طبق قانون، بانوانی که وارد زندگی مشترک شده باشند، برای دریافت مجوز خروج از کشور نیاز به داشتن برگه رضایت همسر دارند و این رویه تا انتهای زندگی مشترک آنها پابرجا خواهد بود.
به همین علت افراد پیش از ازدواج باید نسبت به این موضوع اطلاع کافی داشته باشند؛ چرا که همسر آنها در صورت لزوم می تواند با مراجعه به پلیس گذرنامه، نسبت به جلوگیری از خروج کشور و ضبط گذرنامه خانم اقدام کند.
هر زن ایرانی متاهل زمانی که میخواهد گذرنامه بگیرد یا آن را تمدید کند، نیاز به کسب اجازه کتبی همسرش دارد و در فرم های گذرنامه نیز یک بخش مشخص برای اعلام رضایت شوهر و امضای او وجود دارد که باید در دفترخانه اسناد رسمی نیز گواهی شود.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
کدام زنان برای خروج به اجازه شوهر نیاز ندارند؟
همانطور که اشاره کردیم، بانوانی که قصد گرفتن گذرنامه را داشته یا می خواهند آن را تمدید کنند، نیاز به کسب اجازه کتبی همسر خود خواهند داشته و در فرم های گذرنامه نیز یک بخش مشخص برای اعلام رضایت شوهر و امضای او در نظر گرفته شده است.
این مورد به عنوان یک قاعده کلی شناخته شده و صرفا در چند مورد دستخوش تغییر قرار می گیرد.
زنانی که برای خروج نیاز به اجازه شوهر ندارند، عبارتند از:
زنانی که با مرد خارجی ازدواج کرده و به تابعیت ایرانی خود باقی ماندهاند، نیاز به اجازه همسر ندارند.
زنانی که با همسر خود مقیم خارج از کشور هستند.
زنانی که عازم سفر حج تمتع هستند.
خروج شما بدون اجازه ی شوهر تنها به شرایط شما و نظر دادگاه بستگی داشته و ممکن است در برخی موارد اجازه خروج از کشور کوتاه مدت (چند روزه) برای بانوان صادر شود.
لازم به ذکر است اخیرا کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی طرحی را برای تصویب پیشنهاد داده که در صورت ضرورت، زنان نخبه، برای مقاصد علمی، فرهنگی و ورزشی، بدون اذن و اجازه همسر، دادگاه و یا سازمان موضوع فعالیت، بتوانند از کشور خارج شوند که البته این طرح هنوز به مرحله تصویب نرسیده است.
عقد موقت و اجازه خروج از کشور
جاری شدن عقد موقت تحت شرایط های مختلفی امکان پذیر است و بسیاری از خانم ها نسبت به اینکه بعد از مدت عقد موقت اجازه خروج از کشور را خواهند داشت یا خیر مردد هستند.
برای پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم، در عقد موقت چون خانم تحت نفقه همسر خود نمی باشد، در حقیقت اجباری نیز برای زندگی در منزل او نخواهد داشت؛ در نتیجه این افراد به شرط رضایت کتبی همسر نیز نیازی نخواهند داشت.
همچنین اگر زن و مرد بنا بر دلایلی مجبور شوند عقد موقت خود را در شناسنامه درج کنند؛ این امر باز هم مانعی برای خروج از کشور به وجود نیاورده و زن می تواند با اثبات موقت بودن رابطه خود، بدون اجازه شوهر گذرنامه خود را دریافت کند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با روش های پرداخت عوارض خروج از کشور + نرخ عوارض ۱۴۰۲
روش های خروج از کشور زنان متاهل بدون رضایت همسر
مرد می تواند از دو روش اختیار خروج از کشور را به خانم خود واگذار نماید، بطوریکه دیگر نیازی به دریافت برگه رضایت همسر برای خروج از کشور او وجود نداشته باشد.
در روش اول فرد در ابتدای زندگی و در حین عقد خود می تواند شرط اجازه خروج از کشور را مطرح کند و چنانچه این موضوع به تایید همسر وی نیز رسیده باشد، او مشکلی از بابت خروج از کشور نخواهد داشت.
روش دوم به دوره بعد از عقد مربوط می شود و چنانچه پس از عقد، همسر خانم تصمیم به واگذاری حق خروج از کشور به او را گرفته باشد، میتواند با دریافت وکالت نامه رسمی از همسر خود، اجازه محضری خروج از کشور را به طور دائم اخذ نماید.
لازم به ذکر است که این توافق باید به صورت یک سند رسمی وکالت (بلاعزل) در یکی از دفاتر اسناد رسمی تنظیم گردد؛ که در نتیجه آن خانم متاهل با در دست داشتن آن در اداره گذرنامه بتواند بخش مربوط به اجازه همسر را به تنهایی تکمیل نماید.
