تماس از تلفن ثابت
9099071985

چگونه درس شیمی را صد بزنیم؟ (نحوه مطالعه شیمی)

چگونه درس شیمی را صد بزنیم؟ (نحوه مطالعه شیمی)

تمامی دانش آموزان در زمان کنکور، وقتی به دروس اختصاصی می رسند، از خود می پرسند که چگونه می توان به درصد بالایی در دروس اختصاصی دست پیدا کرد؟ بسیاری از افراد همان اول راه و با دیدن حجم بالایی از دروس خود را کنار می کشند و راه را برای افراد دیگر باز می کنند؛ اما دسته ای دیگر از دانش آموزان تمام تلاش خود را می کنند و نه تنها به درصد های بسیار بالا می رسند بلکه رتبه های بالا را نیز از آن خود می کنند. یکی از این درس های اختصاصی رشته های تجربی و ریاضی، درس ترش و شیرین شیمی است!

ترش و شیرین به این دلیل که علاوه بر شیرینی و جذابیت خاص این درس، هر اشتباه کوچک در این درس، اخمی بر پیشانی شما می آورد! درس شیمی ضریب زیادی در کنکور دارد و هر چقدر درصد شما در این درس بالاتر باشد، رتبه شما با ضریب بالاتری تغییر پیدا می کند.

شما در جلسه کنکور تنها 48 ثانیه زمان دارید تا هم روی سوال را بخوانید و هم آن را حل کنید و هم در گزینه ها به دنبال آن باشید و هم در پاسخنامه آن را علامت بزنید. اما نترسید! کسب درصد 100 در این درس غیر ممکن نیست. نگاهی به کارنامه های سال های پیش داشته باشید می توانید حدس بزنید که کسب درصد بالا در این درس، کار چندان سختی نیست.

ما شما را راهنمایی می کنیم که درصد بالایی را در این درس کسب کنید و با کمک این درس رتبه خودتان را در این درس افزایش دهید. تنها کافیست تا پایان این مطلب همراه ما باشید و تمام نکاتی که به شما می گوییم را به خوبی به خاطر بسپارید.

ما تمامی تجربه های رتبه های برتر را جمع آوری کرده ایم و در اختیارتان قرار داده ایم. این مطلب را از دست ندهید.

ساعت مطالعه شیمی و نحوه مطالعه این درس

در نظر داشته باشید که هرگز نباید کیفیت را فدای کمیت کنید؛ یعنی نباید با ساعت مطالعه زیاد، کیفیت مطالعه­ تان پایین باشد ؛یا نباید تایم کمی را برای مطالعه این درس داشته باشید.

کنکور شیمی

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که ساعتی که برای هر درس در مطالعه برای کنکور در نظر می گیرید، متناسب با ضریب آن درس باشد و تناسب بین مطالعه دروس عمومی و اختصاصی را با نسبت 70-30 همیشه رعایت کنید.

به صورت هفتگی میانگین 20 درصد کل ساعت مطالعه هفتگی به درس شیمی اختصاص یابد و این 20 درصد را بین مطالعه تستی و تشریحی تقسیم کنید. اگر به نظر خودتان در این درس سطح علمی بالایی ندارید؛ بیشتر از 20 درصد برایش وقت کنار بگذارید.

نحوه مطالعه مطالب حفظی درس شیمی

یک روش اختصاصی را نمی توان برای تمامی مباحث شیمی تجویز کرد. در کنکور 35 تست را مشاهده می کنیم که این تست ها به سه دسته حفظی، مفهومی، مساله.

در سال های اخیر این موضوع را بسیار مشاهده می­کنیم که اهمیت سوالات مفهومی و مسائل محاسباتی شیمی اهمیت بیشتری پیدا کرده­ اند.

نظریه ها، رنگ ها، بعضی عناصر و مواد خاص و… جنبه حفظی دارند. برای آن که در کنکور به خوبی از پس سوالات حفظی بربیایید، راهی جز حفظ کردن و مرور مطالعات خودتان ندارید. برای مباحث شیمی هم مانند مباحث حفظی سایر دروس، باید زمان مناسب تست زدن را رعایت کنید و نباید بلافاصله بعد از مطالعه، شروع به تست زنی کنید.

