اگر به نجوم علاقه دارید و می خواهید در آن زمینه تحصیل کنید، بدانید که چند رشته در مقطع کارشناسی ارشد در ایران موجود هستند که به این موضوع می پردازند. علم نجوم در واقع، علم بررسی و مطالعه درباره ویژگی های فیزیکی، موقعیت، حرکت و… ستارگان و پدیده های آسمانی است.
درس های ریاضی، شیمی و فیزیک در این رشته بسیار کاربردی می باشند. چندین دانشگاه در ایران وجود دارند که در آنها می توان به تحصیل درباره نجوم پرداخت و این طبیعی است که هر رشته تحصیلی شرایط مخصوص به خود را دارد.
بازار کار این رشته بیشتر به صورت آموزشی یا تحقیقی مشاهده می شود.
نجوم چیست؟
علم نجوم مربوط به پدیده های آسمانی است. به فارغ التحصیلان رشته نجوم اخترشناس یا منجم گفته می شود.
منجمان و اخترشناسان به بررسی و مطالعه ی موقعیت، حرکت، ویژگیهای فیزیکی و دیگر موارد مربوط به پدیده های آسمانی نظیر، ستارگان، سیارات، کهکشان ها یا دیگر اجرام آسمانی می پردازند. دروس این رشته بیشتر به ریاضی، فیزیک و شیمی مربوط می باشند.
برای تحصیل علم نجوم باید چه رشته ای بخوانیم؟
با توجه به این که در ایران رشته های اخترفیزیک و کیهان شناسی که به علم نجوم می پردازند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری قابل تحصیل هستند باید در دبیرستان رشته ی ریاضی و فیزیک بخوانید و رشته ی کارشناسی خود را فیزیک انتخاب نمایید.
پس از فارغ التحصیلی کارشناسی در رشته فیزیک می توانید رشته های اختر فیزیک، کیهان شناسی و… را برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و همچنین زیرشاخه های آنها را برای دکتری انتخاب کنید.
تحصیل در رشته ی فیزیک بدون کنکور با سوابق تحصیلی در دانشگاه های مختلف امکان پذیر می باشد. البته باید بدانید که طبق قانون جدید موسسات آموزش عالی کشور این امکان فراهم شده تا علاقه مندان با هر مدرک کارشناسی بتوانند برای تحصیل در رشته نجوم اقدام کنند.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
تحصیل در رشته ی نجوم با مدرک کارشناسی غیر فیزیک
اگر دروسی که داوطلبان در مقطع کارشناسی گذرانده اند با گرایش آنها در مقطع ارشد مغایرت زیادی داشته باشد باید دروسی را به عنوان پیش نیاز در مقطع کارشناسی ارشد بگذرانند.
خوب است بدانید که لازم به ذکر می رسد که داوطلبان این رشته، باید پیش زمینه خوبی در زبان انگلیسی، استدلال منطقی و برنامه نویسی داشته باشند.
چه دانشگاه هایی در ایران رشته نجوم را ارائه می دهند؟
این رشته به دلیل نیاز به زیرساخت فراوان و حرفه ای، در کشور ما تقریبا در فراموشی قرار گرفته. این رشته در میان دیگر رشته ها به دلیل نادیده گرفته شدن غریب به نظر می رسد.
دانشگاه های بو علی سینا، بیرجند، بین المللی امام خمینی، تهران، دامغان، سمنان، فردوسی، زنجان، تبریز، قم، شهید باهنر، الزهرا، گلستان، گیلان، مازندران، خوارزمی، لرستان، یزد و مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه جزو دانشگاه هایی هستند که در آنها علم نجوم تدریس می شود.
واحدهای درسی درسته نجوم در مقطع کارشناسی ارشد
این رشته نیز مانند دیگر رشته های آموزش عالی واحدهای درسی مربوط به خود را دارد.
تعداد کل واحد های آن 32 واحد می باشد که:
- 15 واحد مربوط به دروس الزامی مشترک
- 9 واحد دروس تخصصی و اختیاری
- 2 واحد سمینار
- 6 واحد پایان نامه
است.
مهارت های لازم برای رشته نجوم
قدرت درک و استدلال منطقی رویدادها، صبر زیاد در انجام پروژه، توانایی کار با ایده های انتزاعی، دقت فراوان در مشاهدات، توجه کامل به جزئیات، توانایی تهیه گزارش های علمی جهت نشریات، داشتن روحیه کار تیمی، مهارت در زمینه محاسبات و ریاضیات جهت ارائه گزارش در مواردی مثل احتمال جابجایی و حرکت ستارگان و سیارات و… مهارت هایی هستند که هنگام تحصیل در رشته نجوم و پس از فارغ التحصیلی مورد نیاز واقع می شوند.
وظایف فارغ التحصیلان رشته نجوم چیست؟
استفاده صحیح از تلسکوپ و تجهیزات ماهواره ای جهت جمع آوری داده یکی از مهارت ها و وظایفی است که فارغ التحصیلان رشته نجوم باید به آن مسلط باشند.
تحلیل و بررسی دقیق داده های که توسط تلسکوپ و تجهیزات ماهواره ای به دست آمده، آزمایش تئوری ها و تحلیل نمودن خروجی، استفاده از مدل های کامپیوتری جهت شبیه سازی تئوری ها، تحلیل مشاهدات قبلی و دیگر موارد جزو وظایفی به شمار می روند که فارغ التحصیلان رشته نجوم باید به آنها بپردازند.
