همه ما می دانیم که بهترین راه برای سلامت ماندن و جلوگیری از بیماری، پیشگیری است. به همین منظور رشته شنوایی سنجی که یکی از زیر گروه های تجربی است، در دانشگاه های علوم پزشکی تدریس می شود.
اگر با این رشته آشنایی ندارید و سوالات زیادی در این باره در ذهن خود دارید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله با ما همراه باشید تا سیر تا پیاز این رشته را بررسی و بازار کار آن را مورد بحث قرار دهیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
رشته شنوایی سنجی چیست؟
رشته دانشگاهی شنوایی سنجی یکی از زیر گروه های رشته تجربی و در گروه علوم پزشکی قرار دارد که برای قبولی در این رشته باید در کنکور سراسری ثبت نام نمایید . شنوایی سنجی در واقع به بخش شنوایی افراد و مشکلات آن می پردازد.
در طول جنگ جهانی و مشکلات و آسیب های شنوایی که برای سربازان به همراه داشت، باعث شد تا در آن زمان سربازان به پزشکان مراجعه و در مورد مشکلات شنوایی خود توضیح دهند؛ بنابراین تصمیم بر آن شد که یک رشته تحصیلی به نام شنوایی سنجی در دانشگاه های جهان برپا شود.
در ایران نیز در سال 1352 رشته شنوایی سنجی در دانشگاه شهید بهشتی تاسیس و در سال 1355 پذیرش دانشجو در این رشته انجام گرفت و پس از مدتی این رشته در دانشگاه های سراسر ایران گسترش یافت. در سال 1371 نیز دانشگاه ها در مقطع کارشناسی ارشد نیز در این رشته دانشجو پذیرفتند.
دانشجویان رشته شنوایی سنجی چه وظایفی به عهده دارند؟
در ابتدا که دانشجویان هنوز تخصص کافی برای برطرف کردن مشکلات بیماران را ندارند، به عنوان کارآموز در کنار متخصص به انجام فعالیت می پردازند.
در اینجا وظایف یک دانشجوی رشته شنوایی سنجی را مطرح می کنیم:
- گزارش های لازم را از مراجعین تهیه و در اختیار پزشک قرار دهد.
- برای مراجعین توضیحاتی را برای حفاظت از شنوایی بدهد تا از آسیب های شنوایی پیشگیری شود.
- قالب گیری گوش، ساخت قالب و ساخت سمعک را بتواند انجام دهد.
- بتواند محل آسیب شنوایی را با انجام آزمایشات متعدد تشخیص دهد.
- برای افرادی که در اردوگاه ها، مراکز نظامی و … فعالیت می کنند، کلاس پیشگیری از مشکلات شنوایی برگزار کرده و به آنها مشاوره شنوایی سنجی ارائه دهد.
- برای افرادی که مشکلات گفتار درمانی، مشکلات رشد زبان و مشکلاتی در مهارت شنیداری دارند برنامه توان بخشی اجرا کند.
دروس رشته شنوایی سنجی در دانشگاه
رشته شنوایی سنجی بخشی از رشته شنوایی شناسی محسوب می شود و در دانشگاه به سه بخش تقسیم شده است:
- شنوایی شناسی تشخیصی: ارزیابی شنوایی در افراد و تشخیص اختلالات آن
- شنوایی شناسی توانبخشی: ساخت وسایل کمک شنوایی مانند: سمعک، قالب و …
- شنوایی شناسی حفاظت و پیشگیری: آزمون غربالگری، مشاوره و اجرای برنامه هایی با موضوع حفاظت و پیشگیری شنوایی
به طور کلی هر سه رشته بالا در رشته شنوایی سنجی اهمیت خاص خود را دارد، اما به دلیل اینکه این رشته در دانشگاه های ایران نوپا می باشد؛ بنابراین اغلب دروس آن به زبان انگلیسی است و اگر دانشجویان به زبان انگلیسی مسلط باشند. پس قطعا در آن پیشرفت چشم گیری خواهند داشت.
همچنین از دیگر دروس پایه آن فیزیک صوت است. پس اگر شما به دروسی مانند فیزیک علاقه مند هستید در این رشته می توانید موفقیت کسب نمایید.
