امروز در این مقاله قصد داریم تا شما را با مدارس غیر دولتی آشنا کنیم. مدارس غیر دولتی یا همان مدارس غیر انتفاعی همانطور که از نامشان پیداست، مدارسی هستند که بیشتر جنبه خصوصی داشته و با مشارکت های مردمی ساخته می شوند.
مدارس غیرانتفاعی تمام هزینه های خود را با دریافت شهریه از والدین تامین می کنند. شهریه دریافت شده در این مدارس جهت تامین و ارائه امکانات آموزشی و تحصیلی مناسب به دانش آموزان است.
والدین همیشه به دنبال مدارسی برای ثبت نام فرزندان خود هستند، که از هر لحاظ عالی بوده و شرایط ویژه ای را برای تحصیل دانش آموزان فراهم کنند. مدارس غیر انتفاعی از جمله مدارسی می باشد که از این شرایط ویژه برخوردار هستند.
اگر شما نیز جزء دانش آموزان و یا والدینی هستید که تمایل به ثبت نام فرزندتان در مدارس غیرانتفاعی دارید؛ بهتر است تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با تمامی شرایط ثبت نام در مدارس غیر دولتی آشنا شده و همچنین از مزایا و معایب تحصیل در این مدارس آگاه شوید.
مدارس غیر انتفاعی چگونه مدارسی هستند؟
همانطور که گفتیم مدارس غیر انتفاعی مدارس غیر دولتی هستند. اما این مدارس نیز مانند تمامی مدارس کشور زیر نظر اداره کل آموزش و پرورش کشور قرار دارند و اداره می شوند.
مدارس غیر انتفاعی به دلیل ارائه امکانات آموزشی بیشتر مورد توجه بسیاری از دانش آموزان هستند. مدارس غیر انتفاعی از ظرفیت محدودی برای پذیرش داوطلبان برخوردار هستند و تعداد دانش آموزان در هر یک از کلاس های این مدارس به نسبت مدارس دولتی کمتر است. همین امر سبب یادگیری بیشتر دانش آموزان در این مدارس شده است.
مدارس غیر دولتی علاوه بر ظرفیت محدود، امکانات آموزشی و آزمایشگاهی مناسب با برگزاری کلاس های فوق برنامه و بهره گیری از استادید مجرب توانسته اند در رشد و شکوفایی استعداد دانش آموزان نقش موثری داشته باشند.
ارائه شرایط و امکانات ویژه در مدارس غیر دولتی سبب شده تا اکثر والدین حتی با وجود مشکلات مالی برای پرداخت شهریه تمایل به ثبت نام فرزندشان در این مدارس داشته باشند.
پذیرش در مدارس غیر انتفاعی تنها با نام نویسی در سامانه ثبت نام مدارس غیر دولتی امکان پذیر خواهد بود. دانش آموزان برای نام نویسی می بایست از زمان و نحوه ثبت نام مطلع بوده و از شرایط لازم برای پذیرش نیز برخوردار باشند. در ادامه شرایط ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی را شرح داده ایم.
شرایط ثبت نام مدارس غیرانتفاعی
پذیرش دانش آموزان در مدارس غیر انتفاعی دشوار نبوده و قوانین و شرایط خاص خود را دارد. متقاضیان در زمان ثبت نام باید از تمامی شرایط ورود به این مدارس برخوردار باشند. شرایط پذیرش در هریک از مدارس غیر انتفاعی در شهرهای مختلف می تواند متفاوت باشد و پذیرش دانش آموزان در هر استان با ضوابط و شرایط خاص امکان پذیر است.
یکی از مهمترین شرایط پذیرش دانش آموزان شرط معدل می باشد و دانش آموزان برای ورود به برخی مدارس غیر انتفاعی باید معدل بالای 19 داشته باشند. این احتمال وجود دارد که در صورت عدم تکمیل ظرفیت شرط معدل در هر یک از مدارس غیر انتفاعی تغییر کرده و این مدارس تصمیم به پذیرش دانش آموزانی با معدل پایین تر بگیرند.
شرط دیگر پذیرش دانش آموزان در مدارس غیرانتفاعی، داشتن نمره انضباط خوب می باشد. علاوه بر آن برخی از مدارس غیرانتفاعی ممکن است تصمیم به برگزاری آزمون و مصاحبه بگیرند، که داوطلب برای ورود به مدارس غیر انتفاعی، موظف به کسب نمره قبولی در آزمون و یا پذیرش در مصاحبه است.
