یکی از رشته هایی که بدون کنکور می توانید در دانشگاه علمی کاربردی مشغول به تحصیل شوید ؛ رشته علوم و صنایع غذایی است .که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت ، کلیه دانش آموختگان تا مدرک دیپلم می توانند جهت ورود به این دانشگاه و در رشته مورد نظر خود اقدام فرمایند .
معرفی رشته صنایع غذایی :
وقتی صحبت از صنایع غذایی می شود، رشته های تغذیه، مهندسی شیمی گرایش صنایع غذایی، مهندسی کشاورزی گرایش علوم و صنایع غذایی و نهایتاً رشته علوم و صنایع غذایی به ذهن خطور می کند، در این میان رشته علوم و صنایع غذایی که به کنترل کیفیت و بهداشت مواد غذایی می پردازد، نقش مهمی در حفظ سلامت جامعه دارد. در هر کارخانه ای هدف، تولید بهترین محصول است.
محصولی که از هر جهت مطلوب و بدون عیب و نقص بوده و در عین حال ضایعات بسیار کمی داشته باشد. برای رسیدن به این هدف باید بر روی تولید محصول غذایی نظارت وکنترل داشت یعنی از همان ابتدا که ماده خام به کارخانه می آید تا زمانی که پس از تغییرات لازم، بسته بندی شده و برای عرضه آماده می شود، باید محصول مورد نظر کنترل و آزمایش گردد. برای مثال هنگام تهیه بیسکویت یا کلوچه از زمانی که آرد کارخانه می شود تا زمانی که مواد مورد نیاز مثل رنگ و طعم دهنده ها به آن اضافه می گردد و در نهایت ماده مورد نظر پخته می شود، باید مرحله به مرحله توسط مسؤولین آزمایشگاه نمونه برداری و آزمایش گردد. که این کار توسط متخصصان علوم و صنایع غذایی شاخه کنترل کیفی انجام می گیرد.
گرایش های رشته صنایع غذایی در دانشگاه علمی کاربردی – در مقطع کاردانی
كارداني فني صنايع غذايي – شير و فراورده هاي لبني، كارداني فني صنايع غذايي – گوشت و فراورده هاي گوشتي
گرایش های رشته صنایع غذایی در دانشگاه علمی کاربردی – در مقطع کارشناسی
مهندسي فناوري صنايع غذايي – شير و فراورده هاي لبنـي، مهندسي فناوري صنايع غذايي – گوشت و فراورده هاي گوشتي
دروس رشته علوم و صنایع غذایی
دروسی به شرح زیر در مقاطع مختلف ارائه میشود:
1-2) مقطع کاردانی:
الف) دروس پیشنیاز : شیمی-فیزیک-زبان خارجه
ب) دروس عمومی : اندیشه اسلامی-زبان فارسی-زبان خارجه-اخلاق و تربیت اسلامی-تربیت بدنی-تنظیم خانواده
ج) دروس پایه : شیمی آلی-شیمی تجزیه و آزمایشگاه-شیمی فیزیک-ریاضی عمومی-آمار و احتمالات-بیوشیمی
د) دروس تخصصی : شیمی مواد غذایی-اصول و کاربرد رایانه-اصول و روشهای نگهداری مواد غذایی-تجزیه مواد غذایی-تصفیه آب فاضلاب-میکروبیولوژی مواد غذایی-ویژگی های فیزیکی مواد غذایی-سم شناسی و مسمومیت های غذایی-تغذیه کاربردی-اصول فرآیند مواد غذایی-اثر فرآیند بر ارزش غذایی-کنترل کیفیت مواد غذایی(1)-کنترل کیفیت مواد غذایی(2)-ارزیابی حسی مواد غذایی-استانداردها و قوانین مواد غذایی-سیستمHACCP در صنایع غذایی-روشهای سریع ارزیابی مواد غذایی-کار آفرینی و پروژه-زبان تخصصی-اصول سرپرستی-کارآموزی
2-2)مقطع کارشناسی ناپیوسته:
الف) دروس عمومی : اندیشه اسلامی(2)-انقلاب اسلامی و ریشه های آن-تاریخ اسلام-متون اسلامی-تربیت بدنی(2)
ب) دروس پایه : ریاضیات عمومی(2)-آمار و احتمالات-بیوشیمی-نقشه کشی صنعتی-مدیریت و بازاریابی
ج) دروس تخصصی : تغذیه کاربردی-اصول نگهداری مواد غذایی-صنایع فرآوردهای شیر-تکنولوژی فرآوردهای غلات-صنایع روغن-صنایع فرآوردهای گوشتی-تکنولوژی قند-صنایع تخمیری-صنایع بسته بندی-صنایع محصولات غذایی سنتی-فرآیند حرارتی-اصول طراحی کارخانه-پروژه کاربردی
د) دروس اصلی: اقتصاد کشاورزی-تصفیه آب و فاضلاب-محیط زیست و بهداشت کارخانه-آشنایی با کامپیوتر-تکنولوژی پس از برداشت
آینده شغلی رشته علوم و صنایع غذایی :
فارغ التحصیلان رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی پس از پایان تحصیلات، بسته به تواناییهای فردی و علمی خود، می توانند مسوولیتهای متفاوتی نظیر: مدیریت تولید کارخانجات،مسئولیت فنی، مسئولیت آزمایشگاهها، انجام فعالیتهای تحقیقاتی برای بهبود کیفیت تولیدات غذایی، ساخت محصولات جدید، افزایش تولید، کاهش ضایعات، بسته بندی و ارائه مشاوره علمی به واحدهای تولیدی و فعالیتهای مرتبط دیگری را بر عهده گیرند. بدیهی است که نقش متخصصان این رشته در جلوگیری از اتلاف سرمایههای ملی، با کاهش ضایعات کشاورزی از طریق تبدیل آنها به فرآورده های غذایی مطلوب و مورد تأیید استانداردهای جهانی و ارزآوری از طریق صادرات این محصولات بر هیچ کس پوشیده نیست. به صورت کلی میتوان سه حوزه زیر را برای آینده شغلی فارغ التحصیلان این رشته در نظر گرفت:
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
- بازار کار در کارخانجات مواد غذایی به عنوان مسئول فنی، کنترل کیفی (QC) و تحقیق و توسعه (R&D)
- استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی دانشگاه (در صورت شرکت در آزمون جامع دکتری و دارای مدرک از دانشگاه معتبر)
- بازار کار در شرکت های بازرگانی مواد غذایی
در صورت نیاز به مشاوره در خصوص رشته علوم و صنایع غذایی بدون کنکور یاسایر رشته های بدون کنکوردانشگاه علمی کاربردی ، آزاد اسلامی ، پیام نور و موسسات غیر انتفاعی ( نظیر : حقوق ؛ حسابداری ؛ معماری و…) وشرایط ورود به دانشگاه ها بدون آزمون و بدون کنکورو فقط طبق سوابق تحصیلی با داشتن دیپلم ؛ هم اکنون می توانید تهران 9099071985 و سایراستانها 9099071985تماس حاصل فرمایید . هم چنین در صورت عدم امکان برقراری ارتباط به بخش آنلاینمراجعه نمایند .
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
معرفی رشته علوم و صنایع غذایی بدون کنکور در دانشگاه علمی کاربردی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.