دانشگاه هوانوردی برای بانوان در ایران

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

سه شنبه

1403/9/13

چهارشنبه

1403/9/14

پنجشنبه

1403/9/15

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید