هر ساله دانش آموزان بسیاری با شرکت در آزمون المپیاد، در بخش های مختلفی با یکدیگر رقابت می کنند. سازمان کشف و پرورش استعدادهای درخشان، برای اینکه در بین شرکت کنندگان و دانش آموزان سبب ایجاد انگیزه شود، علاوه بر واگذاری جوایز مختلف، سهمیه های مختلفی برای مدال آوران المپیاد ارائه می دهد.
یکی از آن سهمیه ها، سهمیه المپیاد در کنکور سراسری می باشد. اگر شما هم یکی از مدال آوران المپیاد کشوری باشید می توانید در کنکور از این سهمیه بهره مند شوید، در این مقاله از آویژه با ما همراه باشید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
آنچه باید در مورد سهمیه المپیاد در کنکور ۱۴۰۲ بدانید
در المپیاد های دانش آموزی، دانش آموزانی که توانستند مدالی دریافت کنند، قادر اند در صورت دارا بودن کلیه شرایط مختلف المپیاد، از سهمیه المپیاد در کنکور سراسری ۱۴۰۲ پیش روی خود استفاده کنند..
شرکت کنندگانی که توانستند در المپیاد علمی مدال طلا یا همان رتبه اول را دریافت کنند، بر اساس بخشنامه هایی که از طرف وزارت علوم صادر شده، توانایی این را دارند که بدون شرکت در کنکور سراسری، در رشته محل های گروه آزمایشی خود در ظرفیت های مازاد تعلق گرفته قبول شوند.
دریافت مدال طلا یا همان رتبه اول المپیادی، می تواند برای بسیاری از دانش آموزان انگیزه بیشتری جهت شرکت در این رقابت ها ایجاد کند، از طرفی لازم به ذکر است که شرکت کردن در رقابت های المپیادی، نباید لطمه ای به مطالعه دروس شما برای کنکور سراسری وارد کند.
شرکت کنندگانی که توانستند مدال نقره و برنز یا همان رتبه دوم و سوم را دریافت کنند، از سهمیه المپیاد در کنکور سراسری ۱۴۰۲ بی بهره نمی مانند.
بر اساس گفته معاون مرکز سمپاد، آن گروه از دانش آموزان که توانستند هشتاد درصد از تراز آخرین نفر قبولی بدون سهمیه در رشته محل مورد نظر خود در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ دریافت کنند، قادر اند به صورت اضافی در آن رشته قبول شوند.
در چه شاخه هایی المپیاد دانش آموزی برگذار می شود؟
المپیاد های دانش آموزی در یازده شاخه برگذار می شود که به شرح زیر است:
شاخه های المپیاد دانش آموزی |
|||
المپیاد نجوم | المپیاد زیست | المپیاد جغرافی | |
المپیاد فیزیک | المپیاد شیمی | المپیاد نانو | |
المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی | المپیاد ادبی | المپیاد ریاضی | |
المپیاد کامپیوتر | المپیاد جهانی Brain Bee |
المپیاد های دانش آموزی که دارای سهمیه می باشد
المپیاد های دانش آموزی که سهمیه کنکور ۱۴۰۲ دارند شامل موارد زیر می باشد:
- ریاضی
- زیست شناسی
- شیمی
- نجوم و اختر فیزیک
- کامپیوتر
- فیزیک
- ادبی
به رشته هایی که در بالا ذکر شد، در رشته ادبی به تعداد هجده نفر، در رشته ریاضی به تعداد دوازده نفر، در رشته های فیزیک و نجوم به تعداد ده نفر و در رشته های زیست، شیمی و کامپیوتر به تعداد هشت نفر مدال طلا تعلق می گیرد.
همچنین در هر رشته به دو برابر این تعداد ، مدال نقره و برنز تعلق می گیرد. برای مثال در رشته ادبی به ۳۶ نفر مدال نقره و به ۳۶ نفر مدال برنز تعلق می گیرد.
نیاز به ذکر می باشد تا قبل از سال ۱۳۹۰ دریافت کننده های مدال در این رشته المپیادها، فقط قادر بودند در رشته ادبیات فارسی بدون کنکور سراسری وارد دانشگاه شوند.
