رشته خلبانی غیر نظامی در دانشکده صنعت هوانوردی
اما کسانی که دوست دارند به عنوان خلبان غیر نظامی شناخته شوند می توانند از طریق شرکت در آزمون سراسری و پذیرش در دانشکده صنعت هوانوردی وارد این رشته شوند. مراحل ورود به این رشته دانشگاهی به شکل زیر است:
مراحل قبولی رشته خلبانی غیر نظامی | شرایط |
قبولی در آزمون سراسری | مختص داوطلبان دارای دیپلم ریاضی و تجربی |
قبولی در مصاحبه تعیین سطح زبان انگلیسی | * |
قبولی در مصاحبه پزشکی | تقریبا برابر با شرایط پزشکی است که در پذیرش رشته خلبانی نظامی وجود دارد |
احراز شرایط عمومی و اختصاصی | از جمله سن، شرایط عدم سوءسابقه و … |
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط عمومی و اختصاصی رشته خلبانی غیر نظامی
برای ورود به دانشکده صنعت هوانوردی لازم است که فرد در آزمون سراسری (با دیپلم ریاضی یا تجربی) شرکت کرده و در آن قبول شود. بعد از قبولی در آزمون شرایط اختصاصی و عمومی مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند که عبارتند از:
💙 شرایط سنی حداقل 16 و حداکثر 22 سال
💙 التزام به قوانین جمهوری اسلامی ایران
💙 داشتن نمره چشم 10 از 10
💙 قبولی در آزمون زبان انگلیسی
💙 قبولی در مصاحبه پزشکی
💙 ارائه برگه عدم اعتیاد
💙 عدم سوء سابقه کیفری
💙 مقید به دین اسلام یا سایر ادیان مورد پذیرش قانون اساسی کشور
💙 تعهد به انجام خدمت حداقل به مدت دو برابر تحصیل
این ها از جمله مهم ترین مواردی است که در خصوص پذیرش در رشته خلبانی غیر نظامی به آن ها توجه می شود. نکته مهمی که باید بدانید این است که این دانشکده زیر نظر سازمان هوایی کشور می باشد.
البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که طی سال های گذشته دانشکده صنعت هوانوردی گرایش خلبانی را ارائه نکرده و تنها امکان تحصیل در سایر گرایش های رشته هوانوردی در این دانشکده وجود دارد.
تحصیل رشته خلبانی در دانشگاه های علمی کاربردی
5 مرکز علمی کاربردی در کشور وجود دارد که امکان تحصیل بدون کنکور در رشته خلبانی در دو مقطع کارشناسی و کاردانی را فراهم کرده اند. بدین ترتیب فرد تنها بر اساس معدل می تواند نسبت به آموزش دوره خلبانی اقدام کند.
نکته ای که باید بدانید این است که هزینه تحصیل در این مراکز به نسبت آموزشگاه های آزاد کمتر است اما همچنان به علت نیاز به انجام پروازهای آموزشی و آزمایشی خود به خود هزینه تحصیل افزایش پیدا می کند.
همچنین در نظر داشته باشید که در پایان دوره کاردانی فرد می تواند در آزمون دریافت گواهی PPL شرکت کند. این فرد با داشتن این گواهی امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و مهندسی پرواز (دوره CPL و IR) را خواهد داشت.
مراکز علمی کاربردی مستقر در تهران، البرز و کرمان امکان آموزش در هر دو مقطع را فراهم کرده اند و افراد به واسطه ثبت نام در سامانه سنجش (ورودی مهر یا بهمن) شرایط ورود به این دوره ها را خواهند داشت.
ایا از رشته انسانی میتوان خلبان شد؟
یکی از سوالات پرتکراری که مشاوران ما همیشه به آن پاسخ می دهند این است که «آیا از رشته انسانی یا رشته تجربی می توان در رشته خلبانی تحصیل کرد؟ آیا کسانی که دیپلم انسانی دارند هم می توانند به آرزوی پرواز در آسمان ها برسند؟»
پاسخ به این سوال مثبت است. در متن قانون اشاره ای نشده است که برای احراز در رشته خلبانی نیاز به داشتن دیپلم در رشته خاصی است اما سازمان هوانوردی توصیه کرده است که برای تحصیل در رشته خلبانی بهتر است دیپلم ریاضی داشته باشید.