ظرفیت پذیرش در این مدارس بر خلاف مدارس دولتی محدود بوده و تعداد دانش آموزان در هر کلاس حداکثر 20 نفر می باشد. این در حالی است که تعداد دانش آموزان در کلاس های مدارس دولتی 35 نفر است.
شهریه مدارس غیر انتفاعی توسط اداره کل آموزش و پرورش به تمام استان ها ابلاغ می شود و دانش آموزان در زمان ثبت نام موظف به پرداخت آن هستند.
ساعات کاری مدارس غیر انتفاعی نیز مانند سایر مدارس بوده و تنها ممکن است به دلیل برگزاری کلاس های تقویتی و فوق برنامه برای دانش آموزان ساعات کاری افزایش یابد.
سایت ثبت نام مدارس غیرانتفاعی
دانش آموزان برای ثبت نام در مدارس غیر انتفاعی می توانند به سایت ثبت نام مدارس غیر انتفاعی مراجعه کرده و اقدام به نام نویسی کنند.
زمان شروع ثبت نام در این مدارس از تاریخ یکم خرداد ماه آغاز شده و با توجه به تکمیل ظرفیت تا تاریخ سی ام مرداد ماه ادامه دارد. دانش آموزان در هر مقطع تحصیلی که تمایل به ثبت نام در مدارس غیرانتفاعی دارند، باید در زمان مشخص شده به سامانه پادا به نشانی pada.muda.ir مراجعه کرده پیش ثبت نام خود را انجام دهند.
لازم به ذکر است که ثبت نام دانش آموزان کلاس اول دبستان به دو صورت حضوری و غیر حضوری بوده و والدین باید به زمان شروع ثبت نام مدارس غیرانتفاعی توجه داشته باشند و زمان ثبت نام فرزندان خود را به روزه های آخر موکول نکنند.
شهریه مدارس غیرانتفاعی
مدارس غیر انتفاعی، هزینه های لازم جهت تامین امکانات تحصیلی دانش آموزان را از طریق دریافت شهریه از والدین تامین می کنند. شهریه مدارس غیرانتفاعی در تمام شهرستان ها یکسان نبوده و نرخ ثابتی ندارد. هزینه مصوب هر ساله توسط اداره آموزش و پرورش به مدارس ابلاغ می شود.
مواردی مانند:
- ساعات کاری آموزش
- ساعات کاری کلاس های فوق برنامه و کلاس های تقویتی
- تامین امکاناتی مانند آزمایشگاه و کارگاه های آموزشی
- امکاناتی مانند تغذیه دانش آموزان و هزینه های رفت و آمد آنان
- برگزاری کلاس های تخصصی
از جمله مواردی هستند که بر روی شهریه این مدارس تاثیر گذار هستند.
برخی از مدارس غیر انتفاعی شهریه را به صورت کامل در ابتدا دریافت کرده و دیگر در طول تحصیل نیازی به پرداخت هزینه های مختلف نیست. اما برخی از مدارس غیر انتفاعی هزینه ها را به صورت جداگانه دریافت کرده و شرایطی مانند پرداخت اقساطی را نیز برای راحتی والدین قرار می دهند.
در ادامه میانگین حدودی از شهریه مدارس غیر انتفاعی قرار داده شده است. این مبالغ در تمامی مدارس ثابت نبوده و نرخ متفاوتی دارند. اما دارای میزان حداقل و حداکثر می باشد که حداقل آن شامل 4 میلیون تومان و حداکثر آن 35 میلیون تومان است.
شهریه برخی از مدارس غیر انتفاعی به شرح زیر است:
- دوره ابتدای که شامل دانش آموزان پایه اول تا ششم می شود: 3 تا 10 میلیون تومان
- دوره متوسطه اول که شامل دانش آموزان پایه هفتم تا نهم است: 5 تا 15 میلیون تومان
- دوره متوسطه دوم که شامل دانش آموزان پایه دهم تا دوازدهم است: 15 تا 35 میلیون تومان
مزایا و معایب مدارس غیرانتفاعی
اکثر مدارس در سراسر کشور سعی می کنند تا با ارائه بهترین امکانات آموزشی شرایط ویژه ای را برای تحصیل دانش آموزان فراهم کنند. مدارس برتر کشور هر کدام به نحوی بر روی آینده دانش آموزان تاثیرگذار هستند.
