رشته بیوشیمی چیست؟ – معرفی کامل، بازار کار و آینده شغلی

رشته بیوشیمی چیست؟ - معرفی کامل، بازار کار و آینده شغلی

به عنوان یکی از شاخه‌ های زیست شناسی، بیوشیمی یک علم پایه‌ ای حساب می شود ولی به علت کاربرد هایی که در شاخه های آن، حتی نسبت به علوم پایه با وجود بی ‌مهری در کشور ما، بازار کار خیلی چندان بدی ندارد و افراد فارغ‌ التحصیل رشته بیوشیمی، در دانشگاه‌ های بزرگ و معتبر کشور به خصوص آنانی که تحصیل کرده‌ اند، توانایی این را دارند که برای خود یک شغل مناسب پیدا کنند.

در این مقاله از آویژه می خواهیم شما را با رشته بیوشیمی آشنا می کنیم.

رشته بیوشیمی چیست؟

دانش مطالعه ساختارها و فرآیند های زیستی واکنش های شیمیایی، رشته بیوشیمی می باشد. این رشته با بیومولکول هایی از جمله کربوهیدرات ها، پروتئین ها، اسید نوکلئیک و… سر و کار دارد. بیوشیمیست ها مولکول هایی از قبیل ماده ژنتیکی سلول ها و آنزیم ها را مورد مطالعه قرار می دهند تا در مورد نحوه عملکرد و ساختار آن ها اطلاعات دریافت کنند.

در حقیقت این کشف آنزیم ها بود که سر انجام ایجاد علمی چون بیوشیمی گردید. اوایل قرن بیستم میلادی در یکی دیگر از شاخه های بیوشیمی که به عنوان یک علم مستقل شناخته شد، در حوزه تولید واکسن برای مقابله با ویروس ها و یا مطالعه در خصوص بعضی از بیماری های کشنده و مهلک به کوشش ها و مطالعاتی چون ایدز یا سرطان پرداخته می شود.

دو شاخه اصلی بیوشیمی، عبارت اند از بیوشیمی بالینی و بیوشیمی عمومی که هر دو آن ها در ادامه توضیح داده شده است.

مشاوره حرفه ای تخصص ماست
برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید ساعت پاسخگویی 8:30 صبح الی 12 شب ایام تعطیل 10 صبح تا 10 شب.

تماس از طریق تلفن ثابت، بدون صفر و کد

9099071985
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه

مشاوران آویژه
پاسخگوی شما هستند

بیوشیمی عمومی چیست؟

شاخه‌ ی پایه‌ ای ‌تر رشته بیوشیمی، بیوشیمی عمومی می باشد که در آن همه جنبه ‌های شیمی حیاتی ارگانیسم ‌های زنده بررسی می گردد‌.

در این شاخه، اصلی‌ ترین مولکول ‌های حیاتی مابین همه ساختار موجودات زنده، راه های بیوشیمیایی مشترک میان ارگانیسم‌ های عضو در روش‌ ها و تکنیک‌ های مورد استفاده در پژوهش ‌های بیوشیمیایی و هر یک از 5 سلسله اصلی ارگانیسم‌ های زنده مورد بررسی و مطالعه قرار می ‌گیرند.

این شاخه درسی پیش‌ نیاز و اصلی از برنامه آموزشی در مقطع لیسانس همه گرایش ‌های زیست‌ شناسی می باشد؛ ولی در مقطع لیسانس هیچ گرایش یا رشته ای تحت عنوان بیوشیمی، ارائه نمی‌ گردد. در مقطع کارشناسی ارشد رشته بیوشیمی عمومی ارائه می گردد و یک گرایش بیوشیمی در مقطع دکتری دارد.

بیوشیمی بالینی چیست؟

افراد فارغ ‌التحصیل همه گرایش‌ های رشته‌ های داروسازی و زیست شناسی، دامپزشکی، علوم آزمایشگاهی، پزشکی، ایمنی ‌شناسی، شیمی و علوم تغذیه در مقطع لیسانس توانایی این را دارند که در امتحان ورودی کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی شرکت نمایند.

در رشته بیوشیمی بالینی، فقط به مطالعه جنبه‌ های پزشکی و بالینی بیوشیمی از جمله نحوه عملکرد داروها، ساز و کارهای بیوشیمیایی بیماری‌ ها در سطح مولکولی و… پرداخته می ‌شود.

نسبت به بیوشیمی عمومی، بازار کار بیوشیمی بالینی بهتر می باشد. در مقطع دکتری تخصصی نیز رشته بیوشیمی بالینی ارائه می‌ گردد. رشته بیوشیمی عمومی توسط وزارت علوم، و رشته بیوشیمی بالینی توسط وزارت بهداشت ارائه می گردد.

