در این مقاله از آویژه از به رشته بیوانفورماتیک می پردازیم و سعی می کنیم مناسب بودن آن با روحیات اشخاص، درس هایی که جهت موفقیت در این رشته در آن ها لازم است پایه ای قوی داشته باشید، بازار کار، گرایش های آن و سایر موارد مرتبط را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر، با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
منظور از رشته بیوانفورماتیک چیست؟
رشته بیوانفورماتیک یک حوزه علمی نوین می باشد که در آن ریاضی و علوم کامپیوتر با بیولوژی یا همان زیست شناسی و شیمی ترکیب و تلفیق شده اند. از طریق استفاده از بیوانفورماتیک دانشمندان توانایی این را دارند که در یک سیستم کامپیوتری داده ها و اطلاعات به دست آمده از تحقیقات زیست شناسی را بازیابی، ذخیره سازی، تجزیه و تحلیل و تفسیر نمایند.
رشته بیوانفورماتیک رشته ای می باشد که بر کاربرد خدمات مبتنی بر کامپیوتر و فناوری ها در تحقیقات زیست شناسی، بیوتکنولوژی و زیست پزشکی تمرکز دارد.
مباحث زیر را شامل رشته بیوانفورماتیک می شود:
- طراحی الگوریتم
- معماری شبکه
- اصول طراحی نرم افزار
- طراحی واسط انسانی
- مطالعات قابلیت استفاده
- استراتژی های جست و جو
- مدیریت پایگاه داده
- داده کاوی
- پردازش عکس
- خط مشی های جست و جو
- گرافیک کامپیوتری
- ساخت انیمیشن
- طراحی به کمک کامپیوتر
رشته بیوانفورماتیک مناسب چه کسانی است؟
این رشته یک دانش بین رشته ای محسوب می شود که با توجه به ماهیت خود، با علوم مختلف ریاضی، زیست شناسی، فیزیک، آمار و کامپیوتر در ارتباط دائمی می باشد. افراد متخصص این رشته، برای تفسیر داده های زیستی از ابزار های گوناگون محاسباتی کمک می گیرند و به همین علت، لازم است در زمینه های کامپیوتر و ریاضی، از پایه علمی محکمی برخوردار باشند.
بنابراین اگر نسبت به مسائل گوناگون زمینه زیست شناسی مانند شبکه های انتقال پیام، عملکرد مولکول های زیستی و نحوه اثر داروها کنجکاو می باشید، از کار با کد نویسی، رایانه و یاد گیری نرم افزارهای متفاوت لذت می برسد، دارای تفکر خلاق هستید، از انجام فعالیت های چالشی، لذت می برید، عاشق محاسبات و ریاضی پیچیده می باشید، قدرت منظم سازی اطلاعات، مسئله یابی، و شناسایی الگو ها دارید، تمرکز خوبی دارید، به طراحی و تولید نرم افزار و در این حوزه ورود به میدان رقابت را دوست دارید و مهارت کافی را در زبان انگلیسی دارید، این رشته مناسب شما می باشد.
با رشته بیوانفورماتیک گرایش های مرتبط کدام اند؟
بین زیست شناسی محاسباتی(Computational Biology) و رشته بیوانفورماتیک ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. به صورت کلی، این گرایشات در یک ساختار منظم و هدفمند مجموعه ای از نرم افزارها، رایانه ها و پایگاه های اطلاعاتی را به کار می گیرند تا از آن برای جوابگویی به سوال هایی در زمینه زیست شناسی، بهره بگیرند. گاها پاسخگویی به این سوالات، نیازمند پردازش حجم زیادی از اطلاعات می باشد.
پردازش داده های پروتئومیکس و ژنومیکس، مثالی از این داده کاوی هایی در مقیاس وسیع حساب می آیند.
موارد زیر از گرایشات این رشته می باشد:
- زیست شناسی سامانه ای
- داده کاوی پزشکی
مهم ترین دروس دانشگاهی رشته بیوانفورماتیک چه هستند؟
در بخش های پیش همان طور که اشاره کردیم، این رشته با آمیخته ای از علوم محاسباتی و زیستی سر و کار دارد. پس کاملا واضح می باشد که این رشته دانشگاهی در کلاس در، لازم است ترکیبی از دروس هر دو زمینه تدریس گردد.
در مقطع دکتری تخصصی مهم ترین درس های رشته بیوانفورماتیک به شرح زیر می باشد:
- الگوریتم های بیوانفورماتیک
- بیوانفورماتیک پیشرفته
- پایگاه داده های زیستی
- طراحی محاسباتی دارو
- مدل سازی شبکه های متابولیکی
- یادگیری ماشین
- ساز و کار های مولکولی سلامت
- داده کاوی در سیستم سلامت
- آمار بیزی
بازار کار بیوانفورماتیک به چه صورت می باشد؟
در سال های اخیر، پیشرفت چشمگیر در زیست شناسی مولکولی و تجهیزات لازم پژوهش در این حوزه، باعث افزایش سریع تعیین توالی ژنوم خیلی از گونه های موجودات گردید، تا حدی که اکنون پروژه های تعیین توالی ژنوم ها جزئی از پروژه های خیلی رایج حساب می شوند.
از طرف دیگر، اکنون بر کسی پوشیده نمی باشد که انجام آزمایش های مختلف، بدون وجود یک طراحی منظم، قبل از آن و بدون تحلیل و تفسیر نتایج، بعد از آزمایش، به منظور تلف شدن حجم بسیاری از زمان، انرژی و منابع انسانی و مالی می باشد. پس تقریبا وجود یک متخصص بیوانفورماتیک در هر گروه پژوهشی، کاملا ضروری می باشد.
جهت ورود به بازار کار در این رشته، علاوه بر داشتن شناخت با مهارت های تخصصی رشته مورد نیاز لازم است با دیگر مهارت های فردی شناخت کافی داشته باشید.
در واقع، این مهارت های فردی می باشند که از میان رقبا یک فرد را متمایز می کنند و در زمینه ها و موقعیت های شغلی موجب موفقیت او می گردند. چنین مهارت هایی موجب تعامل بهتر شخص در محیط و سازمان های کاری خواهد شد و معمولا از آن با اسم مهارت های نرم نام می برند.
نتیجه گیری
رشته بیوانفورماتیک جز رشته هایی می باشد که به دلیل ترکیب و تلفیق علم کامپیوتر با زیست شناسی، موجب شده است در بین داوطلبان محبوبیت زیادی پیدا کند.
به همین دلیل در این مقاله از آویژه خواستیم این رشته را بطور کامل برای شما معرفی کرده و اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار دهیم. شما توانایی این را دارید که با شماره گیری 09099071985 با مشاوران با تجربه مرکز مشاوره آویژه در تماس بوده و سوالات خود را در خصوص رشته بیوانفورماتیک مطرح کنید.
سوالات متداول
منظور از رشته بیوافورماتیک چیست؟
رشته بیوانفورماتیک یک حوزه علمی نوین می باشد که در آن ریاضی و علوم کامپیوتر با بیولوژی یا همان زیست شناسی و شیمی ترکیب و تلفیق شده اند.
رشته بیوانفورماتیک بر چه چیزی تمرکز دارد؟
رشته بیوانفورماتیک رشته ای می باشد که بر کاربرد خدمات مبتنی بر کامپیوتر و فناوری ها در تحقیقات زیست شناسی، بیوتکنولوژی و زیست پزشکی تمرکز دارد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
رشته بیوانفورماتیک چیست؟ + بازار کار و آینده شغلی آن
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.