هدف این مدارس رشد و شکوفایی استعداد دانش آموزان است. مدارس غیرانتفاعی نیز هدفی همسو با مدارس دیگر داشته و به دنبال ارائه بهترین شرایط آموزشی برای دانش آموزان هستند.
این مدارس نیز مانند دیگر مدارس برتر کشور علاوه بر داشتن تمام ویژگی های خوب برای دانش آموزان معایبی را نیز به همراه دارند که در ادامه به برسی این مزایا و معایب خواهیم پرداخت.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مزایای مدارس غیر انتفاعی
مدارس غیر انتفاعی با برگزاری کلاس های فوق برنامه متنوع برای دانش آموزان به آنان برای یادگیری بیشتر دروس کمک می کنند. برگزاری این کلاس ها سبب بالا رفتن سطح علمی دانش آموزان می شود.
محدود بودن ظرفیت پذیرش در مدارس غیر انتفاعی باعث شده تا تعداد دانش آموزان در هر کلاس کمتر باشد و این امر سبب تسلط کامل مربیان بر روی آموزش تمام دانش آموزان شده است.
در مدارس غیرانتفاعی علاوه بر برگزاری کلاس های اضافه برای عموم دانش آموزان سعی می شود تا برای دانش آموزان دوازدهمی که در حال آماده شدن برای کنکور سراسری هستند، کلاس های بیشتری برگذار شود. برگزاری کلاس فوق برنامه برای دانش آموزان دوازدهمی، آنان را برای پاسخگویی بهتر به سوالات کنکور آماده کرده و باعث دریافت بهترین نتایج برای آنان خواهد شد.
همانطور که گفتیم بسیاری از مدارس غیر دولتی برای پذیرش دانش آموزان اقدام به برگزاری آزمون ورودی می کنند. نتایج این آزمون سبب کنار هم قرار گرفتن دانش آموزانی با سطح علمی یکسان شده و باعث ایجاد رقابت بین آنان می شود.
در مدارس غیر انتفاعی توجه ویژه ای به تربیت دانش آموزان می شود و از آنجایی که یکی از شرایط پذیرش دانش آموزان در مدارس غیر انتفاعی داشتن نمره انضباط خوب است، دانش آموزان باید در تمام دوران تحصیل منظم بوده و تمام قوانین این مدارس را رعایت کنند.
مدارس غیر انتفاعی نیز مانند مدارس تیزهوشان بر روی مسائل تربیتی و مذهبی تاکید دارند در حالی که در مدارس دولتی کمتر به اینگونه مسائل توجه می شود.
معایب مدارس غیرانتفاعی
مدارس غیر انتفاعی نیز مانند سایر مدارس علاوه بر داشتن مزایا و امتیازات ویژه معایبی نیز دارند.
از اولین معایب می توان به شهریه مدارس غیر انتفاعی اشاره کرد. مدارس غیر انتفاعی به دلیل غیر دولتی بودن و اینکه تمامی هزینه ها از طریق دانش آموزان تامین می شود، شهریه بالایی دارند که پرداخت این شهریه برای عموم مردم امکان پذیر نیست.
همانطور که گفتیم آزمون ورودی برای پایه دهم در برخی از مدارس غیر انتفاعی برگذار می شود. ممکن است دانش آموزانی نتوانند در این آزمون نمره قبولی را کسب کنند، این امر سبب سرخوردگی و ناامیدی آنان خواهد شد.
نتیجه گیری
مدارس غیر انتفاعی به دلیل برخورداری از شرایط خاص آموزشی، مورد توجه بسیاری از دانش آموزان و والدین هستند. این مدارس به دلیل کنار هم قرار دادن دانش آموزانی با سطح فرهنگی و علمی یکسان باعث ایجاد رقابت بین آنان می شود.
ایجاد رقابت سالم بین دانش آموزان سبب بالا رفتن تلاش و کوشش آنان شده و رسیدن به نتایج مطلوب درسی را به همراه دارد. دانش آموزان برای ثبت نام در مدارس غیرانتفاعیT باید به سامانه پادا مراجعه کرده و در مقطع تحصیلی مورد نظر اقدام به نام نویسی کنند.
