رشته ی فلسفه یکی از رشته های علوم انسانی است. بسیاری از دانش آموزان رشته ی انسانی در دبیرستان به این رشته علاقه مند هستند اما تعداد کمی در دانشگاه این رشته را ادامه می دهند. رشته ی فلسفه یکی از کهن ترین رشته ها در جهان است و مادر بسیاری از رشته های دیگر محسوب می شود.
برای مثال سوالات مربوط به دین در فلسفه اسلامی، سوالات مربوط به مباحث اخلاقی در فلسفه اخلاق، سوالات مربوط به سیر تاریخی رشته فلسفه در گرایش فلسفه غرب پاسخ داده می شوند.
در دیگر رشته های مانند ادبیات و هنر هم مباحثی وجود دارد به نام فلسفه ی ادبیات یا فلسفه ی هنر، از این روست که مادر برخی رشته ها به حساب می آید.
اساس رشته ی فلسفه بر این است که به عمیق ترین و بزرگ ترین سوالات زندگی انسانی پاسخ بدهد. بررسی موضوعاتی مانند همه امور را در عالم هستی، جهان هستی و آگاهی انسان در فلسفه، علم و معرفت شناسی، عالم طبیعت گرفته تا ماوراء طبیعت، از روح انسان و موجودات غیرمادی گرفته تا اجسام.
آنچه که دانشجویان این رشته می خوانند سیر کاملی از فلسفه غرب می باشد. در واقع دانشجویان رشته ی فلسفه به طور کامل درباره ی فلسفه ی غرب می خوانند، زیرا اولین بارقه های فلسفه از یونان باستان آغاز شده است.
سیر تکاملی فلسفه از یونان باستان تا به حال حاضر به طور کلی برای معنای عام رشته ی فلسفه به کار می رود اگر علاقه به فلسفه و حکمت اسلامی دارید باید در رشته ی الهیات گرایش فلسفه ی اسلامی را انتخاب کنید.
مواد آموزشی فلسفه غرب در کشور ما بیشتر بر اساس سیر تاریخی است اما سیستم آموزش فلسفه اسلامی بر اساس مکاتب فلسفی مثل فلسفه مشّاء، اشراق يا ملاصدرا می باشد. گرچه که دانشجویان هر دوی این رشته ها واحد هایی از یکدیگر را برای آشنایی بیشتر باید بگذرانند.
آینده ی شغلی و بازار کار فارغ التحصیلان رشته ی فلسفه
اولین شغلی که برای این رشته مناسب است معلمی است. استاد دانشگاه، پژوهشگر، نویسنده، سردبیر، کار در نهاد ها و سازمان هایی مانند صدا و سیما و مراکز پژوهشی مربوط به علوم انسانی و دایره المعارف ها دیگر شغل هایی است که فارغ التحصیلان رشته ی فلسفه می توانند در آن مشغول بشوند.
لازم به ذکر است اکثر این سازمان های پژوهشی به افراد دکترای این رشته نیازمندند. افراد لیسانس می توانند در این موارد دستیار باشند.
در سال های اخیر بی توجهی و کم کاری مسئولین باعث شده این رشته بی فایده به نظر برسد و مورد ظلم واقع شود. بازار کار برای افراد فارغ التحصیل مقطع لیسانس این رشته حتی در آموزش پرورش که اولین نهادی است که باید این دانشجویان را بپذیرد، هم وجود ندارد.
فارغ التحصیلان این رشته در هر مقطع دانشگاهی با مشکل در پیدا کردن کار و درآمد و حقوق مواجه هستند. اکثر این افراد در کارهای نامربوط به رشته ی خود مشغول به کار هستند.
دروس رشته ی فلسفه
دروس در رشته ی تحصیلی فلسفه بشرح زیر است:
- تعداد کل واحدها: 134 واحد
- دروس عمومی: 20 واحد
- دروس پایه: 18 واحد
- دروس اصلی و تخصصی: 86 واحد
- دروس اختیاری: 10 واحد
بیشتر بخوانید: مشاوره انتخاب رشته انسانی کنکور سراسری ۱۴۰۱
شرایط کلی قبولی در رشته های بدون کنکور چیست؟
این شرایط برای تمام رشته های بدون کنکور هر پنج گروه آزمایشی مشترک می باشد.
داوطلبان ثبت نام رشته های بدون کنکور رشته ی انسانی باید شرایط زیر را داشته باشند و رعایت کنند:
- دریافت دیپلم نظام آموزشی جدید 3-3-6 حداکثر تا تاریخ 1401/06/31
- دارا بودن مدرک پیش دانشگاهی و یا گرفتن مدرک پیش دانشگاهی تا تاریخ 1401/06/31 (نظام قدیم) و یا دارا بودن دیپلم نظام قدیم و یا مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و کاردانی پیوسته آموزشکده های فنی و حرفه ای برای تمام داوطلبان الزامی می باشد.
