معمولا یک ماه یا چند هفته قبل از کنکور، زمان مناسبی برای جمع بندی دروس کنکور است. داوطلبان کنکور برای اینکه بتوانند در این ماراتن نفس گیر موفق شوند، باید در این دوره کوتاه، با برگزاری آزمون های شبیه ساز کنکور و یا مطالعه نمونه سوالات سال های گذشته، توانایی خود را محک بزنند و به نقاط ضعف خود پی برده و آن ها را رفع کنند.
ممکن است، بسیاری از داوطلبان کنکور با جمع بندی کنکور و نحوه انجام آن آشنا نباشند.
به همین دلیل تصمیم داریم تا در این مقاله بیشتر در مورد این موضوع صحبت کنیم. بنابراین اگر داوطلب کنکور سراسری هستید، حتما این مقاله را بخوانید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
تعریف جمع بندی کنکور
اگر بخواهیم جمع بندی کنکور را تعریف کنیم، در یک عبارت ساده تر می توانیم بگوییم که جمع بندی یعنی اینکه اطلاعات در ذهن به شکلی مرتب شوند که دسترسی به آن ها بسیار آسان شود. ممکن است شما به عنوان یک داوطلب، مطالعه زیادی داشته باشید؛ اما نتوانید از مباحثی که مطالعه کرده اید برای پاسخگویی به سوالات کنکور استفاده کنید.
بسیاری از داوطلبان کنکور، شروع بسیار خوبی دارند، اما موفقیت در کنکور علاوه بر شروع خوب به استمرار و پایان خوب نیز بستگی دارد.
بنابراین باید با پشتکار فراوان مسیر مطالعه خود را طی کنید و در نهایت تمامی مطالب خوانده شده را در ذهن خود طبقه بندی نمایید.
طبقه بندی مرتب اطلاعات در ذهن باعث می شود که در زمان و فرصت مناسب از اطلاعات خود بهره ببرید. سرعت تست زنی افزایش خواهد یافت و موفقیت شما به عنوان یک داوطلب کنکور چندین برابر خواهد شد.
زمان جمع بندی کنکور
معمولا مدت زمان جمع بندی برای هر داوطلب به میزان مطالعه، یادگیری و توانایی او بستگی دارد و دقیقا نمی توان در مورد مدت زمان جمع بندی برای داوطلبان کنکور سراسری نظر داد اما بهترین زمان خرداد ماه و کمی قبل از برگزاری کنکور است و داوطلبان می توانند از مشاور کمک بگیرند و زمانی را برای جمع بندی اختصاص دهند.
ویژگی ها و اصول کلی دوران جمع بندی کنکور
داوطلبان در زمان جمع بندی کنکور باید به موارد و نکات زیر کامل پایبند باشند:
- به جای اینکه سراغ مطالب جدید بروید، بر روی مطالب خوانده شده تمرکز کنید.
- مطالب که نیاز به مرور و تکرار زیاد دارند را از مطالب دیگر جدا کنید و برای مطالب تعداد و مقدار مرور را با توجه به نیاز خود مشخص کنید.
- روی اشکالاتی که در هر درس دارید، تمرکز کنید و به طور موضوعی این اشکالات را حل نمایید.
- مطالب را بر اساس ضعف درسی خود و اهمیت آن ها در سوالات کنکور، اولویت بندی کنید.
- با اجرای تست های سرعتی، بر روی تنظیم وقت و سرعت عمل در جلسه آزمون سراسری تمرین کنید.
- مرور جامع تمامی درس های مطالعه شده، بسیار مهم است.
- کلاس های یادگیری به جز جلسات تست زنی را تعطیل کنید.
- ساعات مطالعه را زیاد نکنید و اگر امکان داشت، این ساعت ها را کم کنید.
- به سراغ منابع جدید و یادگیری های جدید نروید، استرس شما بیشتر شده و ذهنتان خسته می شود.
- مرور شما باید نه خیلی وسواسی و ریز و نه خیلی سرسری باشد.
- ساعات خوابیدن و بیدار شدن را شب تا صبح تنظیم کنید.
نحوه جمع بندی کنکور و مراحل آن
داوطلبان کنکور سراسری باید با توجه به شرایط یادگیری و مطالعه خود، یک جمع بندی درست و اصولی داشته باشند.
مراحل جمع بندی به صورت زیر است:
- آزمون شبیه ساز کنکور و درصدگیری هر درس
سعی کنید از خود آزمون های شبیه ساز کنکور بگیرید. بعد از اینکه زمان پاسخ گویی به هر درس تمام شد، کمی به ذهن خود استراحت بدهید و دیگر هیچ تستی نزنید. سپس با توجه به پاسخ نامه کلیدی، درصد درسی را که به سوالاتش پاسخ داده اید، محاسبه کنید. شما باید برای خود یک کارنامه درست کنید و این کارنامه شامل تعداد سوالات درست، غلط و نزده باشد.
بهتر است در طول دوران جمع بندی، تمام درصدهای درس ها را در یک دفتر یادداشت کنید تا بتوانید پیشرفت خود را به طور دقیق ببینید.
