المپیاد به طور کلی آزمونی است، که با هدف پیدا کردن استعداد های درخشان یک رشته هر ساله انجام میشود، تا راه تحصیل این افراد با بهره گیری از کمک هایی که به آن ها میشود هموارتر بشود و هدف کلی پیشرفت سطح علمی و فرهنگی کشور است.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
المپیاد ادبیات دانشجویی
المپیاد ادبی دانشجویی در کشور ما از سال 1346 برگزار میشده است. هدف این المپیاد پیدا کردن استعداد های درخشان در این رشته برای پیشرفت و گسترش زبان و ادبیات فارسی است.
برای شرکت در المپیاد ادبی به صورت متمرکز باید از طریق خرید سریال ثبت نام در آزمون سراسری کارشناسی ارشد آن سال شرکت کنند و در هنگام پر کردن فرم ثبت نام گزینه ی علاقه مندی شرکت در المپیاد دانشجویی را تایید کنند.
توجه: افرادی که در المپیاد شرکت کرده اند در بین بقیه ی افرادی که برای المپیاد شرکت کرده اند به رقابت می پردازند، نه با دانشجویان کنکور ارشد. نکته ی دیگر این که برای شرکت در این آزمون، دانشجویان باید حتما مشغول به تحصیل باشند.
دانشجویان به دو صورت متمرکز و غیر متمرکز در المپیاد شرکت کنند.
المپیاد ادبیات دانش آموزی
المپیاد ادبی دانش آموزی در سال 67-1366، با هدف تشویق دانش آموزان مستعد به تحصیل در رشته ی زبان و ادبیات فارسی برگزار شد. المپیاد ادبی بعد از المپیاد ریاضیات و در کنار المپیاد فیزیک، هرسه از قدیمی ترین المپیاد های کشوری هستند.
المپیاد ادبیات تنها المپیادی است که محدودیتی برای هیچ رشته ای ندارد و تمام دانش آموزان رشته های نظری میتوانند در آن شرکت کنند. این محدودیت ها تا سال 79بودند اما از سال 80و81 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی برداشته شدند.
با مصوبه ی شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال 1391 به بعد برندگان مدال طلای المپیاد ادبی، میتوانند در هر یک از رشته های دانشگاهی علوم انسانی و هنر بدون کنکور شرکت کنند. این المپیاد هر سال تحصیلی یک بار انجام میشود.
المپیاد ادبی چند مرحله دارد؟
المپیاد دانشجویی ادبی هم سه مرحله دارد. مرحله ی اولیه ی آن برای آزمون غیر متمرکز، تشریحی و برای آزمون های متمرکز، تستی است. در مرحله ی دوم برای هر دو نوع آزمون هم سوالات تستی و هم تشریحی خواهد بود.
تعداد سوالات تشریحی در مرحله ی دوم معمولا بیشتر از تستی است. پذیرفته شدگان به مرحله ی نهایی راه پیدا می کنند.
المپیاد ادبی دانش آموزی شامل سه مرحله است؛ دو مرحله ی اول به صورت صد سوال چهار گزینه ای و منابع آن هم شامل برخی قسمت های کتاب های درسی دبیرستان و همچنین کتاب های غیر درسی است.
در مرحله ی اول آن که معمولا در بهمن ماه هر سال برگزار می شود؛ نزدیک به 1000 نفر پذیرفته می شوند که تنها چهل نفر از آن ها مرحله ی دوم را قبول خواهند شد. این چهل نفر به باشگاه دانش پژوهان جوان خواهند رفت. در باشگاه دانش پژوهان چند هفته چند هفته انواع آموزش ها و آزمون ها و مصاحبه های علمی را پشت سر خواهند گذاشت.
در نهایت دوازده نفر از رشته های علوم انسانی و معارف اسلامی برگزیده خواهند شد و مدال طلا دریافت خواهند کرد. شش نفر نخست رشته های دیگر نیز در صورتی که نمره علمی ای دریافت کرده اند از آخرین نفر طلای رشته ی انسانی کمتر نباشد، مدال طلا خواهند گرفت. مرحله ی دوم آن در اردیبهشت ماه است.
منابع المپیاد ادبی سال 1402
منابع هر سال تغییر پیدا میکنند و تعیین منابع از سوی باشگاه دانش پژوهان انجام می شود.
در مرحله ی اول و دوم آزمون، منابع مربوط به کتاب های درسی هر ساله اعلام شده و هم چنین مشخص میشود که سوالات غیر درسی از کدام کتاب ها خواهند آمد. در سال های اخیر در این آزمون تعداد سوالاتی که از کتاب های غیر درسی آمده بود، بسیار بیشتر از سولات درسی بود.
پس اگر قصد شرکت در المپیاد ادبی را دارید بهتر است مدت زمان بیشتر و دقت بیشتری صرف منابع غیر درسی بکنید. در مرحله ی سوم هم برنامه های مربوط به باشگاه دانش پژوهان به فرآیند المپیاد ادبی خاتمه خواهد داد. در دوره ی تابستانی این آزمون که در اواسط تیر شروع و در اواسط شهریور پایان میابد.
بخش دانشجویی دانشجویان داوطلب شرکت به روش غیر متمرکز و همه ی دانشجویان در مرحله ی نهایی باید در سه شاخه امتحان تشریحی بدهند:
- نظم فارسی
- نثر فارسی
- فنون ادبی
در حوزه ی دانشگاهی منابع این آزمون و سوالات آن از تمام دروس رشته ی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه خواهد بود. بازم با این منابع دانشگاهی آن بسیار مختلف و نامشخص است.
