معمولا برای استخدام در شرکت ها، کارخانه ها و… نیازمند یک رزومه کاری هستید تا به کارفرمای خود ارائه دهید. برخی از کارفرمایان درخواست رزومه و برخی درخواست curriculum vitae یا همان CV می دهند.
با توجه به این درخواست شما باید مدارک مورد نیاز را به کارفرما تسلیم نمایید، اگر شرکتی درخواست فرم رزومه رسمی را به شما نداده باشد، قطعا به صورت شفاهی این موارد را از شما سوال نموده است.
در واقع CV یا رزومه اطلاعاتی درباره فرد به کارفرما یا سازمان این امکان را می دهد تا آنها تشخیص دهند که آیا این فرد توانایی و شرایط اولیه برای دریافت شغل را دارد یا خیر!
به صورت کلی سی وی و رزومه تفاوت خاصی ندارند و هر دوی این موارد در راستای هدفی یکسان طراحی شده اند. اما اگر بخواهیم با دیدی موشکافانه به این دو مقوله نگاه کنیم تفاوت هایی در ساختار، قالب بندی، شیوه نگارش و بعضا در اهداف آنها وجود دارد.
البته لازم به ذکر است که سی وی بسیار کامل تر از رزومه است. یعنی به نکات ریز زندگی فرد نیز اشاره شده است. برخی از سازمان ها درخواست رزومه و برخی درخواست سی وی می کنند.
سی وی (CV) چیست؟
به بیان ساده دوره های حرفه ای زندگی (شغل، تحصیل و…) را سی وی می نامند. یعنی موفقیت های شغلی و تحصیلی فردی در قالب یک فایل دقیق و جامع به عموم مردم شناسانده می شود. به بیان کلی تر، سی وی همان فایلی است که شامل تمامی موارد مهم در زندگی شغلی می باشد.
بنابراین این فایل بر اساس یک زمان بندی مشخص و قالب بندی خواهد شد. بدین صورت که ابتدا تجربیات تحصیلی فرد و سپس سایر موارد به ترتیب در این مطلب، طبقه بندی می شوند.
طبیعتا بر اساس حجم موارد ذکر شده در این نوع، محدودیتی برای طول فایل ها وجود ندارد و هر شخص می تواند سی وی ای بین 3 الی 10 صفحه و یا حتی با تعداد صفحات بالاتری تهیه نماید.
به بیان ساده تر هرچه تجربه تحصیلی و کاری در شخص بیشتر باشد، در نهایت سی وی طولانی تری خواهد داشت. البته باید در نظر داشته باشید که هر گونه دستاوردی در سی وی به ثبت می رسد!
برای مثال نوشتن مقالات یا کتاب، شرکت در کنفرانس ها، آموختن مهارت های گوناگون نوعی دستاورد بوده و درون سی وی ثبت خواهد شد.
سی وی ها باید مرتبا به روز رسانی شوند و هر گونه اطلاعات و دستاورد جدید به آن افزوده گردد. در یک کلام اگر بخواهیم بگوییم سی وی همانند رزومه برای شغل یا هدفی خاص طراحی نمی شود و معمولا تمامی داده ها درون آن نوشته و ذخیره خواهد شد.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
چه مواردی در سی وی ثبت می شود؟
مواردی که در سی وی به ثبت می رسند، عبارتند از:
سوابق تحصیلی
سوابق شغلی
جوایز دریافتی
افتخاراتی که دریافت نموده اید.
بورسیه ها
تحقیقات
پروژه های دانشگاهی و انتشاراتی
و…
برخی از افراد موارد دیگری را نیز در سی وی می گنجانند که از جمله آنها عبارت است از:
کارهایی که در گذشته انجام داده اید. (شغل یا حرفه های پیشین)
دوره های آموزشی گذرانده شده
کارهایی که به صورت میدانی انجام شده.
توضیحات مربوط به پایان نامه
آدرس وبسایت شخصی و…
رزومه چیست؟
سوابق تحصیلی، سوابق شغلی و مهارت های فرد به صورت خلاصه درون رزومه گردآوری شده است. در واقع این اسم ریشه ای فرانسوی دارد و به معنای خلاصه یا شرح مختصر می باشد.