- از آنجا که معیار پذیرش، معدل کتبی و نهایی دانش آموزان می باشد همه دانش آموزان موظف به درج درست و دقیق معدل کتبی معیار می باشند. در صورت مغایرت معدل از ثبت نام جلوگیری شده و نتیجه پذیرش مردود خواهد شد.
- داوطلبان نظام آموزشی جدید 3-3-6 که هنوز موفق به دریافت مدرک دیپلم نشده اند، می بایست پس از دریافت مدرک دیپلم و مشخص شدن معدل کتبی خود حداکثر تا تاریخ 1401/06/31 با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به ثبت نام در پذیرش دوره مذکور یا ویرایش اطلاعات ثبت نامی اقدام نمایند.
- دارندگان دیپلم فنی و حرفه ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که فاقد مدرک پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی می باشند، حق ثبت نام و شرکت در این مرحله را ندارند.
- داوطلبان دیپلم فنی و حرفه ای و یا کاردانش نظام آموزشی جدید 3-3-6 و دیپلمه های فنی و حرفه ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا کاردانی می باشند و فاقد معدل کتبی دیپلم هستند، بایستی معدل کل دیپلم متوسطه خود را عینا در بند 16 تقاضانامه اینترنتی ثبت نام درج کنند.
مراحل ثبت نام در رشته های بدون کنکور انسانی چگونه است؟
بعد از اعلام زمان ثبت نام از سوی سازمان سنجش، داوطلبان برای شرکت در رشته های بدون کنکور گروه های آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی، علوم ریاضی و فنی، زبان های خارجی و گروه هنر اقدام کنند.
به صورت کلی برای ثبت نام باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنند:
مراجعه کردن به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org
دانلود دفترچه راهنمای ثبت نام رشته های بدون کنکور از سایت سازمان سنجش و مطالعه نمودن دقیق آن
پرداخت هزینه مربوط به ثبت نام و انتخاب رشته از طریق سایت سازمان سنجش
آماده کردن فایل اسکن شده داوطلب بر طبق توضیحات مربوط به آن موجود در دفترچه راهنمای ثبت نام رشته های بدون کنکور
ثبت نام و انتخاب رشته از طریق سایت سازمان سنجش در زمان مقرر شده
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
رشته ی فلسفه بدون کنکور
کسانی که تمایل دارند رشته ی فلسفه را در مقطع ارشد ادامه بدهند، در صورتی که شرایط عمومی و اختصاصی را دارا بودند، باید از طریق سایت سنجش اقدام به ثبت نام بکنند. حتما یک هفته قبل از آزمون وارد سایت سنجش شده و نسبت به دریافت کارت ورود به جلسه ی فراگیر پیام نور خود اقدام کنید.
ممکن است علاقه مندانی به رشته ی فلسفه باشند که در آزمون کنکور رتبه ی مورد قبول در رشته ی فلسفه را نیاورده اند. این داوطلبان ممکن است به دنبال دانشگاهی باشند که در رشته ی فلسفه بدون آزمون دانشجو بپذیرد.
گاهی برخی داوطلبان بنا بر هر دلیلی می خواهند در آزمون کنکور شرکت نکنند و آن وقت به دنبال دانشگاه ها و رشته هایی هستند که بدون آزمون دانشجو می پذیرند.
در هر کدام از دانشگاه های آزاد، پیام نور و دانشگاه های غیر انتفاعی که رشته ی فلسفه داشته باشند از طریق ثبت نام بدون کنکور رشته ی فلسفه می توانید اقدام به ادامه ی تحصیل بکنید.
گرایش های رشته های فلسفه بدون کنکور انسانی در دانشگاه سراسری مقطع کارشناسی:
فلسفه و حکمت اسلامی
فلسفه و کلام اسلامی
کارشناسی ارشد رشته ی فلسفه بدون کنکور
دانشگاه پیام نور برای کسانی که می خواهند رشته ی فلسفه را در مقطع کارشناسی ارشد ادامه بدهند اما در کنکور ارشد پذیرفته نشده اند، طرحی مناسب در نظر گرفته است. این طرح به نام طرح فراگیر ارشد پیام نور می باشد.
