“ انتخاب رشته موفق ” در این مطلب قصد داریم به شش سوال مهم برای انتخاب رشته پاسخ دهیم، به اشتباهات رایج داوطلبان در انتخاب رشته کنکور سراسری اشاره کنیم و چگونگی یک انتخاب رشته موفق را بازگو کنیم.
اطلاعیه فوری : کلیه داوطلبان می بایست پس از مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته های تحصیلی کد رشته های تحصیلی مورد علاقه خود را مشخص نموده و از تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱۵ لغایت ۱۳۹۷/۵/۲۰ به ترتیب اولویت در فرم انتخاب رشته اینترنتی خود درج نمایند
انتخاب رشته، انتخاب آیندهی شماست. پاسخگویی دقیق و شفاف به ۶ سؤال زیر، کلید موفقیت شما در انتخاب رشتهی صحیح است؛ اما ابتدا باید یک اشتباه بزرگ را تصحیح کنیم.
تصحیح یک اشتباه بزرگ برای انتخاب رشته موفق
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
بعضی از دانشآموزان تصور میکنند برای یک انتخاب رشتهی خوب، مهمترین چیز کارنامه و نمرات و رتبهی کنکور است. آنها بیش از آنکه به خودشان، اهدافشان و آیندهشان فکر کنند، به نظر دیگران و اهمیتی که مردم جامعه به رشتههای مختلف میدهند توجه میکنند؛ اما موضوع اصلی برای یک انتخاب رشتهی صحیح این است که خودتان و اهدافتان را خوب بشناسید. موضوع اصلی انتخاب رشته، خود شما هستید. من ۶ سؤال طرح کردهام که اگر بتوانید به این ۶ سؤال پاسخ دقیق و واضحی بدهید انتخاب رشتهی خوبی خواهید داشت.
این سؤالها برای خودشناسی شما در زمینهی انتخاب رشته تنظیم شده است. هر چه پاسخهای شما دقیقتر و واضحتر باشد، شناخت شما از خودتان و اهدافتان روشنتر است و در نتیجه انتخاب بهتری خواهید داشت.
لطفاً سؤالها را با دقت بخوانید و خوب فکر کنید. با پدر و مادر خود نیز مشورت کنید؛ زیرا آنها روحیات و ویژگیهای شخصیتی شما را بیشتر و بهتر میشناسند و میتوانند به شما در شناخت خودتان کمک کنند.
سؤال ۱: آیا میدانید میخواهید کدام رشته (های) دانشگاهی را انتخاب کنید؟
آیا شما جزء افرادی هستید که فقط و فقط یک رشته را مد نظر دارید؟ آیا دو رشته را انتخاب میکنید؟ شاید سه رشته مد نظرتان باشد؛ این سه رشته به ترتیب اولویت چگونه هستند؟ آیا علایق متنوعی دارید؟ آیا رشتههای مختلف برای شما چندان تفاوتی با هم ندارند؟ آیا تردید دارید و دقیقاً نمیدانید که کدام رشته(ها) را ترجیح میدهید؟
اگر دو یا چند رشته را انتخاب میکنید باید به انتخاب شهر و دانشگاه هم فکر کنید. آیا فقط در شهر خودتان انتخاب رشته خواهید کرد؟ آیا فقط میخواهید در شهر خودتان ادامهی تحصیل دهید یا شهرهای دیگر را هم مد نظر قرار خواهید داد.
توصیهی من این است که تا جایی که میتوانید در شهر خودتان و در کنار خانوادهتان بمانید. به ویژه اگر در تهران و کلانشهرها و شهرهای دانشگاهی زندگی میکنید شهر خود را بر شهرهای دیگر ترجیح دهید.
به جز رشته و شهر، به دانشگاه هم فکر کنید.
آیا میدانید کدام دانشگاهها را ترجیح میدهید؟
اولویتهای شما در مورد انتخاب دانشگاهها چیست؟
اگر میخواهید اولویت دانشگاهها را بدانید یک راه این است که به متوسط نمرهی قبولی یا به نمرهی آخرین افراد قبولشده در رشتههای مختلف توجه کنید. این اطلاعات را میتوانید در سایت کانون هم به دست آورید.
نکتهی مهم در مورد رشته و شهر و دانشگاه این است: میخواهید با کدام الگو، رشتهها را پشت سر هم بچینید و اولویتبندی کنید؟
در ادامه چند الگو را به شما معرفی میکنم. شما باید الگوی خود را با تفکر و دقت و مشورت با خانواده و دوستان انتخاب کنید.
