وزارت دادگستری یکی از 19 وزارتخانه های جمهوری اسلامی ایران است، که به موجب اصل 160 قانون اساسی این وزارتخانه مسئولیت کلیه مسائل مربوط به روابط قوه قضائیه با قوه مجریه و قوه مقننه را عهده دار است و از میان افرادی که رئیس قوه قضائیه به رئیس جمهور پیشنهاد می کند انتخاب می شود.
وزیر دادگستری تنها وزیری است که برای انتخاب شدن به این سمت، باید اعتماد رؤسای هر سه قوه کسب نماید. در ادامه این مقاله به بررسی شرایط خروج کارکنان دادگستری خواهیم پرداخت.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط خروج از کشور کارکنان دادگستری
کارکنان دادگستری برای خروج از کشور بل مانع میباشند، اما اخیرا دستورالعمل ویژه ای از سوی رئیس قوه قضاییه برای کاهش تشریفات و هزینه ها در سفرهای خارجی کارکنان قوه قضاییه و دعوت از مقامات و هیئت های خارجی ابلاغ شده است؛ که در ادامه به بررسی این دستور العمل ها میپردازیم.
این دستورالعمل برای ایجاد هماهنگی و یکپارچگی در اقدامات مربوط به انجام ماموریت های خارج از کشور مقامات و کارکنان قوه قضاییه در قالب اعزام هیئت های قضایی و کارشناسی، گروهی، انفرادی و نیز دعوت از هیئت های قضایی و کارشناسی دیگر کشورها توسط واحدهای مختلف قوه قضاییه ایران و با نگرش به راهکارهای مربوط به عرصه بین الملل ارائه شده در سند تحول قضایی، تهیه و ابلاغ شده است.
بر اساس این دستورالعمل ها، بررسی سفرهای خارجی کارکنان قوه قضاییه و دعوت از مقامات و هیئت های خارجی بر عهده یک کارگروه ویژه به نام (کارگروه سفرهای خارجی قوه قضاییه) گذاشته شده است.
این کارگروه که از رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه، دادستان کل کشور و یا یکی از معاونین وی، معاون امور بین الملل (رئیس کارگروه)، معاون پشتیبانی و مالی و عمرانی و رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه تشکیل شده است، درباره انجام سفرهای خارجی کارکنان قوه قضاییه و دعوت از مقامات و هیئت های خارجی به کشور تصمیم گیری می کند.
در این دستورالعمل تاکید شده است، درخواست های واصله، درخواست برای انجام سفرهای خارجی به دبیرخانه، توسط دبیر کارگروه در جلسه کارگروه مطرح خواهد شد و کارگروه باید در بررسی های خود به اصل صرفه جویی و کاهش سفرهای خارجی، توجه ویژه داشته باشد.
همچنین در دستورالعمل آمده است؛ کارگروه در مورد ضرورت و یا عدم ضرورت سفر، تعداد و ترکیب اعضای هیئت اعزامی، تعداد روزهای سفر و موارد مربوط تصمیم گیری خواهد کرد.
هرگونه دعوت از مقامات یا هیئت های خارجی یا پذیرش درخواست سفرهای موضوع این دستورالعمل به جمهوری اسلامی ایران در زمان مقتضی همراه با دلایل توجیهی و اهمیت سفر، محل تامین هزینه ها و برنامه های سفر می بایست توسط این کارگروه مورد ارزیابی قرار بگیرد.
حساسیت به موضوع صرفه جویی در هزینه سفر های کارکنان قوه قضاییه به همین نکات ختم نشده و در ماده 10 فصل اول این دستورالعمل حتی به لزوم توجه کردن به کاربرد این سفرها طبق وظایف قوه قضاییه اشاره شده است.
در این دستورالعمل تاکید شده است، پس از ماموریت خارجی، فرد یا رئیس هیئت موظف است با ارائه صورتحساب هزینه و اسناد مربوط به انجام ماموریت، از قبیل لاشه بلیت، هزینه و صورت حساب اقامت، غذا، جابجایی، هزینه ثبت نام و سایر هزینه های مرتبط با انجام ماموریت خارجی، با اداره کل امور مالی قوه قضاییه یا بخش مالی واحد متبوع تسویه حساب نماید.
همچنین دبیرخانه کارگروه موظف است تا بانک اطلاعاتی کاملی از سفرها و ماموریت های خارجی واحدهای زیر مجموعه قوه قضاییه از قبیل تعداد سفرها در سال، تعداد افراد یا هیئت های اعزامی، تعداد هیئت های خارجی و نتایج حاصله را تهیه و نگهداری نماید.
در پایان
برای بسیاری این سوال پیش آمده بود که آیا کارکنان دادگستری هم مانند ارگان های نظامی کشور مثل ارتش و سپاه ممنوع الخروج هستند؟ به همین منظور در این مقاله به بررسی این موضوع پرداختیم و جزئیات سفر کارکنان دادگستری را نیز در این مقاله ارائه کردیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص میتوانید با مشاوران باتجربه مرکز مشاوره آویژه بگیرید.
سوالات متداول
آیا کارکنان دادگستری ممنوع الجروج هستند؟
خیر، اما باید دستور العمل های ابلاغ شده را رعایت فرمایند که این دستور العمل ها در این مقاله ذکر شده است.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
شرایط خروج از کشور کارکنان دادگستری
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.