امروزه با گسترش شبکه های رایانه ای و بالا رفتن حجم اطلاعات و ارتباطات، نیاز به بررسی و نظارت این حجم از اطلاعات به یکی از دغدغه های انسان ها تبدیل شده است.
با توجه به کاربرد گسترده اینترنت، هر کاربر به حجم زیادی از اطلاعات شخصی در گوشی همراه و یا کامپیوتر خود، دسترسی دارد. ما عموما برای امنیت در شبکه اینترنت رمز های عبور گاها پیچیده ای در نرم افزار یا سخت افزار را مورد استفاده، قرار می دهیم که این سطح ساده و فردی برای هر کاربر است.
سیستم هر سازمان باید به گونه ای ایمن باشد که افراد سودجو نتوانند به آن آسیب بزنند. رشته امنیت اطلاعات، یکی از رشتههای دانشگاهی پرکاربرد در این زمینه بوده، که امنیت اطلاعات سازمان های بزرگ را تامین میکند.
موسسه آویژه در تلاش است تا مفیدترین و بروزترین اطلاعات را در اختیار شما بگذارد. در این مقاله بر آنیم که به معرفی رشته امنیت اطلاعات و بررسی بازارکار و آینده شغلی آن بپردازیم. لذا از شما دعوت می کنیم در ادامه مطلب با مرکز مشاوره آویژه در ادامه این مطلب همراه باشید.
رشته امنیت اطلاعات چیست؟
رشته امنیت اطلاعات، حوزه ای چالش برانگیز بوده که با مشکلات حل نشده فراوان و بحث های متعددی همراه است.
برخلاف رشته های دیگر مانند فیزیک، نجوم و علوم مشابه، این رشته فرصتی برای تسلیم شدن در برابر بررسی های نظری دقیق ندارد. پیش از آن که انتظار داشته باشید این مشکلات به طور چشمگیری بر دنیایی که در آن زندگی می کنید؛ تاثیر خواهند گذاشت.
اینترنت زمینه اثبات تحقیقات امنیتی است. تبلیغات زیادی در صنعت وجود دارد که تجارت واقعی امنیت اطلاعات را پیچیده تر می سازد. به طور کلی این رشته در رابطه با تحلیل و داده های بزرگ صحبت می کند.
این رشته آموزنده قرار نیست به سرعت توسط مخاطبان معمولی خوانده و درک شود؛ اما این رشته مخاطبان، محققان و متخصصان خاص خود را جذب می کند که امنیت را به کار خود اختصاص می دهند.
هدف افراد در این رشته، استفاده از روشی عملی و پیشگیرانه برای حل مشکلات فزاینده امنیت اطلاعات با به کارگیری علم داده ها است.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
تهدیدات امنیتی
امنیت سیستم های سازمانی با دو نوع تهدید اشخاص و بلایا رو به رو هستند.
این اشخاص شامل مدیران، کارمندان، پرسنل خدماتی، کارگران موقت، تامین کنندگان، مشتریان، دزدها، دروغگوها، کلاهبرداران و… می شوند. بلایا نیز شامل آتش سوزی، سیل، زلزله، آشفتگی داخلی، تظاهرات یا جنگ است.
مشکل مواجهه با این تهدید ها این است که ما اطلاعات آماری مناسبی در مورد تعداد دفعات بروز انواع مختلف آسیب نداریم. در امور آماری، این دشواری به عنوان مشکل شناخته می شود. هیچ سازمانی تمایلی به پذیرش حملات گوناگون به سیستم های اطلاعاتی خود ندارد.
بخش دوم مشکل تشخیص این است که حتی اگر مردم تمام جرایم رایانه ای و حوادثی را که از آنها می دانستند، گزارش می کردند، باز هم از جرایم و حوادثی که هنوز کشف نشده اند، اطلاعی نداشتیم.
با در نظر گرفتن این موضوع که همه آمارهای مربوط به جرایم رایانه ای مشکل ساز هستند، حوزه امنیت اطلاعات به یک اجماع متزلزل در مورد منشاء آسیب به سیستم ها و شبکه های رایانه ای رسیده است.
