دوره متوسطه اول یکی از مهم ترین دوره های تحصیلی دانش آموزان است. در واقع دانش آموزان در این دوره به صورت جدی تر وارد مقوله تحصیل و کسب علم و دانش می شوند. به جرات می توان گفت که این دوره از تحصیل هر فرد در آینده تحصیلی و شغلی او تاثیر بسیار زیادی دارد.
در واقع دانش آموزان در پایان این دوره تحصیلی اولین انتخاب مهم زندگی خود را انجام می دهند. بنابراین روند این 3 سال و انتخاب آخر آن در تحصیل فرد تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت.
توصیه می کنیم که اگر دانش آموز دوره اول متوسطه هستید یا والدینی هستید که فرزندتان در این دوره در حال تحصیل است، بهتر است با دریافت مشاوره تحصیلی دوره اول متوسطه بهترین آینده را برای خود رقم بزنید.
برای درک بهتر این موضوع شما را دعوت می کنیم که این مقاله را تا به انتها بخوانید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
آشنایی با دوره اول متوسط نظام جدید آموزشی و دریافت مشاوره تحصیلی دوره متوسطه اول
دوره متوسطه از دو بخش تشکیل شده است. هر کدام از این دوره ها 3 ساله می باشند. دانش آموزانی که دوره 6 ساله ابتدایی را به پایان رسانده اند، وارد دوره متوسطه اول می شوند که شامل سال های هفتم، هشتم و نهم است.
در سال های گذشته و نظام قدیم آموزشی به این دوره، دوره راهنمایی می گفتند. دانش آموزان بعد از پایان دوره متوسطه اول، وارد دوره متوسط دوم یا دبیرستان می شوند. بنابراین برای اینکه بتوانند در دبیرستان در رشته دلخواه خود تحصیل کنند، باید در دوره متوسطه اول برنامه ریزی خوب و دقیقی داشته باشند.
به عبارتی ساده تر می توان چنین گفت که شروع این دوره انتقال کودک از کودکی به نوجوانی است. بسیاری از استعدادهای دانش آموز در این دوره شکوفا می شوند. بنابراین جهت دادن به استعدادها در راستای یک انتخاب رشته مناسب بسیار مهم و حائز اهمیت است.
در این میان امکان این وجود دارد که والدین به درستی استعدادهای فرزند خود را شناسایی نکنند و انتظارات زیادی داشته باشند و یا اینکه برعکس توجهی به برنامه ریزی فرزندشان نداشته باشند و این مساله باعث فرصت سوزی شده و دانش آموز به حق خود نرسد.
به همین علت در این جا، دریافت مشاوره تحصیلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همه والدین و دانش آموزان دوره متوسطه اول، بهتر است که از شروع این دوره با مشاور تحصیلی مدرسه و یا مشاور دیگری در ارتباط باشند تا تمامی سلایق، استعدادها و توانایی های دانش آموز شکوفا شده و برای یک انتخاب رشته درست آماده شود.
وظایف مشاوران در دوره متوسطه اول
وظایف مشاوران در دوره متوسطه اول عبارتند از:
- آشنا کردن دانش آموزان و والدین آنها با ساختار نظام آموزش و پرورش و ضوابط انتخاب رشته.
- ایجاد زمینه های موثر در بالا بردن سطح آگاهی دانش آموزان نسبت به توانایی ها و محدودیت هایشان.
- شناسایی مشکلات تحصیلی و تربیتی دانش آموزان و کوشش برای رفع مشکل یا بهبود آن.
- انجام مشاوره فردی و گروهی با دانش آموزان در امور تحصیلی- تربیتی و خانوادگی.
- برگزاری آزمون های هوش، استعداد، رغبت و شخصیت در مدرسه
- کمک به انتخاب رشته دانش آموز
- تدریس برنامه ریزی تحصیلی، شغلی و مهارت های زندگی به دانش آموزان
کتاب های دوره اول متوسطه
دانش آموزان در این دوره از تحصیل با تعداد کتاب بیشتری روبرو خواهند شد. همچنین چند درس در این دوره وجود دارد که تنها برای پسران و یا تنها برای دختران هستند. بنابراین باید زمان زیادی برای مطالعه بگذراند و روش های صحیح مطالعه را از همین دوره یاد بگیرند.
