رشته مهندسی برق یکی از رشته های پر طرفدار شاخه ریاضی است. این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایش های متنوعی دارد. در این مطلب به بررسی بهترین گرایش های مهندسی برق از نظر بازار کار پرداخته ایم.
رشته برق در مقطع کارشناسی دارای 4 گرایش زیر است:
- قدرت.
- کنترل.
- الکترونیک.
- مخابرات.
این گرایش ها در چند واحد درسی با هم متفاوت هستند لازم به ذکر است که برای تخصصی تر شدن رشته باید در کارشناسی ارشد گرایش مورد نظر خود را انتخاب کنید.
اگر بازار کار رشته مهندسی برق برایتان مهم است قبل از انتخاب رشته با مشاورین متخصص در این زمینه مشورت کنید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مهندسی برق گرایش الکترونیک
گرایش الکترونیک در بین سایر رشته های مهندسی برق در رده دوم قرار دارد. امروزه با وجود عصر دیجیتال، کار با بردهای کنترلی و میکرو کنترلر ها مورد توجه قرار گرفته اند.
در کل گرایش مهندسی برق الکترونیک یک گرایش بسیار پرکاربرد در زمینه های صنایع سنگین تا صنایع سبک است.
گرایش الکترونیک در زمینه هایی از جمله استفاده و طراحی از مدارات و اتوماسیون و کنترل های ریز الکترونیک با استفاده از سنسور ها و سایر ادوات الکترونیکی مطرح است.
انتخاب گرایش الکترونیک یا سایر گرایش ها در ابتدا بستگی به علاقه فرد دارد ولی از نظر بازار کار در چند سال اخیر این رشته با رکود مواجه شده است ولی در بین گرایش های ارشد در رده دوم قرار دارد.
با توجه به تخصصی بودن برخی از از کالاهای مرتبط با صنعت برق، تعداد زیادی از افراد میتوانند به عنوان کارشناس فروش کار کنند.
تعمیرات تجهیزات پزشکی در شرکت های تولیدکننده یا وارد کننده یکی از مشاغلی است که با گرایش الکترونیک می توان وارد شد.
مهندسی برق گرایش قدرت
گرایش قدرت در رده اول بازار کار در میان گرایش های ارشد برق قرار دارد. جایگاه مهندسان برق کارشناسی ارشد بهتر از سایر گرایش هاست. جایگاه این رشته با توجه به تولید و تامین برق به عنوان زیر ساخت اصلی کشور بهتر از سایر رشته های مهندسی برق است.
با توجه به افزایش تقاضا و کم بودن میزان کار، بازار کار برای افراد فارغ التحصیل کم است.
مشکل بعدی این شغل حقوق پایین آن است در واقع مهندسین این رشته برای دست یابی به حقوق بالا باید سالهای زیادی را کار کنند تا تجربه و تخصص جمع آوری کنند.
در کل گرایش قدرت برای کسانی است که عاشق کارهای عملی هستند و این گرایش بیشترین تقاضا را برای آندر نیروگاه ها و کارخانه های صنعتی با اتوماسیون سنگین و دستگاه های چند کاره با چندین شیفت کاری است.
عرضه فروش تجهیزات به نیروگاه ها یا بازاریابی پروژه ای و تاسیسات جزو مشاغلی است که برای افرادی که مهارت دارند پر رونق است.
مهندسی برق گرایش مخابرات
گرایش مخابرات با اختلاف نظر های زیاد بعد از قدرت الکترونیک قرار دارد و دلیل آن رشد روزافزون صنایع ارتباطی و مخابراتی در کشور است و احتمال می رود با افزایش سرعت روز افزون صنایع ارتباطی و مخابراتی در کشور از بازار کار قدرتی پیشی بگیرد.
در مجموع گرایش های مخابرات و کنترل جزو گرایش های رو به گسترش هستند و اگر دنبال یک حوزه رو به رشد هستید این گرایش ها یک ایده خوب هستند.
مهندسی برق گرایش کنترل
گرایش کنترل در رده سوم یا چهارم قرار دارد. این گرایش جزو جذاب ترین گرایش در زمینه تولید دستگاه ها و یا خلاقیت در اختراع ماشین است ولی از طرفی از نظر مطالعه بسیار سخت و سنگین است. از آنجایی که یک پل رابط بین بسیاری از رشته های فنی و مهندسی است به یک هوش مهندسی نیاز است.
افرادی در این زمینه موفق میشوند که به هنر طراحی و به کارگیری پارامترهای مناسب برای کنترل و ساخت مسلط باشند.
این گرایش به دلیل سختی که دارد طرفداران زیادی ندارد و بازار آن رو به رکود است.
مهندسی برق گرایش پزشکی (بیوالکتریک)
گرایش پزشکی به دلیل اول بودن رشته پزشکی در کشور و نزدیکی این رشته با علم پزشکی، رو به رشد است و طرفداران زیادی دارد.
فارغ التحصیلان این رشته بیشتر یک تعمیرکننده تجهیزات پزشکی هستند تا یک طراح و سازنده تجهیزات پزشکی. با توجه به رشد بیمارستان های خصوصی و گران بودن تجهیزات پزشکی، ترجیح بر این است که این وسایل توسط مهندسین تعمیر و نگهداری شود تا هزینه زیادی بر بیمارستان تحمیل نشود.
تعمیر و نگهداری رشد بازار واردات تجهیزات پزشکی و تعمیر و نگهداری این تجهیزات باعث شده است که این شغل دو سویه از جمله تعمیرات و نگهداری و فروش و بازاریابی تقسیم میشود.
مهندسی برق گرایش مکاترونیک
بازار کار این رشته مبهم است و متقاضیان کمی دارد و در کل به دلیل لزوم داشتن مهارت بالا در سه شاخه سخت مهندسی از جمله برق، مکانیک و کامپیوتر در این رشته سخت تر است.
سوالات متداول
بهترین و بد ترین گرایش های مهندسی برق پیست؟
در میان گرایش های رشته مهندسی برق چیزی به اسم بدترین و بهترین وجود ندارد بلکه این علاقه فردی است که بهترین و بدترین رشته مهندسی برق را مشخص می کند.
درآمد مهندسی برق چگونه است؟
در آمد مهندسی برق بسته به سابقه کاری است.
بهترین گرایش مهندسی برق از لحاظ بازاز کاری کدام است؟
گرایش قدرت در رده اول بازار کار قرار دارد. توضیحات بیشتر در مورد این رشته در متن قرار دارد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
بهترین و پردرآمدترین گرایش رشته برق
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
ممنون از شما بابت مطالبی که قرار دادید