باید توجه داشته باشید که توافق و اخذ وکالت نامه از همسر باید به صورت بلاعزل تنظیم گردد؛ چراکه در غیر این صورت ممکن است در آینده همسر شما اقدام قبلی خود را بخاطر پشیمانی و سایر دلایلی توجیه نموده و اقدام به ممنوع الخروجی خانم نماید؛ به همین دلیل باید به ماهیت توافق خود اهمیت دهید.
آیا امکان خروج زن متاهل از کشور بدون اجازه شوهر وجود دارد؟
دریافت گذرنامه برای خانم متاهل بدون اجازه شوهر امکان پذیر نمی باشد. همانطور که توضیح دادیم فرد می تواند با ذکر شرط خروج از کشور حین عقد و یا دریافت وکالت نامه رسمی از همسر خود، در ادامه زندگی از ارائه این برگه معاف شود.
در حالت عادی صدور اجازه خروج از کشور بانوان متاهل صرفا در شرایط اضطراری و برای بازه های زمانی محدود (چند روزه) صادر شده و عموما شامل موارد خاصی نظیر فوت بستگان نزدیک، سفرهای زیارتی، ملاقات پدر و مادر و سفرهای پزشکی می شود، که البته تصمیم گیری در موارد آن بر عهده دادگاه مربوطه خواهد بود.
سخن آخر
اجازه خروج از همسر، نام موضوعی بود که در این مقاله به آن پرداختیم و روش های قانونی دریافت گذرنامه برای خانم های متاهل را توضیح دادیم.
در حالت کلی خروج زن بدون اجازه همسر و بدون اجازه دادگاه میسر نبوده و این اجازه صرفا در موارد اضطراری نظیر فوت نزدیکان، سفرهای زیارتی و … صادر می شود.
خانم ها در صور تمایل می توانند بعد از عقد به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و در خصوص طلاق و خروج از کشور نسبت به تنظیم سند وکالت اقدام کنند.
در این مقاله بر آن بودیم که اطلاعاتی را در خصوص شرایط خروج از کشور زنان متاهل بدون رضایت همسر در سال 1402 برای شما گردآوری نماییم؛ چنانچه نیاز به راهنمایی یا دریافت مشاوره داشتید، با مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید تا در کمترین زمان ممکن، کارشناسان این مجموعه راهنما و پاسخگوی شما باشند. از همراهی شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
کدام دسته از زنان متاهل برای خروج از کشور به اجازه کتبی همسر خود نیاز ندارند؟
1- زنانی که با همسر خود، مقیم خارج از کشور هستند. 2- زنانی که عازم سفر حج تمتع هستند. 3- زنانی که با مرد خارجی ازدواج کرده و به تابعیت ایرانی خود باقی ماندهاند.
آیا در عقد موقت اجازه همسر برای خروج از کشور لازم خواهد بود؟
خیر، چون در این موارد زن واجد دریافت نفقه نبوده و الزاما در منزل مرد سکونت ندارد، نیازی نیز به دریافت رضایت او برای خروج از کشور نخواهد داشت.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
شرایط خروج از کشور زنان متاهل بدون رضایت همسر 1402
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
من الان سه ساله اقامت دائم ترکیه رو دارم آیا اگر بخوام در ایران ازدواج کنم بازم نیاز به اجازه دارم یا نه آیا میتونم شوهرم رو هم تحت اقامت خودم دربیارم یا نه لطفا جواب بدید
سلام ایا زنی که ممنوع الخروج بود قاچاقی به عراق برود مجازاتش چیه
سلام این مجوز زمان گرفتن پاسپورت حک میشود یا زمان خروج از کشور ؟
اگر خانمی در زمان مجرد بودن پاسپورت گرفته باشد و الان متاهل شده و پاسپورتش اعتبار دارد باز باید مجوز بگیرد یا نیازی ندارد ؟
نیازی نیست
زنان در ایران روزبه روز هم از مزایای زنان غربی برخوردار میشوند و هم از مزایای زنان شرقی و اسلامی از قبیل مهریه و نفقه برخوردارن بیچاره مردانی که در ایران ازدواج میکنند متاسفانه قانون گذاران چون از خودشان گذشته دیگر به فکر دخترانشان هستند در این صورت بیچاره میشن مردانی که در ایران ازدواج میکنن
۹
احمق خان
نفقه اگر زن تمکين نکنه بهش تعلق نمیگیره
مهریه هم مرد ایرانی خیلی خوب بلده بپیچونه !
این زنه که با ازدواج با شما همه چیزشو از دست میده
نترس اسلام اجازه نمیده مرد ضرر کنه
احمق تویی که طاقت شنیدن حرف حق رو نداری، امثال تو تیبا سوارانی هستن که امروز میبینیم