پرونده پزشکی مشمولین عموما در شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه بررسی شده و بر اساس بیماری و مشکلاتی که احیانا این افراد داشته باشند، درجه معاف از رزم و معافیت دائم به آنها اعطا می شود.
بررسی شرایط هر فرد توسط چندین پزشک که مورد تایید سازمان نظام وظیفه هستند، انجام گرفته و در نهایت با جمع بندی نظرات آنها، وضعیت مشمول مشخص می شود.
در این میان یکی از سوالات مطرح شده توسط مشمولین، شرایط اعزام به خدمت مشمولین معتاد به سربازی است؛ چرا که این افراد شرایط جسمی و روحی مساعدی برای شرکت در تمرینات نظامی نداشته و ممکن است برای باقی سربازان نیز مشکلاتی را به وجود بیاورند.
از شما دعوت می کنیم در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا به ابهامات شما عزیزان در خصوص اعزام به خدمت مشمولین معتاد پاسخ دهیم.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
شرایط اعزام به خدمت سربازی مشمولین معتاد
براساس قانون، افرادی که به مواد مخدر اعتیاد داشته و در معاینات پزشکی این مسئله ثابت شده باشد، موقتا از اعزام به خدمت معاف شده و در کمپ های ترک اعتیاد تحت مراقبت قرار می گیرند.
دوره نگهداری از این مشمولین، حداکثر ۶ ماه بوده و بعد از این مدت بر اساس شرایط آنها تصمیم گیری های لازم انجام شده و به مراجع ذیربط معرفی می شوند.
لازم به ذکر است، معافیت موقت ۶ ماهه برای مشمولان معتاد، صرفا یکبار صادر می شود و پس از اتمام مهلت مقرر و انجام معاینات درمانی لازم، مجددا اعزام به خدمت می شوند.
معافیت موقت 6 ماهه و معرفی مشمولان معتاد به مراکز درمانی باعث می شود تا این افراد زیر نظر پزشکان سلامتی خود را برای حضور در محیط های نظامی و پادگان ها باز یابند؛ در نهایت اعزام به خدمت مجدد مشمولین نیز با ارائه گواهی از مراکز درمانی انجام خواهد شد.
این امر به شورای پزشکی نظام وظیفه بستگی داشته و باید اشاره کنیم که در نهایت منجر به معافیت دائم نخواهد شد.
شما عزیزان می توانید در صورتی که هر گونه سوالی پیرامون سربازان معتاد و معرفی مشمولان معتاد به مراکز درمانی داشته باشید، با مشاورین مرکز مشاوره آویژه در تماس بوده و اطلاعات لازم را دریافت نمایید.
اعزام به خدمت مشمولینی که سابقه اعتیاد دارند
مشمولینی که سابقه اعتیاد داشته اند و این امر در شورای پزشکی وظیفه عمومی نیز به اثبات رسیده باشد، قبل از اعزام به خدمت، از سوی وظیفه عمومی تعهدی مبنی بر عدم اعتیاد از آنان اخذ شده و خانواده آنان نیز در جریان گواهی و تعهد قرار می گیرند.
اعتیاد به مواد مخدر مشمولین حین خدمت
سربازانی که حین خدمت به مواد مخدر، اعتیاد دارند، شناسایی و در واحدهای مستقل و مخصوص به کارگیری و به مراجع مربوطه ترک اعتیاد معرفی می شوند.
لازم به ذکر است این افراد در ادامه خدمت سربازی نیز تحت نظر قرار خواهند گرفت.
آیا معافیت دائم مشمولین معتاد حقیقت دارد؟
همانطور که اشاره کردیم، اعزام افراد معتاد، به خدمت ممنوع است و سربازانی که در حین اعزام به خدمت معتاد شدهاند، می توانند در صورت پاک شدن و رها شدن از اعتیاد، مجددا با ارائه گواهی تعهد، به خدمت اعزام شوند. این افراد طی این دوره تحت نظر گرفته شده و از مشاوران مختلف کمک می گیرند.
باید توجه داشته باشید که صرفا اعتیاد به مواد مخدر باعث معافیت مشمولان نشده و در قانون معافیت تحت عنوان معافیت اعتیاد به مواد مخدر وجود ندارد.
لذا این افراد طی دوره های مشخصی تحت نظر گرفته شده و از این طریق صرفا تاریخ اعزام آنها به تعویق خواهد افتاد. برای کسب اطلاعات در خصوص انواع معافیت و شرایط اخذ آن، توصیه می کنیم مقاله انواع معافیت سربازی و شرایط استفاده از آن در سال ۱۴۰۰ را مطالعه بفرمایید.
آن دسته از مشمولانی که در قبل اعتیاد داشته و پاک شده اند نیز می بایست سلامتی آنها در شورای پزشکی وظیفه عمومی ثابت شود و سپس از آنها تعهدی مبنی بر عدم اعتیاد گرفته شده و به خدمت اعزام می شوند.