کتاب هایی که به طور معمول و هر سال استفاده میشوند: کلیله و دمنه، بوستان و گلستان سعدی، مقالات استادان برجسته ادبیات و… می باشد.
مزایای المپیاد برای پذیرفته شدگان
- تحصیل در هر رشته ای از علوم انسانی با توجه به انتخاب خودشان و بدون کنکور
- استفاده از تسهیلات و کمک های مالی بنیاد نخبگان و وزارت علوم
- رتبه های برتر میتوانند بورسیه ی تحصیلی دریافت کنند
- کمک مالی دریاقت میکنند برای نوشتن مقالات
- عضو شدن در بنیاد ملی نخبگان
صفر تا صد و زمان برگزاری المپیاد ادبیات 1402
بیست و هفتمین المپیاد علمی دانشجویی در 24 رشته، به صورت متمرکز و غیر متمرکز در اردیبهشت ماه سال 1402 برگزار خواهد شد. نتایج این آزمون بعد از اعلام اولین نتایج کنکور کارشناسی ارشد اعلام خواهد شد. سازمان سنجش 15 نفر برتر تمام رشته های المپیاد دانشجویی را منتشر میکند.
بعد از این مرحله پذیرفته شدگان با تهیه ی کارت ورود به جلسه میتوانند در مرحله ی دوم آن شرکت کنند. مرحله ی دوم آزمون المپیاد، آزمون تشریحی هم دارد. شرایط این آزمون نیز متناسب با کنکور کارشناسی ارشد خواهد بود.
شیوه ی غیر متمرکز متفاوت بوده و بر اساس نفرات ممتاز دانشگاه و محل آن بر اساس مناطق ده گانه شکل خواهد گرفت. فقط دانشجویان ترم پنج به بالا اجازه ی شرکت در این آزمون را دارند. معدل در رتبه ی بدست آمده موثر خواهد بود.
اگر قصد شرکت در المپیاد ادبی دانشجویی را دارید بدانید که پر کردن فرم اینترنتی الزامی خواهد بود. برای شرکت در المپیاد ادبی سال21 دانشجو باید حداقل 70 واحد درسی دوره ی کارشناسی را طی کرده باشد. هم چنین یکی از شرایط لازم برای شرکت در این آزمون این است جزء نفرات ممتاز در رشته خود باشد.
نکته: کارت ورود به جلسه برای شرکت در این آزمون الزامی است.
سوالات متداول
گزینش دانشجویان برای المپیاد ادبی چگونه است؟
دانشگاه خود موظف است دانشجویان ممتاز را معرفی کند.
المپیاد ادبی چه زمانی برگزار می شود؟
هر سال معمولا در اردیبهشت ماه. هم زمان با کنکور کارشناسی ارشد همان رشته.
آیا کسانی که مدرک کارشناسی خود را گرفته اند می توانند در المپیاد ادبی شرکت کنند؟
خیر. حتما باید دانشجو باشند.
برای شرکت در المپیاد دانشجو باید ترم و سال چندم دانشگاه باشد؟
از سال سوم دانشجو میتواند در المپیاد ادبیات شرکت کند و حداقل 70 واحد درسی باید پشت سر گذاشته باشد.
مواد آزمون المپیاد ادبی از کجاست؟
دقیق اعلام نمی شود اما از کتاب ها و منابع کارشناسی رشته ی زبان و ادبیات فارسی است.
مرحله ی دوم آزمون چه زمانی است؟
به پذیرفته شدگان مرحله ی اول سازمان سنجش اعلام خواهد کرد.
فقط کسانی که دانشگاه معرفی کند میتوانند در المپیاد شرکت کنند؟
خیر به صورت داوطلبی هم امکان شرکت می باشد.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
صفر تا صد المپیاد ادبیات (دانشجویی و دانش آموزی)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلامن حوزه علمیه درس میخونم میتونم المپیاد دانش آموزی رو شرکت کنم…؟
با سلام خانم سیری هستم مشکلی ندارد می توانید
سلام ، من پایه دهم ریاضی هستم . اگر پایه یازدهم المپیاد ادبی شرکت کنم و طلا بگیرم امکان اینکه رشتم همون ریاضی باشه و دیپلم ریاضی داشته باشم ولی با طلای المپیاد ادبی ،حقوق دانشگاه دولتی بخونم هست ؟
سلام در صورتی که شما مدال طلای المپیاد داشته باشید این امکان را دارید که در هر دانشگاه و رشته دلخواه ثبت نام کنید.
سلام
ببخشید کسی که سال بعد میخواد بره دوازدهم امکان رسیدن به بخش نهایی این آزمون رو قبل کنکورش داره؟
سلام خسته نباشین
یه سوال
اگر کسی سال یازدهم در مدرسه ای ثبت نام نکنه و فقط متفرقه درس های یازدهم رو آزمون بده
میتونه در المپیاد ادبی شرکت کنه؟!
سلام
آیا کسی که سال دهم رشته اش کامپیوتر در هنرستان بوده و یازدهم تغییر رشته داده و به انسانی رفته، اجازه ی شرکت در المپیاد ادبی را دارد؟!
سلام وقتتون بخیر حتما شرایط اصلی را درسایت oly.medu چک فرمایید
در مقطع کارشناسی ارشد هم میشه المپیاد شرکت کرد؟