رشته مهندسی هوا فضا از رشته های پرطرفدار اما بسیار سخت در علوم ریاضی می باشد که متاسفانه داوطلبان با اطلاعات دقیقی در خصوص این رشته جذب نمی شوند.
بسیاری از داوطلبان این رشته تصور می کنند که مهندسی هوافضا مرتبط با خلبانی بوده و سختی های پذیرش آن رشته را دارد. در صورتی که این گونه نیست و این دو رشته کاملا از یکدیگر مجزا هستند.
آشنایی با رشته هوافضا
رشته هوافضا برخلاف خلبانی، آشنایی با اصول طراحی و بررسی اجسام متحرک موجود در فضا همچون ماهواره برها، هواپیما ها، فضاپیما، ماهواره ها و… را مورد بررسی قرار می دهد.
یکی از اهداف رشته هوافضا آماده سازی دانشجویان مهندسی است که می توانند در زمینه های متعدد ساخت، طراحی، آزمایش و… فعالیت کنند، به شکلی که یک مهندس هوافضا پیش از خارج شدن هواپیما از کارخانه و مراکز مربوط به هوانوردی در خصوص نحوه پرواز و استفاده از آن چیزی نمی داند.
مهندس هوافضا تنها مجموعه از اطلاعات درباره تحلیل، طراحی و ساخت وسایل پرنده نظیر هواپیماها، بالگرد ها، گلایدر ها، موشک ها و ماهواره ها را در اختیار دارد؛ که با استفاده از آن ها می تواند موارد ذکر شده را حرکت دهد.
رشته هوافضا بدون کنکور
ظرفیت پذیرش در این رشته دانشگاهی بسیار کم می باشد و تنها تعداد اندکی از دانشگاه های دولتی و آزاد کشور به پذیرش دانشجو در رشته مهندسی هوافضا می پردازند.
به طور کلی از تمام ظرفیت دانشگاه های دارای رشته مهندسی هوافضا تنها ۳۴۰ نفر بر اساس صرف سوابق تحصیلی و ۶ نفر برای مناطق محروم انتخاب می شوند.
لازم به ذکر است در کارشناسی پیوسته در صورتی که داوطلب دارای دیپلم یکسانی با گروه آزمایشگاهی خود داشته باشد در این صورت ضریب تاثیر معدل برای او ۱۰۰ در نظر گرفته خواهد شد. در غیر این صورت ضریب تاثیر معدل به صورت تقریبی ۷۰ خواهد بود.
عامل تاثیرگذار دیگر برای پذیرش دانشجو در رشته مهندسی هوافضا سطح علمی واحد پذیرنده است. واحدهایی که دارای سطح علمی بالاتری هستند به طبع داوطلبانی با سطح علمی بالاتر را نیز پذیرش خواهند کرد.
این موضوع در حالتی اتفاق می افتد که داوطلب واحد مورد نظر خود را بر سطح علمی دانشگاه ها انتخاب می کند.
شرایط ثبت نام و پذیرش در رشته هوافضا بدون کنکور
برای پذیرش در مقطع کارشناسی پیوسته رشته هوافضا، داوطلبان متقاضی می بایست دیپلم نظام جدید ۳-۳-۶ یا گواهینامه پیش دانشگاهی نظام قدیم را داشته باشند.
همچنین افرادی که دارای مدرک کاردانی پیوسته یا ناپیوسته در دوره های فنی و حرفه ای و کار و دانش هستند نیز می توانند برای ثبت نام در رشته مهندسی هوافضا بدون کنکور اقدام نمایند.
علاوه بر شرایط آموزشی ذکر شده، مجموعه شرایطی با عنوان شرایط عمومی پذیرش در دانشگاه های ایران وجود دارد.
برخی از این شرایط به شرح زیر است:
اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان مورد قبول قانون اساسی
داشتن سلامت کامل روانی، جسمانی
عدم اعتیاد به مواد مخدر، دخانیات، الکل و هر نوع مواد اعتیادآور
التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
نداشتن سابقه محکومیت جزائی یا کیفری مؤثر
معرفی دروس رشته مهندسی هوافضا
دانشجویان رشته تحصیلی در طول تحصیل خود از علومی مانند علوم رایانه، الکترونیک، متالوژی، مهندسی عمران و مکانیک نیز بهره مند می شوند.
به طور کلی این رشته دارای دروس زیر می باشد:
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
دروس اصلی
- ارتعاشات مکانیکی
- دینامیک
- انتقال حرارت
- علم مواد
- کنترل اتوماتیک
- مقدمه ای بر مهندسی هوافضا
- مکانیک سیالات
- تحلیل سازه های هوایی
- مقاومت مصالح
- نقشه کشی صنعتی ۱ و ۲
دروس اختصاصی
- اصول جلو برنده ها – مکانیک مدارهای فضایی
- آزمایشگاه آیرودینامیک
- طراحی اجزاء
- طراحی هواپیما
- مکانیک پرواز
- زبان تخصصی مهندسی هوافضا
دانشگاه های پذیرنده رشته مهندسی هوافضا در انتخاب رشته
در این بخش از مقاله به بررسی دانشگاه های کارشناسی بدون کنکور رشته مهندسی هوا فضا می پردازیم. لازم به ذکر است تنها ۹ مرکز دانشگاهی بدون آزمون دانشجو پذیرش میکنند، که این موضوع سبب محدود بودن میزان پذیرش دانشجو شده است.