این توصیه را می توانیم از دو جهت بررسی کنیم:
- رشته خلبانی دارای مفاهیم زیادی از ریاضی و فیزیک است؛ پس داشتن پایه ریاضی شانس موفقیت شما را در این رشته افزایش می دهد.
- در آزمون ورودی رشته خلبانی، سوالات ریاضی و فیزیک مطرح می شود و در صورت تحصیل در رشته انسانی، شانس پاسخگویی و قبولی شما نسبت به فارغ التحصیل رشته ریاضی فیزیک، بسیار کمتر است.
نکته دیگری که لازم است بدانید این است که حداقل معدل توصیه شده برای ورود به رشته خلبانی 14 است. در واقع معدل شما باید از این عدد بیشتر باشد اما اگر کمتر از 14 باشد، شانسی برای تحصیل در رشته خلبانی نخواهید داشت.
بازار کار، درآمد و حقوق رشته خلبانی
فرصت های شغلی این رشته مثل بیشتر رشته های علوم و فنون هوایی است و در صنعت هوانوردی خلبان ها و یا کمک خلبان ها میتوانند در زمینه هایی که هواپیما یا هدایت آن مربوط است مشغول به کار شوند. بیشتر خلبان ها از شغل و درآمد خود راضی هستند و بیشترین حقوق ها نیز توسط شرکت های بزرگ و معروف به خلبان ها داده می شود.
اما بطور کلی میزان درآمد خلبان ها در ایران بسته به عواملی متغیر میباشد بطوری که خلبان های جنگنده و بالگرد درآمدی بین ۲۷ میلیون تومان تا ۶۰ میلیون تومان و خلبان های کپتین در شرکت های مسافربری درآمدی در حدود ۷۰ الی ۱۲۰ میلیون دارند.
رشته خلبانی و سخنی از مشاوران آویژه
به طور کلی می توان گفت که قبولی در رشته خلبانی کار چندان ساده ای نیست، به خصوص این که علاوه بر توانایی ها و استعدادهای فردی لازم است متقاضی شرایط جسمانی خوبی داشته باشد.
همانطور که عنوان شد برای ورود به این رشته دو مسیر نظامی و غیر نظامی وجود دارد. فرد با ورود به مسیر خلبانی نظامی عملا به عنوان یک خلبان جنگنده یا نظامی شناخته شده و باید شرایط مربوط به ارتش را بپذیرد. در طرف مقابل رشته خلبانی غیر نظامی عملا زیر مجموعه ای از سازمان هوایی کشور محسوب شده و فرد به عنوان یک خلبان هواپیمای مسافربری شناخته می شود.
برای ورود به هر کدام از این مسیرها نیاز است که فرد آزمون تعیین شده را شرکت کند تا با قبولی در این آزمون وارد مراحل مصاحبه و بررسی شرایط عمومی و اختصاصی مربوط به آن شود.
سوالات متداول
⁉️ درآمد رشته خلبانی چقدر است؟
به طور کلی در ایران خلبان های غیر نظامی و شاغل در خطوط هوایی چیزی حدود 20 تا 60 میلیون درآمد دارند.
⁉️ رشته خلبانی چند سال طول میکشد؟
به صورت مشخص نمی توان پاسخ این سوال را داد. چرا که بخش مهمی از این دوره آموزشی مربوط به پروازهای آزمایشی و آموزشی است. با این حال به نظر می رسد که فرد می تواند بعد از 4 سال در این رشته فارغ التحصیل شود.
⁉️ معدل لازم برای رشته خلبانی چقدر است؟
برای ورود به رشته خلبانی نظامی لازم است که معدل دیپلم فرد حداقل 15 باشد. در خصوص ورود به رشته خلبانی غیر نظامی نیز معدل و دروس تاثیرگذار خود به خود در نتیجه آزمون سراسری تاثیر خود را نشان می دهد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته خلبانی کلید ورود
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.