رشته بیوشیمی چیست؟

اهمیت رشته بیوشیمی چیست؟

رشته بیوشیمی با بررسی و مطالعه مسیرهای متابولیکی و مولکول‌ های حیاتی، به انسان در شناخت هر چه بیشتر ساز و کارهای حیاتی کمک می ‌کند.

دانش بیوشیمی با فراهم کردن دانش پایه ‌ای در خصوص توسعه تکنیک ‌های آزمایشگاهی و با ساز و کارهای حیاتی برای کار کردن با مولکول‌ های حیاتی از جمله اسید های نوکلئیک، پروتئین‌ ها، کربوهیدارت ‌ها و لیپید ها، راه گشای تحقیقات در همه گرایش ‌های علوم حیاتی و زیست شناسی می باشد.

در زیست شناسی گذشته از نقش پایه ‌ای علم بیوشیمی، اساس علم پزشکی این رشته می باشد. دانش بیوشیمی به درک ما از فرآیند های بیوشیمیایی، سازوکار بدن انسان، نحوه عملکرد داروها و مسبب بیماری ‌ها کمک می ‌کند. از طرف دیگر، در مهندسی کشاورزی و در صنعت این رشته کاربردهای وسیعی دارد.

این رشته در مهندسی کشاورزی علاوه بر فراهم ساختن دانش پایه ‌ای مورد استفاده، برای تولید کود های کشاورزی، تولید گیاهان ترا ریخته و تولید نهاده‌ های دامی دارای کاربرد های عملی می باشد. رشته بیوشیمی با اهمیت بالایی که در صنایع غذایی دارد، به فرآوری محصولات کشاورزی کمک و در امنیت غذایی انسان نقش مهمی ایفا می ‌کند.

اهمیت رشته بیوشیمی چیست؟

کدام سازمان‌ ها نیازمند استخدام بیوشیمیست‌ ها هستند؟

داروسازی ‌ها: بیش از نود درصد از داروها، دارای مهارکننده‌ های آنزیمی هستند. برای یک آنزیم طراحی مهارکننده، نیازمند شناخت سازوکار و ساختار آنزیم می باشد. پس داروساز ها، در قسمت توسعه و تحقیق خود، نیازمند بیوشیمیست ‌ها می باشند.

از طرف دیگر تولید هر ترکیب دارویی، به مجموعه ‌ای از واکنش ‌های شیمیایی نیاز دارد که در این حوزه بیوشیمیست‌ ها توانایی این را دارند که فعالیت داشته باشند. البته برخی از ترکیب های دارویی، به طور مستقیم از طرف کشت‌ های میکروارگانیسم‌ ها و ارگانیسم ‌های زنده تولید می ‌شوند.

صنایع غذایی: واکنش‌ های آنزیمی و سایر واکنش‌ های بیوشیمیایی، در صنایع غذایی کاربرد های متعددی در فرآوری مواد غذایی دارند. شرکت‌ های صنایع غذایی جهت توسعه آنزیم ‌هایی برای این اهداف در تیم‌ های تحقیق بیوشیمیست‌ ها را استخدام می‌ کنند. و هم برای نظارت برای فرایند های بیوشیمیایی و آنزیمی در خط تولید خود این شرکت‌ ها، به بیوشیمیدان‌ ها احتیاج دارند.

شرکت‌ های تولید فرآورده ‌های بیولوژیک: حدوداً همه شرکت ‌هایی که در حوزه تولید فرآورده‌ های بیولوژیک، چون آنزیم‌ های خصوص استفاده در صنعت و انواع گوناگون پروتئین‌ های نوترکیب فعالیت دارند، به بیوشیمیست ‌ها برای خیلی از فعالیت ‌های توسعه و تحقیق و تولیدی خود نیاز دارند.

آزمایشگاه ‌های تشخیص طبی: هر آزمایشگاه تشخیص طبی یک واحد بیوشیمی داراست که روی نمونه‌ های بالینی تست‌ های بیوشیمیایی را انجام می ‌دهد. معمولا آزمایشگاه‌ های تشخیص طبی، افراد فارغ‌ التحصیل بیوشیمی بالینی را جذب می‌ کنند ولی در آزمایشگاه‌ های تشخیص طبی فارغ‌ التحصیلان بیوشیمی عمومی نیز شانس کار کردن را دارند.

شرکت‌ های فعال در حوزه تولید انواع محصولات شیمیایی: شرکت‌ های تولید کننده هورمون ‌ها و کود های کشاورزی، شرکت‌ های تولید کننده نهاده‌ های دامی، شرکت‌ های تولید کننده آفت‌ کش ‌ها و سموم و خیلی دیگر از شرکت ‌هایی که در مسیر تولید محصولات شیمیایی، از واکنش‌ های بیوشیمیایی و آنزیمی استفاده می نمایند، به جذب بیوشیمیست‌ ها نیاز دارند.

