سازمان سنجش آموزش هرساله سهمیه های مختلفی را برای متقاضیان کنکور کارشناسی ارشد مشخص می کند. امسال نیز سازمان سنجش سهمیه های مختلفی برای کنکور ارشد سال 1402 در نظر گرفته است.
در روش پذیرش با کمک سهمیه استعدادهای درخشان، افراد می توانند با استفاده از معدل کارشناسی ارشد خود یا سهمیه هایی که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم به مقطع کارشناسی ارشد وارد شوند.
تسهیلات و سهمیه های که سازمان سنجش و آموزش برای مقطع کارشناسی ارشد در نظر گرفته، در دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد 1402 به شکل کاملا واضحی توضیح داده شده است.
داوطلبان می توانند با مطالعه این دفترچه راهنما با انواع سهمیه های مختلف مقطع کارشناسی ارشد آشنا شوند و در صورت برخورداری از یکی از این سهمیه ها، فرم مدنظر را تکمیل کنند.
تمامی این اطلاعات به داوطلبان کمک می کند تا با شانس بیشتری برای قبولی در کارشناسی ارشد روبه رو باشند.
مشمولان سهمیه رزمندگان کارشناسی ارشد 1402
داوطلبان برای قرارگیری در گروه سهمیه بندی رزمندگان کارشناسی ارشد در سال 1402 باید دارای شرایطی باشند که در دفترچه راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون ذکر شده است و افرادی که این شرایط را دارا نباشند توانایی استفاده از سهمیه را نیز نخواهند داشت.
این شرایط عبارتند از:
رزمندگانی که 60 روز متوالی به شکل داوطلبانه از تاریخ 31 شهریور 59 تا 31 شهریور 67 در جبه به نبرد با دشمن بعثی پرداختند.
پرسنل کادر ثابت، وظیفه و پیمانی نیروهای مسلح که علاوه بر میزان موظفی خود، از تاریخ 31 شهریور 59 تا 31 شهریور67 به صورت مرتب حداقل 6 ماه و به شکل ناپیوسته 9 ماه به صورت خود خواسته در جبهه به حق علیه باطل حضور یافته اند.
لازم به ذکر است افراد دارای کارت بسیج چه فعال و غیر فعال مشمول سهمیه رزمندگان کارشناسی ارشد در سال 1402 نمی شوند.
داوطلبانی که دارای یکی از شرایط ذکر شده می باشند می توانند به یکی از ارگان های مقاومت بسیج مستضعفین و یا وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کرده تا فرم مربوطه در اختیار آن ها قرار گیرد.
پس از ثبت فرم اطلاعات را بررسی کرده و در صورت تائید، این گروه از داوطلبان جز مشمولان سهمیه رزمندگان ارشد 1402 پذیرفته شده و پس از آن کد 12 رقمی دریافت خواهند کرد. این کد را می بایست در زمان ثبت نام در کارشناسی ارشد 1402 در قسمت مربوط به خود درج کنید.
در صورت عدم دسترسی به تلفن ثابت و دریافت بسته های مشاوره لطفا کلیک کنید.
تماس از تلفن همراه
بررسی چند نکته مهم سهمیه رزمندگان کارشناسی ارشد 1402
همه ما می دانیم که هر بخش از دفترچه کارشناسی ارشد دارای تبصره ها و و نکاتی می باشد که توجه نکردن به آن سبب عدم پذیرش در کنکور خواهد شد. بنابراین بهتر است متقاضیان پیش از ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد دفترچه و بخش مربوط به سهمیه های رزمندگان را با دقت کافی مطالعه کنند.
داوطلبانی که از ابتدای سال 1368 و بعد از آن با سهمیه رزمندگان در آزمون ورودی شرکت کرده اند، در صورتی که حداقل 12 ماه حضور داوطلبانه ای در جنگ بعثی داشته باشند، می توانند در آزمون امسال نیز با سهمیه رزمندگان شرکت نمایند. در غیر این صورت حق استفاده از سهمیه رزمندگان در این آزمون را نخواهند داشت.