توصیه ای که برای شما داریم این است که در جواب دادن به سوالات شیمی آزمون های آزمایشی سوالات حفظی را در اولویت قرار دهید؛ یعنی سوالاتی که نیازی به محاسبات ندارند.

در کنار سوالاتی که از شما زمان بیشتری طلب می کنند یا اصلا آن ها را بلد نیستید، علامت بزنید و در آخر اگر زمان اضافه داشتید، روی این سوالات فکر کنید.

شما باید تمام سوالاتی که زمان کمتری از شما می گیرد را شناسایی کنید و ابتدا به پاسخ دادن آنها بپردازید. در اینصورت شما زمان بیشتری را برای سوالات محاسباتی خواهید داشت.

اگر جزو آن دسته از دانش آموزانی هستید که مطالب حفظی را سریع فراموش می کنید و در جلسه آزمون ها در به خاطر آوردن آنها دچار مشکل می شوید، نگران نباشید! ما به شما می گوییم که چه کاری باید انجام دهید و مانند یک کامپیوتر همه چیز را در ذهن خود داشته باشید!

نحوه مطالعه مطالب حفظی درس شیمی

راه حلی که برای این مشکل وجود دارد، بسیار آسان است و احتمالا این راه حل بسیار به گوشتان خورده است؛ این روش طلایی خلاصه نویسی است. خلاصه نویسی برای مرور و یادآوری سریع معجزه است. به شما توصیه می کنیم یک بار خلاصه نویسی را امتحان کنید و اثر جادویی این روش را در بخاطر سپردن مطالب حفظی مشاهده کنید.

در میان کتاب­های متعددی که در زمینه کنکور منتشر شده اند، بعضی از انتشارات ایده جالبی را به کار برده اند که کتابچه های کوچکی را در اختیار دانش آموزان قرار می دهند که می توانید در اوقات مرده تان از آن ها استفاده کنید و هرچه مطالعه کرده اید را به خوبی به حافظه بلند مدت خودتان بسپارید.

اوقات مرده یعنی زمانی که در زمان زنگ تفریح، حین رفت و آمد در راه و داخل ماشین، زمان شما تلف می شود. هر دانش آموز کنکوری باید بداند که زمان برایش طلا است و از تک تک لحظه هایش برای پیشی گرفتن از رقیبانش، تلاش کند.

اما به شما توصیه می کنیم که خودتان خلاصه نویسی را انجام دهید؛ زیرا در حین نوشتن هم مطالب برایتان تکرار می شود و هم بهتر در ذهنتان می ماند.

نحوه مطالعه سوالات مفهومی شیمی

شما در سوال های تستی و در آزمون ها با سوالاتی مواجه می شوید که با حفظ کردن مطالب نمی توانید به آن ها پاسخ دهید؛ علاوه بر این سوالات محاسباتی هم نیستند. شما باید برای پاسخ دادن به این سوالات آن مباحث را به خوبی بلد باشید و با تسلط کامل به آن ها جواب دهید.

مباحثی مانند نحوه پر شدن اوربیتال ها در آرایش الکترونی، واکنش های تجزیه، ترکیب، جا به جایی، سوختن و … جزو مباحثی هستند که سوالات مفهومی از آن ها مطرح می شود.

در هنگام مطالعه باید در نظر داشته باشید که شکل ها و نمودار ها و مطالب حاشیه نویسی شده کتاب از اهمیت بالایی برای طراحان برخوردارند و حتما در کنکور از این موارد سوال خواهید داشت.

سوالاتی که مطرح می شود ممکن است از مفهوم شکل در کتاب باشد و یا یکی از اجزای شکل را حذف کنند و در این باره از شما سوال بپرسند. شما باید آنقدر تست بزنید تا با نحوه سوال دادن طراحان کنکور آشنا شوید.

استفاده از سوالات کنکور های سال ها پیش در این زمینه به شما کمک زیادی می کند.

کنکور شیمی

نحوه مطالعه مباحث محاسباتی و حل کردنی درس شیمی

مباحث محاسباتی همیشه برای دانش آموزان سخت بوده؛ چه برای دانش آموزان تجربی چه ریاضی!

مباحثی مانند مباحث استوکیومتری، ترمودینامیک، سینتیک، تعادل، مسائل محاسباتی و تحلیلی اسید و باز و آب و الکترولیت و … که پای ثابت سوالات محاسباتی هستند، باید با روش متفاوتی مطالعه شوند.