بیشتر بخوانید: در مصاحبه استخدامی چه بگوییم، چگونه صحبت و چگونه رفتار کنیم؟
چه مواردی در رزومه ثبت می شود؟
رزومه شرحی حرفه ای و خلاصه از مهارت های تخصصی و دستاورد های حرفه ای اخیر شغلی فرد است. چیدمان رزومه فرایندی نزولی دارد یعنی به بیان ساده تر آخرین شغل در اولین ردیف رزومه قرار می گیرد.
در هنگام ساخت رزومه توجه داشته باشید که داشتن تجربیات تحصیلی، مهارت های کامپیوتری، حضور در انجمن های حرفه ای، انجام کارهای داوطلبانه و… تاثیر بسزایی در قبول یا رد شدن شما خواهد داشت.
در صورتیکه تجربه شغلی و حرفه ای شما اندک باشد و یا هیچ گونه تجربه ای نداشته باشید می توانید، رزومه ای از دوره های کارآموزی یا کارورزی، اقدامات و کارهای داوطلبانه، پروژه های شخصی (فرآیند های فریلنسری) خود تهیه کنید.
با توجه به موارد ذکر شده، به صورت کلی با تفاوت های رزومه و سی وی آشنا شدید. برای داشتن یک رزومه/ سی وی خوب توصیه می شود در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
در چه زمان هایی از رزومه و در چه زمان هایی از سی وی استفاده می کنیم؟
در صورتی که مطمئن نیستید که کارفرما از شما رزومه می خواهد یا سی وی، می بایست برای تهیه یک فایل مناسب برخی از شرایط را بسنجید و طبق آن یک فایل با کیفیت و متناسب تهیه نمایید.
شغلی که قصد دارید در آن حضور پیدا کنید چیست؟
ابتدا باید شرایط شغلی را در نظر بگیرید و طبق آن اقدام به تولید فایل کنید برای مثال اگر قصد دارید در یک مرکز آموزش تحت عنوان استاد یا استاد یار مشغول به کار شوید بهترین گزینه برای شما سی وی است.
برخی از موسسات راهنمای تنظیم سی وی مورد نظر را در سایتشان بارگذاری کرده اند. از این جهت بهتر است قبل از اقدام برای تولید سی وی سایت سازمان مورد نظر را بررسی نمایید. و یا می توانید از مدیر یا مسئولان مجموعه کمک بخواهید.
جایگاه شغلی را بسنجید!
ممکن است که برخی واقع اشاره ای به رزومه یا سی وی نکنند و فقط یک فایل از سوابقتان از شما درخواست کند. در این هنگام باید با توجه به جایگاه شغلی (نوع شغل و…) تشخیص دهید که سی وی گزینه مناسبی است یا رزومه.
برای مثال اگر قرار است در مقام یک پژوهشگر مشغول به کار شوید قطع به یقین می بایست فایل تهیه شده شما به صورت سی وی تهیه شده باشد. اما اگر به دنبال شغلی همانند حضور در بازار کسب هستید، باید بدانید که کارفرما به یک رزومه مختصر و مفید، کفایت می کند.
تفاوت های رزومه و سی وی در چیست؟
به بیان کلی، سی وی و رزومه تفاوت های آشکاری دارند که برخی از این تفاوت ها عبارت اند از:
1- هدف
رزومه سند مختصری است که دستاوردهای حرفه ای افراد با توجه به شغل مورد درخواست را بیان می کند. همچنین شامل جایگاه های شغلی قبلی و سطح تجربه حرفه ای فرد است.
سی وی (CV) سندی است که به طور مفصل نوشته می شود و شامل دستاوردهای آکادمیک و تخصصی است که برای درخواست تصدی شغلی موقعیتهای تحقیقاتی یا آموزشی استفاده می شود.
هنگامی که درمورد ارسال سی وی یا رزومه دچار تردید بودید می توانید از مدیر منابع انسانی یا مسئول استخدام محل موردنظر می توانید سوال کنید.