در این دوره از زندگی، حتی وجود کلاس های تقویتی و کمک درسی نیز بیشتر می شود و این تغییرات در زندگی دانش آموز باید به صورتی باشد که فرد بتواند با علاقه تمام آنها را انجام دهد.
قبل از هر چیز بهتر است دانش آموزان و والدین آنها با لیست کتاب هایی که در دوره متوسطه اول تدریس می شوند، آشنا شوند تا یک آمادگی ذهنی داشته باشند. لیست کتاب های این 3 سال به شرح زیر است.
لیست کتاب های درسی پایه هفتم:
- فارسی
- آموزش مهارت های نوشتاری (نگارش و انشاء)
- علوم تجربی
- ریاضی
- مطالعات اجتماعی
- فرهنگ و هنر
- عربی
- پیام های آسمانی
- انگلیسی
- کتاب کار انگلیسی
- کار و فناوری
- تفکر و سبک زندگی (مشترک بین دختران و پسران)
- تفکر و سبک زندگی (ویژه دختران)
- آموزش قرآن
- پیام های آسمان (ویژه اهل سنت)
لیست کتاب های درسی پایه هشتم:
- ریاضی
- فارسی
- آموزش مهارت های نوشتاری (نگارش و انشاء)
- علوم تجربی
- مطالعات اجتماعی
- انگلیسی
- کتاب کار انگلیسی
- آموزش قرآن
- کار و فناوری
- پیام های آسمان
- تفکر و سبک زندگی (مشترک بین دختران و پسران)
- تفکر و سبک زندگی (ویژه پسران)
- عربی
- فرهنگ و هنر
لیست کتاب های درسی پایه نهم:
- فارسی
- آموزش مهارت های نوشتاری (نگارش و انشاء)
- عربی
- انگلیسی
- کتاب کار انگلیسی
- ریاضی
- علوم تجربی
- مطالعات اجتماعی
- کار و فناوری
- فرهنگ و هنر
- پیام های آسمان
- پیام های آسمان (ویژه اهل سنت)
- تعلیمات ادیان الهی و اخلاق
- آمادگی دفاعی
راه های دریافت مشاوره تحصیلی دوره اول متوسطه
برای دریافت مشاوره تحصیلی در تمامی مدارس یا اغلب آنها، مشاوره تحصیلی وجود دارد که به دانش آموزان، والدین و حتی معلمان مدرسه مشاوره می دهند. این مشاوران با آگاهی کامل و تسلط بر شرایط دانش آموز، مدرسه و… بهترین خدمات را به شما ارائه خواهند داد.
مورد بعدی؛ مراجعه حضوری به مراکز مشاوره است. مشاورین با بررسی شرایط، نمرات، علایق و توانایی های دانش آموز می توانند او را به بهترین شکل راهنمایی کنند. این مشاوره امروزه به صورت غیر حضوری (تلفنی و آنلاین) نیز وجود دارد.
بنابراین والدینی که به آینده فرزندان خود فکر می کنند، بهتر است همواره یک مشاور در کنار زندگی تحصیلی فرزندشان داشته باشند.
مشاور با توجه به تغییرات نظام آموزشی کشور و ساختار آن، همواره اطلاعات به روزی خواهد داشت و می تواند یک یار کمکی بسیار موثر در پیشرفت و موفقیت دانش آموز باشد.
جمع بندی
دوره متوسطه اول؛ مانند یک سکوی پرتاب است که نقش بسیار مهمی در آینده تحصیلی و شغلی دانش آموز خواهد داشت.
از آنجایی که نظام آموزشی کشور در چند سال اخیر تغییراتی داشته، والدین گرفتاری های زیادی دارند و همچنین بازار کار در ایران چندان مطلوب نیست؛ دریافت مشاوره تحصیلی دوره متوسطه اول بسیار مهم است؛ زیرا این مشاور می تواند با توجه به استعدادهای دانش آموز، برنامه ریزی بهتری را برای آینده او رقم بزند.