دانشگاه ‌ها و دیگر مراکز تحقیقاتی دولتی: با مدرک کارشناسی ارشد این رشته توانایی این را دارید که در خیلی از دانشگاه‌ های کشور که رشته‌ های علوم زیستی را ارائه می‌ دهند، به عنوان کارشناس آزمایشگاه مشغول به کار شوید.

تقریبا در حوزه زیست شناسی همه پژوهشگاه‌ های دولتی کشور که فعالیت دارند مانند پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک، انستیتو پاستور، پژوهشگاه رویان، مرکز تحقیقات پروتئین دانشگاه شهید بهشتی و… به استخدام ببوشیمیست‌ ها نیاز دارند.

کدام سازمان‌ ها نیازمند استخدام بیوشیمیست‌ ها هستند؟

نتیجه گیری

به طور کلی رشته بیوشیمی مطالعه واکنش های شیمیایی می باشد که این مطالعات گاها تخصصی تر می شوند، به عنوان مثال بیوشیمیست ها توانایی این را دارند که در مغز واکنش های شیمیایی رخ داده که با نوروشیمی ارتباط دارد را بررسی و مطالعه کنند و یا به موضوعاتی از جمله نحوه وراثت و شیوع در بیماری هایی از جمله سرطان یا تمایز، تقسیم و ارتباط سلول ها با یکدیگر بپردازند.

شما جهت مشاوره رایگان، می توانید با شماره گیری 09099071985 با مرکز مشاوره آویژه در ارتباط باشید.

سوالات متداول

علامت سوالرشته بیوشیمی چگونه علمی می باشد؟

به عنوان یکی از شاخه‌ های زیست شناسی، بیوشیمی یک علم پایه‌ ای حساب می شود.

علامت سوالشاخه های رشته بیوشیمی چیست؟

شاخه های رشته بیوشیمی عبارت اند از بیوشیمی بالینی و بیوشیمی عمومی.


لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید

رشته بیوشیمی چیست؟ – معرفی کامل، بازار کار و آینده شغلی

شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.

برای مشاوره و هم اندیشی با کارشناسان مرکز مشاوره آویژه تماس حاصل فرمایید


در سراسر کشور با کلیک روی دکمه زیر

برای تماس با مشاور کلیک کنید
به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

براي تماس با مشاور کليک کنيد!

تماس با مشاور

تماس با موبایل

هزینه تماس:

دقیقه ای 1400 الی 1800 تومان

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

جهت ادامه و تماس با مشاور کلیک کنید

تماس با تلفن ثابت

شماره تماس:
نحوه پرداخت
9099071224 بدون صفر
قبض تلفن

لطفاً شماره موبایل خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

کاربر گرامی، برای ادامه روند دریافت مشاوره، لطفاً نام خود را وارد کنید:

گام بعدی
بازگشت

سلام در چه زمینه ای نیاز به مشاوره دارید؟

گام بعدی
بازگشت

بازه زمانی مورد نظر خود را برای مشاوره انتخاب کنید:

نگران از دست رفتن بازه زمانی انتخاب شده نباشید، تا زمانی که کامل مشاوره نگرفته اید رزرو شما باقی خواهد ماند.

فوری

جمعه

1403/9/2

شنبه

1403/9/3

یکشنبه

1403/9/4

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

گام بعدی
بازگشت

موجودی شارژ شما:

با این میزان اعتبار شما می توانیددقیقه با مشاور صحبت کنید

دقیقه کافیست، ادامه
خرید شارژ بیشتر
بازگشت

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

خرید شارژ مشاوره:

بازگشت

شارژ مشاوره شما همیشه در حساب کاربریتان موجود خواهد بود و در صورت تمایل باقیمانده شارژ به کارت بانکی شما بازگردانده خواهد شد.

تایید نهایی:

موضوع

مشاوره

مدت

مشاوره

زمان

مشاوره

دقیقه

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

تایید نهایی
بازگشت

زمان مشاوره شما با موفقیت رزرو شد. منتظر تماس از طرف مشاور ما باشید.

در صورت داشتن ابهام یا مواجهه با هرگونه مشکل با شماره تلفن 62999066-021 تماس حاصل نمایید

پس از مشاوره بقیه شارژ شما در حساب کاربریتان باقی خواهد ماند، در صورتی که تمایل دارید باقیمانده پولتان به کارتتان واریز شود با شماره 62999066-021 تماس حاصل نمایید