به شما توصیه می کنیم که از این سوالات محاسباتی در کنکور غافل نشوید زیرا در حدود 30 درصد سوالات کنکور را به خود اختصاص می دهند.

متاسفانه تعداد سوالات محاسباتی و وقت گیر شیمی در سال های اخیر بیشتر شده اما بعضی مسائل عددی شیمی کنکور مانند مباحث ترمودینامیک شیمی، سینتیک و تعادل ها مسائل ساده ای محسوب می شوند و کنار گذاشتن این مباحث یک اشتباه استراتژیک بزرگ است!

شما برای آن که در جلسه کنکور در مدت زمان کم، به راحتی از پس سوالات محاسباتی بربیایید، باید آنقدر تست بزنید و با نمونه سوالات و روش حل محاسبات آشنا باشید که با دیدن هر سوال به سرعت، راه حل به ذهنتان برسد و زیر 60 ثانیه با انجام محاسبات به جواب نهایی برسید.

تنها روشی که برای پاسخ دادن به سوالات محاسباتی شیمی وجود دارد این است که تست زیاد بزنید!

اگر شما به اندازه کافی تست نزنید و در لحظه اول نتوانید راه حل و روش درست را پیدا کنید، زمان زیادی از شما صرف فکر کردن برای پیدا کردن راه حل درست، تلف خواهد شد و نمی توانید درصد بالایی را در این درس کسب کنید. برای سوالات حل کردنی و محاسباتی 60 ثانیه زمان نیاز دارید.

نحوه مطالعه مباحث محاسباتی و حل کردنی درس شیمی

در حل بسیاری از مسائل محاسباتی و حل کردنی شیمی، تنها نیاز به نوشتن معادله واکنش و موازنه واکنش دارید.

توصیه مشاورین ما در مرکز مشاوره آویژه به شما این است که تحت هیچ شرایطی مباحث موازنه واکنش های شیمیایی و واکنش نویسی را حذف نکنید؛ زیرا پایه بسیاری از مسائل شیمی این مباحث هستند و محدود به فصل استوکیومتری نمی شود.

علاوه بر این بسیاری از واکنش ها حفظی هستن و در هیچ کدام از دسته های قاعده دار مثل جابه جایی دو گانه، سوختن، اکسایش، ترکیب یا تجزیه قرار نمی گیرند و تنها روش به خاطر سپردن این موارد، حفظ کردن است.

حتی در بعضی از واکنش های موازنه به شما توصیه می کنیم برای آنکه سریع تر ضریب بقیه مواد را به دست بیاورید، ضریب حداقل یکی دو ماده را بلد باشید.

برای مثال ضریب نیتروگلیسیرین C3H5(NO3)3 در واکنش تجزیه نیتروگلیسیرین، 4 است.

از همان اول باید بدون ماشین حساب، محاسبه کردن را تمرین کنید؛ زیرا استفاده از ماشین حساب باعث تنبلی ذهن می شود. بهتر است تمامی مسائل را روی کاغذ بیاورید و روش آن را برای خودتان توضیح دهید. دست به قلم شدن بهترین روش است زیرا نکات ریز و مهمی وجود دارند که بدون دست به قلم شدن امکان یادگیری آن ها وجود ندارد.

جدول ضرب درس شیمی

الفبای شیمی، جدول تناوبی عناصر است. جدول تناوبی به اندازه ای حائز اهمیت است که جدول ضرب در ریاضی اهمیت دارد. تمام مباحث شیمی با عناصر و جدول تناوبی عناصر در ارتباطند.

مواردی که شما برای حل مسائل باید بلد باشید، جزئیات و خواص عناصر از جمله:

عدد اتمی

عدد جرمی

شماره گروه و تناوب

خواص فلزی و نافلزی و … هستند.

تاثیر جدول تناوبی در کنکور شیمی

عکس جدول تناوبی عناصر را روی دیوار اتاق خودتان نصب کنید و هر بار مرور کنید. شما می توانید جدول تناوبی عناصر را رمز نگاری کنید و با استفاده از درست کردن جملات با اول هر عنصر، حفظ کردن آن را برای خودتان آسان کنید.