درصورتی که شما نیز به دریافت مشاوره تحصیلی دوره متوسطه اول فکر می کنید، حتما با مشاورین ما در مرکز مشاوره آویژه در ارتباط باشید تا بهترین خدمات و مشاوره ها را به شما ارائه دهند.
سوالات متداول
آیا دریافت مشاوره تحصیلی تنها برای انتخاب رشته کافی است؟
خیر؛ انتخاب رشته در سال نهم انجام می شود. در این زمان نتیجه کارهای دانش آموز مورد بررسی قرار می گیرد و چه بسا ممکن است که دانش آموز در طول این سه سال برنامه ریزی درستی نداشته و از رشته موردنظر خود بسیار دور شده باشد. بهتر است که مشاوره در طول این 3 سال انجام شود تا دانش آموز برای رسیدن به رشته موردنظر خود، تلاش هدفمندی داشته باشد و نمرات خوبی کسب کند.
آیا تمام کسانی که از مشاور کمک می گیرند، در رشته های علوم تجربی یا ریاضی موفق هستند؟
خیر؛ مشاور استعدادها و توانایی های دانش آموز را ارزیابی می کند و با توجه به توانایی ها، استعداد و علاقه دانش آموز مسیر را به او نشان می دهد. اگر دانش آموزی در رشته های فنی و یا هنر استعداد بیشتری داشته باشد، به سمت هنر می رود و اگر استعداد ریاضی داشته باشد به سراغ رشته ریاضی. بنابراین اجباری در انتخاب رشته دانش آموز وجود ندارد و هر دانش آموز با دریافت مشاوره درست به سمت علایق خود خواهد رفت.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
مشاوره تحصیلی دوره اول متوسطه؛ دریافت مشاوره تحصیلی برای دانش آموزان پایه هفتم، هشتم و نهم
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام من معدلم۷۱/ ۱۷ میتونم برم رشته انسانی
با سلام من پایه هشتم تیزهوشان هستم و افت تحصیلی شدیدی کردم و پارسال همه نمرات ۲۰ بود ولی امسال ۱۵و ۱۷ اصلا نمیدونم باید چیکار کنم روزی ۶ ساعت درس میخونم از گوشیم کم استفاده میکنم تست میزنم دوره میکنم در طول هفته درس ها مو همه معلم هام از من دارن ناامید میشدن
من دختر کم شنوا هستم منتمام تلاشم میکنم که نمره ۱۹ بیاورم کلاس نهم ولی نمیتوانم بیاورم علت چی هست ؟
سلام خسته نباشید میتونید یک کتاب خوب بهم معرفی کنید برای ریاضی ششم تا نهم من باید یک دوره همشون رو دوره کنم تا یاد اوری بشه. کتابی هست که ریاضی این چهار سال رو یک جا داخلش بتونم بخونم؟
خیلی سبز و مهر و ماه خوبه
سلام من پایه نهم هستم و میخوام تیزهوشان امتحان بدم میخوام ازتون کمک بخوام ببینم چطور درس بخونم تا قبولی بیارم نمراتم همه ۱۹/۷۵، ۲۰ هست فقط نمیدونم چطور بخونم که بتونم تیزهوشان بیارم ممنون میشم کمکم کنید
با سلام و احترام وقت شما بخیر سیری هستم دروس کمک درسی تیزهوشان را تهیه بفرمایید و نکات مربوط به قوانین چهار مرور و تست زدن رو رعایت فرمایید برای اطلاعات بیشتر با کلینیک آویژه تماس حاصل فرمایید
سلام من پایه هفتم هستم میخواستم یه برنامه ریزی خوب و مناسب داشته باشم تا بتونم همه درسامو به موقع بخونم
سلام
جهت برنامه ریزی با کارشناسان ما تماس بگیرید
سلام من نمیدونم شما این پیام رو میخوانید یا نه من کلاس نهم هستم امتحانات خرداد رو نگارش رو تجدید شدم چون غایب بودم توی مدرسه هم گفتن باید دوباره امتحانشو بدی تا بری انسانی معدلمم16و10 صدم شده آیا میتوام با دادن امتحان نگارش برم به انسانی تروخدا جواب بدید تروخدا😔
با سلام باید شهریور امتحان دهید
درود بر شما
بله می توانید .مشروط بر اینکه میانگین نمره پایانی نوبت دوم (نمره برگه )پایه هفتم ،هشتم با ضریب ۱ وپایه نهم با ضریب ۳ کمتر از ۱۴ نباشد .برای آنکه بدانید در شهریور چه نمره باید کسب کنید نمره پایانی نوبت دوم (نمره برگه )پایه هفتم و هشتم را با هم جمع کنید و از ۷۰ کم کنید .هر عددی باقی ماند بر ۳ تقسیم کنید .هر عددی که به دست آمد نمره ای است که باید در شهریور کسب کنید .