برای مشاوره در زمینه انتخاب رشته کنکور سراسری
می توانید از سراسر کشور با استفاده از تلفن ثابت از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب حتی در ایام تعطیل
با مشاوران متخصص مرکز مشاوره تلفنی آویژه دانش تماس بگیرید:
تهران ۹۰۹۹۰۷۲۰۶۸ و سایراستانها ۹۰۹۹۰۷۲۰۶۸
معرفی چند الگو با یک مثال ساده:
در مثالی که خواهم گفت میتوانید نام شهر و رشتهها را متناسب با وضعیت خود تغییر دهید. مثلاً اگر در رشتهی تجربی هستید دو یا سه رشتهی تجربی و اگر در رشتهی انسانی یا هنر هستید دو یا سه رشته از گروه خودتان را مثال بزنید.
فرض کنید دانشآموزی تهرانی است و میخواهد فقط رشتههای عمران و مکانیک را انتخاب کند. ابتدا باید مشخص کند که کدامیک از این دو رشته را ترجیح میدهد. بسیاری از دانشآموزان اولویت خود را بر مبنای اقبال عمومی و سطح نمرهی هر رشته مشخص میکنند؛ اما دانشآموزانِ عمیقتر، به خواستهها و ترجیحهای خود توجه میکنند؛ زیرا ممکن است نمرهی یک رشته بالاتر باشد ولی دانشآموز آن رشته را کمتر ترجیح بدهد. روش درستتر این است که علایق و ترجیحهای خود را در نظر بگیرید؛ اما اگر واقعاً نمیدانید کدامیک را بیشتر ترجیح میدهید و اگر چند رشته برایتان از اهمیت یکسانی برخوردارند میتوانید بر مبنای نظر عمومی انتخاب رشته کنید.
اگر به رستوران میروید میدانید چه غذایی از آن رستوران را دوست دارید، خودتان سفارش غذا میدهید اما اگر غذاها را نمیشناسید یا برایتان فرقی ندارند آنگاه میتوانید به نظر دیگران توجه کنید که چه غذایی را بیشتر ترجیح میدهند یا از میزبان راهنمایی بخواهید. در مورد انتخاب رشته هم به همین صورت است. کسانی که خودشان میدانند کدام رشته را ترجیح میدهند افراد مصممتر و موفقتری خواهند بود. پس از آنکه مشخص کردید کدام رشته را ترجیح میدهید اکنون باید رشتههای مورد نظرتان را به ترتیب اولویت مشخص کنید.
دوباره به سراغ دانشآموز فرضی و مثالی خود بازمیگردیم. او ممکن است یکی از این الگوها را انتخاب کند. شما کدام الگو را انتخاب میکنید؟ یکی از این سه الگو یا الگویی که میتواند متفاوت باشد؟
ادامه این مطلب را در قسمت دوم انتخاب رشته موفق دنبال فرمایید
چرا باید مشاور انتخاب رشته داشته باشیم ؟
بعد از چند ماه مطالعه در کنکور سراسری شرکت نموده و رتبه ای کسب نمودید! هر رتبه ای . شما قطعا می توانید جهت انتخاب رشته اقدام کنید! انجام دادن انتخاب رشته بصورت اینترنتی کار سختی نیست اما انتخاب رشته توسط “یک مشاور تحصیلی مجرب” که تجربه بیش از ده هزار انتخاب رشته موفق در کارنامه خود دارد و به شما تضمین قبولی می دهد، با انتخاب رشته شما یکسان است؟ اگر کمی فکر کنیم با این کار یک سال زمان می خرید و یا در یک دانشگاه و رشته برتر و در نهایت آینده شغلی بهتری برای خود خواهید ساخت . منظور ما از مشاوره این است ؛ یعنی استفاده از تجربیات یا دانش دیگران در کمترین زمان!
کلیه داوطلبان گرامی میتوانند جهت ارتباط با مشاوره انتخاب رشته موفق و تنظیم یک لیست حرفه ای ؛ از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن کد یا پیش شماره از طریق تلفن ثابت با شماره تهران ۹۰۹۹۰۷۲۰۶۸ و سایراستانها ۹۰۹۹۰۷۲۰۶۸ تماس حاصل فرمایند .
چگونه یک انتخاب رشته موفق در کنکور داشته باشیم؟ (قسمت اول)
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره 9099072068 تماس بگیرید.