- تحلیل آزمون های شبیه ساز
بعد از مرحله درصد گیری، باید سوالات آزمون ها را تحلیل کنید. برای این کار به سراغ سوالاتی بروید که به آن ها پاسخ غلط داده اید. بعد به سراغ سوالاتی بروید که با شک و تردید به آن ها پاسخ داده اید و در نهایت به سراغ سوالاتی بروید که به آن ها پاسخ نداده اید.
در این مرحله بدون توجه به زمان، سوال موردنظر را حل کنید. این موضوع را بررسی کنید که چرا نتوانسته اید به این سوال پاسخ دهید. مشکل کار خود را پیدا کنید و آن را رفع نمایید.
البته برای رفع مشکل این سوالات باید اقدامات زیر را انجام دهید.
- رفع مشکل در سوالاتی که به آن ها پاسخ غلط و یا شک دار داده اید.
در تحلیل آزمون های شبیه ساز، باید بیشترین تمرکز را بر روی سوالاتی گذاشت که به آن ها جواب غلط و یا شک دار داده شده است. جواب غلط یا شک دار به این معناست که شما در این مبحث ضعیف هستید. به خوبی نتوانسته اید این مبحث را یاد بگیری و…
برای حل این مشکل باید مباحث مربوط به این سوالات مشخص شوند و تا 2 روز بعد به خوبی مطالعه شوند. بدین ترتیب شما بعد از دو روز می توانید با یادگیری، تمرین و تست زنی بیشتر بر این سوالات کاملا مسلط شوید.
البته برخی از این مشکلات از بی دقتی، استرس و تمرکز کم ناشی می شوند. شما با تمرین و تست زنی تا حد زیادی می توانید بر استرس و نگرانی های خود مسلط شوید.
- رفع مشکل در سوالاتی که به آن ها پاسخی نداده اید.
معمولا شما به دو دلیل به تست ها پاسخ نمی دهید. دلیل اول این است که اصلا آن مبحث را نخوانده اید و چیزی به یاد ندارید. دلیل دوم این است که زمان کافی برای پاسخ دهی نداشته اید. بهتر است دلیل خود را پیدا کنید و آن را رفع نمایید. برای مشکل زمان، تست زنی و تمرین زیاد می تواند به شما کمک کند که زمان خود را در جلسه کنکور مدیریت کنید.
فاکتورهای مهم در جمع بندی کنکور
داوطلبان کنکور برای بالا بردن سرعت و عملکرد خود، بهتر است به فاکتورهای زیاد بسیار توجه کنند.
پس موارد زیر را جدید بگیرید:
- مباحث مهم و پر سوال را بررسی کنید.
داوطلبان در دوران جمع بندی فرصت مطالعه دوباره ندارند، بنابراین بهتر است که مباحث مهم را مرور کنید.
- خلاصه نویسی ها را مرور کنید.
معمولا داوطلبان در زمان مطالعه، نکات مهم را در حاشیه کتاب ها یادداشت می کنند و یا آن ها را به صورت خلاصه یادداشت می کنند. بهتر است در دوران جمع بندی این خلاصه نویسی ها یکبار دیگر مرور شوند.
- در آزمون های جامع شرکت کنید.
در دوران جمع بندی کنکور، مراکز و موسسه هایی وجود دارند که آزمون های جامع و شبیه ساز کنکور برگزار می کنند. شما می توانید یکی از این مراکز را که بیشترین شرکت کننده را دارد، انتخاب کنید و خود را مورد آزمایش و محک قرار دهید.
توجه به نکات مهم در دوران جمع بندی
در دوران جمع بندی کنکور به نکات زیر توجه داشته باشید:
- آرامش خود را حفظ کنید و استرس را به خودتان راه ندهید.
- به دنبال یادگیری مطالب جدید نروید.
- 20 الی 30 دقیقه قبل از هر آزمون خلاصه نویسی ها را مرور کنید.
- آزمون های را تحلیل کنید و بر روی نقاط ضعف خود تمرکز داشته باشید.
- نگاه مثبتی به نتیجه داشته باشید و همراه با نشاط و باانگیزه باشید.
سخن آخر
کنکور یکی از سرنوشت سازترین آزمون ها است و داوطلبان باید برای رسیدن به موفقیت یک برنامه ریزی اصولی و دقیق داشته باشند؛ اما مانند هر کار دیگری این اقدامات و مطالعه ها باید مرتب و دسته بندی شوند. یعنی اینکه در ذهن به صورت طبقه بندی شده و اصولی قرار بگیرند.
به همین دلیل است که داوطلب باید یک زمانی را برای جمع بندی تعیین کند.
معمولا داوطلب باتوجه به توانایی ها و شرایط خود، باید چند هفته آخر را به این جمع بندی اختصاص دهد. با توجه به اینکه این مرحله از آمادگی برای کنکور، بسیار مهم و حساس است؛ می توانید برای دریافت مشاوره و راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما در آویژه در ارتباط باشید.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
جمع بندی کنکور؛ نحوه جمع بندی کنکور
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.