مانند رشته ی حقوق و وکالت، رشته علوم قضایی نیز در زمینه یافتن حق و برپا داشتن عدالت و اجرای قانون برای همه ی افراد جامعه فعالیت می کند.
یکی از روش های دریافت پذیرش در رشته علوم قضایی در دانشگاه های دولتی برای افراد فارغ التحصیل 3 رشته ی ریاضی، انسانی و تجربی، شرکت کردن در کنکور سراسری می باشد. ولی اگر با کنکور سراسری قبول نشدید، جای نگرانی ندارد چون شما توانایی این را دارید که در دانشگاه آزاد بدون کنکور این رشته را انتخاب کنید.
شما جهت پذیرش در رشته علوم قضایی لزومی ندارد گروه آزمایش خاصی را انتخاب نمایید، چون که از هر سه گروه، این رشته پذیرش دارد. این رشته در ایران با توجه به بازار کار خوبی که دارد، خیلی از داوطلبان علاقمند به قبولی در آن می باشند که به طبع به همین دلیل دانشگاه های دولتی نمی توانند همه ی افراد داوطلب را قبول کنند.
ما در این مقاله از آویژه تصمیم داریم شرایط تحصیل رشته علوم قضایی بدون کنکور را برای شما ارائه دهیم.
معرفی رشته علوم قضایی
بیشتر افراد فارغ التحصیل دبیرستان در رشته انسانی در سر خود آرزوی وکیل شدن را می پرورند. این رشته نیز به دلیل شباهت خیلی زیاد که به وکالت دارد خیلی پرطرفدار می باشد. فقط تفاوت رشته علوم قضایی با وکالت این می باشد که به جای وکیل، قاضی تربیت می کند.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
مهارت های لازم برای رشته علوم قضایی
افرادی که در این رشته به تحصیلات خود ادامه می دهند می بایست به ادبیات و زبان فارسی مسلط باشند، دارای توانایی استدلال و منطق بالایی باشند، در هنگام برقراری ارتباط با دیگران فن بیان خوبی داشته باشند، دارای روحیه ی عدالت جو و قدرتمند باشند، از قدرت خلاقیت و اعتماد به نفس بالایی نیز برخوردار باشند.
این اشخاص می بایست در نویسندگی و نگارش متن های فارسی قدرت بالایی داشته باشند، قادر باشند مفاهیم ریاضیات و منطق را به آسانی درک نمایند و هم به علوم فلسفی، روانشناسی و جامعه شناسی تسلط و آشنایی لازم را داشته باشند.
همچنین چون در دادگاه های ایران قضاوت با توجه به قوانین دین اسلام و احکام مرتبط با آن می باشد، بنابراین یک محصل در رشته علوم قضایی می بایست که بر فقه اسلامی نیز تسلط کامل و جامعی داشته باشند تا توانایی این را داشته باشد که در زمانی که برای دادن حکمی نیاز به این اطلاعات دارند، به طور مستقیم از آن استفاده کنند.
شرایط داوطلبان رشته علوم قضایی بدون کنکور
قبولی برای سال تحصیلی بلافاصله بعد از دانش آموختگی و فقط یک بار امکان پذیر می باشد.
افراد داوطلب می بایست دانشجو یا دانش آموخته کارشناسی حقوق یا رشته های مرتبط باشند.
افراد داوطلب، دانش آموخته یا دانشجو کارشناسی پیوسته دوره شبانه یا روزانه از دانشگاه های دولتی، دانشگاه های شهید مطهری، امام صادق (ع)، علوم اسلامی و مفید قم رضوی باشند.
دانش آموختگان و دانشجویان لازم است یکی از شرایط زیر را داشته باشند:
بعد از شش نیمسال تحصیلی با سپری کردن حداقل سه چهارم واحدهای درسی از لحاظ معدل همه نمره ها جزو بیست درصد برتر دانشجویان هم ورودی و هم رشته خود باشند. و حداکثر در مدت هشت نیمسال تحصیلی دانش آموخته شوند.