بازار کار رشته نجوم
آینده شغلی هر رشته ای مربوط به خود فارغ التحصیلان می باشد. اگر فارغ التحصیل رشته ی نجوم به داشتن شغلی در زمینه رشته ی تحصیلی خود علاقه دارند می توانند در سازمان های مربوط به حوزه های فضانوردی، ستاره شناسی، سیاره شناسی، تحقیقات ماهواره ای و رصدخانه ها مشغول به کار شود.
البته این امکان نیز فراهم است که منجم یا اخترشناس پس از پایان تحصیلات خود در قالب دستیار ستاره شناس در مدارس یا دانشگاه ها به کار بپردازد. منجمان با مدرک دکتری می توانند به عنوان هیئت علمی در دانشگاه ها، پژوهشکده های نجوم و رصدخانه های حرفه ای فعالیت کنند.
به طور کلی می توان گفت بازار کار و آینده شغلی رشته تحصیلی نجوم در مقاطع عالی، جنبه ی آموزشی و تحقیقاتی دارد. تأسیس موسسات آموزش نجوم نیز می تواند جزو موارد بازار کار و آینده شغلی رشته نجوم به حساب بیاید.
تحصیل در رشته نجوم
با توجه به این که این رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در ایران تدریس می شود برای ورود به آن باید اول تا کارشناسی تحصیل نمایید. طبق مقررات جدید محدودیتی برای تحصیل در این رشته وجود ندارد یعنی شما می توانید با مدرک کارشناسی هر رشته ای، رشته ی نجوم را برای مقطع ارشد خود انتخاب کنید فقط در صورت مغایرت دروس گذرانده شده باید دروس پیش نیازی را برای نجوم بگذرانید.
تحصیل با سوابق تحصیلی و بدون کنکور برای خیلی از رشته های تحصیلی کارشناسی امکان پذیر می باشد. در هر صورت به دلیل این که دروس ریاضی، فیزیک و شیمی در این رشته نقش موثری دارند بهتر است از رشته ی فیزیک به گرایش نجوم بپیوندید.
بازار کار این رشته به طور کلی مربوط به زمینه آموزشی و تحقیقاتی است. این رشته به دلیل نیاز به زیرساخت فراوان و حرفه ای در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته. با این حال چندین دانشگاه در ایران به ارائه این علم می پردازند.
سوالات متداول
امکان تحصیل در رشته نجوم در کشور ما در چه مقاطعی وجود دارد؟
در حال حاضر رشته ی نجوم در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه های ایران ارائه می شود.
از چه رشته ای می توان برای تحصیل در رشته نجوم اقدام کرد؟
طبق قوانین جدید موسسات آموزش عالی محدودیتی برای تحصیل در رشته نجوم وجود ندارد و علاقه مندان می توانند با مدرک تحصیلی کارشناسی از هر رشته ای وارد گرایش نجوم در مقطع ارشد بشوند اما در صورت مغایرت دروس گذرانده شده باید دروس پیش نیازی را بگذرانند.
چه فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته نجوم وجود دارد؟
بطور کلی بازار کار فارغ التحصیلان رشته نجوم به صورت آموزشی و تحقیقاتی است که به چند نمونه اشاره می کنیم. تدریس، همکاری در پروژه های تحقیقاتی دانشگاهی با اساتید دانشگاه، عضویت در هیئت های علمی دانشگاه ها، استخدام در سازمان های تحقیقاتی یا خدماتی در حوضه های مربوط به پدیده های آسمانی نظیر سیارات، ستارگان، کهکشان ها و…
چه دروسی در رشته نجوم کاربردی هستند؟
دروس ریاضی، فیزیک و شیمی جزو موارد مهمی هستند که در علم نجوم کاربرد فراوانی دارند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
آیا تحصیل بدون کنکور رشته نجوم امکان پذیر است؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام گرایش اختر شیمی در دانشگاه های ایران وجود داره؟
و اگه کسی با رشته شیمی گرایش نجوم رو انتخاب کنه بهتره یا کارشناسی رشته فیزیک؟
من میخوام یه رشته دانشگاهی برای کارشناسی انتخاب کنم که بتونم گرایش نجوم رو بردارم و به شیمی خیلی علاقه دارم چکار کنم؟
سلام من ۱۵ سالمه و پایه نهم هستم و میخوام انتخاب رشته کنم بنظرتون از چه رشته ای میتونم به تحصیل نجوم مشغول شوم و از چه طریق میتونم به خارج سفر کنم ؟
با سلام، میتوان باانتخاب رشته ی تجربی در دبیرستان در این رشته تحصیل کرد؟
سلام من میتونم با مدرک کارشناسی ادبیات انگلیسی وارد رشته نجوم در ارشد شوم؟
سلام بله با کنکور ارشد
سلام ببخشید.. نمیتونیم با دکترای برنامه نویسی نجوم بخونیم ؟
أيا ميشه از كارشناسي پزشكي نجوم خوند؟
دیدن فضا یا دنیای بیرونی چه با چشم مسلح یا غیر مسلح باشد.
قدری زیباست! که ممکن است. خود را درخیال خود تصوّر کنید.
فضای بی کران با زیبایی فراوانش! انسان را به تماشا وامی دارد.
ومن فضای بیکران را خیلی دوست دارم. وهرشب به آسمان ها خیره
می شوم. ساختار جهان هستی بسیار پیچیده و زیبا است.
آرزو دارم. تا اختر شناس شوم. تا بتوانم.پدیده های جهان هستی را
رصد کنم. وتماشاگر تصویر هایی از جهان باشم.
ستاره شناسی زیبا ترین وبهترین شغل است. تا با محیط اطراف زمین آشنا شویم.
❤💪