البته این طرح دارای شرایطی نیز می باشد که به این صورت است:
شرایط عمومی
اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران
نداشتن عناد با نظام جمهوری اسلامی ایران
- توضیح مصادیق عناد شامل:
- الف) مبارزه مسلحانه با نظام جمهوری اسلامی ایران
- ب) داشتن وابستگی تشکیلاتی به گروهک های محارب
- ج) پرداخت كمك مالی به گروهک های محارب، هواداری تشکیلاتی و یا عضویت در گروهک های مزبور آنها
- د) تبلیغ ماتریالیسم و ادیان ساختگی
عدم احراز فساد اخلاقی
- توضیح مصادیق فساد اخلاقی شامل:
- اعتیاد به مواد مخدر
- اشتهار به فحشا
تذکر: احراز شرایط عمومی داوطلبان درصورت نیاز با استعلام از مراجع ذیصلاح قانونی است.
برخورداری از توانایی جسمی متناسب با رشته انتخابی
شرایط اختصاصی
دارندگان مدارک کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته
داشتن مدارک معادل کارشناسی مورد تایید وزارت علوم
فارغ التحصیلی تا تاریخ ۳۰ بهمن ماه
داشتن معافیت تحصیلی دائم یا موقت یا کارت پایان خدمت (دوره دانش پذیری برای آقایان معافیت تحصیلی محسوب نمی شود)
کسب نمره قبولی در آزمون دانش پذیری
سوالات متداول
مقطع ارشد رشته ی فلسفه ی فراگیر پیام نور چند گرایش دارد؟
1- رشته ی اخلاق 2- گرایش اخلاق کاربردی 3- گرایش اخلاق اسلامی 4- گرایش فلسفه ی اخلاق
در کدام دانشگاه های پیام نور کشور در رشته ی فلسفه بدون کنکور دانشجو می پذیرند؟
دانشگاه پیام نور تهران – دانشگاه پیام نور اصفهان – دانشگاه پیام نور کرمان – دانشگاه پیام نور یزد – دانشگاه پیام نور قم – دانشگاه پیام نور آذربایجان غربی
گرایش های رشته های فلسفه بدون کنکور انسانی در دانشگاه سراسری مقطع کارشناسی چیست؟
فلسفه و حکمت اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
فلسفه بدون کنکور – تحصیل بدون کنکور در رشته فلسفه چه شرایطی دارد؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام خدا قوت
من پایه ۱۲هستم
میخواستم بدونم بدون کنکور میتوانم به رشته فلسفه به چه دانشگاهی برم ؟! و معدل کل مهمه یا فقط برای درس فلسفه ؟!
سلام ، ببخشید آیا پذیرش ارشد فلسفه از طریق فراگیر لغو شده؟ راه جایگزین چه هست؟
سلام
من دیپلم تجربی دارم سال ۹۸ ولی معدلم پایینه .
میخوام دیپلم انسانی نظام جدید بگیرم ، باهاش میتونم پیام نور بخونم ؟؟؟
اینکه زده تا تاریخ ۱۴۰۱ باید دیپلم نظام جدید داشته باشی تا بتونی پیام نور بخونی یعنی چی دقیقا ؟
یعنی اگر من دیپلم جدید بگیرم شامل من نمیشه و نمیتونم پیام نور شرکت کنم ؟؟؟؟؟
سلام
میخواستم بپرسم دانشگاه هایی هست که فلسفه ی محض با سوابق تحصیلی پذیرش کنه؟
سلام وقت بخیر فردی هستم با توجه به مقطع و نوع دانشگاه متفاوت است ولی امکان دارد این رشته بدون رشاه ارائه شود برای بررسی بیشتر با مشاورین آویژه تماس حاصل فرمایید
سلام خسته نباشید من دیپلم کار دانش رشته ی گیاهان دارویی بامعدل 14درسال 94 گرفتم ولی پیش دانشگاهی ندارم الان میخوام بعداز چندسال ادامه تحصیل بدم یه رشته ی دیگه میخوام فلسفه بخونم سوالم اینه که بااین معدلم ودیپلم میشه این رشته را در دانشگاه آزاد ادامه داد؟
سلام وقت شما بخیر .رشته فلسفه از رشته هایی میباشد که به صورت کارشناسی پیوسته اصولا ارائه میشود
شما با مدرک دیپلمی که دارید میتوانید در مقطع کاردانی پیوسته شرکت کنید و در صورت قصد ادامه تحصیل برای کارشناسی پیوسته باید درخواست دیپلم مجدد با نظام آموزشی 6.3.3 دهید
سلام من رشتم تجربیه و میخام تکنولوژی پزشکی هسته ای بخونم بعد از دریافت مدرک کارشناسی میتونم فلسفه بخونم
بله میتوانید