2- طول صفحات
از آن جایی که رزومه کاری شامل مهارت ها و صلاحیت های افراد است بنابراین در بیشتر موارد رزومه تک صفحه ای بیشتر نظر کارفرماها را جلب می کند. این درحالی است که سی وی به لحاظ فایل محدودیتی نداشته و طولانی تر نوشته می شود.
رزومه در 1 الی 2 صفحه نوشته می شود. در حالی که سی وی 3 الی 10 صفحه تنظیم می شود.
سی وی (CV) شامل اطلاعات زیاد و توضیحات دقیق تری از رزومه است و جزئیاتی از تحقیقات انجام شده یا مقالات نوشته شده و دوره های آموزشی گذرانده شده می دهد.
3- نوع شغل درخواستی و تجربه شغلی
موارد استفاده CV با رزومه متفاوت است . سی وی بیشتر برای تصدی فرصت های شغلی آکادمیک، برنامه ها یا آکادمیک مانند درخواست بورسیه یا فرصت های تحقیقاتی و موقعیت های تدریس یا کمک هزینه تحصیل مورد استفاده قرا می گیرد.
اگر فارغ التحصیل مقطع ارشد یا دکتری هستید و یا به عنوان استاد در دانشگاه یا موسسه تحقیقاتی کار می کنید، با سی وی آشنایی دارید و احتمالا آن را برای تصدی شغلی به آن مرکز ارسال کرده اید.
رزومه برای تصدی شغل در بخش های دولتی و خصوصی استفاده می شود و از آن به عنوان موقعیت های شغلی صنعتی یاد می شود.
4- تفاوت نسبت به موقعیت جغرافیایی
تفاوت کاربرد رزومه و سی وی در مناطق مختلف جهان به شیوه ای متفاوت است. برای مثال در مناطقی مانند انگلستان، نیوزیلند و مناطقی از اروپا کارفرمایان اصطلاح سی وی را برای هر دو نوع CV و رزومه به کار می برند. در ایالات متحده رزومه و سی وی هر دو برای اهداف مختلف استفاده می شود.
در آفریقای جنوبی، استرالیا و هند اصطلاحات CV و رزومه به جای هم استفاده می شود.
در کشور ما نیز عبارت رزومه برای سی وی و رزومه استفاده می شود. سی وی کاربرد کمتری دارد و تنها در موقعیت های دانشگاهی و پژوهشی درخواست می شود.
فایل سی وی تهیه کنیم یا رزومه؟
اگر برای استخدام در یک شرکت حضور پیدا کرده باشید قطعا با سی وی یا رزومه آشنایی کامل دارید. CV یا رزومه اطلاعاتی درباره فرد به کارفرما یا سازمان می دهد تا آنها تشخیص دهند که آیا این فرد توانایی و شرایط اولیه برای دریافت شغل را دارد یا خیر.
در صورتی که مطمئن نیستید که کارفرما از شما رزومه می خواهد یا سی وی می بایست برای تهیه یک فایل مناسب برخی از شرایط مانند شغلی که قصد استخدام شدن در آن را دارید و جایگاه شغلی را بسنجید و طبق آن یک فایل با کیفیت و متناسب تهیه نمایید.
سوالات متداول
سی وی چیست؟
سی وی همان فایلی است که شامل تمامی موارد مهم در زندگی شغلی می باشد و برای افرادی که قصد دارند در سازمان و مراکز آموزشی و پژوهشی اشتغال یابند، مناسب است.
رزومه چیست؟
سوابق تحصیلی، سوابق شغلی و مهارت های فرد به صورت خلاصه درون رزومه گردآوری شده است. در واقع این اسم ریشه ای فرانسوی دارد و به معنای خلاصه یا شرح مختصر می باشد.
تفاوت رزومه و سی وی در چیست؟
طول فایل و هدف آنها در در هر فایل متفاوت است. رزومه ها نهایتا 3 صفحه و تعداد صفحات سی وی ها از 3 صفحه به بالا می باشد. رزومه مختصر و مفید است درحالی که در سی وی تمامی اطلاعات به صورت کامل نگارش شده است و… .
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
سی وی (CV) چیست و چه تفاوتی با رزومه دارد؟
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.