ولی طبق مصوبه ۷۱۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۳۹۱، دریافت کنندگان مدال در این رشته می توانند به صورت ثبت نام بدون کنکور سراسری، در کلیه رشته محل های مختص گروه آزمایشی هنر و علوم انسانی قبول شوند.
مزیت های المپیاد های علمی در کنکور سراسری ۱۴۰۲
تاثیراتی مدال المپیاد در کنکور سراسری ۱۴۰۲ دارد، جز اساسی ترین مزایای المپیاد های علمی است که سبب درگیری ذهن بسیاری از دانش آموزان شده است.
مطابق بخش نامه های صادره، دانش آموزانی که مدال طلا یا همان رتبه اول را در المپیاد های دانش آموزی دریافت کرده اند، قادر اند بدون شرکت در کنکور سراسری در هر دانشگاه و رشته ای که مد نظرشان است، به تحصیلات خود ادامه دهند.
دانش آموزانی که مدال نقره یا برنز یا همان رتبه دوم و سوم را دریافت کرده اند، از این قاعده دور نیستند؛ از طرفی این دانش آموزان قادر اند از سهمیه بیست درصدی در کنکور سراسری ۱۴۰۲ استفاده کنند. تاثیر آن سهمیه به این صورت است که هر دانش آموز بر اساس ترازی که در کنکورسراسری دریافت کرده است، بیست درصد به تراز او اضافه می شود.
از مزایای دیگر دریافت مدال در المپیاد های علمی، دریافت عضویت در بنیاد ملی نخبگان و کمک هزینه تحصیلی است که امتیاز بسیاری خوبی برای مدال آوران به شمار می رود.
از طرفی تقاضا کنندگان قادراند بر اساس شرایط اختصاصی و عمومی المپیاد ها، در المپیاد ها شرکت کنند و در صورت دریافت کردن رتبه اول تا سوم از مزیت های المپیاد در کنکور سراسری ۱۴۰۲ بهرمند شوند.
نحوه اعمال سهمیه مدال آوران المپیاد های علمی در کنکور سراسری ۱۴۰۲
افرادی بسیاری در تلاش هستند تا مزایای سهمیه مدال آوران المپیاد های علمی در کنکور سراسری ۱۴۰۲ استفاده کنند. نحوه اعمال سهمیه مدال آوران المپیاد های اینگونه است که بعد از اینکه در اواخر شهریور ماه نتایج قطعی کنکور سراسری اعلام می شود، دانش آموزان قادر اند مدارک خود را ارسال کنند.
به همراه ارسال مدارک، تقاضا کنند می بایست اول اولویت های اول تا سوم خود را انتخاب کنند و بعد با مراجعه به سایت سازمان سنجش مراحل ثبت نام و درخواست خود را کامل کنند.
کلیه دریافت کنندگان مدال نخبه محسوب می شوند و از مزیت های بنیاد نخبگان بهره مند شوند. بهره بردن از مزایای المپیاد ها، بستگی به مدال دریافت شده دارد. کلیه آنها قادر اند همانند سایر نخبگان از طرح بنیاد نخبگان جهت خدمت سربازی استفاده نمایند.
دریافت کنندگان مدال های طلا از کنکور سراسری ۱۴۰۲ معاف هستند. دارندگان مدال های برنز و نقره هم بیست درصد سهمیه در کنکور سراسری ۱۴۰۲ دارند.
شرایط استفاده از سهمیه المپیاد های علمی در کنکور سراسری ۱۴۰۲
همانطور که اشاره شد، پس این که سازمان سنجش نتایج کنکور سراسری را مشخص می کند، گزینش رشته های تحصیلی امتحان سراسری مخصوص داوطلبان دارندگان مدال های طلا، نقره و برنز یا به عبارتی المپیاد های دانش آموزی شروع می شود.