داوطلبانی که با استفاده از سهمیه، در دو دوره کاردانی و کارشناسی پذیرفته شده اند، در صورتیکه حداقل 8 ماه در جبهه حق علیه باطل حضور داوطلبانه داشته باشند، می توانند در این آزمون نیز شرکت کنند.
داوطلبانی که متقاضی استفاده از سهمیه رزمندگان هستند، لازم است پس از تکمیل فرم های مختص به استفاده از سهمیه رزمندگان برای دریافت کد پیگیری 12 رقمی اقدام نمایند و در زمان ثبت نام فرم را در محل تقاضانامه اینترنتی قرار دهند.
مشمولان سهمیه ایثارگران کارشناسی ارشد 1402
یکی از تاثیرگذارترین سهمیه ها در آزمون کارشناسی ارشد، سهمیه ایثارگران می باشد که در دو گروه سهمیه ایثارگران 5 درصدی و سهمیه 25 درصدی دسته بندی می شود.
در جدول زیر مشمولان هر دو دسته را همراه با شرایط استفاده از آن مشاهده می کنید.
شرایط استفاده از سهمیه ایثارگران | افراد مجاز به استفاده از سهمیه ایثارگران | نوع سهمیه ایثارگران |
کسب حداقل 70% نمره آخرین فرد پذیرفته شده در سهمیه آزاد | همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران / آزادگان و همسر و فرزندان آنان / جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان | سهمیه 25 درصدی ایثارگران |
– | جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنان / همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه | سهمیه 5 درصدی ایثارگران |
مشمولان سهمیه ایثارگران 25 درصدی (جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان، همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آنان) و ایثارگران سهمیه 5 درصدی (جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آنها) نیازمند دریافت کد پیگیری 12 رقمی نیستند و با سهمیه گزینش خواهند شد.
اما مشمولان سهمیه 5 درصدی که همسر و فرزند رزمندگان هستند می بایست نسبت به دریافت کد 12 رقمی اقدام کنند.
بررسی چند نکته مهم سهمیه ایثارگران کارشناسی ارشد 1402
داوطلبانی که با استفاده از سهمیه رزمندگان و ایثارگران در دوره های روزانه (یکبار) کارشناسی ارشد پذیرفته شده اند، نمی توانند از سهمیه ایثارگران و رزمندگان در ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد 1402 استفاده کنند.
آن گروه از داوطلبان در سال های پیش که با استفاده از سهمیه هایی مانند شاهد و ایثارگر در رشته های دوره های شبانه و نیمه حضوری دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، غیرانتفاعی و یا دوره های مجازی و پردیس خودگردان قرار گرفته بودند، در صورتی که برای انصراف اقدام کنند، می توانند تنها یکبار دیگر از سهمیه های شاهد و ایثارگر در سال های بعد در همان مقطع استفاده نمایند.
لازم به ذکر است داوطلبانی که قصد استفاده از سهمیه ایثارگران را دارند برخلاف مشمولان سهمیه رزمندگان نیازمند دریافت کد پیگیری 12 رقمی نیستند و تائید ارگان مربوط به پذیرش کافی خواهد بود.
دیگر سهمیه های کارشناسی ارشد 1402
علاوه بر سهمیه های رزمندگان و ایثارگران، تسهیلات دیگری برای افراد داوطلب با شرایط، حافظان کل قرآن کریم و استعداد درخشان نیز وجود دارد در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم.
امتیاز حافظان کل قرآن مجید
حافظانی که در سال های پیش با امتیاز مناسب، موفق به کسب کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث موفق شده اند، امکان استفاده دوباره از این سهمیه در کارشناسی ارشد را ندارند.
حافظان قرآن در سال پیش موظف اند امتیاز بدست آورده خود را به معاونت فنی و آماری سازمان سنجش ارائه دهند و پس از دریافت گواهی کارشناس ارشد، معدل خود را در فرم ثبت نام قرار دهند.