آیا بازار کار رشته شنوایی سنجی خوب است؟
افرادی که در کنکور سراسری شرکت می کنند و در رشته شنوایی سنجی پذیرفته می شوند، همواره دغدغه دارند که آیا موقعیت های شغلی مناسب در این رشته را در آینده خواهند داشت یا خیر؟
باید بگوییم که این رشته موقعیت های کاری بسیاری را برای افراد رقم خواهد زد که شامل:
- کار در کلینیک شنوایی سنجی یا تاسیس مطب شخصی
- حضور در طرح غربالگری دانش آموزان قبل از رفتن به مدرسه
- تدریس به عنوان استاد دانشگاه
- جذب در بیمارستان ها، درمانگاه های گوش، حلق و بینی
- جذب در مراکز توانبخشی که زیر نظر بهزیستی هستند و کار با کودکان استثنایی
- جذب در دفاتر ارزیابی شنوایی
- تشخیص ایرادات دستگاه های شنوایی و رفع آن عیوب
- آموزش به افراد کم شنوا و ناشنوا برای تقویت توانایی آنها در ارتباط با دیگران
- انجام تحقیق و پژوهش در علم شنوایی
- دادن آموزش و مشاوره به بیماران و خانواده آنها
درآمد رشته شنوایی سنجی چقدر است؟
همان طور که می دانید شما حتی اگر با بهترین رتبه در رشته پزشکی نیز پذیرفته و فارغ التحصیل شوید، اما اگر مهارت لازم در انجام کار نداشته باشید نمی توانید درآمد خوبی در این شغل بدست آورید. در مورد رشته شنوایی سنجی هم همین طور است.
اگر شما بعد از فارغ التحصیلی برای خود مطب شخصی تاسیس کنید با توجه به مهارت و کیفیت کار خود مراجعینی خواهید داشت هرچه این مراجعین بیشتر باشند به طبع حقوق و درآمد شما نیز بیشتر خواهد بود. از طرفی اگر در مراکز درمانی دولتی به فعالیت بپردازید که با توجه به قوانین پرداختی دولت به شما حقوق تعلق خواهد گرفت.
چرا رشته شنوایی سنجی را انتخاب کنم؟
رشته شنوایی سنجی یک رشته بالینی از گروه تجربی می باشد که از سال 2008 تاکنون طرفداران زیادی پیدا کرده است. بنابراین انتخاب شغل با این عنوان در 5 سال اخیر یکی از بهترین مشاغل در ایران شناخته شده. زیرا این رشته جای پیشرفت زیادی دارد.
از دیگر مواردی که انتخاب این رشته را شیرین می کند فعالیت شما در محیط های مختلف نظیر مدارس، درمانگاه ها، بیمارستان ها، کلینیک ها و … می باشد و همچنین با اقشار مختلف مردم اعم از نوزاد تا سالمند در ارتباط قرار می گیرید.
چه کسانی برای تحصیل در رشته شنوایی سنجی مناسب می باشند؟
علم شنوایی سنجی به دقت و توجه زیادی نیاز دارد؛ بنابراین یکی از توانایی هایی که فرد باید از آن برخوردار باشد دقت و تمرکز بالاست. زیرا اگر با تمرکز و دقت وظیفه خود را انجام ندهد، امکان دارد کار بیمار را که آنقدرها هم وخیم نبوده به عمل جراحی بکشاند.
از دیگر مواردی که نشان می دهد شخص برای تحصیل در رشته شنوایی سنجی مناسب است، علاقه به درس فیزیک می باشد و باید مهارت هایی را در زمینه تشریح و فیزیولوژی برای شنوایی کسب نمایند.
همچنین دیگر موارد عبارت اند از: تسلط به زبان انگلیسی، روحیه کار تیمی، مهارت ایجاد انگیزه در افراد بیمار و … .
سیر تا پیاز رشته شنوایی سنجی
همانطور که در این مقاله گفته شد، رشته شنوایی سنجی در ایران جزء رشته های نوپا و جدید محسوب می شود. به همین دلیل پیش بینی شده کسانی که پا در این حوزه بگذارند قطعا پیشرفت کاری زیادی در آینده خواهند داشت.
ما در این مقاله سیر تا پیاز این رشته را بیان کردیم و همچنین گفتیم چه افرادی با چه تیپ شخصیتی برای تحصیل در این رشته مناسب می باشند.
سوالات متداول
با چه رتبه ای می توان در رشته شنوایی سنجی قبول شد؟
با توجه به دانشگاه و سهمیه، رتبه ها متفاوت می باشد.
آیا رشته شنوایی سنجی در ایران خوب است؟
با توجه به نوپا بودن این رشته در ایران، به شرط داشتن مهارت در کار پیشرفت زیادی می توانید داشته باشید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته شنوایی سنجی چیست؟ سیر تا پیاز رشته شنوایی سنجی + بازار کار آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.