دانش آموزانی که در دسته واجدین شرایط استفاده از آئین نامه های استعدادهای درخشان هستند، اگر در کنکور سراسری سال شرکت کرده باشند، قادر اند از بیست و پنجم شهریور برای ثبت نام و همچنین گزینش پنج عدد رشته محل اقدام کنند. در دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری این رشته محل ها ذکر شده است و تقاضا کنندگان می توانند بر اساس آن ها انتخاب خود را انجام دهند.
اگرچه تقاضا کنندگان حد نصاب نمره علمی را دریافت کرده باشند، به افراد واجد شرایط، حداکثر ۱۰% از ظرفیت هر یک از کد رشته محل ها تعلق می گیرد. این ده درصد به دارندگان مدال های طلا، نقره، برنز المپیاد ها، دانشجویان نمونه کشوری مقطع کاردانی، دریافت کنندگان رتبه اول تا سوم جشنواره جوان خوارزمی واگذار می شود.
شرایط سهمیه ها المپیاد در کنکور ۱۴۰۲ برای مقاطع بالاتر
در این قسمت به سهمیه های المپیاد در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد می پردازیم:
دوره کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)
- دانشجویان مقطع کاردانی که رتبه نمونه کشوری را دریافت کرده اند.
- دریافت کنندگان مدال های مختلف المپیاد های علمی دانش آموزی، جهت استفاده از سهمیه المپیاد در کنکور سراسری ۱۴۰۲، قادر اند فرم مربوطه را کامل کنند.
- دریافت کنندگان رتبه های اول تا سوم جشنواره جوان خوارزمی، ابن سینا، رازی و فارابی که حداقل پنجاه درصد در نتیجه پایانی مشارکت داشته باشد.
کارشناسی ارشد نا پیوسته
- دارندگان رتبه های اول تا پانزده المپیاد های دانشجویی قادراند از سهمیه المپیاد در کنکور سراسری ارشد ۱۴۰۲ برای ورود به این مقطع بهره مند شوند.
- دانشگاه های سراسر کشور وظیفه دارندیک سوم قبول شدگان بدون کنکور خود را از بین استعدادهای درخشان سایر دانشگاه ها انتخاب کنند.
- دریافت کنندگان رتبه اول تا سوم نهایی جشنواره جوان خوارزمی، خوارزمی، ابن سینا ، رازی و فارابی در دوره کارشناسی که حداقل پنجاه درصد در دریافت نتیجه تاثیر داشته باشد.
نتیجه گیری
سازمان کشف و پرورش استعدادهای درخشان، برای اینکه در بین شرکت کنندگان و دانش آموزان سبب ایجاد انگیزه شود، علاوه بر واگذاری جوایز مختلف، سهمیه های مختلفی از جمله سهمیه المپیاد در کنکور سراسری برای مدال آوران المپیاد ارائه می دهد. دانش آموزان می توانند با شرکت در المپیاد دانش آموزی و با کسب رتبه، بدون کنکور به تحصیلات خود ادامه دهند.
ما در این مقاله از آویژه اطلاعات کامل را در خصوص سهمیه المپیاد کنکور سراسری ۱۴۰۲ را در اختیار شما گذاشتیم. اگر در مورد سهمیه المپیاد دانش آموزی نیاز به مشاوره دارید، با مرکز مشاوره آویژه در ارتباط باشید.
سوالات متداول
کدام المپیاد های دانش آموزی دارای سهمیه می باشد؟
ریاضی، زیست شناسی، شیمی، نجوم و اختر فیزیک، کامپیوتر، فیزیک و ادبی دارای سهمیه می باشد.
چرا دارندگان مدال طلا میتوانند، بدون کنکور مستقیما در رشته مورد نظر خود ادامه تحصیل کنند؟
بر اساس بخشنامه هایی که از طرف وزارت علوم صادر شده، دارندگان مدال طلا توانایی این را دارند که بدون شرکت در کنکور سراسری، به تحصیلات خود ادامه دهند.
المپیاد های دانش آموزی در چه شاخه هایی برگذار می شود؟
المپیاد های دانش آموزی در ۱۱ شاخه برگذار می شود که در مقاله بالا به آن اشاره شد.
سهمیه المپیاد در کنکور ۱۴۰۲
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.