گردشگران و مسافرانی که به هر دلیل در طول سال، قصد سفر به یک کشور خارجی از ایران را داشته باشند، طبق قانون می بایست هزینه ای تحت عنوان عوارض خروج از کشور پرداخت نمایند.
عوارض خروج از کشور، نوعی دریافت مالیات از مسافرانی است که به هر دلیل قصد خروج از کشور را دارند.
میزان این مالیات بر اساس تعداد سفرهای افراد متفاوت بوده و شما در اولین سفر خود میزان کمتری را پرداخت خواهید نمود.
در این مقاله قصد داریم تا شما را با روش های پرداخت عوارض خروج از کشور آشنا کنیم؛ لطفا همراه ما باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
عوارض خروج از کشور چیست؟
عوارض خروج از کشور در حقیقت هزینه ای است که مسافران هنگام خروج از مرزهای هوایی، زمینی و دریایی به دولت میپردازند. این مالیات در قالب کشورهای جهان اخذ نشده و برخی از کشورها، هزینه ای مشابه را با عنوان هزینه عوارض پرواز بر بلیط مسافران محاسبه میکنند.
عوارض خروج از کشور تا پیش از این بصورت حضوری و از طریق شعب بانک ملی پرداخت می شد؛ که این روش به دلیل ایجاد صف های طولانی، مشکلاتی زیادی را برای افراد به وجود می آورد.
در حال حاضر، عوارض خروج از کشور بصورت اینترنتی و از طریق سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور (سداد) به نشانی www.sadadpsp.ir/tollpayment قابل پرداخت است که در ادامه بیشتر به این موارد اشاره خواهیم کرد.
میزان عوارض خروج از کشور برای سال ۱۴۰۱
باید اشاره کنیم در حال حاضر مبلغی برای عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ مشخص نشده و تمامی اخبار در این زمینه صرفا گمانه زنی می باشد.
البته با توجه به افزایش درآمد پیش بینی شده دولت از میزان عوارض دریافتی در بودجه سال ۱۴۰۱، این احتمال وجود دارد که شاهد سیر صعودی نرخ خروج از کشور در سال جاری نیز باشیم.
مبلغ عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱، برای هر نفر چیزی نزدیک به پنج میلیون تومان پیش بینی شده است؛ اما هنوز این مبلغ نهایی نشده است.
لازم به ذکر است جزئیات مربوط به این خبر به محض اعلام رسمی از منابع معتبر، از طریق وبسایت مرکز مشاوران آویژه برای شما عزیزان اطلاع رسانی خواهد شد.
آشنایی با روش های پرداخت عوارض خروج از کشور
استفاده از سامانه اینترنتی بانک ملی
براین منظور شما می توانید با ورود به سامانه بانک ملی و انتخاب گزینه خدمات الکترونیک، گزینه عوارض خروج از کشور را انتخاب کرده و مراحل پرداخت الکترونیکی را از طریق درگاه ها را دنبال کنید.
استفاده از سرویس کارت خوان سداد
برای کسانی که با روش های آنلاین پرداخت عوارض آشنایی خاصی ندارند، استفاده از کارت خوان های سداد، گزینه ایده آلی می تواند محسوب شود. این دستگاه ها عموما در مراکز خرید در دسترس عموم مردم قرار داشته و شما به آسانی می توانید از این طریق عوارض خود را پرداخت نمایید.
استفاده از اپلیکیشن پرداخت ایوا
چنانچه شما قصد پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور را داشته باشید، استفاده از برنامه ایوا امکانی مناسب برای شما خواهد بود. این اپلیکیشن با همکاری پرداخت الکترونیک سداد و سازمان امور مالیاتی کشور عرضه شده و دارای امکانات قابل توجهی برای کاربران است.
شما برای دریافت این برنامه میتوانید عدد ۱ را به شماره ۲۰۰۰۴۴ ارسال کرده و یا کد دستوری #۷۳۷* را شماره گیری کنید تا لینک دانلود برنامه برای شما ارسال گردد.
استفاده از پیام رسان بله
روش دیگر پرداخت آنلاین عوارض خروج از کشور، استفاده از پیام رسان بله است. این پیام رسان را روی گوشی خود نصب کرده و در قسمت بانک من، بر روی گزینه «پرداخت عوارض» کلیک نمایید؛ پس از آن نوع سفر را انتخاب کرده و پرداخت خود را انجام دهید.
استفاده از دستگاه های خودپرداز ATM
برای پرداخت عوارض خروج از کشور میتوانید از دستگاههای خودپرداز ATM نیز استفاده کنید. این دستگاه های خودپرداز در اکثر فرودگاههای کشور موجود بوده و مسافران میتوانند از آن، برای پرداخت عوارض سفر خود استفاده کنند.
مراجعه حضوری به شعب بانک ملی
مراجعه حضوری به یکی از شعب بانک ملی در سراسر کشور نیز یکی دیگر از روش های پرداخت عوارض خروج از کشور است.
برای این کار باید به شعبه ای از بانک ملی به صورت حضوری مراجعه کرده و فرم مربوطه را پر کنید؛ سپس با دریافت فیش واریز مبلغ موردنظر خود را پرداخت کنید.
بیشتر بخوانید: گذرنامه الکترونیکی چیست؟ + معرفی سامانه دریافت پاسپورت الکترونیکی
پرداخت عوارض برای چه سفرهایی است؟
به طور خلاصه می توان گفت تمامی سفرهای زیارتی و تفریحی به خارج از کشور، شامل این پرداخت عوارض شده و مسافران باید عوارض آن را پرداخت کنند.
در این میان ذکر این نکته لازم است که در تعیین نوع سفر، وسیله نقلیه انتخابی شما، تاثیری بر میزان عوارض نخواهد داشت؛ چراکه در حال حاضر تمامی سفرهای انجام گرفته از داخل کشور، شامل پرداخت این هزینه می شوند.
نتیجه گیری
تمامی مسافرانی که قصد خروج از کشور را داشته باشند، می بایست عوارض خروج از کشور را پرداخت نمایند.
این میزان در سال ۱۴۰۰ کمتر از یک میلیون تومان بود که طبق آخرین اخبار در سال ۱۴۰۱ با افزایش زیادی روبرو خواهد شد.
شما در هنگام سفر با در اختیار داشتن کد ملی، شماره کارت و شماره مرجع نیز قادر خواهید بود در وب سایت هایی نظیر سداد، بانک ملی و … پرداخت عوارض خروج از کشور خود را پیگیری کنید.
سوالات متداول
منظور از مالیات بر سفر یا عوارض خروج از کشور چیست؟
عوارض خروج از کشور نوعی از هزینه است که تحت نام های مختلف، توسط یک کشور، زمانی که یک فرد در حال خروج از کشور است، از وی اخذ شده و میزان آن بر حسب دفعات تکرار سفر خارج از کشور افراد، متفاوت می باشد.
میزان عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ چه میزان خواهد بود؟
در حال حاضر میزان دقیقی برای عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ مشخص نشده است.
روش های پرداخت عوارض خروج از کشور در سال ۱۴۰۱ به چه روش هایی امکان پذیر است؟
اطلاعات مربوط به این روش ها در مقاله فوق به اطلاع دوستان گرامی رسانده شد.
آشنایی با روش های پرداخت عوارض خروج از کشور + نرخ عوارض ۱۴۰۱
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.