پذیرش دانش آموزان در برخی مدارس غیرانتفاعی با آزمون و مصاحبه همراه است؛ اما برای پذیرش دانش آموزان دوره ابتدایی و پایه هفتم هیچکدام از این مدارس مجاز به برگزاری آزمون و مصاحبه نیستند.
همانطور که در این مقاله دانستیم، هزینه های مدارس غیرانتفاعی توسط والدین تامین می شود. ممکن است در ابتدا فکر کنید این هزینه صرفا برای استادید و مربیان در نظر گرفته شده است؛ اما تمامی مخارج مدارس غیرانتفاعی مانند فراهم کردن امکانات آموزشی و برگزاری کلاس های فوق برنامه و … همگی از طریق پرداخت شهریه دانش آموزان تامین می شود.
با وجود اینکه در مدارس غیرانتفاعی دانش آموزان نقش اساسی را ایفا می کنند، اما موظف به رعایت قوانین و مقررات در این مدارس هستند. داشتن نظم و تلاش برای تحصیل بهتر از جمله وظایف دانش آموزان است که باید بر آن پایبند باشند.
همچنین والدین به دلیل تامین هزینه های بالای این مدارس حق ایجاد فشار بر روی فرزندانشان و ایجاد رقابت های ناسالم بین آنان را ندارند.
اگر شما نیز از جمله علاقه مندان به تحصیل در مدارس غیرانتفاعی هستید، پیشنهاد می کنیم با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید و از خدماتمشاوره تخصصی تحصیلیآویژه استفاده کنید.
مشاوران ما در آویژه با بیش از چندین سال سابقه مشاوره، آماده یاری رسانی به شما هستند.
سوالات متداول
مدارس غیرانتفاعی چگونه مدارسی هستند؟
مدارس غیرانتفاعی مدارسی غیر دولتی هستند که تامین هزینه های آن برعهده والدین می باشد. در متن مقاله به صورت کامل هر آنچه که باید درباره مدارس غیرانتفاعی بدانید آورده شده است.
ثبت نام مدارس در مدارس غیر انتفاعی به چه صورت است؟
ثبت نام در مدارس غیر انتفاعی از طریق مراجعه به سامانه پادا به نشانی pada.muda.ir صورت می گیرد. دانش آموزان باید در زمان تعیین شده به این سامانه جهت نام نویسی مراجعه کنند.
مزایای مدارس غیر انتفاعی چیست؟
از جمله مزایای مدارس غیر انتفاعی می توان به برگزاری کلاس های فوق برنامه برای دانش آموزان دوازدهمی و آماده کردن آنان برای کنکور سراسری اشاره کرد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
مدارس غیرانتفاعی چه مدارسی هستند؟ + مزایا و معایب آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
باسلام.
موضوع مقالتون خوبه اما بدنهاش ضعیف
مشخصه که خیلی سرسری و از روی یکی دوتا سایت تخلیص!! کرده و نشر دادین.
ببینید دوستان ظاهر مدارس غیرانتفاعی جذاب اما باطنش ی چیز دیگهاس.
مدیران این مدارس با اینکه اونجان اما از جیب موسسان پول نمیگیرند بلکه از جیب دولته!! ولی اصله مطلب اینجاس که مدرسین(معلمین) این مدارس کیان؟
جالبه که مدرسین این مدارس از فارغ التحصیلان دانشگاههای غیر دانشگاه فرهنگیان(تربیت معلم) اند و بواسطه مدارکشون میشه گفت که دوره علمی دیدن اما دوره پرورشی(تربیتی) چی؟!
و اینکه این مدیران فرهنگی نیز قانون رو دور میزنن و به مدرسین به صورت حتی حقوق قانون کار پرداخت نمیکنن و ی قرارداد سوری و مخفی با مدرسین میبندن و حقوق خیلی کمتر میدن.
خب آیا واقعا این ویرانه مدارس سودی هم دارن؟ و آیا اون دانشآموزان واقعا دانش میآموزند؟
و مدارس دولتی هم با داشتن سرانه بالای دانشآموزان در کلاس و کلاسهای چندپایه و نیز دبیران غیر تخصصی سالهاست که به فنا رفتن.
اگه واقعا دلسوز فرزند خودتون هستید یا خودتون باهاش کار کنید و براش وقت بذارید و یا از این مملکت برید یه جایی که قدر علم و شرف را پاس بدارند.