اما اگر زمان کمی برای کنکور دارید، عناصر تناوبی جدول چهارم یعنی اعداد اتمی 19 تا 36 را حتما بلد باشید؛ زیرا جزو مهم ترین و سوال خیز ترین دوره جدول تناوبی از نظر آرایش الکترونی و تعیین شماره دوره و گروه هستند.

بهتر است عدد اتمی و آرایش الکترونی این عناصر رو بلد باشید. به طور متوسط هر سال 1 سوال از این 18 عنصر جدول تناوبی داریم.

مهم ترین و پر سوال ترین فصل ها

مباحثی مثل ساختار لوویس و ترکیبات کووالانسی، مسائل استوکیومتری، مسائل اسید و باز و الکتروشیمی به طور کلی نسبت به سایر مباحث شیمی کنکور کمی سخت تر است و زمان بیشتری را از شما طلب می کند. از هر فصل شیمی در کنکور 2 الی 4 سوال و گاهی به صورت استثنایی 5 سوال مطرح می شود.

در زیر ما مباحثی که سوال خیز هستند رو براتون نوشتیم:

  • مبحث تغییر انرژی آزاد گیبس و خود به خودی بودن واکنش
  • مبحث خواص تناوبی (شعاع اتمی، الکترونگاتیوی، واکنش پذیری، انرژی یونش) 2-4 تست
  • تعیین نوع پیوند با توجه به اختلاف نگاتیوی دو عنصر
  • تعیین درصد جرمی یک عنصر در یک ترکیب نیتروژن دار یا پلی وینیل کلرید
  • فرمول مولکولی وینیل کلرید C2H3Cl است.
  • ساختار گسترده یک ترکیب آلی

حتما ساختار گسترده آسپیرین، متیل سالیسیلات، سالیسیلیک اسید، سیکلو هگزان، بنزن، نفتالن، تولوئن و گلوکز رو حفظ باشید در حدی که هم ساختارش رو از حفظ رسم کنید و هم با توجه به شکل، فرمول مولکولی رو تشخیص بدید.

نحوه مطالعه شیمی کنکور از زبان رتبه های برتر که چگونه شیمی را 100 بزنیم؟

نحوه مطالعه شیمی کنکور از زبان رتبه های برتر که چگونه شیمی را 100 بزنیم؟

در این بخش ما از زبان رتبه برتر های سال های پیش که توانستند درصد 100 را کسب کنند روش مطالعه شان را در اختیارتان قرار داده ایم؛ بهتر است این بخش از مقاله را از دست ندهید.

فائزه قائم دوست رتبه 3 کشوری کنکور تجربی که دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران هستند:

تنها درسی که 100 زد شیمی بود. اول متن خود کتاب درسی رو میخواندم، مطالب حفظی را حفظ می کردم، مثلا کتاب شیمی سال دوم مطالبش حفظی-مفهومی بود، بعد جزوه معلم شیمی رو میخواندم، بعد درسنامه کتاب کمک درسی را می خوندم و بعد هم تست کار می کردم و بررسی می کردم.

بیشتر اوقات بار اول تست های آموزشی را کار می کردم و یکی یکی جواب تست ها را بررسی می کردم ولی دفعه بعد امتحانی تست کار می کردم مثلا ۵۰ تست را با هم می زدم.

مژگان قائد رحمتی که رتبه 34 منطقه 3 در کنکور بود، درصد شیمی 80 را کسب کرده است. از زبان خود مژگان به روش مطالعه او آشنا شویم:

من بعد از کلاس درس جزوه معلم را میخواندم و تست های آموزشی معلم را حل می کردم. منبع اصلی درس شیمی من کتاب درسی و جزوه ای بود که در کلاس می نوشتم. کتاب شیمی پیش دانشگاهی را با برنامه مدرسه جلو می بردم و برای شیمی پایه هم با آزمون های آزمایشی هماهنگ بودم.

بعد از تست زدن رفع اشکال می کردم و تست هایی که درست جواب نداده بودم یا اصلا جواب نداده بودم را داخل کتاب کمک درسی ستاره دار می کردم و نکات خوب تست ها را در حاشیه کتاب یادداشت می کردم. از خلاصه برداری، با صدای بلند خواندن، برای دیگران توضیح دادن و از جعبه لایتنر نیز استفاده می‌کردم. مطالب فرّار را هم در فاصله های زمانی نزدیک به هم مرور می‌کردم.