شاید بیش از نیمی از آسیب ها ناشی از خطاها و کوتاهی های کاربران مربوط به سیستم ها باشد. خسارت آتش و آب و مشکلات ناشی از برق ضعیف، شاید یک چهارم مشکلات را تشکیل می دهند. کارمندان مجاز به استفاده از منابع اطلاعاتی، منبع مهمی از مشکلات هستند.
🫵🫵 این مقاله را حتما بخوانید: رشته حفاظت اطلاعات
هک یا امنیت سیستمی
امنیت اطلاعات شامل سه بخش اصلی محرمانگی، یکپارچگی و دسترس پذیری می شود. هر اقدامی که جهت امنیت اطلاعات انجام شود، برای حفاظت از اطلاعات مهم بسیار حیاتی و حائز اهمیت است.
حفاظت از اطلاعات عوامل زیادی را در بر می گیرد. به عنوان مثال می توان به راهکارهای جلوگیری از دسترسی غیر مجاز، جلوگیری از فاش شدن اطلاعات مهم، دستکاری و تغییر اطلاعات، حذف یا تخریب، شنود اطلاعات، ضبط اطلاعات و مواردی از این قبیل اشاره کرد.
برای ایمن کردن اطلاعات شخصی و محرمانه، لازم است که ابزارها، فرایندها و زیر ساخت هایی تعیین و اجرا شود. افراد متخصص در رشته امنیت اطلاعات می توانند با استفاده از امکانات ایجاد شده امنیت و حفاظت از اطلاعات نقش سازنده و موثری ایفا کنند.
پذیرش رشته امنیت اطلاعات بدون کنکور در دانشگاه های کشور:
تنها دانشگاه پذیرنده رشته امنیت اطلاعات بدون کنکور در سراسر کشور دانشگاه جامع علمی کاربردی بوده که هر ساله برای دو ترم تحصیلی مهر و بهمن اقدام به پذیرش دانشجو صرفا بر اساس سوابق تحصیلی می نماید.
جهت ثبت نام متقاضیان می بایست به سایت اینترنتی سازمان سنجش و آموزش کشور مراجعه نموده و اقدام به انتخاب رشته از بین گرایش های متعدد رشته امنیت اطلاعات نمایند.
این رشته فقط در مقطع کارشناسی ناپیوسته پذیرش داشته و در مقطع کاردانی ارائه نمی شود.
لیست برخی از واحد های علمی کاربردی سراسر کشور پذیرنده رشته فناوری امنیت اطلاعات بدون کنکور:
رشته تحصیلی | مرکز آموزشی-شهر |
مهندسی فناوری امنیت اینترنت اشیا | ﻣﺮﻛﺰآموزشﻋﻠﻤﻲ-ﻛﺎرﺑﺮدي شرکت گسترش آنفورماتیک اﻳﺮان تهران |
مهندسی فناوری ارزیابی امنیتی فناوری اطلاعات و ارتباطات | ﻣﺮﻛﺰﻋﻠﻤﻲ-ﻛﺎرﺑﺮدي آﻤﻮزش ﻗﻄﻌﻪ ﻟﻮازم اﻳﺮان ﺻﻨﻌﺘﻲ و ﺗﻮﻟﻴﺪي ﺷﺮﻛﺖ تهران |
مهندسی فناوری امنیت اطلاعات | 1.مرکز آموزشی علمی کاربردی-خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران تشکیلات استان آذربایجان شرقی تبریز 2.مرکز آموزشی علمی کاربردی-فرماندهی انتظامی استان بوشهر 3.مرکز آموزشی علمی کاربردی-آنفورماتیک ایران تهران 4.مرکز آموزشی علمی کاربردی-سپاه محمد رسول اله (ص) تهران 5.مرکز آموزشی علمی کاربردی-ستاد فرماندهی نیروی انتظامی تهران |
مهندسی فناوری امنیت و دفاع سایبری | مرکز آموزشی علمی کاربردی-شرکت تولیدی محصولات صوتی و تصویری سروش تهران |
مهندسی فناوری معماری و مدیریت امنیت اطلاعات | مرکز آموزشی علمی کاربردی-خانه کارگر جمهوری اسلامی ایران تشکیلات استان خوزستان |
مهارت های مورد نیاز رشته امنیت اطلاعات
لازم است راجع به مهارت های مورد نیاز برای این رشته تحصیلی اطلاع کافی داشته باشید.
