با زیاد شدن هتل ها در کل جهان، احتیاج به اشخاص متخصص در این حوزه احساس شد و در نتیجه سبب ایجاد رشته هتل داری شد. در ایران در صنعت گردشگری، این رشته نیز یکی از محبوب ترین رشته ها می باشد که با اسم مدیریت هتلداری آموزش داده می شود.
با همه گیر شدن مسافرت در دنیا و پیشرفت گردشگری می توان به این نتیجه رسید که این رشته نیز لازم است به بازار گردشگری اشخاصی را روانه کند که نسبت به زبان، آداب و رسوم، فرهنگ و رفتار های ویژه مردم دنیا شناخت داشته باشند. در این مقاله از آویژه قصد داریم به معرفی رشته هتل داری برای افرادی که می خواهند در این حوزه تحصیلات دانشگاهی و تکمیلی داشته باشند بپردازیم.
ماهیت رشته هتل داری
دانشجویان این رشته لازم است بدانند که این صنعت اغلب با اقامت مهمان سر و کار دارد. در واقع صنعت هتلداری نه فقط به استراحتگاه ها و هتل های لوکس مربوط می شود، بلکه شامل اقامت 1 شبه در متل ها، مهمان خانه ها، خوابگاه ها و مسافرخانه ها به عنوان انواع اقامتی کوتاه مدت می باشد. تهیه نوشیدنی، غذا، خدمات و سر پناه در موقع مسافرت به خانه های دور از خانه، هدف اصلی هتل ها می باشد.
به همین علت دانشجویان رشته هتل داری در طول دوره های تحصیل با مواردی از جمله منو نویسی منو و شناسی، شناخت و خرید تجهیزات و وسایل مورد نیاز برای رزواسیون، موسسه های پذیرایی، نحوه تقسیم کار در این موسسه ها، شناخت میزان انرژی و خود مواد غذایی، بهداشت کار و ایمنی در محیط آشپزخانه، تهیه انواع شیرینی ها و غذاها، بهداشت مواد غذایی و هر چیزی که برای اداره نمودن هتل می باشد، آشنا می شوند. مدیریت هتل، لازم است همه جوانب مدیریت هتل را در بر گیرد.
توانایی های لازم برای ورود به رشته مدیریت هتل داری
این رشته شامل مدیریت هر چیزی می باشد که مربوط به صنعت هتل است. اگر قصد دارید در این رشته جایگاه خود را بدست آورید، لازم است با همه روش های مدیریت یک هتل تجاری از قبیل مدیریت هتل، مدیریت پذیرایی، بازاریابی، خانه داری و حساب ها آشنا گردید.
دانشجویان رشته مدیریت هتل لازم است بدانند که افزون بر مسلط بودن به زبان انگلیسی، لازم است به یک زبان دوم که می تواند آلمانی، عربی یا فرانسوی باشد، مسلط باشند.
لازم به ذکر است که برای یک فارغ التحصیل رشته هتل داری چیزی که بر تسلط زبان ارجعیت دارد، این می باشد که دارای روابط اجتماعی خوبی باشد تا با شیوه درست با مسافران و یا به عبارتی مهمانان هتل برخورد نماید و رضایت آنان را جلب کند. در ادامه به دروس این رشته می پردازیم.