حمد اكبري مقدم رتبه 40 منطقه 1 کنکور تجربی، درصد شيمی: 100 درصد

اول كتاب درسي را مي‌خواندم و بعد تست مي‌زدم. وقتي تست مي‌زدم هم نكاتي كه بلد نبودم و غلط زده بودم و هم آن‌هايي كه توانسته بودم پاسخ دهم اما به نظرم سوالات و نكات مهم و خوبي بودند را يادداشت مي‌كردم و بعدا مجددا مرور مي‌كردم.

براي محاسبات بايد رياضي قوي باشد وگرنه مشكل خاصي وجود ندارد. به طور كل بايد آنقدر تمرين مي‌كردم و تسلطم زياد مي‌شد كه با ديدن يك تست روش حل آن بلافاصله در ذهنم بيايد و هم‌چنين واكنش سوال را كاملا حفظ باشم و وقت براي اين بخش‌ها تلف نشود.

به طور كل تمرين زياد تنها راه آسان شدن اينگونه سوالات بود و باعث افزايش سرعت در اين تست‌ها مي‌شد. نكته ديگر اين‌كه در آزمون زمان هر درس تنها به خود همان درس اختصاص داده شود. البته من چون داوطلب تجربي بودم مجموعا يك ساعت و نيم به دروس زيست و شيمي اختصاص مي‌دادم و با شيمي شروع مي‌كردم،‌ سپس سراغ رياضي و فيزيك مي‌رفتم.

کنکور شیمی

امیررضا براتی رتبه یک گروه آزمایشی تجربی در آزمون سراسری ۹۷ درصد شیمی‌: 92/2

تلاش می‌کردم به خود کتاب درسی کاملاً مسلط شوم تا بتوانم به سوال‌هایی که به حفظیات شیمی ‌مربوط می‌شود پاسخ بدهم. برای بخش محاسبات نیز زیاد تمرین کردم و با تمرین زیاد، محاسباتم قوی شد. بعضی از سوال ‌های این درس نیز نه حفظی است نه محاسباتی، و برای پاسخ به این سوال‌ها باید مفاهیم دروس شیمی ‌را کاملاً فهمید و دانست که هدف از طرح این مطلب در کتاب درسی چیست و چه فایده‌ای دارد.

برای مثال من سعی می‌کردم که یک واکنش شیمیایی را در ذهنم تجسم کنم، اینکه فرضاً وقتی یک مولکول با مولکول دیگر برخورد می‌کند چه اتفاقی می‌افتد. به یاری این تحلیل، راحت‌تر از پس سوال‌های شیمی ‌برمی‌آمدم.

برای شیمی‌ نیز بعد از زیست‌ شناسی، بیش از سایر درس‌ها وقت می‌گذاشتم. حدوداً ۱۰ ساعت در هفته درس می‌خواندم. البته باید بگویم که ساعت‌های ذکر شده برای زمانی بود که تعطیل بودیم و مدرسه نداشتیم، اما در دوران مدرسه به غیر از روزهای تعطیل، شش یا هفت ساعت مطالعه می‌کردم.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

نتیجه گیری

با وجود تمامی توضیحاتی که در خصوص کسب درصد 100 به شما دادیم و با روش مطالعه درس شیمی از زبان رتبه برتر ها آشنا شدید، در نهایت روش هرکس بسته به خصوصیات فردی، متفاوت هستش. مشاوران در این زمینه بهتر می توانند شما را راهنمایی کنند و به شما بگویند که چطور مطالعه کنید تا درصد خوبی را کسب کنید.

مشاوران ما در مرکز مشاوره آویژه شما را کمک می کنند تا بهترین درصد ها را کسب کنید و رتبه مورد نظرتان را کسب کنید و به موفقیت در کنکور دست پیدا کنید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

چگونه درس شیمی را صد بزنیم؟ (نحوه مطالعه شیمی)

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

جمعه

1403/9/30

شنبه

1403/10/1

یکشنبه

1403/10/2

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تماس با مشاوران آویژه از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد

پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل
اگر تلفن ثابت ندارید اینجا کلیک کنید