مهارتهای تیزبینی، داشتن مهارت های تصمیم گیری در لحظه، توانایی تحلیل مسائل و اطلاعات، مهارت حل مسئله و اطلاع از تهدیدات امنیتی از جمله عوامل تاثیر گذار است.
نحوه گزینش در دانشگاه اطلاعات و امنیت
شروط متعددی برای ورود به دانشگاه اطلاعات و امنیت وجود دارد.
موسسه آویژه چند مورد از آنها را برای اطلاع بیشتر شما ارائه داده است:
داوطلبان گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی باید حداقل معدل کتبی 14 و گروه آزمایشی انسانی معدل 15 داشته باشند.
داشتن مدرک پیش دانشگاهی ضروری است.
داوطلبان نباید در سازمان و مرکزی استخدام باشند.
داوطلبان باید به دین اسلام و ولایت فقیه اعتقاد داشته باشند.
حداکثر سن برای داوطلبان مقطع کارشناسی 22 سال است.
پذیرش رشته امنیت اطلاعات برای خانم ها
در زمان گذشته، رشته امنیت اطلاعات فقط برای داوطلبان آقا بود و امکان تحصیل در این رشته برای بانوان امکان پذیر نبود. در چند سال اخیر، بعضی دانشگاهها به پذیرش بانوان در رشته امنیت اطلاعات پرداختند. توجه داشته باشید که برای ادامه تحصیل در این دانشگاه ها، منتظر دفترچه سال جدید باشید.
لیست دانشگاه هایی که پذیرش بانوان را در رشته امنیت اطلاعات دارند، عبارتند از:
لیست دانشگاه های پذیرنده بانوان در رشته امنیت اطلاعات | |
دانشگاه صنعتی مالک اشتر | دانشگاه صنعتی اصفهان |
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی | دانشگاه شیراز |
دانشگاه الزهرا | دانشگاه ارومیه |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران | دانشگاه تبریز |
دانشگاه جامع امام حسین علیه السلام | دانشگاه تربیت مدرس |
دانشگاه اصفهان | دانشگاه صنعتی شیراز |
دانشگاه صنعتی امیرکبیر | دانشگاه علم و صنعت ایران |
دانشگاه صنعتی شریف | دانشگاه تهران |
آینده شغلی و بازار کار برای رشته امنیت اطلاعات
نقش امنیت اطلاعات در همه ارگان ها و سازمان ها احساس می شود. همان طور که شما نمی توانید یک شرکت را بدون حسابدار تصور کنید، برپایی یک شرکت بدون فرد متخصص در این رشته ممکن نیست.
عامل اصلی پیدا کردن یک شغل مناسب برای فرد کارشناس امنیت اطلاعات، میزان تخصص او است.
میزان استخدام متخصصان امنیت اطلاعات در آمریکا 37 درصد رشد داشته است؛ در حالی است که متوسط رشد همه مشاغل در این کشور 11 درصد برآورد شده است. فرد متخصص در رشته امنیت اطلاعات می تواند در زمینه های شغلی متفاوتی، شروع به کار کند.
در ادامه موسسه آویژه چند مورد از شغل هایی که برای افراد این رشته مناسب بوده برای شما شرح داده است.
شغل های زیر به متخصص امنیت اطلاعات احتیاج دارند:
عوامل نیروی پلیس
شهرداری
سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای
وزارتخانه ها
سازمان های دولتی و خصوصی بزرگ
بخش دوربین های مدار بسته
بانک و موسسات مالی
تولید قفل نرم افزار یا سخت افزار
پلیس فتا
محافظت از اطلاعات سرور و شبکه سازمان های گفته شده، از وظایف اصلی یک کارشناس است. پلیس فتا نیز متخصصین را نیز استخدام می کند، اما این سازمان شرایط خاص خود را نیز دارد.