بهتر است متقاضیان انتخاب رشته در کنار رشته مهندسی هوافضا به انتخاب دیگر رشته ها نیز بپردازند و تمامی کد رشته محل ها را پر نمایند تا امکان پذیرش در دانشگاه بیشتری داشته باشند.
دانشگاه های زیر در رشته مهندسی هوافضا دانشجو پذیرش می نمایند:
- واحد بناب آذربایجان شرقی
- سراب در آذربایجان شرقی
- نجف آباد اصفهان
- تهران شرق
- گرمسار در سمنان
- رامسر مازندران
- رشت در گیلان
- آبیک در قزوین
- موسسه غیرانتفاعی جهاد دانشگاهی – اصفهان
- شیراز، فارس
چه زمان می توان در رشته هوافضا بدون کنکور ثبت نام کرد؟
ثبت نام بدون کنکور در دو نیم سال تحصیلی مهر و بهمن انجام می شود. زمان دقیقی برای ثبت نام وجود ندارد اما در بازه زمانی پس از کنکور سراسری و اعلام نتایج، ثبت نام برای نیم سال اول تحصیلی امکان پذیر خواهد بود.
همچنین ثبت نام به صورت کاملا اینترنتی از طریق پایگاه اطلاع سازمان سنجش و آموزش انجام می شود. هر داوطلب می بایست در زمان اعلام شده توسط سازمان سنجش برای ثبت نام مراجعه کرده و پس از خرید کارت اعتباری جهت انتخاب رشته و تعیین اولویت های انتخابی اقدام کند.
توانایی و وظایف یک مهندس هوافضا
مهارت عالی در تحلیل و حل مسائل
آشنایی با نرمافزارهای تخصصی
دانش فنی و دید مهندسی عالی
توانایی برنامه ریزی و مدیریت پروژه
توانایی کار تیمی بالا
داشتن اطلاعات به روز
آگاهی کامل نسبت به اصول و قوانین مهندسی
تسلط کافی به زبان انگلیسی
آینده شغلی رشته مهندسی هوافضا
صنایع مربوط به هوانوردی از جمله صنایع مرتبط با مهندسی هوافضا می باشد که دانش آموختگان این رشته می توانند در آن مشغول به کار شوند.
از جمله مواردی که می توانند در این زمینه فعالیت نمایند صنایع و مؤسسه های تحقیقاتی هواپیمایی، هواپیماهای بدون سرنشین، بدون موتور، طراحی و ساخت بالگرد، موشکی و ماهواره، عمود پرواز و یا جنگنده است.
از طرفی دیگر به دلیل مشابهات سازه های اتومبیل و کشتی، مهندسان هوافضا می توانند علاوه بر فعالیت در شرکت هایی در نیروگاه ها، صنایع نفت و گاز و صنایع خودروسازی مشغول به کار شوند.
همچنین فارغ التحصیلان می توانند علاوه بر ساخت هواپیما در بخش تعمیر و نگهداری هواپیما، فرودگاه و یا طراحی موشک و جنگ افزارها فعالیت نمایند.
مهندسی هوافضا، مقصدی برای جستجوگران دنیای مکانیک هوایی
همانطور که گفته شد رشته مهندسی هوافضا از رشته های علوم ریاضی بوده است. هدف کلی این رشته ایجاد دانش آموختگانی متخصص در امر طراحی، ساخت و آزمایش هواپیما میباشد.
در واقع یک مهندس هوافضا در خصوص چگونگی به پرواز درآمدن هواپیما اطلاعاتی ندارد اما می تواند ساز و کار یک هواپیما را به شکل کاملا مهندسی ایجاد کند.
سوالات متداول
آیا امکان تحصیل در رشته مهندسی هوافضا بدون حضور در کنکور سراسری وجود دارد؟
بله، داوطلبان متقاضی می تواند بر اساس سوابق تحصیلی به تحصیل در این رشته بپردازند.
آیا دانشجویان رشته مهندسی هوافضا می توانند هواپیما را به پرواز در آورند؟
خیر، دانشجویان فارغ التحصیل این رشته تنها به طراحی، ساخت و بررسی اجسام مرتبط می پردازند.
دانش آموختگان رشته مهندسی هوافضا در چه مراکز می توانند ادامه تحصیل دهند؟
دانش آموختگان این رشته تحصیلی پس فارغ التحصیلی می توانند در صنایع مرتبط با هوانوردی مشغول بکار شوند.
رشته مهندسی هوافضا بدون کنکور – لیست دانشگاه ها و شرایط ثبت نام
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام درحال تحصیل شدن از خوابگاه استفاده میشود