اعزام به خدمت افرادی که یکبار ترک کرده اند
مشمولانی که سابقه اعتیاد داشته اند و سلامتی آنان در شورای پزشکی وظیفه عمومی محرز شده، قبل از اعزام به خدمت، از سوی وظیفه عمومی تعهدی مبنی بر عدم اعتیاد از آنان اخذ می شود و خانواده آنان نیز در جریان گواهی و تعهد قرار می گیرند.
سربازان حین خدمت که به مواد مخدر اعتیاد دارند، شناسایی و در واحدهای مستقل و مخصوص به کارگیری و به مراجع مربوطه ترک اعتیاد معرفی می شوند و در طول خدمت سربازی نیز تحت نظر قرار می گیرند.
صدور معافیت موقت ۶ ماهه برای مشمولان معتاد
طبق دستورالعمل اعلامی سازمان نظام وظیفه عمومی، مشمولانی که به مواد مخدر اعتیاد دارند و به هنگام معاینه اولیه شناسایی می شوند، از سوی مراکز وظیفه عمومی برای ترک اعتیاد به مدت حداکثر شش ماه به مراجع مربوطه معرفی می شوند.
همچنین مشمولانی که سابقه اعتیاد داشته اند و سلامتی آنها در شورای پزشکی وظیفه عمومی محرز شده، قبل از اعزام به خدمت، از سوی وظیفه عمومی تعهدی مبنی بر عدم اعتیاد از آنها اخذ می شود.
اضافه خدمت سربازان به علت اعتیاد
طبق آیین نامه موجود، چنانچه در حین خدمت، اعتیاد سربازی مسجل شده باشد، این افراد بلافاصله باید به مراکز درمانی فرستاده شده و پس از درمان، ادامه خدمت خود را انجام دهند.
در این میان، دوره ای که سربازان برای پاکسازی و حضور در مراکز ترک اعتیاد اعزام می شوند، دوره غیبت آنها محسوب نمی شود و برای آنها مرخصی استعلاجی در نظر گرفته شده است.
این موضوع برای افرادی که قبل از خدمت به درمان اعتیاد می پردازند نیز صادق بوده و برای آنها غیبتی در نظر گرفته نخواهد گردید.
سخن آخر
شرایط سلامتی مشمولین سربازی پیش از اعزام به خدمت مشخص شده و این افراد طی دوره های مشخصی در کمیسیون های مختلف پزشکی، مورد معاینه قرار می گیرند.
چنانچه پزشکی تشخیص دهد که فرد مراجعه کننده معتاد است، یا مشکلات این چنینی دارد، با هماهنگی ستاد مبارزه با مواد مخدر که در سراسر کشور فعال هستند، به مدت شش ماه در کمپ های ترک اعتیاد نگهداری شده و بعد از بهبودی مجددا به خدمت سربازی فرستاده می شوند.
سوالات متداول
شرایط اعزام به خدمت مشمولین معتاد به مواد مخدر چگونه خواهد بود؟
این افراد درصورت شناسایی در معاینات، پیش از اعزام و یا حین خدمت، به مراکز ترک اعتیاد فرستاده شده و بعد از بهبود شرایط و پاکسازی، مجددا به سربازی فرستاده می شوند.
معافیت دائم مشمولین به دلیل اعتیاد چگونه انجام می گیرد؟
خیر؛ در حال حاضر قانونی مبنی بر معافیت دائم مشمولین معتاد به مواد مخدر وجود ندارد.
شرایط اعزام به خدمت سربازی مشمولین معتاد
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
پسرم خدمت سربازی خود را سپری میکند
اما کاهی غیبت کرده بمدت سه ماه اضافه خدمت دارد بنظرم به ماری جوانا معتاد شده آیا در کمپ بستری ویا بیمارستان اعصاب روان مشکلات اعصاب هم داره کارت پایان خدمت پسرم مشکل ساز میشود یا این بیماری اعصاب روان برای پایان خدمت تاثیری دارد یا نه لطفاً راهنمایی کنید چکار کنم به در شرف اتمام
خدمت سربازی مشکلی ساز نباشد
سلام. در صورتی که معافیت اعصاب و روان بگیرند کارت قرمز تعلق میگیرد و برای کار در ارگان های دولتی و گرفتن گواهینامه و گذرنامه به مشکل میخورند.
سلام
با عرض سلام خدمت تمام مسؤلین نظام وظیفه بزرگواران پسر من به نام محمد مهدی بهمنی فرزند محمد متاسفانه بخاطر مشکلات پدر که سالیان سال در زندان بود و خودم مجبور به کار کردن بودم از سن 15سالگی گرفتار شد و چندین مرتبه به کمپ فرستاد شد توسط خیرین محترم ولی بازم متاسفانه از بد شرایط زندگی لغزش کرد به طوری که الان 24ساله شده دیگه اعتیادش شدید تر شده هم به هروئین و هم شیشه و از نظر روحی هم پرخاشگر و عصبی شده با توجه به همه این مشکلات سعی دارم اگه حداقل معافیت دائمی بهش تعلق بگیره با نظریه پزشکی قانونی تلاش کنیم برای بهبود در روند بیماریش و تشویقش شدن و پیشرفت در کارهای زندگیش برای رهایی از این منجلاب اعتیاد !! راهنمایی کنید ممنون میشم
نه