در مدت شش نیمسال تحصیلی دانش آموخته شوند و از نظر میانگین همه در مقایسه با میانگین دانشجویان غیر هم ورودی و هم رشته خود یکی از بیست درصد برتر باشند.
منتخبان رتبه های اول تا 15 مرحله پایانی المپیاد علمی دانشجویی حقوق، از دبیرخانه المپیاد با ارائه معرفی نامه (به طور مازاد بر ظرفیت قبولی با آزمون).
ظرفیت پذیرش بدون کنکور علوم قضایی
به دلیل عدم امکانات و دانشگاه های کافی، متاسفانه در دانشگاه های دولتی ظرفیت رشته ی علوم قضایی چندان زیاد نمی باشد. در این رشته همین تعداد کمی که قبول می شود در رشته علوم قضایی ،جزئی از علت های اصلی وجود کار زیاد در ایران می باشد و شاید اگر فارغ التحصیلان این رشته اینقدر محدود نبودند، برای این رشته کار نیز این قدر زیاد نبود.
به صورت قطعی دانشگاه های دولتی با کنکور مدارک با اعتبار تری دارند ولی برای ورود به بازار کار آن چه که شما نیاز دارید میزان سواد و تسلط شما بر این کار و فارغ التحصیلی از این رشته می باشد. زیرا که شما تنها با مسلط بودن بر کار خود توانایی این را دارید که درآمد خوبی داشته باشید.
نتیجه گیری
توصیه می شود به صورت جامع درمورد هر کدام از توانایی های لازم و وظایف کاری رشته علوم قضایی برای دروس این رشته تحقیق کنید و بعد در آخر برای انتخاب کردن یا نکردن این رشته تصمیم خود را بگیرید. ورود به رشته علوم قضایی بدون کنکور و به صورت آزاد پرداخت هزینه های سنگینی را داراست پس باید حتما این مسئله را ذهن خود داشته باشید.
در این مقاله از آویژه به معرفی رشته علوم قضایی بطور کامل پرداخته شد. شما توانایی این را دارید که در صورت دارا بودن هر گونه سوال با علوم قضایی بدون کنکور، با شماره گیری 09099071985 با مرکز مشاوره آویژه تماس بگیرید.
سوالات متداول
علوم قضایی در چه زمینه هایی فعالیت می کند؟
مانند رشته ی حقوق و وکالت، رشته علوم قضایی نیز در زمینه یافتن حق و برپا داشتن عدالت و اجرای قانون برای همه ی افراد جامعه فعالیت می کند.
تفاوت رشته علوم قضایی با وکالت چیست؟
تنها تفاوت رشته علوم قضایی با وکالت این می باشد که به جای وکیل، قاضی تربیت می کند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
علوم قضایی بدون کنکور – شرایط ثبت نام بدون کنکور در رشته علوم قضایی
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
با سلام ایا میتوان با فارغ التحصیل شدن در این رشته در ازمون وکالت هم شرکت کرد
سلام فارغالتحصیلان دانشگاه علوم قضائی میتوانند در آزمون وکالت شرکت کنند، اما باید شرایط خاصی را رعایت کنند. برای شرکت در آزمون وکالت، معمولاً داشتن مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاههای معتبر الزامی است. از آنجا که دانشگاه علوم قضائی بهطور اختصاصی به تربیت قضات و کارکنان دستگاه قضائی پرداخته و برخی از دورههای آن مشابه دورههای حقوقی است، ممکن است برخی فارغالتحصیلان این دانشگاه با توجه به نوع مدرک و شرایط خاص بتوانند در آزمون وکالت شرکت کنند. برای دریافت اطلاعات دقیقتر با کارشناسان آویژه تماس بگیرید
آیا در رشته علوم قضائی بعد از دوره کارشناسی میشه بدون داشت کارت پایان خدمت آزمون قضاوت داد
سلام من میخواهم در رشته علوم قضائی دانشگاه آزاد واحد شیراز در مقطع کارشناسی پیوسته تحصیل کنم معدل دیپلمم ۱۳/۵۱هست و معدل پیش دانشگاهیم ۱۲/۹۴صدم آیا میتوانم پذیرش شوم دیپلم انسانی دارم.
سلام بله