معرفی دروس رشته مدیریت هتل داری
امروزه هتلداری تنها به سرو غذا از راست یا چپ گذاشتن غذا نمی باشد، چون بیشتر مسافران اطلاع ندارند که از چپ غذا گذاشتن درست می باشد یا از راست سرو کردن، ولی موارد دیگر چون راحت بودن در زمان استراحت، تمیز بودن، دارا بودن ادب را به درستی درک می نمایند. به همین علت دروسی را برای دانشجویان این رشته تعریف نموده اند تا همه این موارد را آموزش ببینند.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
معرفی دروس پایه هتل داری
- اصول مدیریت و سازمان
- تاریخ ایران
- اصول حسابداری
- شناخت و کاربرد کامپیوتر
- مبانی جامعه شناسی
- مبانی کشور شناسی
- کلیات اقتصاد
- روانشناسی اجتماعی
- نتایج و عوارض توریسم
- شناخت و فرهنگ اقلیت های ایران
معرفی دروس اصلی هتل داری
- تأمین اجتماعی و حقوق کار
- بهداشت و کمک های اولیه
- کاربرد کامپیوتر در صنعت هتل داری و جهانگردی
- تحلیل و تجزیه مسائل اجتماعی ایران
- مدیریت تبلیغات و بازاریابی
- اقتصاد جهانگردی
- قوانین و مقررات حقوق صنعت هتل داری و جهانگردی
- روابط عمومی
- شناخت روحیات ملل
- شناخت صنعت جهانگردی
- مبانی مردم شناسی
- نقشه خوانی و آشنایی با نقشه ها
- جغرافیای جهانگردی عمومی
- جغرافیای جهانگردی ایران
معرفی دروس تخصصی هتلداری
- خدمات رستوران
- شناخت تأسیسات پذیرایی و اقامتی و تشکیلات آن
- حسابداری هتل داری
- پذیره
- اصول تغذیه و رژیم های غذایی
- شیرینی پزی
- آشپزی
- محاسبه قیمت تمام شده
- بهداشت مواد غذائی
- بهداشت کار و ایمنی
- نگهداری و شناخت تاسیسات هتل
- خانه داری
- زبان انگلیسی تخصصی
- کار آموزی
بازار کار و آینده شغلی رشته هتل داری در ایران
معمولا ساعات کاری مدیران هتل به طور تمام وقت است که حتی شامل تعطیلات عمومی و آخر هفته ها نیز است. و هم با افزایش حجم مسافرت ها در موقع تابستان و تعطیلات نوروز حجم کاری این اشخاص نیز سنگین می گردد. محیط کاری این رشته خیلی تمیز، تشریفاتی و شیک می باشد و همین علت باعث شده است برای افراد این رشته جذاب باشد.
با در نظر گرفتن به گسترش صنعت جهانگردی در کشور، سالانه در این حوزه شاهد ایجاد فرصت های شغلی خوبی به صورت تخصصی می باشیم. هر چقدر ارتباط کشور ما با سایر کشور ها بیشتر گردد، توریست زیادی وارد کشور می گردد و ما به هتل ها و در نتیجه به مدیر های هتل بیشتری احتیاج داریم.
بیشتر بخوانید:معرفی و انتخاب رشته مدیریت هتلداری (بدون کنکور)
نتیجه گیری
امروزه رشته مدیریت هتلداری به دلیل تمیز و شیک بودن محیط کاری، افراد زیادی را به خود جذب کرده است. همانطور که در مقاله بالا اشاره شد افرادی که می خواهند در این رشته به تحصیلات خود ادامه دهند، باید علاوه بر زبان انگلیسی به چند زبان دیگر نیز مسلط باشند.
در این مقاله از آویژه رشته هتلداری به صورت کامل معرفی شد. چنانچه پس از مطالعه این مقاله نیاز به مشاوره داشتید، با شماره گیری 09099071985 مشاوره لازم را از مشاوران آویژه دریافت کنید.
سوالات متداول
هتلداران چرا باید رابطه اجتماعی خوبی داشته باشد؟
تا بتوانند با شیوه درست با مسافران و یا به عبارتی مهمانان هتل برخورد نماید و رضایت آنان را جلب کند.
هتلداران علاوه بر زبان انگلیسی باید به کدام زبان ها تسلط داشته باشند؟
هتلداران افزون بر مسلط بودن به زبان انگلیسی، لازم است به یک زبان دوم که می تواند آلمانی، عربی یا فرانسوی باشد، مسلط باشند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته هتلداری – معرفی کامل + بازار کار و آینده شغلی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.