البته در درس فارسی دروس نگارش و،املاء و فارسی با هم جمع می شوند.
سلام
سلام
پسرم میخواد بره هفتم .براش 8 ماه معلم خصوصی تیزهوشان گرفتم 7 ساله زبان میره ولی اصلا علاقه نشون نمیده. مدرسه هم همینطور هستش.خواهش میکنم راهی برام بزارید تا دیر نشده.
سلام ببخشید من میخوام برای کره جنوبی بورسیه بگیرم میتونید راهنماییم کنید من درس ام هم خیلی خوبه و معدل هام همش بالای ۱۷ و ۱۸ هستند کلاس هفتم هم هستم میخوام برای ۱۵ سالگی بورسیه بگیرم و به کره جنوبی برم و اونجا درس بخونم همچین چیزی میشه ؟ بهش میگن بورسیه زیر ۱۸ سال
سلام وقت بخیر
در صورت داشتن شرایط تحصیلی درخشان تحت شرایطی ویزای d-4-3 به شما تعلق خواهد گرفت
سلام من پایه هفتم هستم و ترم اول ۱۹ و نیم شدم و قصد دارم جهشی بخونم
گفتن که بعضی از بخشنامه ها اول باید تست هوش وکسلر رو بدم میخواستم بدونم برای تست هوش وکسلر چه کتابایی بخونم ؟
سلام وقت بخیر تست هوش کتاب خاصی ندارد و در نهایت میزان هوش شما سنجیده می شود
سلام منم برنامه ریزی ندارم و کم درس میخونم درس خوندن دوست ندارم دوست دارم برنامه ریزی کنم ولی نمی دونم چیکار کنم کلاس هشتم
سلام شما میتوانید طبق برنامه کلاسی و به صورت ریز به ریز و نکته ای درس بخوانید که خسته کننده نیز نباشد البته باید برنامه ریزی نیز انجام شود.
سلام من تا لایه کتاب بمو باز میکنم نمیتو نم بخونمش هر کاری میکنم تا بتو نم جلو یه خو دمو بگیرم تا به مو به بتو نم درسمو بخونم اما نمیتو نم من باید چیکارکنم؟؟؟؟؟؟؟
سلام. بحث راهنمایی و مشاوره تحصیلی نیاز به بررسی چند جانبه دارد شما میتوانید برای دریافت اطلاعات کامل با مشاوران ما در مرکز تماس بگیرید.
سلام من پایه هفتم هستم و نمی توانم درس بخونم اصلا وقت نمیکنم درس بخونم و خیلی عقبم باید چیکار کنم تا بتو نم درس ها مو به موقع بخونم؟
سلام. بحث راهنمایی و مشاوره تحصیلی نیاز به بررسی چند جانبه دارد شما میتوانید برای دریافت اطلاعات کامل با مشاوران ما در مرکز تماس بگیرید.
سلام من کلاس هفتم هستم من برنامه ریزی ندارم و برای درس خوندن وقت کم میارم
صائمه جان اگه مفهومی بخونی هیچوقت وقت کم نمیاری…مفهومی یعنی تک تک جمله ها رو بفهمی و تصورشون کنی و به شکل ها توجه کنی