تسهیلات استعداد درخشان
داوطلبان استعداد درخشان که حداکثر تا یک سال پس از دانش آموختگی و تنها یکبار در صورت کسب 90 درصد حد نصاب علمی فرد پذیرفته شده را داشته باشند، با داشتن برخی از شرایط امکان استفاده از این امتیاز را خواهند داشت.
این شرایط عبارتند از:
برگزیدگان رتبه های اول تا پانزدهم المپیاد های علمی دانشجویی
دانشجویان نمونه کشوری در کارشناسی
رتبه های اول تا سوم جشنواره های خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی در دوره کارشناسی
دانش آموخته رتبه اول کارشناسی پیوسته در میان هم رشته و هم ورودی های خود طی 8 نیمسال تحصیلی
دانش آموخته رتبه اول کارشناسی نا پیوسته در میان هم رشته و هم ورودی های خود طی 4 نیمسال تحصیلی
داوطلبان دارای سهمیه کارشناسی ارشد باید در بازه زمانی تعیین شده مدارک لازم را برای سازمان سنجش ارسال نمایند.
سهمیه استعداد درخشان، هموار کننده
سهمیه های بسیار زیادی برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد، اما لازم است متقاضیان پیش از هر کاری نگاه کاملی به تبصره ها و قوانین داشته باشند تا اتفاقی خلاف علاقه آنها صورت نگیرد. سهمیه استعداد های درخشان نیز یکی از سهمیه های قابل استفاده در آزمون کنکور می باشد.
داوطلبان استفاده از این سهمیه اگر حداکثر تا یک سال پس از دانش آموختگی و تنها یکبار در صورت کسب 90 درصد حد نصاب علمی فرد پذیرفته شده را داشته باشند، در صورت داشتن برخی شرایط تعیین شده امکان استفاده از این سهمیه را خواهند داشت.
سوالات متداول
داوطلبان تا چه زمانی می توانند از سهمیه استعداد درخشان استفاده کنند؟
این گروه از متقاضیان تنها می توانند یک سال بلافاصله پس از دانش آموختگی از سهمیه خود استفاده کنند.
آیا افراد دارای کارت بسیج فعال مشمول سهمیه رزمندگان کارشناسی ارشد 1402 هستند؟
خیر، این گروه از افراد مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نیستند.
برای دریافت کد 12 رقمی مشمولان سهمیه رزمندگان ارشد 1402 باید به کدام ارگان مراجعه کرد؟
داوطلبان برای دریافت کد 12 رقمی می بایست به سازمان بسیج و یا وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کنند.
لطفا برای استفاده از مقالات سایت به تاریخ انتشار آن دقت فرمایید در صورت هر گونه مغایرت با ما تماس بگیرید
سهمیه استعداد درخشان در کنکور کارشناسی ارشد 1402
شما می توانید با مطالعه مقالات ما در این زمینه پاسخ سئوال خود را بیابید و در صورت نیاز با تلفن ثابت و بدون پیش شماره از سراسر ایران با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۹۸۵ تماس بگیرید.
سلام من این تیر ماه فارغ اتحصبل شدم ایا میتونم برای ارشد ۱۴۰۳ از سهمیه استعداد درخشانم استفاده کنم؟
و اینکه میشه در کنکور ارشد هم از سهمیه استعداد درخشان و هم ایثارگری استفاده کرد؟
سلام بله
سلام من سهمیه فرزند جانباز و آزاده دارم و معدل لیسانسم ۱۵/۹۷ هست؛ برای استعداد درخشان دانشگاه آزاد؛ بچه های ایثارگران با این معدل میتونن ارشد ثبت نام کنن؟
سلام
فارغ التحصیلان کارشناسی دانشگاه پیام نور یا ازاد یا غیر انتفاعی مجاز به استفاده از سهمیه استعداد درخشان برای رفتن به دانشگاهای سراسری هستند؟
سلام وقتتون بخیر بستگی به نظر دانشگاه مقصد دارد اما احتمالش کم است.