رشته امنیت اطلاعات و آینده شغلی آن
با گسترش شبکه های رایانه و افزایش میزان داده ها در تلفن همراه هر فرد یا سیستم یک سازمان، مشکلات زیادی برای نگهداری از اطلاعات بوجود می آید. این رشته برای علاقه مندانی که به دنبال روشی برای حل مشکلات فزاینده امنیت اطلاعات هستند، بسیار مناسب است.
میزان تخصص شما در یافتن شغل بهتر به شما کمک می کند. از آنجایی که حجم داده های ارزشمند بسیار زیاد است، هر سازمان نیاز به یک کارشناس امنیت اطلاعات دارد. گفتنی است که طبق آمار این رشته در کشورهای آمریکا و استرالیا نیز، مورد توجه قرار گرفته است.
اگر علاقمند به تحصیل در این رشته هستید و سوالاتی در این زمینه دارید، می توانید با مرکز مشاوره آویژه تماس گرفته و سوالات خود را در این باره مطرح کنید.متخصصین مرکز مشاوره آویژه آماده ارائهمشاوره تخصصی تحصیلیدر تمامی مقاطع به دانش آموزان و دانشجویان عزیز می باشد.
سوالات متداول
فارغ التحصیل شدن در رشته امنیت اطلاعات، چند سال طول می کشد؟
زمان فارغ التحصیل شدن در رشته امنیت اطلاعات حداقل شش سال است.
ظرفیت پذیرش رشته امنیت اطلاعات چقدر است؟
ظرفیت پذیرش این رشته به میزان ظرفیت دانشگاه بستگی دارد، که از طریق دفترچه انتخاب رشته کنکور اطلاع رسانی می شود.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته امنیت اطلاعات در دانشگاه + بازار کار و آینده شغلی آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام آیا میشود از رشته فنی حرفه ای کامپیوتر رفت امنیت اطلاعات
من میخوام رشته اطلاعات و امنیت ملی در بخش ضد جاسوسی باشم نه سایبری
سلام من میخوام بخش عملیاتی شو انتخاب بکنم نه سایبری!
سلام من کلاس یازدهم هستم رشته کامپیوتر علاقه شدیدی به رشته امنیت سایبری در دانشگاه دارم
میشه درمورد شرایط ثبت نام در دانشگاه بیشتر برام توضیح بدید
با سلام و درود وقت شما سیری هستم کنکور دهید و یا بدون کنکور وارد رشته علوم کامپیوتر و مهندسی کامپیوتر شوید
سلام،من دیپلم تجربی دارم
از طریق چه رشتهای باید بیامسمت این حرفه؟
سلام در چه صورت خانم ها رو قبول میکنند؟
یا کلا قبول نمیکنن؟
سلام وقت بخیر اگه کامپیوتر و از طریق رشته فنی بخونیم میتونیم کنکور رشته امنیت سایبری بدیم یا باید رشته دبیرستان نظری باشه؟
سلام با هر رشته دبیرستانی میتوانید برای کنکور دلخواه ثبت نام انجام دهید
سلام از رشته شبکه و نرم افزار فنی و حرفه ای می تونیم وارد رشته امنیت اطلاعات شد؟
سلام برای تغییر رشته در دانشگاه و دبیرستان با معدل بالا امکان پذیر است
سلام من کلاس هشتمم و از الان میخوام فکرامو کنم ایا میشه من هم امنیت بخونم و هم برنامه نویسی
سلام
دوتا رشته ی کاملا مختلف با شرایط پذیرش متفاوت هستند
سلام می خواستم برای حضور در این رشته باید تجربی یا ریاضی یا انسانی یا معرف اسلامی ، کدام از این ها را باید در کلاس دهم انتخاب کرد ؟
ریاضی
سلام آیا از فنی حرفه ای رشته کامپیوتر میشه رفت امنیت اطلاعات